HomeDatingOnline datingLeuke Dating apps (applicaties) die je moet hebben!

Leuke Dating apps (applicaties) die je moet hebben!

Op onze website gaan we de komende tijd wat extra aandacht besteden aan singles en hoe zij hunmanier van leven kunnen verbeteren. Hierbij hoort onder andere het brede scala aan online datingmogelijkheden. Kortom: het leven van een jonge single hoeft alles behalve saai, eenzaam of eentonig te zijn.

Net zoals bij steeds meer mensen, is ook bij singles, de smartphone niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. Het is dus erg logisch dat het online daten ook een onderdeel van je leven wordt. Trefwoorden als het gaat om dating apps zijn echter ‘veel’ en ‘snel’. In plaats van het online dating profiel van iemand uitgebreid te bekijken, kun je tegenwoordig singles gaan beoordelen vrijwel alleen op de foto’s die ze hebben gepost. De rest komt immers later wel.

En als het even kan, hebben we graag een zo groot mogelijk aanbod om door te scrollen. Apps zijn bovendien altijd en overal voor handen: moet je bijvoorbeeld ergens even wachten, of zit je op het toilet? Open je app, en je kunt even snel checken of er nog leuke contacten voorbij zullen komen. Hieronder hebben we een handige opsomming gemaakt van een aantal dating apps die je kunt gebruiken om de liefde van je leven te vinden.

De beste dating apps om een lief te scoren:

1. Once

Welkom in de wereld van het zogenaamde slow-daten. In de gratis te downloaden versie van Once zul je één keer op een dag een perfecte match aangeboden krijgen aan de hand van het persoonlijke profiel dat je aan hebt gemaakt. De matches zijn altijd geselecteerd door een menselijke matchmaker en je hebt vervolgens 24 uur de tijd om contact met de voorgestelde datingkandidaat op te nemen en een gesprek met hem, of haar, aan te knopen. Betalen is pas van toepassing wanneer je in contact wil komen met iemand die niet als je dagmatch aan is geboden of wanneer je wel iemand leuk vindt, maar deze persoon jou nog geen like heeft gegeven, een bericht wil sturen.

2. Tinder

Tinder bestaat eigenlijk nog maar kort, sinds het jaar 2013, maar je zult tegenwoordig toch maar weinig mensen tegenkomen die nog nooit van deze app gehoord hebben. De app is zelfs zonder twijfel de meest populaire dating app te noemen. Gewoon even swipen, en je kunt aangeven of iemand je al dan niet aanspreekt. Bereid je wel voor op suggestieve (naakt)foto’s, mannen die al in een vaste relatie zitten maar die op zoek zijn naar een affaire of derde persoon voor een ‘spannend trio’ of matches die het gesprek direct al beginnen met de vraag of je zin hebt in seks. Dat je in dat soort gevallen eerst even moet filteren, wil uiteraard niet zeggen dat er niemand op Tinder zit die serieus op zoek is naar een date of zelfs een relatie. Niets is gelukkig minder waar. Er zijn al een heleboel succesverhalen bekend van mensen die elkaar via Tinder hebben gevonden en ondertussen hebben zelfs de eerste Tinderbaby’s al het levenslicht mogen aanschouwen.

3. Happn

Happn is een app die haar pijlen heeft gericht op het vinden van matches op basis van de locatie waar je je op dit moment bevindt. Happn laat je aan de hand van locaties zien waar je je nu bevindt, of waar je eerder bent geweest, maar ook welke andere gebruikers er in de buurt zijn, of onlangs zijn geweest. Je kunt deze app dus zeker zien als een manier om alsnog de contacten te leggen die je in real life net mis bent gelopen.

4. Bumble

De dame zal altijd de eerste stap zetten bij Bumble. Alleen vrouwen krijgen namelijk de gelegenheid om een gesprek te beginnen. Indien je dat niet binnen 24 uur doet, dan zal de betreffende match voorgoed verdwijnen. Indien de man niet jouw type is, maar je denk dat hij perfect voor een vriend(in) zal zijn, dan heb je de mogelijkheid om de rol van koppelaar te spelen en dit profiel door te spelen aan een ander.

5. OKCupid

Alsmaar meer datingsites bieden naast hun vertrouwde website ondertussen ook aan in de vorm van een mobiele app, zoals Parship en EliteDating. Maar ook OkCupid is in het verleden begonnen als een gewone datingsite. Intussen is dit echter een populaire app geworden in ene heleboel landen wereldwijd. Aanmelden voor OkCupid doe je (gratis) met behulp van je Facebookprofiel, vervolgens stelt de app je een aantal vragen en de gegeven antwoorden zullen gebruikt worden om je met andere gebruikers te matchen. Hoe meer vragen je tijdens de registratie beantwoordt, hoe meer matches je voor worden gesteld. Van vrouwen die in het verleden overtuigde Tindergebruikers waren, horen we dat de ‘serieuze mannen en vrouwen naar deze app over zijn gestapt’. OKCupid is dus zeker het proberen meer dan waard op het moment dat je op zoek bent naar wat meer diepgang en graag gematcht wilt worden op basis van je persoonlijkheid en je voorkeuren.

Tip van de deskundigen op het gebied van dating via een app

Swipe niet te snel naar links of rechts, en wees dus eigenlijk niet té kieskeurig alleen maar afgaande op wat foto’s. Zelfs al is het de mens eigen om het uiterlijk te gebruiken als eerste uitgangspunt bij het leggen van contacten, het is eerder de persoonlijkheid van een bepaalde persoon die ervoor zal zorgen dat een relatie al dan niet zal slagen. Geef anderen dus absoluut een kans om jou beter te leren kennen voordat je het gros van hen zonder aarzeling naar links (en dus voorgoed uit je leven) swipet.’

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

Must Read