Je zult vast en zeker niet de enige zijn die niet dol, of zelfs behoorlijk bang is voor waxen of harsen. Dus waarom, zou je aan iemand de vraag willen stellen om een zelfgemaakt waxproduct voor je te willen testen. De reden om dit te doen kan onder zijn: waxkits voor het gebruik thuis zijn aanzienlijk goedkoper dan wanneer je een professional inhuurt om dit klusje te klaren. Wel moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat deze waxkits in de loop van de tijd een lange weg af hebben gelegd om van een stinkende, enge waxstrip uit de jaren negentig te veranderen in de producten die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn.

Op het moment dat je liever haarvrij door het leven gaat, dan kun je tegenwoordig namelijk kiezen tussen strips die gebruikt dienen te worden met een verwarmde wax of zelfs voor waxbehandelingen die je helemaal zelf uit kunt voeren als je je overtollige lichaamsbeharing de baas wilt worden. Een heleboel van de nieuwe producten zitten bovendien vol met ingrediënten die wat vriendelijker zijn voor jou en je huid, zoals argan- en kokosolie zodat je ook na de waxbehandeling roodheid en irritatie tegen kunt gaan.

Bovendien zal het haar van de wortel worden verwijderd in plaats dat deze aan het oppervlak af wordt geschoren, zodat de resultaten veel langer zichtbaar zullen blijven dan wanneer je een scheermesje zou gebruiken. Dus ondanks het feit dat bij waxen het pijnniveau vaak wat hoger ligt dan bij scheren, hoef je minder vaak te waxen, en kun je dus meer tijd besteden aan de dingen die er echt toe doen (zoals het kijken vaneen leuke serie op Netflix). Kortom: gooi je scheermesje direct weg en probeer eens één van de volgende waxkits voor thuisgebruik. Je zult al snel merken dat er voor vrijwel elk budget wel een oplossing te vinden zal zijn.

1. Beste waxkit voor een last-minute behandeling: Nair Hair Remover Wax Ready-Strips voor verwijdering van gezichtbeharing en de beharing van de bikinilijn.

Deze Nair wax strips zullen het thuis ontharen een stuk eenvoudig maken. Nadat je ze in een handomdraai gebruiksklaar hebt gemaakt (door alleen de verpakking te openen) hoef je de strips alleen maar aan te brengen op de te ontharen huid en ze daarna weer eraf te trekken. Het eerst opwarmen van de strips is niet eens nodig (je hoeft er zelfs niet over te wrijven) waardoor ze ideaal zijn voor een last-minute behandeling op een stranddag of om tijdens langere reizen standaard in je koffer mee te nemen.

2. Beste waxkit voor het ontharen van je benen: Sally Hansen Hair Remover Wax Strip Kit for body

Deze waxstrips van Sally Hansen zijn doordrenkt met kokos- en marula-olie voor een extra voedende, minder irriterende waxervaring. Ze zijn bovendien groot genoeg om een flink huidoppervlak dat je wilt ontharen mee te bedekken, zoals oksels en benen. Daarnaast zal een dergelijke behandeling je lichaamsbeharing tot wel acht weken lang weg laten blijven.

3. Beste waxkit voor verwijdering van korte haartjes: Parissa Strip Free Hot Wax

Deze waxkit van Parissa, speciaal aanbevolen voor korte, stugge haartjes die vaak door de grotere waxstrips kunnen worden gemist. De kit bevat naast de benodigde wax, ook een metalen schaaltje en drie applicators. Je hoeft de wax alleen maar even te verwarmen, aan te brengen en er weer af te trekken (tegen de richting van de haargroei in uiteraard) om van die vervelende korte haartjes verlost te worden.

4. Beste natuurlijke waxkit: Nad’s Natural Hair Removal Gel Kit

Deze gel van Nad’s is gemaakt met honderd procent natuurlijke ingrediënten voor een optimale ontharing, hierbij kun je denken aan melasse, suiker en honing. Alsof we niet nog meer eco aan dit product toe zou kunnen gevoegd, bevat deze kit eveneens katoenen strips die gemakkelijk kunnen worden gewassen om vervolgens hergebruikt te worden.

5. Beste waxkit voor een gevoelige huid: Veet Ready-to-Use sensitive formula Wax Strip Kit

Wanneer je gevoelige huid na het waxen altijd rood wordt, dan kun je deze waxkit van Veet eens proberen. De waxstrip bevat karitéboter die ervoor zorgt dat de huid na het wassen weer wordt gehydrateerd en tot rust komt. Fervente thuiswaxers vinden deze kit dan ook helemaal geweldig, en het is dan ook niet vreemd dat een heleboel recensenten deze formule betitelen als de zachtste en schoonste van allemaal wanneer ze er eenmaal kennis mee hebben gemaakt.

6. Beste waxkit met harde wax: Bliss Poetic Waxing Kit

Met deze kit van Bliss waan je je even in een spa waar je een waxbehandeling krijt, terwijl je je gewoon in je eigen badkamer bevindt. Verwarm de wax uit deze kit gemakkelijk in je magnetron en breng deze vervolgens aan met de kleine- of de grote spatel (afhankelijk van de grootte van het te ontharen gebied). De kit bevat namelijk geen fysieke strips, de aangebrachte wax trek je aan het einde van de behandeling gewoon van je huid af.

7. Bestseller onder de waxkits: Lifestance Wax Warmer ontharingsset

Dit is de bestverkochte waxkit voor thuisgebruik, en niet zonder reden. In de kit vind je een harde was, waarvan wordt gezegd dat deze enkel en alleen je haartje vasthoudt, en dus niet aan je huid blijft kleven. Dat wil dus zeggen dat je wel een gladde huid krijgt, maar dat de pijn een stuk minder zal zijn dan bij de meeste andere waxbehandelingen. Recensenten van dit product zeggen dat dit product ook thuis bijzonder gemakkelijk gebruikt kan worden.

8. Beste waxkit van professionele kwaliteit: GiGi Mini Pro waxkit

Tot slot de waxkit van Gigi: een kit die werkelijk alles bevat wat je nodig hebt om je eigen mini-waxstudio op te zetten, inclusief een verwarmer, crèmewax, een specialiteitpreparaat, kalmerende lotions, spatels en doekjes. Het is overigens wel altijd aan te raden om een testpatch met de wax aan te brengen voordat je je eigenlijke waxsessie gaat beginnen, de wax is een beetje plakkerig, en dus voordat je het product op grotere oppervlakken aan gaat brengen.

Ze Magazine - Lifestyle trends