Als je op zoek bent naar manieren om pijnlijke spieren en gewrichten te bestrijden, kunnen supplementen een krachtig wapen zijn tegen de symptomen. Van vitamine D tot Gaba, een arsenaal aan middelen kan helpen om de pijn te verminderen. Enkele experts onthullen wat werkt en waarom:

Als je op dit moment nog geen supplement zou gebruiken, dan kan het juiste supplement helpen om de pijn te verlichten.

De juiste supplementen kunnen de spieren helpen ontspannen, wat leidt tot pijnvermindering, of zelfs pijn helemaal voorkomen”
zegt gewricht-expert Jacob, auteur van “The Fatigue and Fibromyalgia Solution”.

Vitamines, mineralen & plantenextracten

Wij zetten enkele belangrijke vitamins, mineralen en plantenextracten op een rijtje:

  • Vitamine D: Vitamine D is niet alleen goed voor de opbouw van botten, volgens een studie uit 2014 waarbij 30 vrouwen – die ook een tekort hadden aan vitamine D – aan deelnamen. Na één week was er al een positief effect zichtbaar (beter fysiek functioneren, minder vermoeidheid, enz).
  • Magnesium: Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met bv Fibromyalgie (pijnlijke spieren en gewrichten) vaak een tekort hebben aan magnesium. Magnesium kan helpen om pijn en andere symptomen te verlichten.
  • Gaba: Volgens een recente studie zou een tekort aan Gaba kunnen leiden tot chronische pijn en vermoeidheid.
  • MSM: MSM zorgt ervoor dat stoffen makkelijker door ons lichaam worden opgegnomen en draagt bij tot verminderde spierpijn na inspanning.
  • Boswella: Boswella helpt in het behoud van een goede gewrichtsfunctie en ondersteunt de beweeglijkheid van de gewrichten.
  • Q10: Verschillende onderzoeken tonen aan dat Q10 een positief effect heeft op uitputtende vermoeidheid.

Welk supplement kan ik nemen?

Met zo’n groot aanbod is het natuurlijk niet evident om het juiste supplement te kiezen. Je kan kiezen voor losse supplementen of één supplement waarbij de meest essentiële stoffen verwerkt zijn in één capsule (zoals bij Fibromine).

Fibromine bevat stoffen als MSM, GABA, Boswella, co-enzym Q10, de vitamines B-6; B-12, C, vitamine Dmagnesium en calcium. Hierdoor heb je de meest essentiële stoffen in 1 capsule wat vaak interessanter is dan verschillende capsules voor elke stof apart.

Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

Ze Magazine - Lifestyle trends