De menopauze is geen ziekte of aandoening, maar een overgangstijd. Wanneer de hormoonspiegels dalen, kan iemand een aantal veranderingen ervaren. Hoewel de symptomen van persoon tot persoon kunnen verschillen, gaat de menopauze vaak gepaard met opvliegers, slapeloosheid, nachtelijk zweten, vaginale droogheid en stemmingswisselingen.

Als je op dit moment nog geen supplement zou gebruiken, dan kan het juiste supplement helpen om deze symptomen op een natuurlijke wijze te verlichten.

77% van alle vrouwen ervaart menopauze symptomen. De juiste supplementen fungeren als vangnet en dragen bij tot een comfortabele menopauze”.

Vitaminen, mineralen en plantenextracten

Wij zetten enkele belangrijke vitaminen, mineralen en plantenextracten op een rijtje:

  • Wilde Yam: draagt bij tot het behouden van een rustige comfortabele menopauze
  • Ashwagandha: is een van de beste adaptogene kruiden voor hormoonbalans. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt.
  • Hop: Bij vrouwen die in de menopauze vertoeven, vermindert de oestrogeenproductie gevoelig. Dit gaat gepaard met ongemakken als vapeurs en humeurschommelingen. Vrouwen die voedingssupplementen met hop nemen, zullen daar minder last van hebben.
  • Rodeklaver: is een kruid dat in heel Europa voorkomt en dat vaak gebruikt worden voor de klachten van de menopauze.
  • Soja: Sojaproducten kunnen de symptomen van menopauzekwaaltjes beperken of helpen verzachten. Dat concludeerden researchers toen ze onderzochten waarom Aziatische vrouwen minder last hebben vanopvliegers dan Westerse vrouwen.
  • Vitamine E belangrijk voor het bloed, de bloedstolling en doorbloeding,
  • Foliumzuur: staat bekend om zijn positieve invloed op hart en bloedvaten. Studies tonen aan dat foliumzuur de ernst, duur en frequentie van opvliegers effectief kan verminderen tijdens de menopauze.

Welk supplement kan ik nemen?

Met zo’n groot aanbod is het natuurlijk niet evident om het juiste supplement te kiezen. Je kan kiezen voor losse supplementen of één supplement waarbij de meest essentiële stoffen verwerkt zijn in één capsule (zoals bij Menopsine).

Menopsine bevat stoffen als Wilde Yam, Ashwagandha, Hop, Rodeklaver, Soja, Vitamine E en Foliumzuur. Hierdoor heb je de meest essentiële stoffen in 1 capsule wat vaak interessanter is dan verschillende capsules voor elke stof apart.

Via hun website loopt er – op moment van schrijveneen 2 +1 gratis actie.

Ze Magazine - Lifestyle trends