Wanneer je je liefde voor je lief uit wilt drukken op een bijzondere manier,dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben namelijk een heleboel romantische liefdesquotes, –spreuken en berichten voor je verzameld die perfect zijn om je deze speciale persoon  te laten weten hoeveel je om hem of haar geeft!

De liefdesquotes voor je lief zijn immers geschreven vanuit het hart, zodat je hem of haar op een pakkende manier kunt vertellen hoeveel je van hem of haar houdt en hoeveel hij of zij voor jou betekent. Uiteraard is niet iedere relatie hetzelfde, dus zul je op zoek moeten gaan naar de perfecte liefdesquote dat bij jullie stijl en persoonlijkheid past. Er zijn korte en lieve teksten, romantische en klassieke quotes uit de literatuur, en zelfs enkele schattige spreuken en liefdesgedichten.

Lieve quotes en wensen voor je lief

De onderstaande lieve liefdesquotes zijn perfect te gebruiken als je je lief wilt zeggen hoeveel je van hem of haar houdt.

 1. Waar ik samen met jou ben, is mijn favoriete plaats om te zijn.
 2. Je bent mijn alles. Ik houd van je vandaag en voor altijd.
 3. Houd mijn hand, mijn hart en mij voor altijd vast. Ik houd van je.
 4. Je glimlach fleurt mijn dag steeds weer op.
 5. Er wordt gezegd dat je maar één keer echt verliefd wordt, maar dat geloof ik niet. Iedere keer als ik je zie, word ik namelijk weer opnieuw verliefd!
 6. Je laat mijn hart telkens weer een vreugdesprongetje maken.
 7. Ik houd ervan om samen een beetje gek te doen. Ik vind het geweldig dat je zogeweldig met me omgaat. Ik breng daarom zo graag mijn tijd met je door. Ik houd van je schat!
 8. Je laat een twinkeling in mijn ogen, vlinders in mijn buik en je liefde in mijn hart verschijnen.
 9. Ik denk dat ik verliefd op je word. Je bent zo’n ongelooflijk lief en bijzonder persoon.
 10. Ik wou dat er woorden waren om uit te kunnen drukken hoeveel ik van je houd en hoezeer ik je aanbid.
 11. Laten we samen een iets raars en geweldigs gaan doen.
 12. Liefde is samen een beetje dwaas doen. Dat is eigenlijk gewoon een relatie zoals wij die hebben! Ik houd enorm veel van je!
 13. Vanaf het eerste moment dat ik je zag, had je me in je greep. Ik was van jou.
 14. Bedankt voor je lieve, schattige liefde. Je zult nooit echt kunnen beseffen hoe gelukkig je me maakt en hoeveel ik van je houd.
 15. Voordat ik je ontmoette, wist ik nooit hoe het was om naar iemand te kijken en zonder enige reden te glimlachen.
 16. Niet om op te scheppen, maar ik denk dat we samen heel schattig zijn!

Hieronder hebben we nog een aantal liefdesquotes die uitermate geschikt zijn om naar je lief te sturen wanneer jullie al een tijdje samen zijn en je hem of haar wilt laten weten hoe hij of zij je laat voelen.

 1. Ergens tussen al onze lachbuien, lange gesprekken, dwaze kleine ruzietjes en al onze grappen door, ben ik enorm verliefd op je geworden.
 2. Na al die tijd ben je nog altijd gewoonweg fantastisch. Ik voel me zo enorm gelukkig dat ik jou in mijn leven heb.
 3. Ieder liefdesverhaal is mooi, maar het onze is mijn meest favoriete. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst voor ons in petto heeft!
 4. Geen enkele relatie bestaat uit alleen maar zonneschijn, maar twee mensen kunnen een paraplu delen en samen de storm doorstaan.
 5. Hoe meer en meer ik tijd met je doorbreng, hoe meer en meer ik me realiseer dat ik het enige doe wat ik mezelf heb gezworen nooit meer te zullen doen … namelijk tot over mijn oren verliefd worden.
 6. Je beneemt me mijn adem. Ik kan me niet voorstellen dat ik mijn leven zou moeten leiden zonder jou aan mijn zijde.
 7. Bedankt dat je de reis van mijn leven zo fantastisch mooi hebt gemaakt!

Deze volgende lieve liefdesquotes werpen een blik vooruit naar de toekomst en laten je lief weten hoezeer je hoopt dat hij of zij een deel van jouw toekomst zal zijn.

 1. Ik weet niet wat de toekomst in petto heeft, maar ik hoop echt dat je erin aanwezig zult zijn!
 2. Ik weet dat we jong zijn en het nog erg vroeg is om dit te zeggen … maar ik hoop dat jij de ware voor mij bent.
 3. Mij ​​schattig noemen is leuk, me heet noemen is geweldig. Maar me de jouwe noemen is wat ik eigenlijk echt alleen maar wil.
 4. Er is niemand op aarde die ik meer zou willen dan ik jou wil.

Vind je je lief je bijzonder en lief? Dan zijn de volgende lieve quotes perfect om hem of haar dat op een originele manier te laten weten.

 1. Bedankt mijn lief om me de gelukkigste en meest begeerde persoon opaarde te laten voelen.
 2. Ik weet dat ik niet perfect ben, maar je zorgt ervoor dat ik me op alle mogelijke manieren perfect voel. Bedankt dat je in me geloofde.
 3. In je armen zijn is mijn favoriete plek. Ik wil nergens anders meer zijn.
 4. Soms sluit ik gewoon mijn ogen en dank ik God dat je in mijn leven bent gekomen. Ik ben zo gezegend met jou aan mijn zijde.
 5. Je geeft me de soort gevoelens waar mensen romans over schrijven.
 6. Op het moment dat ik naar mijn hart luister, dan fluistert het jouw naam.
 7. Ik wou dat ik de tijde terug zou kunnen draaien. Dan had ik je namelijk eerder kunnen vinden en langer van je kunnen houden.

Weet je nog het moment dat je je lief voor de eerste keer ontmoette, en hoe fantastisch het voelde om te beseffen dat je verliefd werd? Het volgende lieve liefdesquotes weten die emoties perfect in woorden te vangen.

 1. Zo nu en dan, midden in het leven van alledag, laat de liefde ons een sprookje te beleven.
 2. Dromen zijn geen bedrog. Ik weet het, omdat mijn droom uitkwam op de dag dat ik jou ontmoette.
 3. Het is verbazingwekkend hoe het kan dat de ene dag iemand je leven binnenwandelt en je vervolgens je je afvraagt hoe je zonder hem of haar hebt kunnen leven.
 4. Ik wist direct al dat je bijzonder en speciaal was toen ik je voor het eerst zag. Ik houd van je.
 5. Jou ontmoeten was alsof ik voor het eerst naar een liedje luisterde en wist dat dit mijn favoriete hit zou worden.
 6. Toen ik je zag, was ik bang je te ontmoeten. Toen ik je ontmoette, was ik bang om je te kussen. Toen ik je kuste, was ik bang om van je te houden. Nu ik van je houd, ben ik bang om je te verliezen.
 7. Wat ik bij jou heb, wil ik bij niemand anders. Ik houd van je.

Zodra je samen met je lief tijd doorbrengt, dan kan het moeilijk zijn om hem of haar uit je gedachten te bannen! De volgende romantische liefdesquotes en –teksten weten dat gevoel van verlangen prima in woorden uit te drukken.

 1. Je bent eigenlijk een beetje, een beetje vaak, eigenlijk altijd maar in mijn gedachten.
 2. wanneer de wereld er nog mooier uitziet en het leven nog meer de moeite waard lijkt te zijn, dan merk ik dat ik aan jou heb gedacht.
 3. Ik wil eigenlijk maar drie dingen. Jou te zien. Jou te knuffelen. Jou kussen.
 4. Ik tel de dagen af ​​tot het moment dat we elkaar weer zullen zien. Ik wou dat ik ze sneller kon tellen, maar ze lijken zo vreselijk langzaam voorbij te gaan.
 5. Het is een regenachtige dag wanneer je niet in mijn buurt bent. Je brengt namelijk de zonneschijn en het geluk in mijn leven!
 6. Je bent iedere kilometer die we van elkaar verwijderd zijn meer dan waard.
 7. Ondanks dat ik je misschien niet zo vaak zie als ik graag zou willen, ben je iedere ochtend en iedere avond mijn eerste en laatste gedachte. Ik mis je schat.
 8. Ik wil maar twee keer bij jou zijn. Nu en voor altijd.

Romantische- en schattige liefdesquotes die gaan over de liefde

Soms is het behoorlijk lastig om de juiste woorden te vinden om iemand te laten weten hoe hij of zij je laten voelen. Gelukkig houden dichters en schrijvers zich met dit soort teksten al eeuwenlang bezig, en mogen we putten uit hun wijsheid en welsprekendheid om de woorden te vinden die we nodig hebben om iemand die zo speciaal voor ons is dat op een niet alledaagse manier te vertellen. De romantische en schattige liefdesquotes die hieronder opeen rijtje zijn gezet, laten zien hoe bijzonder liefdevol je lief je kan laten voelen.

 1. Hoeveel houd ik van jou? Laat me ze proberen te tellen. Ik houd van je tot de diepte en breedte en hoogte die mijn ziel kan bereiken ~ Elizabeth Barrett Browning
 2. Jij bent de zon van mijn dag, de wind in mijn lucht, de golven in mijn oceaan en het ritme van mijn hart. Ik houd niet alleen van je om wat je bent, maar ook om wat ik ben wanneer ik bij je ben ~ Elizabeth Barrett Browning
 3. Soms laat je nabijheid mijn adem stokken en alle dingen die ik wil zeggen, zullen geen stem daarvoor vinden. Vervolgens, in stilte, kan ik alleen maar hopen dat mijn ogen voor mijn hart zullen spreken ~ Robert Sexton
 4. Indien ik voor iedere keer dat ik aan je denk één enkele bloem had, dan zou ik voor altijd in mijn tuin kunnen blijven wandelen ~ Claudia Adrienne Grandi

Romantische- en schattige liefdesquotes als poging om liefde te definiëren

 1. Liefde is vriendschap die in brand is gestoken en jij bent mijn vonk.
  ~ Frans liefdesgezegde
 2. Het leven is een bloem waarvan de liefde de honing is.
  ~ Victor Hugo
 3. Liefde – een wild onjuist begrepen, maar zeer wenselijk, mankement aan het hart dat het brein verzwakt.
 4. Liefde is een vriendschap die op muziek is gezet.
  ~ E. Joseph Cossman
 5. Liefde draagt ​​alles, gelooft alles, hoopt op alles, verdraagt ​​alles.
  ~ Korinthiërs 13: 4-8
 6. Liefde maakt de wereld niet rond. Liefde maakt de rit de moeite waard.
  ~ Franklin P. Jones
 7. Liefde is niet alleen iets dat je voelt, het is iets dat je doet.
  ~ David Wilkerson
 8. Liefhebben en bemind worden is de zon van beide zijden kunnen voelen.
  ~ David Viscott
 9. Liefde is een onweerstaanbaar verlangen om onweerstaanbaar geliefd te zijn.
  ~ Robert Frost
 10. Liefde bestaat niet uit naar elkaar zitten te staren, maar samen naar buiten in dezelfde richting zitten te kijken.
  ~ Antoine de Saint-Exupery
 11. Knorretje: “Hoe spel je liefde?”
  Poeh: “Je spelt het niet, je voelt het.”
 12. Het gevoel van vriendschap is als die heerlijke ervaring vol te zitten met rosbief; dat van liefde als het bruisende van champagne ~ Samuel Johnson
 13. Liefhebben is niets. Geliefd zijn is iets. Maar liefhebben en geliefd worden, dat is alles ~ T. Tolis
 14. Als liefde de taal van het hart is, dan spreekt mijn hart boekdelen ~ P. Colby
 15. Liefhebben is een glimp vanuit de hemel ontvangen ~ Karen Sunde
 16. Romantiek is de glamour die het stof van het dagelijks leven verandert in een gouden waas ~ Elynor Glyn
 17. Mijn liefde voor jou gaat verder dan de geest, verder dan mijn hart en verder dan mijn ziel ~ Boris Kodjoe
 18. Er is geen remedie voor liefde maar wel om meer lief te hebben ~ Henry David Thoreau
 19. Voor nietige wezens zoals wij is de uitgestrektheid alleen te verdragen dankzij de liefde ~ Carl Sagan
 20. Liefde is een spel dat twee mensen kunnen spelen en dat beide winnen ~ Eva Gabor
 21. We zijn allemaal een beetje vreemd. En het leven is een beetje vreemd. En zodra we iemand vinden van wie de vreemdheid in overeenstemming is met de onze, dan sluiten we ons bij hen aan en gaan we over tot wederzijds bevredigende gekheid – en noemen dat dan liefde – ware liefde ~ Robert Fulghum
 22. Liefde is een kracht die nog geweldiger is dan alle andere. Het is onzichtbaar – het kan niet worden gezien of gemeten, maar het is krachtig genoeg om je in een oogwenk te veranderen en je meer vreugde te geven dan welk materieel je ook bezit ~ Barbara De Angelis
 23. Iedere keer wanneer ik zeg dat ik van je houd, dan probeer ik echt zoveel meer te zeggen dan die vier kleine woordjes. Ik probeer te zeggen dat je meer voor me betekent dan wie dan ook ter wereld. Ik probeer je te laten weten dat ik dol op je ben en dat ik de tijd koester die we samen doorbrengen. Ik probeer uit te leggen dat ik jou wil en dat ik je nodig heb en dat ik iedere keer wanneer ik aan je denk, zal verdwalen in fantastische gedachten. En iedere keer wanneer ik ‘ik houd van je’ fluister, probeer ik je eraan te herinneren dat je het beste bent dat me ooit is overkomen ~ Anonieme auteur.

Deze volgende romantische- en schattige liefdesquotes proberen de gedachten in woorden uit te drukken over het hebben van een lief, over wat hij of zij voor je doet en hoe je je voelt ten aanzien van hem of haar.

 1. Soms kijk ik naar mijn lief en denk … Verdomme, hij/zij is een gelukkige man/vrouw.
 2. Elk meisje/man verdient een man/vrouw die haar/hem kan laten glimlachen, zelfs wanneer ze/hij dat niet wil.
 3. Het beste wat je kunt vasthouden in het leven is elkaar ~ Audrey Hepburn
 4. Ik zag dat je perfect was, en dus hield ik van je. Toen zag ik dat je niet perfect was en ik hield nog meer van je ~ Angelita Lim
 5. Waar onze zielen ook van gemaakt zijn, de zijne en de mijne zijn hetzelfde.
  ~ Emily Bronte
 6. Ik heb voor jou gekozen. En ik zal je steeds opnieuw blijven kiezen. Zonder pauze, zonder twijfel, in een hartslag. Ik blijf je altijd kiezen.
 7. Ik ontdekte echt geluk op de dag dat jij mijn leven binnenkwam.
  ~ Frans liefdesgezegde
 8. Ik ervaar de mooiste momenten in het leven niet alleen met jou, maar ook door jou ~ Leo Christopher
 9. Je bent alles waar ik naar heb verlangd, je hebt mijn dromen waargemaakt. Er is geen groter geschenk dan geliefd te zijn door jou.
 10. Mijn hart is en zal altijd het jouwe zijn ~ Jane Austen
 11. Op het moment dat ik slechts één wens mocht doen, dan zou ik iedere dag wakker willen worden met het geluid van je adem in mijn nek, de warmte van je lippen op mijn wang, de aanraking van je vingers op mijn huid en het gevoel van je hart kloppend samen met het mijne … wetende dat ik dit gevoel nooit zou kunnen vinden bij iemand anders dan jij ~ Courtney Kuchta
 12. Als ik minder van je hield, zou ik er wellicht meer over kunnen praten ~ Jane Austen, Emma

De onderstaande verzameling is samengesteld uit nog meer klassieke, schattige liefdesquotes die gaan over relaties en liefde.

 1. Andere mannen zeiden dat ze engelen hebben gezien, maar ik heb jou gezien en jij bent genoeg ~ George Moore
 2. Een hemel op aarde die ik heb verworven door je na te jagen ~ William Shakespeare
 3. De zee heeft zijn parels, de hemel heeft zijn sterren, maar mijn hart, mijn hart heeft zijn liefde ~ Henry Wadsworth Longfellow
 4. Als kussen water zouden zijn, dan zou ik je de zee geven. Als knuffels bladeren waren, dan zou ik je een boom geven. En als liefde tijd was, dan zou ik je de eeuwigheid geven.
 5. Je liefde schijnt in mijn hart zoals de zon op de aarde schijnt ~ Eleanor Di Guillo
 6. Twijfel of de sterren van vuur zijn; Twijfel dat de zon beweegt; Twijfel aan de waarheid om een ​​leugenaar te zijn; Maar twijfel er nooit aan dat ik van jou houd ~ William Shakespeare
 7. We kregen twee handen om vast te houden. Twee benen om te lopen. Twee ogen om te zien. Twee oren om te luisteren. Maar waarom maar één hart?
  Omdat het andere aan iemand anders is gegeven en wij het moeten vinden.
 8. In dromen en in liefde zijn er geen onmogelijkheden ~ Janos Arany
 9. Ik vroeg God om een ​​bloem, Hij gaf me een boeket,
  ik vroeg God voor een minuut, Hij gaf me een dag,
  ik vroeg God om ware liefde, Hij gaf me dat ook,
  ik vroeg om een ​​engel en Hij gaf me jou ~ Anonieme auteur
 10. Voor de wereld ben je wellicht gewoon een mens, maar voor die ene persoon ben jij de wereld ~ Dr Seuss
 11. Jij bent de *coca* voor mijn *cola*
  Je bent de *race* voor mijn *auto*
  Je bent de *macaroni* voor mijn *kaas*
  Je bent de *Wal* voor mijn *Mart*
  maar bovenal . .
  ben jij de *sleutel* van mijn *hart* ~ Anonieme auteur.

Sorry, ik weet dat de volgende quote een beetje oubollig is, maar deze is tevens een tekst die geschikt is voor een vriendje dat je een beetje leuk vindt, en zal zeker sommige jongens zeker aanspreken.

 1. Wanneer je van iets houdt laat het gaan. Indien het bij je terugkomt, dan is het voor altijd van jou. Als dat niet zo is, dan was het nooit zo bedoeld.

14 REACTIES

Comments are closed.