Met miljoenen singles die erg vaak online datingsites met een bezoekje vereren, hoef je maar één ding goed onder de knie te krijgen, namelijk: weten je op welke manier je je online datingprofiel extra op kunt laten vallen. Dus wanneer je het besluit hebt genomen om je aan te melden bij een datingsite en alles goed lijkt te gaan totdat je wordt gevraagd om een ​​persoonlijk profiel aan te maken.

Je kunt dan als een malle naar het scherm blijven staren en je afvragen op welke wijze je jezelf het beste aan kunt prijzen zonder als een ware narcist over te komen of al te wanhopig te lijken. Geloof me, je bent niet de enige met dit probleem. Vrijwel iedereen die voor de eerste keer online daten gaat uitproberen, zal tegen deze beruchte muur opbotsen. Gelukkig hebben we een aantal tips voor je verzameld om je te helpen met het aanmaken van een profiel dat je zeker zal onderscheiden van alle andere singles op de datingsite.

1. Durf om hulp te vragen

Het is zeker geen doodzonde wanneer je je vrienden om hulp te vraagt op het moment dat je een profiel probeert aan te maken. Je vrienden kunnen je beste eigenschappen opsommen, zelfs wanneer je deze zelf niet eens kent.

2. Verwijder de standaard antwoorden

Zelfs wanneer je het bijzonder leuk vindt om op het strand te wandelen of naar de zonsondergang te kijken terwijl je geniet van wijntje op een dakterras, dan kun je dat eigenlijk beter niet op je profiel vermelden. In plaats daarvan moet je proberen om uniek te zijn en een reden tot gesprek toe te voegen.

3. Maak een lijstje met hobby’s die je samen met anderen kunt doen

Mensen willen graag zien op welke wijze ze een deel van je leven kunnen zijn, dus op het ogenblik dat je het alleen maar hebt over hobby’s waar je in je eentje van kunt genieten, zoals lezen, handwerken of gedichten schrijven, dan zullen andere leden ervan uitgaan dat je niet sociaal van aard bent. Je kunt weliswaar eerlijk zijn over jezelf door deze activiteiten in je profiel op te nemen, maar tevens activiteiten te vermelden als vliegeren, wandelen of tennissen. Op die manier laat je potentiële dates zien dat je bereid bent om hen een deel te laten vormen van je leven.

4. Kies foto’s waarop je dingen doet

Je zou eigenlijk denken dat mensen alleen willen zien hoe je eruit ziet als ze naar je profielfoto kijken, maar je zult verbaasd zijn dat wanneer je een foto plaatst waarop je iets aan het doen bent, zoals parachutespringen, wandelen, mediteren, reizen of paardrijden, je meer reacties op zal leveren. In plaats van alleen een foto van je gezicht (die je nog altijd toe dient te voegen), zul je dus eveneens je interesses en persoonlijkheid moeten laten zien door middel van een paar goed gekozen actiefoto’s.

5. Vermijd om negatief over te komen

Op het moment dat je over bepaalde aspecten van je leven praat, dan doe je er goed aan om geen negatieve taal te bezigen. Je zou je namelijk ook niet aangetrokken voelen tot een date wanneer je een negatieve vibe opmerkt in hun profiel, dus je om die reden zou je het zelf evenmin moeten doen. Probeer in plaats daarvan om je beste beentje voor te zetten en op een positieve manier te praten over dingen en mensen die je niet echt aanspreken, dat maakt je namelijk veel interessanter dan wanneer je negatieviteit uitstraalt.

6. Eerlijkheid duurt het langst

Het kan verleidelijk zijn om bepaalde aspecten van jezelf enigszins te overdrijven, zoals je inkomen, bepaalde levenservaringen of je loopbaan, in een poging om een ander aan te trekken, maar de waarheid heeft altijd een bijzonder eigenzinnige manier om aan het licht te komen. In plaats van het risico te lopen door over iets te liegen, kun je beter gewoon meteen eerlijk zijn.

7. Blijf je profiel up to date houden

Je denkt wellicht dat je klaar bent zodra je je profiel aan is gemaakt. Daar zou je het inderdaad bij kunnen laten, maar waarom zou dat doen? Er gebeuren namelijk altijd bepaalde dingen in je leven die steeds voor een verandering zorgen, dus is het zeker een goed idee om het reilen en zeilen in je profiel ook telkens bij te werken. Wellicht ben je bijvoorbeeld onlangs verhuisd of heb je promotie gemaakt. Misschien heb je een nieuwe hobby of denk je erover om een nieuwe uit te gaan proberen. Het is altijd een goed idee om de meest actuele informatie voor handen te hebben op je profiel.

8. Glimlachen op foto’s

Naast de foto waarop je iets aan het doen bent, wil je zeker weten dat je glimlacht op een andere foto waar je keuze opis gevallen. Mensen worden namelijk van nature aangetrokken door iemand die lacht; je zult door te glimlachen bovendien meer ontspannen en aanspreekbaar lijken, dit zijn allebei prima eigenschappen om iemand beter te willen leren kennen.

Zodra je je voor gaat bereiden om je persoonlijk profiel aan te maken, dan kun je dit zien als een handig hulpmiddel. Je moet er dan ook zeker voor zorgen dat je je aan zou spreken als je een dergelijk profiel voor ogen zou krijgen, zodat anderen ook geïnteresseerd zullen zijn om meer over je te weten te komen, maar dan wel op een eerlijke (en bescheiden) manier. Indien je al een datingprofiel aan hebt gemaakt en je merkt fat je niet veel berichten binnenkrijgt, dan  kun je natuurlijk deze tips eveneens toe gaan passen en kijken hoe snel je inbox vol zal raken met geïnteresseerde berichtjes.

Ze Magazine - Lifestyle trends