Ondanks het feit dat het voor veel mensen lijkt alsof heel de wereld om plaatsen zoals Las Vegas of Dubai draait, is toch echt de meest luxe suite te vinden in een hotel in het Zwitserse Genève. Deze hotelkamer laat werkelijk alle andere luxe, en doorgaans dure, hotelsuites verbleken. De Royal Penthouse Suite die zich in Hotel President Wilson is officieel de meest dure hotelkamer die je op aarde kunt vinden, met prijzen die vandaag de dag alleen maar op kunnen lopen vanaf ongeveer 80.000 dollar (circa 72.000 euro) voor een verblijf van slechts één nacht.

Voor dit bedrag kun je echter niet alleen de hotelsuite met het grootste prijskaartje reserveren, maar tevens overnachten in de grootste suite van Europa. De suite is namelijk maar liefst 511 vierkante meter en voorzien van alle luxe die je je maar kunt bedenken (deze hotelkamer beslaat dan ook de complete achtste verdieping van het hotel).

Een van de meest favoriete faciliteiten van de Royal Penthouse Suite is het terras dat zich volledig rondom de hotelkamer bevindt en dat je een fraai uitzicht biedt op het Meer van Genève. Op dit terras bevindt zich bovendien een telescoop zodat je op bij helder weer ’s nachts naar de sterren kunt kijken.

Deze hotelsuite is geschikt voor maximaal 12 personen (iedere gast heeft dan een eigen slaapkamer), dus op het moment dat je het enorme prijskaartje probeert te vergoelijken, dan kun je spreken van een prijs per persoon per nacht van circa 6.600 dollar (ongeveer 5911 euro). Als je het zo bekijkt, dan lijkt het plotseling een stuk beter betaalbaar, toch?

Wanneer je deze suite hebt gereserveerd, dan kun je gebruikmaken van twee grote slaapkamers, ieder met een eigen badkamer opgetrokken uit marmer en een jacuzzi met een schitterend uitzicht op het meer. In iedere badkamer staat een ruime voorraad aan producten van Hermès.

Vanwege het feit dat deze hotelsuite vaak geboekt wordt door hoogwaardigheidsbekleders of beroemdheden samen met hun enorme staf, is deze ruimte eveneens uitgerust met een heleboel beveiligingsopties. Zo zijn er kogelvrije ramen, een privé-lift, een versterkte kluis en enkele alarmknoppen verspreid door de suite die bedoeld zijn voor noodsituaties. Bovendien is er een privé en-suite fitnessruimte, zodat geen enkele andere gast van het hotel de VIP zich in het zweet ziet werken.

Uiteraard beschikt de duurste hotelsuite op aarde niet alleen over allerlei standaardvoorzieningen. Zo kunnen de gasten die er verblijven hun favoriete programma’s bekijken op het grootste televisiescherm ter wereld (een product van Bang & Olufsen), maar zich eveneens vermaken op een vleugel van Steinway en een zich vergapen aan de aanwezige kunstverzameling die op is gebouwd uit tal van zeldzame en oude stukken.

Ze Magazine - Lifestyle trends