Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom je romantische, leuke en lieve dingen te gaan doen samen met je vriend of vriendin (of een andere persoon die je leuk vindt): Je vindt of haar namelijk zo leuk dat je een romantisch gebaar wilt maken om op die manier te laten zien wat je precies voelt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een moment waarop je vriend of vriendin erg gestresst is en je hem of haar een oppepper wilt geven, het zijn of  haar verjaardag is en jij zin hebt om samen iets leuks te gaan doen ter ere van deze bijzondere dag of wellicht wil je een belangrijke persoon in je leven gewoon even eraan herinneren dat hij of zij een fantastisch mens is. Maar ongeacht wat je reden om dit te willen ook is, ik weet dat je graag iets creatiefs, attents en speciaals voor deze persoon wilt gaan organiseren.

Maar ik begrijp ook dat die weldoordachte, unieke, bijzondere en echt creatieve dingen om te regelen voor iemand die veelvoor je betekent vaak ook behoorlijk lastig te bedenken zijn. Soms heb je echter gewoon een beetje inspiratie nodig om tot dat ene perfecte idee te komen en dat is nu exact de reden waarom ik voor jou de onderstaande lijst samen heb gesteld. Je vindt op deze lijst namelijk de 75 beste lieve en romantische dingen om te doen met je vriendin of vriend.

Met deze opties zal dan ook werkelijk iedereen in staat zijn om zijn of haar vriend(tin) zich gelukkig, bijzonder, geliefd en zelfs dankbaar te laten voelen. Bovendien scoor je bonuspunten want je lief zal tevens merken dat je een erg bedachtzame partner bent en dat je tevens beschikt over een gezonde dosis romantiek wanneer je een date organiseert. En om die reden zal het er niet toe doen om welke reden je de volgende ideeën gaat gebruiken (om je partner te verrassen, of om indruk te maken op een nieuwe liefde), omdat alle voorbeelden doordachte gebaren zijn die zowel mannen als vrouwen waanzinnig gelukkig zullen maken.

20 (Lichamelijke) dingen die je kunt doen voor je vriendin of vriend om te laten zien dat je van deze persoon houdt

De eerste dingen op mijn lijst die je voor je vriend(in) kunt doen zijn lichamelijk van aard, dus de meeste zullen enkel en alleen betrekking hebben op een geringe actie en geen geld hoeven te kosten. Dat wil dus zeggen dat vrijwel al deze dingen die je voor je vriend(in) kunt doen onwijs eenvoudig zullen zijn.

Dit zijn de 20 romantische (lichamelijke) dingen om te doen voor je vriend(in):

1. Breng je vriend(in) naar het werk of naar school

Wanneer je niet ver bij je vriend(in) vandaan woont, dan zal het erg handig zijn om hem of haar ‘s morgens op te halen en naar het werk of naar school te brengen (of aan het einde van de dag juist op te halen en weer thuis te brengen). Veel mensen weten het immers erg te waarderen om even de beschikking te hebben over een privé-chauffeur. Wanner je dit idee bovendien combineert met tip nummer 55  en je ook nog eens koffie meeneemt dan zal je vriend of vriendin nog veel meer van je gaan houden.

2. Geef een massage (voeten, armen, rug of welk lichaamsdeel dan ook)

Ik begrijp het heel goed als je denkt dat je wellicht geen ster bent in het geven van massages, of dat dit misschien niet helemaal is wat je zou willen doen. Maar bedenk je dan eens hoe prettig mensen het vinden om aangeraakt te worden en dat iedereen behoefte heeft aan het weg laten ebben van de stress die altijd wel ergens in het lichaam aanwezig zal zijn (als gevolg van drukte op het werk, sporten of schoolstress). En jij kunt de persoon zijn die je vriend of vriendin van deze lichamelijke klachten af kan helpen (en het zal dan ook zeker geen kwaad kunnen omdat een massage even prettig aan kan voelen als het hebben van een vrijpartij).

3. Maak een afspeellijst van de favoriete nummers van je vriend of vriendin

Op het moment dat je je de dagen niet meer kunt herinneren dat iemand een muziekmix maakte voor een vriend of vriendin (en je hoef je overigens niet bezwaard te voelen wanneer dit wel het geval is), dan moet je beseffen dat dit één van de meest doordachte en romantische dingen is die je kunt doen voor een speciale persoon in je leven. Bovendien is de meest moderne variant van dit idee: het maken van een afspeellijst voor je lief op iTunes of Spotify, kinderlijk eenvoudig en aanzienlijk sneller dan het mixen van muziek in het verleden (zonder aan romantiek in te hoeven boeten). Voor je vriend of vriendin zullen de uitgekozen liedjes over hem of haar of jullie relatie haast even romantisch overkomen als het schrijven van een speciaal liedje. Maar uiteraard is het maken van een afspeellijst een stuk eenvoudiger, dus waarom zou je deze optie niet eens uitproberen?

4. Ga in het huis van je vriend of vriendin klussen

Bij een groot aantal mensen moeten altijd wel één of meerdere klussen geklaard worden in huis, maar ontbreekt hen de tijd of de kennis om dit zelf te doen. Dat betekent echter wel dat ze het bijzonder leuk zullen vinden als een ander deze taken voor zijn of haar rekening wil nemen (bovendien is het ongelooflijk sexy wanneer je voor je lief aan het doe het zelven bent). Je kunt bijvoorbeeld een kapotte kraan repareren, de batterij in de rookmelder vervangen, de afvoer ontstoppen of enkele piepende scharnieren smeren (eigenlijk kun je van alles bedenken wat hij of zij nodig gedaan wil hebben) en zorg er wel altijd voor dat je vriend of vriendin je tijdens het klussen betrapt.

5. Breng je vriend of vriendin veilig thuis na een avondje stappen

Mijn vriend deed dit voor mij tijdens onze derde date en ik herinner me nog hoe erg ik voor hem viel toen hij dat deed. Mijn voeten deden ongelooflijk veel pijn na een hele avond en nacht dansen. Zelfs de wandeling terug naar de auto was een ware hel. Dus toen hij me een lift aanbood was dat exact waar ik op dat ogenblik behoefte aan had en de reden om de vonk tussen ons over te laten slaan. Je vriend of vriendin zal het dan ook erg weten te waarderen als je laat zien dat je geeft om zijn of haar welzijn en dat je altijd bereid bent om de helpende hand te bieden (daarnaast is het gewoon leuk om samen naar huis te gaan).

6. Koop voor hem of haar een passend cadeautje

Een attent geschenk krijgen (in het bijzonder zonder dat daar een speciale reden voor is), is één van de beste romantische dingen die je kunt doen voor je lief. Iedereen is immers dol op iets dat hen zal herinneren aan jou. Bovenal zal je cadeau deze persoon laten weten dat hij of zij speciaal genoeg is om voortdurend herinnerd te worden.

7. Kom erachter wat de liefdestaal van je vriend of vriendin is

Er zijn een aantal verschillende liefdetalen, maar je moet gewoon van me aannemen dat ze allemaal enorm belangrijk zijn. De manieren waarop je elkaar kunt laten zien dat jullie van elkaar houden, kan dan ook erg uiteenlopen. Je zou een cadeautje voor je lief kunnen kopen, maar wellicht wil hij of zij liever dat je een handje helpt met het doen van klusjes, huishoudelijk werk of huiswerk, want  dat zijn vlakken waarop je iemand kunt laten voelen dat hij of zij erg geliefd is. En ondanks dat veel mensen het geven van cadeaus zullen waarderen, is het gewoon niet echt wat iemand van je wil. Verdiep je om die reden eens in de liefdestaal van je vriend of vriendin of vraag gewoon op welke manier je hem of haar het meest een plezier doet. Zo kun je automatisch iets bieden wat iemand werkelijk graag wil en hoef je je nooit zorgen te maken over het feit dat deze persoon zich niet voldoende geliefd voelt).

8. Bereid een diner voor je vriend of vriendin

Dit is een klassieker als het gaat om romantische gebaren maken naar je vriend of vriendin toe, maar het is nog steeds ongelooflijk succesvol. Zelfs wanneer je een diner simpel hebt bereid, dan is de handeling om deze geserveerd te krijgen al aan te duiden als erg romantisch. Bovenal zul je er vaak op kunnen rekenen dat je lief iets leuks tegenover deze erg lieve en attente daad zal gaan stellen.

9. Of maak een lunch voor je vriend of vriendin

Je vriend(in) heeft waarschijnlijk sinds zijn of haar kindertijd geen kant en klare lunch meer meegekregen, dus dit is een attente en buitengewoon lieve verrassing om hem of haar te geven. Pak echter wel dingen in die je lief erg lekker vindt (en dat hoeft helemaal niet erg ingewikkelds te zijn, maar gewoon een lekker belegde boterham, wat fruit en een dessert). Je kunt deze lunch goed verpakt in de koelkast van je vriend of vriendin leggen, of deze meegeven voordat je lief van huis vertrekt. Indien je ook nog eens een lief briefje in de lunch hebt verstopt, dan zal je boodschap nog duidelijker overkomen (zowel mannen als vrouwen vinden het immers heel romantisch om zo nu en dan ergens een liefdesbriefje te vinden).

10. Maak iets voor je vriend of vriendin

Je kunt jezelf nog veel aantrekkelijker maken v voor je lief door voor hem of haar niet alleen een heerlijke maaltijd te breiden, maar ook door iets meer blijvends te maken. Dus wanneer je goed bent in knutselen, dan kun je iets maken met een langere levensduur: zoals een kastje, een boekenplank of een bijzonder fotolijstje. Dat zijn immers dingen die niet alleen erg handig zijn, maar die ook nog een ongelooflijk leuk zijn om cadeau te krijgen.

11. Samen een televisieprogramma kijken, zelfs wanneer je niet kunt wachten om de volgende aflevering te zien

Het maakt niet uit hoe graag jij de nieuwste aflevering van jullie favoriete televisieserie wilt zien, je doet dit alleen wanneer jullie daar samen tijd voor hebben. En ondanks dat dit gebaar niet al te groot lijkt, is het feit dat jij op je vriend of vriendin wacht op zich wel erg lief. Dus kijk alleen jullie lievelingsprogramma als jullie samen zijn.

12. Zorg voor een grote verrassing

Zo nu en dan is het gewoon heel leuk je vriend of vriendin een grote verrassing te geven, dus waarom zou dat deze keer niet iets romantisch zijn? Neem je lief bijvoorbeeld mee voor een ritje in een koets, ga samen een les ballroomdansen volgen of plan een diner voor twee bij kaarslicht in de open lucht. Doe echter wel iets dat overdreven romantisch is en geef hem of haar een enorm goede reden om te beseffen dat jij de beste vriend(in) ooit zult zijn.

13. Koop lingerie, ondergoed of nachtkleding voor je lief

Er is haast niets zo romantisch als het dragen van lingerie of ondergoed dat je lief zorgvuldig voor je uit heeft gekozen. Het is zowel een sexy als een lief gebaar, en je vriend of vriendin zal steeds wanneer dit kledingstuk wordt gedragen ​​aan je denken (en is dat niet precies wat je graag wilt?). Maar wanneer je het ongemakkelijk vindt om voor je vriend(in) lingerie of ondergoed te kopen, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een leuke pyjama (iedereen vindt het immers heerlijk om in een comfortabele pyjama rond te lopen, maar zal maar zelden een dergelijke aankoop doen voor zichzelf. Daarbij komt verder dat nachtkleding haast net  zo intiem is als lingerie en ondergoed).

14. Schrijf een brief aan je vriend of vriendin

Vandaag de dag heb je de beschikking over digitale media en is het buitengewoon zeldzaam geworden om een brief nog met de hand te schrijven (of zelfs om een notitie te schrijven). Een handgeschreven brief van je lief ontvangen is dan ook zeker een teken dat hij of zij erg veel van je houdt. Bovendien is een brief die met de hand is geschreven erg romantisch te noemen. En aangezien een dergelijke brief tegenwoordig zo zeldzaam is, heeft ook jouw vriend of vriendin er al lange tijd geen meer gekregen, dus het is heel bijzonder om jou woorden vast te kunnen houden. Daarbij komt verder nog dat het schrijven van een lief briefje je vaak niet meer dan een halve minuut van je tijd zal kosten, maar ook voor dagenlang plezier zal zorgen. Alleen maar goede redenen om het eens te proberen, toch?

15. Stel een reis bucket list samen

Er is iets heel romantisch aan het plannen van een toekomst samen met een speciale persoon en het is geruststellend om te weten dat wanneer hij of zij zich de toekomst voorstelt je daar deel van uitmaakt. Je hebt dus een prima reden om een reis bucket list op te stellen die je samen met je lief af wilt gaan werken. Uiteraard moet je je vriend of vriendin wel laten weten wanneer jij met hem of haar de wereld rond wilt gaan reizen.

16. Laat je vriend of vriendin je haren of baard bijwerken of knippen

Vrijwel iedereen heeft wel een bepaalde mening over jouw stijl (of deze nu leuk of juist vreselijk wordt gevonden), dus kun je een date organiseren waarbij je je lief je haren laat doen, zoals hij of zij dat het liefst wil (je kunt overigens nog een stap verder gaan en je partner een favoriete outfit voor jou uit laten kiezen). En zelfs wanneer de manier waarop hij of zij je haar en baard stijlt, niet echt tot jouw favorieten behoort, dan is het toch goed om te weten dat je lief tenminste één avond of nacht je uiterlijk heel erg aantrekkelijk heeft gevonden.

17. Ga opzoek naar vacatures voor je lief of vertel anderen dat hij of zij geknipt is voor een bepaalde job

Je vriend of vriendin laten weten dat je om zijn of haar toekomst geeft is een buitengewoon romantisch, attent en betrokken gebaar om te maken. Je kunt lief helpen om succesvol te zijn en je trots te laten zien door mee te zoeken naar geschikte banen en zo helpen omdromen te verwezenlijken (vooral wanneer je weet dat hij of zij carrière wil maken).

18. Heb samen een lang telefoongesprek

Ik weet dat niet iedereen het voeren van een telefoongesprek even leuk vindt, maar je kunt absoluut genieten van gesprekken met je vriend of vriendin, toch? Dat is waarschijnlijk een belangrijke reden dat jullie samen uitgaan. Dus is het waarschijnlijk geen enkel probleem om zo nu en dan een lang gesprek (van 30 minuten tot een uur) aan de telefoon te voeren, bijvoorbeeld na het werk. Vertel je lief dan alles over je dag en luister eveneens naar zijn of haar belevenissen. Het gesprek kan zo simpel zijn, je lief houdt er gewoon van om je stem te horen en je aandacht te krijgen.

19. Schrijf een liedje voor je vriend of vriendin

Indien het samenstellen van een afspeellijst te eenvoudig voor je lijkt, dan kun je ook besluiten om een liedje voor je lief te schrijven. Zelfs als het een kort, dwaas lied is, dan zal je vriend of vriendin dit toch fantastisch vinden, gewoonweg omdat je je de tijd hebt genomen om aan hem of haar te denken (en uiteraard vindt hij of zij het geweldig leuk om je het liedje te zien vertolken).

20. Verras je vriend of vriendin op het werk (met een cadeautje of een bezoekje)

Eigenlijk houdt iedereen (dus niet alleen vrouwen maar ook mannen) ervan om op het werk verrast te worden. Bedenk maar eens hoe je collega’s zullen reageren wanneer je lief langskomt om wat lekkers af te geven. Dit geldt uiteraard ook voor de mensen met wie je vriend of vriendin dag in dag uit aan het werk is. Uiteraard moet je er wel altijd voor zorgen dat je je lief niet stoort tijdens het werk om problemen met de leidinggevenden te voorkomen.

 

21 Dingen die je kunt doen voor je vriend of vriendin die minder dan een halve minuut van je vragen, maar wel enorm veel effect hebben

Kijk eens naar alle onderstaande opties: alle dingen in dit deel van de lijst zullen namelijk minder dan een halve minuut tijd in beslag nemen, en bovendien geheel gratis zijn, maar desondanks allemaal nog steeds garant staan voor succes als je je vriend of vriendin dolgelukkig wilt maken. Kortom: waarom zou je niet even wat tijd vrijmaken om deze opties eens te proberen?

Dit zijn de 21 romantische dingen die je kunt doen voor je vriend of vriendin, maar die minder dan 30 seconden inspanning vragen:

1. Een kus van 20 seconden

Samen met je vriend of vriendin zoenen voor 20 hele seconden lijkt wellicht erg lang, in het bijzonder wanneer je bedenkt dat de meeste doorsnee kussen die uitgewisseld worden tussen een stelletje maar één tot drie seconden duren. Je kunt echter stellen dat die extra seconden een enorm positieve uitwerking kunnen hebben: Op het moment dat je zo lang zoent, dan moet je je wel blijven concentreren op dat wat je aan het doen bent, in plaats van gewoon de kus te geven en je gedachten bij andere zaken zijn, zoals je lunch, je wedstrijd of wat dan ook.

Door op een dergelijke manier te gaan zoenen (en heus 20 seconden is helemaal niet zo lang) kun je ervoor zorgen dat je vriend of vriendin zich heel erg verbonden met jou gaat voelen en wellicht wel meer wil dan alleen maar met je kussen.

2. Dans met je vriend of vriendin (tijdens het uitgaan of gewoon thuis)

Je kunt je vriend of vriendin meenemen naar het stijldansen nemen als je daar zin in hebt, maar eerlijk gezegd is een slow dance in je eigen keuken vele malen romantischer dan dit. Je hoeft er zelfs geen muziek voor aan te zetten, maar pak gewoon de hand van je lief als hij of zij aan het eten is en dans even samen rond. Of wanneer jullie allebei in het openbaar aan het dansen zijn, dan kun je je vriend of vriendin meenemen naar een dansavond (samen met een groep vrienden en een thema-avond die bijvoorbeeld gaat over de jaren 80 in een club zullen deze date zelfs tot een geweldige ervaring maken). Zowel mannen als vrouwen houden er namelijk van om hun lief te zien dansen, gewoonweg omdat ze dan eraan wordt herinnerd wat een leuke persoon ze aan de haak geslagen hebben.

3. Reageer op momenten dat je een verandering opmerkt

Dit is een ongelooflijk, overdreven simpel en gewoonweg heellief gebaar. Je kunt dit bovendien altijd en overal doen: je hoef immers alleen maar op te letten wanneer er iets is veranderd (het haar, de make-up of nieuwe kleding), en je lief complimenteren met wat je is opgevallen. De meeste mensen besteden namelijk aardig wat tijd en moeite aan hun uiterlijk, en wetende dat hun lief dit is opgevallen of leuk vindt, is een enorme boost voor hun ego (en zodra je het opmerken van veranderingen goed onder de knie hebt gekregen, dan zal je vriend of vriendin niet snel meer boos worden wanneer je per ongeluk iets niet ziet).

4. Bel naar het werk van je vriend of vriendin om te zeggen hoe bijzonder hij of zij is

Op het ogenblik dat je vriend of vriendin ergens werkt waar je naartoe kunt bellen, dan kun je dit werknummer gebruiken om te zeggen dat je van hem of haar houdt. Dit gesprek kan kort zijn (omdat je lief nog altijd aan het werk is) , maar het zal tevens een enorme impact hebben op de rest van de dag (niets is namelijk leuker dan onverwacht een telefoontje krijgen van de persoon die je zo enorm leuk vindt, en dit kan zelfs een vreselijk stressvolle dag enorm opvrolijken). En vanwege het feit dat een dergelijk telefoontje kort, simpel en gratis is, heb je nu een geweldig goede reden om het eens uit te proberen.

5. Luister naar wat je vriend of vriendin te vertellen heft over zijn of haar dag

Ik begrijp heelgoed dat dit een gering gebaar lijkt en dat je wellicht denkt dat je dit ook altijd al doet. Toch moet je eens proberen om extra goed naar je lief te luisteren. Hij of zij zal zeker een verschil opmerken wanneer je vragen gaat stellen, je je in hem of haar inleeft en zelfs wanneer je het hem of haar eens bent over alle dagelijkse beslommeringen. Je zult op deze manier je vriend of vriendin het gevoel geven er werkelijk toe te doen en heel speciaal te zijn, gewoon door echt goed te luisteren.

6. Stel je vriend of vriendin een aantal bijzondere vragen

Ik heb een handige lijst met vragen samengesteld die je kunt stellen aan je lief, gewoon omdat dit om uiteenlopende redenen een fantastisch hulpmiddel kan zijn. Bijzondere vragen kunnen je bijvoorbeeld helpen om je vriend of vriendin beter te leren kennen, maar ook zul je door dit te doen extra zorgzaam en attent op hem of haar overkomen. Het stellen van niet alledaagse vragen kan er tevens voor zorgen dat er een leuk, interessant gesprek ontstaat dat je lief zich nog lang zal weten te herinneren. Ook kost dit haast geen tijd, terwijl je vriend of vriendin je wel steeds meer gaat waarderen wanneer je hem of haar de nodige aandacht geeft. Kortom: er is sprake van een win-win situatie.

7. Neem de tijd om je lief een compliment te maken

Wellicht heb je het gevoel dat je je vriend of vriendin al constant complimenteert, maar wanneer de liefdestaal van je vriend of vriendin uit woorden bestaat, dan complimenteer je hem of haar misschien te weinig. Dus ga opzoek naar iets dat je leuk vindt aan je vriend of vriendin, en zeg dat ook tegen hem of haar. Zelfs wanneer het maar iets kleins betreft, toch kan dat hem of haar zo enorm blij maken.

8. Raak de arm of schouder van je lief aan wanneer je tegen hem of haar praat

Wanneer je een duidelijk gebaar wilt maken naar je partner, of gewoon iemand die je erg leuk vindt, dan kun je tijdens een gesprek zijn of haar arm of schouder aanraken. Eigenlijk hoef je niet eens zo heel veel te doen. Wanneer je dit gebaar echt romantisch wilt laten overkomen, dan raak je ook de haren van deze persoon aan (dit is een subtiel, zachtaardig gebaar dat altijd romantisch over zal komen). Hoe dan ook, je lief aanraken is romantisch en sensueel, maar toch heel erg respectvol.

9. Strijk een haarlok van je lief achter zijn of haar oor

Net zoals ik zojuist al aan hebt gegeven, is een lichte aanraking romantisch en sensueel. Wanneer deze persoon nog niet je lief is, dan zal dit gebaar laten zien dat je hem of haar erg leuk vindt en wanneer jullie al wel een stelletje zijn (zelfs wanneer jullie getrouwd zijn), dan toont het je partner dat je nog altijd hem of haar ziet als je schattige wederhelft. Iedereen vindt het immers heerlijk om zich geliefd te voelen.

10. Wees eerlijk en vertel je vriend of vriendin dat je hem of haar leuk vindt

Het klinkt wellicht alsof dit alleen een actie is voor iemand die nog geen relatie heeft (en het is de meest duidelijke om iemand te veroveren, maar het is eigenlijk ook prima te gebruiken binnen een relatie. De reden waarom luidt: zeggen dat je hem of haar leuk vindt, kan nog duidelijk overkomen, dan alleen maar te zeggen dat je van hem of haar houdt. Dit omdat mensen die van elkaar houden, zelfs wanneer ze ruzie hebben, elkaar ook dan nog leuk vinden. En wanneer je weet dat je je lief op dat moment leuk vindt, is buitengewoon speciaal voor de persoon die het betreft.

11. Schep tegenover anderen op over je vriend of vriendin

Mijn vriend doet dit eigenlijk constant over mij: hij vertelt onze vrienden dat ik een goede kok, een geweldige schrijver en erg slim ben, maar ook andere dingen die laten zien dat ik alleen hem trouw ben. Toch hoor ik hem dat nog altijd heel graag zeggen. Het is dan ook waar dat zowel mannen als vrouwen het eigenlijk wel erg leuk vinden om te horen van hun lief dat hij of zij opschept over hen. Wat is er immers nog leuker dan dit? Het is dan ook één van de beste manieren om je lief te zeggen dat je van hem of haar houdt, zelf al heb je samen geen enkel woord gewisseld.

12. Flirt met je vriend of vriendin in het openbaar

Het maakt niet uit hoe lang jullie al samen zijn (zelfs als dat jaren zo is), je lief wil nog altijd dat je denkt dat hij of zij aantrekkelijk is. Jij wilt toch ook dat je vriend of vriendin zich tot je aangetrokken voelt? En één van de beste manieren om hem of haar dit te tonen is door in het openbaar met elkaar te flirten, net zoals jullie net begonnen met daten. Dus kijk je lief verlekkert na (en laat hem of haar dit opmerken), en laat tevens zien wat je zelf te bieden hebt. Je lief zal het immers heerlijk vinden om je volle aandacht te hebben en zich even geliefd en verleidelijk voelen als toen jullie elkaar nog maar pas kenden.

13. Kus de hand van je vriend of vriendin

Ik weet het, dit gebaar komt wellicht een beetje goedkoop over, maar iedereen vindt het wel fijn om zich zo nu en dan een echte prins of prinses te voelen. Bovendien hoef je geen grote zorgen te maken over dit soort kleine gebaren, zelfs wanneer je je ze in het openbaar uitvoert, wanneer je samen met je lief naar een film kijkt of jullie samen terug naar huis lopen, een klein kusje op de rug van de hand van je lief kan altijd en betekent waarschijnlijk veel meer dan je denkt.

14. Stuur je vriend of vriendin uit het niets een berichtje

Op het ogenblik dat je nog geen relatie hebt, dan heb je wellicht al eens nagedacht over het sturen van een berichtje aan iemand die je leuk vindt (hopelijk heb je het ook al eens gedaan), maar zodra je in een relatie zit, kun je je partner dan nog altijd berichtjes sturen? Nou eigenlijk zou je dan gewoon moeten doen, om de relatie optimaal te houden. Zowel mannen als vrouwen vinden het immers erg leuk als ze via een berichtje een kleine herinnering krijgen dat je van hen houdt, gewoon omdat in een relatie het sturen van berichtjes eerder praktisch als romantisch wordt ervaren.

15. Onthoud favoriete weetjes van je vriend of vriendin

Iedereen heeft bepaalde dingen die hem of haar direct laten smelten, maar wat dat precies is kan voor ieder mens weer anders zijn (zoals een kus op een bepaalde deel van het lichaam, een lief woordje, een schattig koosnaampje of gewoon een milkshake die je als verassing mee hebt gebracht (mijn persoonlijke favoriet)). En na een tijdje samen te zijn, weet je vast en zeker wel een aantal dingen dat je zegt, doet of koopt om je lief te laten weten dat je om hem of haar geeft. Onthoud dus altijd wat hij of zij leuk vindt en gebruik dit later om je lief onverwacht mee te verrassen.

16. Maak een lijstje met dingen die je Leuk vindt aan je vriend of vriendin

Gelukkig hoeft een dergelijk lijstje met dingen die je leuk vindt aan iemand niet lang, goedkoop of intiem te zijn. Het kan zo eenvoudig en kort zijn als een briefje op zijn of haar bureau leggen waarop staat: “Ik vind je lach, je ogen en je eerlijkheid bijzonder leuk.” Zie je?  Het is heel simpel, maar ook erg effectief om je lief een goed gevoel te geven. Laat gewoon een briefje ergens liggen waar je vriend of vriendin het gemakkelijk kan vinden, of maak er een berichtje van dat je onverwachts verstuurt.

17. Bied aan om een ​foto van hem of haar te maken voor op Instagram

Bijna iedereen heeft vandaag de dag een Instagram-account en wil foto’s van alles en nog wat hierop zetten. En sommige mensen komen zelfs direct ter zake en vragen je om die perfecte foto te maken van hem of haar op een moment dat hij of zij er erg leuk uitziet. Daarentegen zijn er ook een heleboel mensen die dat juist niet doen (omdat ze niet ‘dom’ of  ‘ijdel’ over willen komen). Dus op het moment dat je opmerkt dat je vriend of vriendin er goed uitziet, dan kun je spontaan aanbieden om een ​​foto te maken. Zo maak je ook meteen duidelijk dat je heus wel weet wat hij of zij graag wil.

18. Draag tassen of bagage voor je vriend of vriendin

Dit is eveneens een klassieker als het gaat om het maken van lieve en romantische gebaren naar je vriend of vriendin toe, maar de meeste mensen vinden deze nog altijd erg leuk. Zeker als je lief veel bagage met zich meedraagt, een overvolle rugzak heeft of gewoon iets groots mee moet sjouwen, dan kun je aanbieden om (een deel ervan) voor hem of haar te dragen. Dit is bovendien een uitgelezen manier om iemand, die nog niet je vriend of vriendin is, te laten zien dat je erg geïnteresseerd bent in hem of haar. Bovendien laat je zo zien dat je de ideale partner bent die nooit te lui is om een handje te helpen.

19. Geef je vriend of vriendin een lieve koos- of bijnaam

De standaard koosnamen (lieverd, schat, liefje en meer van dat genre) zijn ongelooflijk goedkoop, maar dat wil niet direct zeggen dat mannen en vrouwen deze niet leuk vinden om te horen (in feite maakt juist het kleffe effect ze alleen maar leuker). Dus kun je je vriend of vriendin in een privé situatie met een gerust hart een dergelijk koosnaampje geven. Dit is een simpele manier om je lief te laten weten dat je om hem of haar geeft. Zonder twijfel zal je vriend of vriendin bij het horen van deze bijzondere bijnaam direct voor je smelten. Wanneer je er bovendien in slaagt om de gekozen koosnaam buitengewoon uniek te maken, bijvoorbeeld omdat je lief er altijd om moet lachen als je deze gebruikt.

20. Lees over veelvoorkomende problemen en vertel eerlijk wanneer je dit doet

Vrijwel alle mannen en vrouwen hebben een aantal problemen waar ze liever niet mee te koop lopen. Door echt meer te lezen over de veelvoorkomende problemen van anderen, kun je ook die van je lief te weten komen. Maar wat nog belangrijker is, is dat je dit ook eerlijk toegeeft aan je vriend of vriendin als je hiermee bezig bent. Je kunt zelfs proberen om bepaalde gedachten uit het hoofd van je vriend of vriendin te praten om hem of haar minder onzeker te maken.

21. Bel je vriend of vriendin op om goede morgen te zeggen

Het plegen van telefoontjes en het sturen van berichtjes in de ochtend zijn dingen die vaak worden gedaan door koppels die net begonnen zijn met daten, dus wanneer je dit in dit stadium al doet, dan ben je buitengewoon goed bezig. Je vriend of vriendin vindt het namelijk geweldig om je stem als eerste te horen. Maar indien je hiermee bent gestopt (of je dit nog nooit eerder hebt gedaan), dan moet je het zeker eens gaan proberen. Zeg je lief gewoon dat je van hem of haar houdt en dat je hoopt dat je lief een fijne dag gaat hebben. De boodschap komt echter nog duidelijker over wanneer je vriend of vriendin je stem hoort, in plaats van alleen maar een tekstbericht te lezen.

 

17 Dingen om te doen voor je vriend of vriendin als je een sleutel van zijn of haar woning hebt (of wanneer jullie samenwonen)

Veel stelletjes stoppen met het maken van kleine gebaren naar elkaar zodra ze samenwonen, waardoor de relatie al snel een sleur kan worden en zowel de verrassingen als de romantiek weg kunnen ebben. Je moet er dan ook voor waken dat dit niet gaat gebeuren: in plaats daarvan dien je daadwerkelijk gebruik te maken van de woonruimte die jullie samen delen om je lief te verrassen en zo hem of haar zich nog specialer te laten voelen.

Dit zijn de 17 beste lieve dingen die je kunt doen voor je vriend of vriendin (man of vrouw) wanneer jullie samenwonen:

1. Breng je lief ontbijt op bed (en dat hoeft heus niet altijd uitgebreid te zijn)

Ontbijt op bed‘ brengen zal in de regel het beeld oproepen van een omelet of een pannenkoek, een glas vruchtensap en een vaasje met daarin één enkele roos, allemaal geserveerd op een fraai dienblad. Maar een ontbijt op bed hoeft er heus niet altijd zo uit te zien om van een grote romantische daad te kunnen spreken. Zelfs op het moment dat je ‘s ochtends fastfoodbroodjes zou gebruiken die je mee naar huis hebt genomen, is het opeten in bed naast je lief al een gigantische traktatie voor jullie allebei.

2. Laat je vriend of vriendin nog even slapen

Soms wil iedereen wel even een lekker dutje doen of wast langer blijven slapen in de ochtend. Dus geef een dergelijk rustgevende geschenk ook eens aan je vriend of vriendin (of aan je man of vrouw natuurlijk). Laat de gordijnen nog even dicht, zet eventueel wat zachte muziek aan en neem de kinderen (of de hond) gedurende een paar uur mee uit om je lief wat slaap in te laten halen. Het lijkt wellicht een klein gebaar (en het is erg eenvoudig om te doen), maar een goede slaap is één van de mooiste cadeautjes die je je maar kunt bedenken voor iemand die druk, vermoeid en bijzonder lief is.

3. Doe een paar klusjes in het huis van je vriend of vriendin

Indien je al een tijdje samen hebt gewoond, dan heb je waarschijnlijk de huishoudelijke taken onderling verdeeld (zij kookt, jij doet de afwas en ga zo maar door), En hopelijk heb je zo een goed systeem weten te ontwikkelen. Wanneer dat echter het geval is, dan zal je lief echter niet verwachten dat je zijn of haar klusjes voor je rekening neemt, bij voorkeur één van de minst favoriete huishoudelijke klussen voor die dag natuurlijk. En juist om die reden is dit een fantastisch romantisch gebaar om te maken. Het zal namelijk een enorme verrassing (en verrukking) zijn wanneer je lief iets niet meer hoeft te doen, zeker als ze er een hekel aan heeft.

4. Maak een lekker bad klaar voor je vriend of vriendin

Net zoals ieder mens soms een dutje wil doen, zo hebben ze soms eveneens een ontspannend bad nodig. Het is immers de tijd het lichaam en de geest van je lief om weer helemaal te kunnen ontspannen, dus waarom maak je dit niet eens klaar? Neem een beetje badschuim, steek voor de romantische touch één of meerdere kaarsen aan en laat een warm bad voor hem of haar vol lopen (je zult bovendien op bonuspunten kunnen rekenen wanneer je ook nog voor een kussen en een warme handdoek zorgt). Laat je vriend of vriendin vervolgens alleen om te genieten van deze ultieme ontspanning en merk later hoe dankbaar hij of zij je zal zijn.

5. Neem de kinderen een dagje mee uit

Of je vriend of vriendin nu een thuisblijvende ouder is, of dat hij of zijn buitenshuis werkt, er zullen altijd wel dagen zijn dat je lief gewoon wat tijd voor zichzelf nodig heeft. Dus neem de kinderen mee uit op een vrije dag, al is het maar voor enkele uurtjes. Laat je partner dan lekker even een dutje doen, winkelen, uitgaan met vriend(in)en of gewoon in het stille huis achterblijven. Later zul je merken dat hij of zij vele malen gelukkiger is om jou en de kinderen weer te zien nadat je vriend of vriendin wat me-time heeft gekregen.

6. Leg een warmte deken aan zijn of haar kant van het bed

Dit is een ongelooflijk simpel gebaar dat je voor je vriend of vriendin kunt maken:

Leg een warmte deken onder het laken aan zijn of haar zijde van het bed. Tegen de tijd dat je lief naar bed gaat, zal dit heerlijk warm zijn (en geloof me, zeker in de koude wintermaanden zal dit een buitengewoon grote verrassing zijn).

7. Help je vriend of vriendin met het stijlen van zijn of haar haren of kleding

Ik weet maar al te goed dat dit gebaar eigenlijk heel klef kan zijn. En bovendien wordt dit in steeds meer films in beeld gebracht, maar waarschijnlijk nooit iemand voldoende lef heeft om dit ook echt eens ten uitvoer te brengen. Dus wanneer je lief zijn of haar haren doet, dan kun je spontaan aanbieden om deze klus even over te nemen. Het voelt namelijk heel erg fijn, zowel lichamelijk als emotioneel (omdat dit je lief het gevoel geeft dat er voor hem of haar wordt gezorgd). Maar ook wanneer je vriend of vriendin zich aan het aankleden is, kun je aanbieden om te helpen met het dichtmaken van kledingsstukken. Het is gewoon een (sexy) vriendelijk gebaar dat iedereen echt heel prettig zal vinden.

8. Steek kaarsen aan in heel het huis, zelfs als er een afhaalmaaltijd op het menu staat

Kaarsen hebben schijnbaar magische krachten om de sfeer in huis helemaal af te maken, zelfs wanneer je hebt besloten om een fastfood maaltijd op tafel te zetten. Dit is dan ook enorm romantisch. Dus ongeacht of je je diner nu af hebt gehaald of zelf hebt bereid, is het goed om een paar lekker ruikende kaarsen op tafel te laten branden. Het laat je vriend of vriendin immers zien dat je ook een romantische kant hebt.

9. Wanneer je naar de winkel gaat, neem dan iets voor je lief mee

Dit hoeft niet moeilijk te zijn en bijvoorbeeld betekenen dat je het favoriete tijdschrift van je lief meeneemt, maar even goed dat nieuwe espressoapparaat zijn waar hij of zij opzoek naar is. Hoe dan ook (ongeacht de prijs), zal een volkomen onverwacht cadeautje werkelijk de dag van je vriend of vriendin helemaal perfect maken. Het laat hem of haar immers zien dat je je lief kent, en prima weer wat hij of zij graag zou willen. Bovendien houd je voldoende van hem of haar om dat ook nog gewoon te geven.

10. Strooi rozenblaadjes op het bed

Dit is een ander gebaar dat je zou kunnen maken, al lijkt het wellicht een beetje klef. Maar voor het geval je het niet wist, houden zowel mannen als vrouwen echt van simpele gebaren. Dus strooi enkele rozenblaadjes op het bed (natuurlijk nadat je dit eerst zorgvuldig en netjes op hebt gemaakt), en laat zo in de volledige slaapkamer een buitengewoon romantische sfeer ontstaan.

11. Tank de auto van je vriend of vriendin af of geeft deze een wasbeurt

Je vriend of vriendin heeft wellicht duizend andere dingen of klusjes in zijn of haar hoofd die gedaan moeten worden, dus kun je je lief prima laten zien hoe behulpzaam je bent en neem je er eentje voor je rekening? Zo kun je de auto van je vriend of vriendin schoonmaken, vol tanken en door een wasstraat sturen. Dit zal ervoor zorgen dat de to do list van je lief wat korter wordt en je nog meer wordt gewaardeerd.

12. Teken leuke gezichtjes op voedingsmiddelen in de koelkast of verstopt er lieve briefjes in

Soms is één van de beste gebaren die je kunt maken naar je vriend of vriendin (man of vrouw) toe, deze persoon aan het lachen maken op momenten dat dit het minst wordt verwacht, bijvoorbeeld wanneer hij of zij ’s ochtends de koelkast open maakt om een ontbijt klaar te maken. Teken of snijd leuke gezichtjes op al het eten dat in de koelkast aanwezig is (of laat een grappig berichtje achter op deze onverwachte plaats) en wacht tot je je lief erom hoort schateren.

13. Zet een verrassing in de koelkast en laat je vriend of vriendin deze vinden

Na een lange dag kan je vriend of vriendin wel een traktatie gebruiken, dus als je weet dat hij of zij hier mee te maken zal hebben dan kun je een lekkere traktatie achterlaten. Zet bijvoorbeeld een lekker zelfgebakken cupcake, een fles wijn of een afhaalmaaltijd op een goed zichtbare plek in de koelkast voor haar. Op die manier kan je lief direct na thuiskomst gaan ontspannen en genieten van deze verrassing.

14. Maak en breng je vriend of vriendin koffie terwijl hij of zijn nog bezig is

Iedereen houdt van koffie, en ieder mens wordt zo nu en dan graag bediend door zijn of haar vriend of vriendin (man of vrouw). Door dit te doen laat je immers zien hoeveel je hem of haar gunt. Dus maak gewoon een kop koffie, zoals je lief deze graag drinkt, en breng deze naar hem of haar toe wanneer hij of zij nog bezig is. Dit zal je overigens niet veel tijd kosten, maar wel een enorm romantisch (en behulpzaam) gebaar zijn.

15. Blijf samen gewoon thuis

Jij en je lief hebben allebei soms een beetje rust nodig, toch? Dus op een dag die je je kunt veroorloven om te missen, meldt je jullie samen ziek en blijven jullie thuis. Jullie kunnen dan films gaan kijken of (online) gaan shoppen, gewoon omdat je weet dat niemand op de hoogte is dat je thuis bent, ook niemand je zal storen.

16. Vraag je vriend of vriendin wat je voor hem of haar kunt doen

Dit lijkt een heel klein, maar lief gebaar om te laten zien aan je vriend of vriendin, maar het is eigenlijk een enorm probleem, omdat je zo aanbiedt om iemand te gaan helpen, exact op de manier die hij of zij nodig op dat ogenblik heeft, maar zonder dat je lief dit aan je hoeft te vragen. En wat hij of zij ook zegt (helpen met klusjes , een dagje weg zonder de kinderen of een romantisch afspraakje), je dient altijd je best te doen om deze wens in vervulling te laten gaan.

17. Neem vrij om bij je lief te zijn als deze ziek is

Indien je vriend of vriendin echt  ziek is (of een medische- of tandheelkundige ingreep moet ondergaan), dan kun je een paar uurtjes vrij nemen om hem of haar naar de betreffende arts te brengen, of ervoor te zorgen dat hij of zij zich meer op het gemak voelt. Natuurlijk zal je lief prima in staat zijn om voor zichzelf te zorgen, maar soms is het gewoonweg erg prettig om gewoon iemand dicht in je buurt te hebben om van je even vast te houden. Dit geldt ook voor jouw vriend of vriendin (man of vrouw) dus ben er gewoon voor je lief.

17 Date ideeën om alleen met je vriend of vriendin te doen

Jij en je geliefde hebben waarschijnlijk een gigantisch lange lijst met ideeën om als kersvers stel te kunnen gaan doen (indien dat echter niet het geval is, dan kun je de volgende nuttige lijst met leuke dingen gebruiken om iets leuks je met je lief te gaan doen), maar wanneer je echt iets romantisch voor hem of haar wilt organiseren, dan neem je je vriend of vriendin mee op een date die helemaal om hem of haar draait. En ondanks dat alle volgende ideeën al een soort date zijn, zijn ze niet allemaal enorm duur of overdreven klef.

Dit zijn 17 geweldige date ideeën die je alleen met je vriend of vriendin kunt doen:

1. Ga samen winkelen

Hoewel de meeste mannen dit idee waarschijnlijk niet erg toe zullen juichen, hoeft samen met je lief gaan winkelen helemaal geen nachtmerrie te zijn. Je kunt het namelijk ook zien als een gewone manier om samen wat tijd door te brengen op een onbekende locatie. Je kunt zelfs ergens voor jezelf gaan winkelen (en dus niet alleen als je een meisje of een vrouw bent).

Het punt is, dat jullie de tijd nemen om iets samen te doen en dat zal een meisje of vrouw zeker weten te boeien. Daarbij komt verder dat de meeste dames wel weten dat winkelen geen favoriete bezigheid van de meeste mannen is, zodat de kans enorm groot is dat ze later iets leuks voor je terug wil doen.

2. Neem je vriend of vriendin mee voor een uitgebreide lunch

Wanneer jullie allebei een baan hebben die ongeplande lunchpauzes toestaan, dan kun je ervoor kiezen om samen uitgebreid te gaan lunchen. Je kunt je lief bijvoorbeeld ophalen op het werk of ergens in de buurt afspreken. En zelfs wanneer je iets langer door dient te werken, zal je vriend of vriendin nog steeds vinden dat het meer dan de moeite waard is om wat extra tijd met je door te brengen midden op de dag en zo haar dag op te fleuren.

3. Doe iets dat je eigenlijk helemaal niet wilt

Wanneer je op zoek bent naar wat bonuspunten bij je vriend of vriendin, dan is iets doen dat je niet wilt de uitgelezen manier om deze te verdienen. Door juist dat ene ding te doen gewoon omdat je lief dat graag wil, maar hij of zij ook weet dat je hier eigenlijk een hekel aan hebt, laat je je van je beste kant zien. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat jullie samen een toneelstuk gaan bekijken, een bezoek aan het winkelcentrum gaan brengen of een brunch met haar ouders gaan eten. Zolang je lief maar beseft dat je het eigenlijk liever niet doet, maar je toch voor hem of haar meegaat, dan zal hij of zij je heel erg dankbaar zijn en je nog meer waarderen.

4. Plan een date je lief en een vriend(in)

Dit is zonder twijfel één van de beste dates in de geschiedenis: plan een uiterst romantische, date voor je vriend of vriendin samen met een maatje van hetzelfde geslacht. Waarom is dat zo geniaal? Om een drietal redenen, te weten: het laat je lief zien dat je een romantische date kunt plannen, hij of zij anderen kan laten zien hoe geweldig je bent en, wellicht wel het meest belangrijk, je vriend of vriendin is even verliefd op jou, maar je hoeft niet deel te nemen aan echt meisjes- of jongensachtige dates. Toen mijn moeder en zus naar ons toekwamen heeft mijn vriend een paardenkoets gehuurd om ons naar het theater te rijden waar we een balletvoorstelling hebben bekeken. Hij kwam zelf ook naar het theater, maakte enkele foto’s van ons en ging daarna direct weer weg.

5. Ga samen naar de sportschool

Het is buitengewoon waarschijnlijk dat je vriend of vriendin er alles voor over zal hebben om beter in vorm te komen, of op zijn minst niet wil missen hoe goed hij of zij eruit ziet in sportkleding. Doe je lief dus een lol en ga samen naar de sportschool. Bovendien doe je jezelf zo ook werkelijk een plezier door te gaan trainen, dus je kunt met zekerheid stellen dat hier sprake is van een win-win situatie

6. Neem je vriend of vriendin mee op een originele date

Een van de meest romantische gebaren die je kunt maken tegenover je vriend of vriendin is om hem of haar mee te vragen op een creatieve date, want terwijl hij of zij  van je vaste patronen is gaan houden, kunnen deze zo nu en dan ook een beetje saai worden. Het is dus heel goed om een creatieve date te bedenken (soms zijn deze zelfs helemaal gratis te regelen) en maak daar op een originele manier de perfecte date van. Wat je ook organiseert, je vriend of vriendin zal enorm blij zijn dat je iets nieuws hebt weten te bedenken en te regelen.

7. Plan een reis voor jullie samen

Haast iedereen is van mening dat ze geregeld een vakantie nodig hebben. Je hoort dat immers bijna dagelijks mensen zeggen, dus zal het je vast bekend in de oren klinken. Om die reden weet ik zeker wat je het allerbeste kunt doen voor je vriend of vriendin. Een vakantie plannen voor alleen jullie tweetjes. En een dergelijke reis hoeft overigens helemaal niet duur te zijn omdat je ook heel goed een weekendje weg kunt gaan samen in een stad in de buurt. Zorg er echter wel altijd voor dat je trip een heleboel ontspannende en romantische activiteiten bevat.

8. Zie er goed uit op je date met je lief

Ieder mens weet inmiddels wel dat je er een stuk beter uitziet in mooie kleren dan in een versleten broek met een T-shirt. Voor een originele date kun je je dus ook helemaal opdoffen voor je lief. Je vriend of vriendin zal dit namelijk helemaal geweldig vinden. Bovendien hoef je tijdens deze date niet allerlei vreemde dingen te gaan eten. Je kunt immers gewoon naar een restaurant in het middensegment gaan, terwijl de andere gasten zullen denken dat je zo fraai gekleed bent omdat jullie later nog ergens heen gaan waar het er bijzonder zal zijn (zelfs wanneer je gewoon weer terug naar huis wilt gaan om samen op de bank te gaan uitbuiken).

9. Organiseer een date zonder telefoon voor jou en je lief

Dit is wellicht de meest eenvoudig uit te voeren date die je je maar kunt bedenken, maar tevens (voor sommige mensen) een buitengewoon lastige. Je kunt namelijk gewoon je telefoon uitschakelen. Dat is alles. Je kunt dit zelfs op iedere willekeurige  date doen, maar in de regel is het mentaal een hele opgave voor personen die nogal verslaafd zijn aan hun telefoon. Toch is het punt, dat deze date erg indrukwekkend zal zijn vanwege het feit dat je je lief kunt tonen dat deze speciale afspraak niets  (geen werk, geen vrienden, geen sport en geen updates)  er even veel toe doet als hij of zij.

10. Leer je vriend of vriendin iets nieuws

Je vriend of vriendin vindt het echt geweldig leuk om onder de indruk te kunnen zijn van je specifieke kennis, dus wordt het de hoogste tijd dat je deze een keer laat zien. Leer je lief bijvoorbeeld hoe een lekke band gerepareerd moet worden, een gitaar wordt gestemd, een biefstuk perfect kan worden bereid of iets anders waar je enorm goed in bent. Bovendien zal je ego een gigantische boost krijgen doordat je weet dat je in staat bent om op een ander iets van je kennis en vaardigheden over te dragen.

11. Neem je vriend of vriendin mee voor een picknick

Klassieke dates behoren tot één van de meest romantische dingen die je kunt doen samen met je vriend of vriendin, gewoonweg omdat ze in de loop van de tijd minder gebruikelijk zijn geworden (wat wil zeggen dat je lief dit al wel eens heeft willen doen, maar waarschijnlijk toch niet heeft gedaan). Het is romantisch omdat je toegeeft aan een wens van je geliefde en bovendien is een simpele picknick één van de meest succesvolle klassiekers op het gebied van daten. Maak wat lekkere sandwiches, taco’s of zelfs een pizza en neem eveneens een picknickdeken mee naar buiten om samen met je lief van de zonsondergang te kunnen genieten (je scoort overigens gigantisch veel bonuspunten wanneer je ook aan de champagne en glazen hebt gedacht).

12. Neem je vriend of vriendin mee terug naar de locatie van jullie eerste afspraakje of ontmoetingsplek

Wat is er nodig voor een erg romantische date? Het antwoord is erg simpel: neem je lief mee naar de plek waar jullie voor de eerste keer een date hadden, of naar waar jullie elkaar hebben leren kennen. Neem eventueel een heerlijke ​​picknick mee wanneer dat nodig is. Dit is namelijk zo enorm romantisch omdat het je vriend of vriendin laat zien dat je je nog steeds kunt herinneren, en weet te waarderen, dat jullie een eerste keer samen afspraken en / of op het huwelijksaanzoek is gedaan.

13. Laat je vriend of vriendin wat kledingstukken voor jou uitzoeken

Dit kun je op twee manieren ten uitvoer brengen: neem je lief mee naar de winkel en laat hem of haar een paar dingen uitzoeken die hij of zij echt leuk vindt voor jou. Indien je dit als een soort inleiding van een date wilt zien, dan kun je je lief je outfit uit laten kiezen (en wellicht zelfs je haar of baard laten verzorgen), maar hoe dan ook, je kunt er absoluut zeker van zijn dat je lief je werkelijk op je mooist zal zien. Het is immers de beste manier om je te kleden op een manier die hem of haar gelukkig zal maken.

14. Neem je vriend of vriendin mee opeen geïmproviseerde date

Je lief verrassen met een date, dan hoeft deze date niet eens buitengewoon creatief te zijn, de kracht ervan zit namelijk in de verrassing. Je kunt je vriend of vriendin dus onverwacht meevragen voor een wandeling en dan ergens halt houden voor het diner of hem of haar ophalen op van het werk samen ijs gaan eten. Het maakt werkelijk niet uit wat de verrassing is, want het feit dat je probeert om deze speciale persoon in je leven te verrassen (en te verrukken) op een bijzonder romantische manier.

15. Ga samen met je vriend of vriendin sieraden kopen

Deze date zal overdreven romantisch zijn, en is een beter idee voor mensen die een serieuze relatie hebben (aangezien sieraden in de regel een dure aankoop zijn). Je kunt je lief een ketting, armband of oorbellen uit laten kiezen waarvan bekend dat hij of zij deze echt leuk vindt, en deze vervolgens voor hem of haar kopen. Je weet zo helemaal zeker dat je iets koopt wat je lief leuk vindt (wat immers een gok zal zijn wanneer je zonder hem of haar gaat shoppen) en daarnaast is het heel romantisch om samen te gaan winkelen. De gekochte sieraden zijn uiteraard de kers op de taart tijdens deze date.

16. Ga samen naar een restaurant en drink samen met je lief een aperitief of een goed glas wijn

Hoe laat je een diner voor twee ook wilt organiseren, zorg ervoor dat jullie 15 tot 20 minuten eerder in het restaurant aanwezig zijn en bestel voor jullie samen een glas van de favoriete wijn van je lief en daarnaast een aperitief om samen van te genieten. Op die manier hoeft je vriend of vriendin geen moment te wachten om aan tafel te gaan, en het feit dat je zijn of haar voorkeuren kent, is buitengewoon romantisch te noemen.

17. Nodig je lief uit voor iets waarvan je weet dat hij of zij dat leuk vindt

Ik heb al meerdere keren in dit artikel gezegd dat het verstandig is om de voorkeuren van je vriend of vriendin te onthouden. Op zich is dit immers al erg romantisch om te doen. Maar niet iedereen zal de tijd nemen om zich kleine dingen over zijn vriend of vriendin te onthouden. Het zal je lief dan ook een buitengewoon speciaal gevoel geven wanneer je dit wel doet. Je kunt dan bovendien je lief meenemen naar dat ene café waarvan hij of zij eens heeft gezegd dat dit erg leuk was, of koop kaartjes voor de film die uitkomt en die je lief graag wil zien. Wat er ook gaat gebeuren, regel gewoon iets waarvan je weet dat je vriend of vriendin het zal weten te waarderen.

Tot slot

Al de eerder genoemde 75 leuke dingen die je kunt gaan doen met je vriend of vriendin kunnen de perfecte manier zijn om je geliefde te laten weten dat hij of zij geliefd is. Bovendien zijn alle ideeën erg doordacht, creatief en bijzonder, maar een groot deel ervan zijn helemaal kosteloos te organiseren en / of erg simpel om te doen. Dus je hebt geen enkele reden om de kracht van alle itens op de bovenstaande lijst niet in je voordeel te gaan inzetten.

 

16 REACTIES

Comments are closed.