Als je iemand hoort vertellen over een hond met pijnlijke gewrichten, denk je meestal aan oudere honden. Wist je dat gewrichtsslijtage al begint als een hond stopt met groeien? En dat dit al rond de leeftijd van 1 jaar is?

Is jouw hond ouder dan 1 jaar en gestopt met groeien?

Iedereen begrijpt waarom het belangrijk is dat oudere honden supplementen krijgen om hun gewrichten te beschermen. Het is minder geweten dat het ook zeer nuttig is om er op jonge leeftijd preventief mee te beginnen, zodat je de symptomen van gewrichtsontsteking, artritis of heup- en elleboogdysplasie voor kan zijn.

Als je hond op jonge leeftijd een dagelijks gewrichtssupplement krijgt, kun je verhinderen dat hij op latere leeftijd pijn ontwikkelt door gewrichtsproblemen.

Hoewel er geen leeftijd staat op het nemen van gewrichtssupplementen, zijn het vooral volwassen- en senior honden die op dit moment gewrichtssupplementen krijgen.
Het is namelijk zo dat de productie van de bouwstenen die zorgen voor de aanmaak van kraakbeenweefsel afneemt zodra een hond volgroeid is. Zo zal de hoeveelheid glucosamine, een belangrijke stof voor het gewrichtskraakbeen, geleidelijk aan verminderen en uiteindelijk leiden tot pijnlijke artrose.

Honden zijn extreem goed in staat om hun pijn te maskeren. Soms hebben ze al jaren klachten en merkt het baasje die pas op als de hond begint te manken. Op dat moment zijn de gewrichten van de hond al ernstig aangetast. Dit kan makkelijk voorkomen worden door het kraakbeen van uw hond, vanaf het moment dat hij volgroeid is, in optimale conditie te houden.

Welk gewrichtssupplement kan ik geven?

De ingrediënten in hoogwaardige gewrichtssupplementen ondersteunen de opbouw en aanvulling van het natuurlijke kraakbeenkussen van de gewrichten. Supplementen zoals Heup & Gewricht van Toshi zijn gemaakt met een unieke combinatie van actieve ingrediënten die aan de behoefte van elke hond voldoen.

Het voedingssupplement is zodanig samengesteld dat je hond het als een lekkere beloning zal zien. Pluspunt is ook dat het volkomen veilig kan gegeven worden aan honden met een voedingsallergie.

Ook bij honden die al enige tijd lijden onder hun gewrichtsklachten, kan je op korte termijn, merken dat uw hond een verbeterde flexibiliteit en sterker kraakbeen heeft.

Toshi Heup en gewricht is geschikt voor zowel puppy’s als senior honden.
Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

 

Ze Magazine - Lifestyle trends