Uit een recent onderzoek blijkt dat 4 op 5 honden, ouder dan 6-7 jaar lijden aan gewrichtspijn. Hoewel wij mensen het vermogen hebben om naar een pijnmedicatie te grijpen en met onze dokter over symptomen te praten, hebben honden helaas niet deze mogelijkheid.

Wist je dat: honden heel goed zijn om hun pijn geheim te houden voor hun baasje?

Waarom verbergen honden het? Het niet tonen van pijn had vroeger duidelijke overlevingsvoordelen. De voorouders van moderne honden lieten gewoonlijk een lid van het peloton achter dat pijn had en de groep als geheel vertraagde.

Dierenartsen bevelen al jaren hondensupplement aan, speciaal gemaakt om de gewrichten van honden soepel te houden.

Wanneer is het juiste moment om met een supplement te beginnen?

Reeds 33% van alle hondenbaasjes geeft een supplement aan hun hond.

Als je nog geen tekenen van gewrichtspijn hebt opgemerkt, dan heb je geluk. De meeste honden zullen op een bepaald moment in hun leven door de aandoening worden getroffen. Het beste moment om actie te ondernemen is net voordat de symptomen aanwezig zijn.

Over het algemeen geldt: hoe groter het hondenras, hoe groter de kans dat ze last hebben van gewrichtspijn en hoe eerder u preventieve maatregelen moet nemen. Een supplement is een makkelijke en eenvoudig manier om de levenskwaliteit van een hond (vaak zichtbaar) te verbeteren.

Wat zijn naast hondensupplementen nog andere manieren om gewrichtspijn bij honden te voorkomen?

  • Zorg voor een gezond gewicht van je hond: al die lekkernijen op tafel kunnen veel calorieën opleveren. Deze extra kilo’s belasten het lichaam van een hond énorm.
  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Consistentie in wandelingen zijn goed voor zowel uw hond als uzelf; Zwemmen is een geweldige optie voor honden met ernstige mobiliteitsproblemen.
  • Hondenmassages kan helpen om de spanning te verminderen en de flexibiliteit te verhogen.
  • Ongeveer 90% van alle honden, ouder dan 6-7 jaar hebben artrose in minstens 1 gewricht. Een voedingssupplement speciaal gemaakt voor gewrichten kan de pijn verlichten en de levenskwaliteit verhogen.

Welke supplementen voor de gewrichten kan ik geven?

Er zijn heel wat supplementen op de markt. Tijdens onze zoektocht zijn we uitgekomen op de “Heup & Gewricht”- supplementen van Toshi. Toshi Heup & Gewricht is speciaal ontwikkeld om de spieren en gewrichten van puppy tot senior-dog zo soepel en gezond mogelijk te houden en zo een optimale levenskwaliteit te garanderen.

Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

Bekijk de 2+1 gratis actie van Toshi >>