Meisjes met een volle bos krullen weten maar al te goed wat dat betekent: ze hebben immers geregeld te maken met tijdrovende wasmomenten. De kunst is echter om je styling al onder de kraan te beginnen met één van de onderstaande, als beste betitelde, shampoos speciaal ontwikkelt voor krullend haar. “De producten die je gebruikt zijn erg belangrijk, te beginnen met de beste shampoo”, zegt stylist en krullenexpert Tippi Shorter. “Zodra het haar gehydrateerd is, hoef je immers minder stylingproducten te gebruiken.”

Zodra het tijd is om het haar te gaan wassen, dan kun je het beste kiezen voor een shampoo die speciaal bedoeld is voor krullend haar en dan een variant die de haren ook nog eens hydraterend, bijvoorbeeld doordat er essentiële oliën en plantaardige boter in is verwerkt. “Het gebruik van producten met vocht- en kroesverminderende ingrediënten is cruciaal voor krullenbollen die hun haar gezond willen maken en houden”, zegt Shorter. Loop echter een wijde boog om alles heen waarvan wordt gezegd dat ze opeen chemische manier werken, de krullen verduidelijken of diep reinigen’, voegt ze eraan toe. Ze zullen je haar immers van nog meer vocht ontdoen, wat zeker een bijdrage zal leveren aan het gaan pluizen en kroezen van je haar. Wil je dus je bad hair days ver achter je laten? Dan doe je er goed aan om snel verder te lezen en je voordeel te doen met de beste shampoos voor iedere soort krul en stylingmethode.

1. De beste shampoo voor dagelijkse reiniging: Mizani True Textures Cream Cleansing Conditioner

Op het ogenblik dat Shorter de krullen van een klant stylt, pakt ze deze hydraterende optie in plaats van een “echte” shampoo omdat dit product de hoofdhuid reinigt zonder gebruik te maken van allerlei agressieve ingrediënten. “Een conditionerende shampoo is namelijk een conditioner die voorzien is van een paar reinigingsmiddelen,” legt ze uit. “De essentiële oliën helpen bovendien om de vochtbalans te herstellen dat vaak in krullend haar ontbreekt.”

2. De beste shampoo strakke krullen: Ouidad VitalCurl Clear & Gentle Shampoo

Als je strakke krullen hebt, dan doe je er goed aan om deze shampoo met lage pH waarde te gebruiken omdat deze vrij is van parabenen, ftalaten en synthetische kleurstoffen. Het is tevens een voedende optie voor zowel natuurlijk- als gekleurd haar dat gemakkelijk gestyld dient te worden na het douchen.

3. De beste shampoo om haar te herstellen en te laten glanzen: Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo

Behandel je lokken zonder je bankrekening eerst helemaal leeg te moeten roven, met deze sulfaatvrije formule die je krullen zacht en zijdeachtig zal maken. De aanwezige karitéboter zal het haar immers verzachten en gladder maken, terwijl de neemolie de kroes in toom zal houden en de glans terug zal brengen. Op zijn beurt zal de kokosolie helpen om de effecten van UV-stralen, stof en vuil ongedaan te maken, dit zijn namelijk vaak de veroorzakers van dof haar.

4. De beste shampoo voor fijne krullen: Renee Furterer Sublime Curl Curl Activating Shampoo

Fijne krullen kunnen al snel in zakken en er plat bij komen te liggen, om die reden dien je juist deze formule gebruiken. De shampoo bevat immers acanthus-extract dat het volume weer weet te herstellen, terwijl je je natuurlijke krulpatroon er ook mee kunt versterken en mooier kunt laten ogen.

5. De beste shampoo voor krullen die met keratine zijn behandeld: Kérastase Discipline Fluidealiste Shampoo

Ondanks het feit dat een sulfaatvrije shampoo je beste keuze zal zijn op het moment dat je krullend haar hebt, is het nog noodzakelijker wanneer je een keratinebehandeling hebt gehad. Deze milde formule gaat namelijk kroes te lijf zonder je krullen te verzwaren. Bovenal is de shampoo sulfaatvrij, waardoor deze ook een prima optie is wanneer je je krullen van een kleurtje hebt voorzien.

6. Beste organische shampoo: Innersense Hydrating Creme Hairbath

Meisjes met krullen zullen enorm blij zijn met deze milde, sulfaatvrije formule die tamanu-olie bevat, die de haarzakjes regenereert, versterkt en beschermt, terwijl tegelijkertijd het product ervoor zorgt dat je gehydrateerde krullen krijgt. Deze gecertificeerde organische formule is daarnaast ook helemaal vrij van parabenen en sulfaten.

7. De beste shampoo voor het gladmaken van haar: Shu Uemura Shusu Sleek Smoothning Shampoo

Deze diep hydraterende formule is vrij van parabenen en siliconen en werkt zelfs bij de grofste krullen om deze om te vormen tot pluisvrije lokken dankzij een hoge concentratie antioxidanten en omega’s 3, 6 en 9. Het eindresultaat zal dan ook bestaan uit een direct zichtbare gladdere textuur.

8. De beste shampoo voor beschadigde krullen: Shampoo Biolage 3 Butter Control System

Deze diep voedende formule werkt echt fantastisch voor beschadigd haar en houdt het vocht in de haren vast en houdt tegen de vochtbalans verder op peil, doordat de hoeveelheid vocht wordt aangevuld op de momenten dat je haar dit het meest nodig heeft en dat alles zonder het haar te verzwaren.

9. De beste shampoo voor een jeukende hoofdhuid: Aveeno Amandelolie Blend Shampoo

Deze hoofdhuid kalmerende shampoo maakt gebruik van een combinatie van natuurlijke ingrediënten, zoals haver, amandelolie en avocado-olie, die het haar vanaf de wortel tot aan de punt zullen hydrateren.

10. De beste shampoo om het haar mee te versterken: Virtue Recovery Shampoo

Minder haarbreuk en meer veerkracht is maar één shampoo van je verwijderd. Deze formule bevat namelijk keratine, een stof die beschadigde delen van het haar op zal vullen en die tevens de vitale voedingsstoffen weer aanvult die het haar nodig heeft om optimaal te kunnen gedijen, waardoor je haardos bij iedere wasbeurt sterker, zachter en beter handelbaar zal worden.

11. De beste shampoo voor een gering budget: Tresemmé Ultimate Hydration Shampoo

Voor een relatief gering bedrag kun je het vocht herstellen dat je krullende haar nodig heeft, dankzij deze betaalbare optie die ceramiden bevat om iedere afzonderlijke haar te hydrateren. Op die manier zullen je haren weer gaan leven en zal de vitaliteit van je krullen zeker een boost krijgen.

12. Het beste product voor golvend haar: Amika Nice Cream Cleansing Conditioner

Deze lichtgewicht formule voorkomt vuilophoping zonder je golvende haren te verzwaren en maakt daarvoor gebruik van soja-eiwit, druivenpitolie en haverpeptide om het vocht vast te kunnen houden. Deze conditioner-shampoo combinatie vormt namelijk een beschermende barrière die ervoor zorgt dat je golvende haar niet plat gaat liggen of juist gaat kroezen zodra je naar buiten stapt.

13. De beste shampoo voor type 4 krullen: DevaCurl No Poo Decadence

Springerig krullend haar vereist een boost met extra boost om zijn vorm en integriteit te kunnen behouden. Deze niet-schuimende shampoo is dan ook een verbeterde variant van de cultklasse die het merk eveneens op de markt heeft gebracht, hiermee krijgt je haar meer voeding dankzij de toevoeging van chufamelk en quinoa-eiwit.

14. De beste shampoo voor type 3 krullen: Not Your Mother’s Curl Talk Curl Care Shampoo

Dit typekrullen bestaat uit een mengeling van S-vormige golven en krulletjes en heeft om die reden dan ook een speciale shampoo nodig. Een product dat niet alleen het haar hydrateert, maar dat bovendien lichtgewicht is. Om dit allemaal te kunnen doen is aan deze shampoo een mix van rijst, keratine-aminozuren en enzymen toegevoegd.

15 REACTIES

Comments are closed.