Hoewel de meeste mensen, wanneer ze aan de Caribbean denken vaak is dat dit een gebied is waar eigenlijk alles kan, maar dit is uiteraard niet altijd het geval. Maar wanneer het gaat om naaktstranden, dan kun je wel vinden wat je wanneer je het Caribische gebied in de breedste zin bekijkt, van het Franse Caribische gebied tot aan de kust van Mexico. Op het moment dat je naakt gaan zien als de ultieme vrijheid wanneer je op reis bent, dan hebben we hieronder de beste naaktstranden in dit deel van de wereld voor je op een rijtje gezet.

Zodra je naakt in het Caribische gebied wilt verblijven, dan is een naaktstrand echt iets voor jou. Ondanks dat de meeste reisgidsen en vakantiebrochures alleen maar aandacht schenken aan reizigers die volledig gekleed door het Caribische gebied willen reizen, kennen wij de beste locaties voor mensen die liever hun kleding even naast zich neerleggen, namelijk een aantal geweldige naaktstranden.

1. Orient Beach, St. Martin

Aan de Franse kant (natuurlijk, ondanks dat de Nederlandse kant van het eiland het zogenaamde Cupecoystrand heeft voor nudisten), is Orient de meest belangrijke locatie binnen het Caribische gebied om je kleren uit te trekken wanneer je wilt gaan recreëren.

Zowel de Fransen als de Nederlanders hebben echter een “leven en laten leven”instelling, waardoor je dus juist op dit eiland het beste naaktstrand van het Caribische gebied kunt vinden. Op Orient Beach kun je naakt zonnebaden (het is hier eigenlijk meer regel dan uitzondering), terwijl je aan de Nederlandse kant van het eiland op Cupecoy Beach een naaktstrand vindt met natuurlijke grotten waar je je in terug kunt trekken op momenten dat je de zon even wilt ontlopen.

2. Pointe Tarare, Guadaloupe

Niet al te breed en wat minder eenvoudig te vinden, maar desondanks wel populair onder nudisten, is dit naar verluidt het eerste wettelijk aangewezen naaktstrand op heel het westelijke halfrond.

3. Anse du Gouverneur, St. Barthelemy

De meer onverschrokken naaktloper wil wellicht de moeite doen om naar het wat lastiger te bereiken Anse du Gouverneur te trekken. Guadeloupe is een ander Frans-Caribisch departement, dus beschikt het uiteraard ook over naaktstranden. Anse Tarare ligt aan Pointe Tarare aan de oostzijde van Grand Terre en is een klein, afgelegen (maar schaduwloos) naaktstrand dat zowel door de plaatselijke bevolking als door de toeristen wordt bezocht. Het gros van de bezoekers van Guadeloupe zijn Europeanen (en dan voornamelijk Fransen), maar ook vind je er aardig wat Amerikanen.

4. Hawksbill Bay, Antigua

Het enige strand waar naaktrecreatie toe is gestaan van het eiland is absoluut een beetje charmant te noemen, het is te vinden bij de laatste van een serie van vier witte zandstenen aan de westkust, in de nabijheid van het Hawksbill Hotel.  Het strand voor het Hawksbill resort van Rex Resorts, dus op het gelijknamige strand vind je het enige aangewezen naaktstrand van Antigua. Het resort met 37 kamers zelf is all inclusive, waar naakt lopen eveneens een optie is en waar ook drie andere stranden aanwezig zijn waar je je kleren wel aan dient te houden.

5. Booby Cay, Jamaica

Bikinitops vliegen van tijd tot tijd in het rond op dit hippieparadijs van Negril, maar mensen die ervan houden om in hun blootje rond te lopen moeten daarvoor wel naar het nabijgelegen eilandje. De Boheemse mindset van Negril leeft voort aan de westkust van de stad op de omzoomde Seven Mile Beach, waar je verschillende stranden vindt waar je naakt kunt zonnen en in bepaalde gevallen zelfs nog veel meer.

6. Grande Saline, St Barth

Wanneer je op zoek bent naar een locatie waar je topless en naakt kunt vertoeven zonder al te veel last te hebben van opgetrokken wenkbrauwen, dan doe je er goed aan om naar de exclusieve Franse Caribische enclave St Barth te gaan, waar je op ieder strand je kleding probleemloos uit kunt trekken. De lokale bewoners is daar namelijk veel te chic en relaxt om daar zorgen over te maken, terwijl de dagjesmensen het veel te druk hebben met het spotten van beroemdheden om je naakte lichaam ook maar op te merken. Op een eiland dat bekend staat om het aantrekken van jonge en goeduitziende rijken, is dit wellicht de enige locatie die het plaatselijke Caraïbische gebied tart en iedereen naakt laat recreëren die dat wil. Grand Saline is het meest populaire strand van St Barth wanneer je ervan houdt om naakt te lopen.

7. Resort Hedonism II, Jamaica

Het resort Hedonism II doet zijn naar werkelijk eer aan. Hier kun je namelijk terecht voor hedonistisch vertier en in het Caribische gebied is er geen ander resort te vinden dat ook maar in de schaduw kan staan van de locatie op de legendarische Seven Mile Beach. Maar het onlangs gerenoveerde resort heeft zowel “preutse” als “naakt” kanten met bijbehorende zwembaden en stranden, dus je bezoek aan deze plaats kan uiteenlopen van een beetje ondeugend tot volkomen los gaan. Het strand waar kleding optioneel is, is doorgaans bedoeld voor nudisten, terwijl op het naaktstrand en in het bijbehorende zwembad ‘alles kan’ zijn, in het bijzonder na zonsondergang.

Het resort is op zich geen plaats voor swingers, maar het is zeker een plek om je seksuele– en relatiegrenzen te testen wanneer je dat wilt. Op zijn minst zul je bepaalde dingen gewoon in het openbaar zien plaatsvinden die doorgaans veilig achter gesloten deuren worden gedaan op de meeste andere plaatsen; maar wanneer dat een beetje te veel voor je is, dan zijn er nog talloze meer onschuldige opties aanwezig.

8. Grand Lido Resort, Jamaica

Het Grand Lido Resort is het beste alternatief voor naakt zonnebaden als je wel in Negril wilt vertoeven zonder de openlijke seksualiteit van Hedonism II. Dit resort dat bedoeld is voor nudisten van 21 jaar en ouder (wat dus betekent dat je overal naakt kunt rondlopen, behalve in de restaurants) heeft suites met roomservices en biedt tevens toegang tot twee (volledig aangeklede) zusterpanden, de Royalton Negril en Hideaway voor enkel en alleen volwassenen die bij Royalton Negril verblijven. Couples Negril stelt je verder in staat om naakt te recreëren op een deel van de Seven Mile Beach.

9. Temptation Resort Cancun, Mexico

Temptation Resort Cancun in Mexico is zoals ze zelf zeggen een ‘speeltuin voor volwassenen’, en heet dan ook zowel singles en koppels van 21 jaar en ouder van harte welkom die hun kleding en remmingen even opzij willen zetten. Het all inclusive resort heeft zogenaamde topless optionele zwembaden en een strand, een nachtclub, sexy thema-avonden en entertainment, en een heus “afrodisiacum restaurant.” Het algehele gevoel is pikant maar niet overdreven: complete naaktheid is een stap te ver, maar jij kunt wel alleen in bepaalde gebieden topless gaan.

10. Puerto Morelos, Mexico

De Desire Pearl en Desire Riviera Maya zijn de twee zusterresorts van Temptation waar gasten hun grenzen een beetje (of heel erg) kunnen verleggen. Beide resorts zijn all inclusive, allsuites resorts die gelegen zijn in Puerto Morelos, kleding is optioneel op het strand, in het zwembad en in de meeste andere gebieden, en zelf zeggen ze “sensuele” resorts te zijn die swingers van harte welkom heten, maar waar eveneens gasten die gewoon naakt willen lopen in het openbaar terechtkunnen.

11. Hidden Beach Resort, Puerto Morelos, Mexico

Het Hidden Beach Resort van Puerto Morelos biedt gasten de mogelijkheid om naakt te lopen in de Riviera Maya, maar dan in een meer elegante en ontspannen ambiance. In dit naaktresort van Karisma kunnen gasten terecht in vijfsterrenrestaurants en accommodaties, maar ook op een afgelegen strand waar je naakt kunt zonnebaden zonder dat je last hebt van nieuwsgierige blikken.

12. Teh Natural, Curacao

The Natural willen we toch vermelden al beschikt dit niet over een strand, maar wel omdat het waarschijnlijk de beste deal zal zijn als het gaat om naaktbestemmingen in het Caribische gebied. Het resort heeft een eigen zwembad, is gelegen op een luchtige heuveltop in het binnenland en biedt in het laagseizoen zeer voordelige tarieven en diverse accommodaties, zoals safaritenten, standaardkamers, villa’s, bungalows en appartementen. Hier is de regel simpel: naakt lopen is er verplicht.

13. Montego Bay, Jamaica

Je dient je (bad)kleding op in de meeste delen van het all inclusive Sandals Royal Caribbean resort aan houden. Maar daar staat tegenover dat Sandals Royal Caribbean een eigen eiland heeft waar je op een strook gereserveerd strand wel naakt kunt zonnen. Via een promenade kun je van de luxueuze accommodaties van het resort en de reeks villa’s die boven het water zijn gebouwd, naar het eiland lopen, waar je tevens een Jamaicaanse eethuisje en een Thais restaurant kunt vinden.

De Sunscape Splash Montego Bay is een perfecte locatie voor ouders die tijdens hun Caribische gezinsvakantie naakt een wandeling willen maken, er is namelijk een apart naaktstrand, dat smaakvol afgescheiden wordt nadat de belangrijkste hotelfaciliteiten zijn beëindigd of gesloten.

14. Ocho Rios, Jamaica

Net zoals de Sandals in MoBay heeft het resort Stellen Tower Isle een privéstrand waar gasten naakt kunnen zonnen en zwemmen. Eigenlijk moet je, wanneer je naar het eiland komt (dat ook tevens de plaats is die het resort zijn naam heeft gegeven), je naakt gaan lopen, omdat op het eiland naakt niet optioneel is, maar eerder verplicht is gesteld. Het eiland heeft eveneens een zwembad met een swim-up bar. In het chique resort Couples San Souci kunnen gasten eveneens naakt zonnebaden op de nabijgelegen stranden.

Ze Magazine - Lifestyle trends