Op vakantie gaan om te voeren dat je, ongeacht hoeveel jaar of decennia geleden, je je jawoord hebt gegeven aan je partner, is een perfecte gelegenheid om iedere toegewijde relatie een extra boost te geven. Ongeacht of je nu je houten jubileum viert met een eerste bezoekje aan Amsterdam of je huwelijksreis na 25 jaar opnieuw gaat beleven, een vakantie om een huwelijksverjaardag te vieren zal doorgaans alle aspecten van een toegewijde relatie weten samen te brengen: namelijk intimiteit en vertrouwen.

En zelfs voor de tortelduifjes die de mijlpaal van een robijnen huwelijksverjaardag (van veertig jaar) naderen? Een romantisch uitstapje kan je huwelijk in beweging houden en voor de broodnodige opwinding en verrassingen zorgen. In tegenstelling tot een huwelijksreis, wanneer een pasgetrouwd koppel, in de regel gewoon zin heeft om samen te ontspannen (zeker na de maanden of zelfs jaren die de planning van de bruiloft in beslag hebben genomen), kan een succesvolle reis voor een huwelijksverjaardag een meer strategische voorbereiding vragen.

Na het uitkiezen van een bestemming, dien je een reisplan op te stellen dat geschikt is voor je specifieke huwelijksverjaardag. Zo vraagt bijvoorbeeld, een 45-jarige huwelijksverjaardag ​om wat meer ontspanning, zoals samen relaxt gaan kanoën door een prachtig wijngebied, terwijl jongere stellen ervoor kunnen kiezen om samen te gaan skiën of zelfs om een safaritrip te gaan boeken.

Gelukkig hoef je niet al te veel tijd en moeite te steken in het zoeken naar de meest geschikte reis voor een huwelijksverjaardag, dit hebben wij immers al voor het grootste deel voor je gedaan. Van gedurfde expedities tot intieme één op één momenten, de door ons verzamelde reizen laten zien dat een jubileum het perfecte excuus is om een ​​onbekend deel van de wereld te gaan ontdekken, en daarmee ook een nieuwe kant van je relatie naar voren te schuiven.

1. Waag een gokje in Monaco

’s Avonds geeft het beroemde Casino de Monte-Carlo koppels een uitstekende reden om zich helemaal op te doffen: jacquets voor de heren worden immers “aanbevolen na 20.00 uur, terwijl korte broeken en zogenaamde sportieve schoenen helemaal verboden zijn. Maar ongeacht of je nu martini’s wilt drinken onder de gloed van de gouden kroonluchters, of werkelijk poker komt spelen, je zult zien dat de Beaux Art uit het jaar 1863 een verfijnde, spannende ambiance vormt voor je chique huwelijksverjaardag.

2. Ga samen skiën en genieten van goede bubbels

Vergeet even de Alpen en de Pyreneeën. Voor een unieke skireis wat verder van huis, reis je naar een gebied dat even ten noorden van Denver is gelegen: Steamboat Springs. De legendarische ‘bubbels’ die in deze stad worden geproduceerd hebben een alcoholgehalte van 7 procent, wat uiteraard zal zorgen voor zijdezachte afdalingen. Nadat jullie samen plezier hebben gemaakt op de hellingen, kunnen jij en je partner samen op gaan warmen in één van de geothermische zwembaden van het Strawberry Park: hier zijn een aantal natuurlijke warmwaterbronnen die zich in de openlucht op een berg bevinden. Maak bovendien wat extra indruk op je geliefde door hem of haar mee te nemen op een ballonvaart die jullie boven de met sneeuw bedekte Yampah Valley zal laten vliegen.

3. Ga samen zeilen in San Francisco

Wanneer het de bedoeling is om iets nieuws van de wereld te weten te komen, dan kun je ervoor kiezen om een nuttige vaardigheid aan je arsenaal toe te voegen. Test bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de Bay Area je zeebenen bij Club Nautique, de toonaangevende volledig uitgeruste  zeilschool van Sausalito.

Nieuwelingen kunnen er een beginnerscursus van acht uur volgen, en ondanks dat je wellicht niet het de volledige controle zult krijgen van een negen en een halve meter lang jacht, maar een goed begin is het zeker. Het nabijgelegen Casa Madrona, een negentiende-eeuws herenhuis dat om is gebouwd, is een uitstekend reisdoel. De suites beschikken hier namelijk over romantische open haarden en bieden bovendien een fraai uitzicht op Richardson Bay, en tevens ligt het hotel aan de overkant van de jachthaven van Sausalito.

4. Verblijf in een Nederlands grachtenpand

Is er iets nog romantischers voor een huwelijksverjaardag dan een trip naar de beroemde tulpenvelden in Nederland? Er is wellicht niet veel te noemen dat dit kan overtreffen. Vergeet onderweg echter niet om een korte stop te maken in de hoofdstad van onze noorderburen, waar schitterde zeventiende eeuwse grachtenpanden voor het grootste deelauthentiek zijn gebleven sinds de tijd dat Rembrandt leefde.

Een voorbeeld: Pulitzer Amsterdam, een reeks van vierhonderd jaar oude pakhuizen die gelegen zijn aan het water en de koopmanshuizen die stijlvol op zijn geknapt en nu dienst doen als een fraai hotel met maar liefst 225 kamers. Zodra jij en je partner klaar zijn om Amsterdam te gaan verkennen, dan heeft het hotel een antieke boot voor jullie klaar liggen waarin je een rondleiding door de stad kunt maken.

5. Vernieuw jullie geloften op bijna 3000 meter in Colorado

Op het moment dat het gaat om het plannen van een onvergetelijke ceremonie om jullie gelofte te vernieuwen, dan is de sky de limit. Dit kun je zelfs letterlijk nemen wanneer je kiest voor een reis naar Beaver Creek, dat nog geen 20 kilometers ten westen van Vail, in de staat Colorado is gelegen. Hier kunnen jullie een trekkershun (die normaal gesproken tien personen kan herbergen) helemaal voor jezelf reserveren. Je verblijft dan op een locatie die omringd wordt door espen en sparren en verder bijna niets.

Echt een plek voor liefhebbers van skiën op een hoogte van anderhalve kilometer boven de zeespiegel, voorzien van een jacuzzi, een wijds uitzicht op de bergen en een goede toegang tot langjaufroutes. Je kunt je echt geen ​perfectere plaats bedenken om samen met je partner ingesneeuwd te worden. Het beste van alles is echter dat je zelfs geen getuige of official nodig hebt omdat het in Colorado legaal is voor stelletjes om hun eigen huwelijk te sluiten.

6. Laat je verrassen door de walvissen in Cabo

Walvissen spotten is één van de activiteiten waar Cabo het meest bekend om is, en bultruggen verschijnen in de periode tussen december en april nabij het schiereiland Baja. Op het ogenblik dat je jullie huwelijksverjaardag in hun ongelooflijke migratieperiode valt, dan dien je te zorgen voor een privétour met één van de talloze touroperators in de buurt die zich hebben gericht op het walvisspotten. Reizigers kunnen echter eveneens direct naar Magdalena Bay Whale Sanctuary of San Ignacio Lagoon gaan om deze indrukwekkende dieren te gaan zien. Aan het Grand Solmar Lands End kunnen gasten zelfs de walvissen gewoon vanuit het raam van hun accommodatie bewonderen.

7. Vaar met een boot door de Santa Ynez-vallei

Met zijn glooiende groene heuvels en een overvloed aan zonneschijn is het wijnland van Santa Barbara een perfect uitje voor een huweloijksverjaardag. Je kunt er bijvoorbeeld een dag doorbrengen tussen de wijngaarden, of in stilte over een met bergmeer in de Santa Ynez-vallei varen. In de praktijk biedt, Alisal Guest Ranch Resort & Spa meer dan alleen maar enkele mogelijkheden om je stevig te verbinden met de natuur.

Naast het kanoën, heeft de nog in werking zijnde veeboerderij (die op een terrein 10.500 hectare is gelegen) eveneens 80 kilometers aan ruiterpaden, twee 18-holes golfbanen en ruim zeventig telefoon- en televisievrije suites, waardoor gasten werkelijk helemaal één kunnen worden met elkaar en de natuur.

8. Ga op zoek naar wild in Botswana

Een heleboelstellen hebben hun huwelijksverjaardag al eens gevierd met een levensveranderende safari in Afrika, dus waarom zou je die van jullie niet nog specialer maken? Gelegen aan de Khwai-rivier aan de oostelijke grens van het Moremi Game Reserve, biedt Khwai Private Reserve een ongeëvenaarde toegang tot de beroemde Okavangodelta. Gasten kunnen hier genieten van off-road safari’s (die vaak verboden zijn in de belangrijkste nationale parken en reservaten), maar ook van nachtelijke ritten en begeleide wandeltochten, zodat jullie de uitgestrekte grasvlakten en rivieroevers te voet kunnen gaan ontdekken.

Zelfs de accommodaties zijn niet alledaags te noemen: ze zijn uitgerust met lantaarns en een doorspoeltoilet, de zogenaamde Skybeds plaatsen jullie op de eerste rij, maar tevens ook midden tussen de dieren in het wild. Terwijl jullie in slaap vallen op het drie verdiepingen tellende platform, zullen jullie getrakteerd worden op de authentieke geluiden uit de wildernis, zoals die van een kudde olifanten die zich een weg baant naar een waterplaats in de buurt.

9. Leer een ambacht in Charleston

Het is niet moeilijk om direct je hart te verliezen aan de statige huizen, kunstgalerijen en geheime tuinen van Charleston. Plan dus voor huwelijksverjaardag op een unieke manier een reis zodat jullie je onder kunnen dompelen in het unieke, decoratieve erfgoed van deze stad. Tijdens een drie uur durende workshop die gegeven wordt door een plaatselijke smid leren stellen namelijk de beginselen van het smeden en wenden ze deze vaardigheden zelfs aan als ze een uniek souvenir gaan maken, zoals een open haardpook of een sierroos. Het ambacht wordt hier al sinds de jaren dertig van de achttiende eeuw beoefend, dus wanneer er ergens de expertise aanwezig is om jullie te helpen om jullie liefde te vieren met een uniek stuk metaal, dan is dat wel op deze bijzondere plek.

10. Maak een eigen documentaire in Mexico

 

Een trouwfotograaf legde het ogenblik vast waarop jij en je geliefde voor het eerst een gelofte uitwisselden. Maar voor jullie huwelijksverjaardag is het de hoogste tijd geworden om het heft eens in eigen handen te nemen. En dan bedoelen we niet dat je selfies moet gaan uploaden op je Instagramaccount.

In The Cape , een levendig nieuw Thompson Hotel, kunnen gasten namelijk hun smartphones gaan gebruiken om hun uitstapje naar Cabo San Lucas op te nemen en de beelden vervolgens professioneel laten bewerken in een heuse “liefdesvideo”, dankzij een nieuwe samenwerking tussen het hotel en UrLife Media. Je kunt dit zien als een aandenken aan jullie huwelijksjubileum dat je telkens weer terug kunt kijken, zo vaak je maar wilt.

11. Dineer onder een sterrenhemel aan boord van een schip in Azië

Wanneer je werkelijk op zoek bent naar een reis, dan zou je ervoor kunnen kiezen om naar Indonesië te gaan. Aan boord van de Alila Purnama (een 46 meter lang, tweemastig Indonesisch phinisi- schip), varen gasten langs het Komodo National Park en bezoeken ze de wereldberoemde duiklocatie in Raja Ampat. Terwijl Buginese zeelui deze bijzondere schepen gebruikten om specerijen en andere goederen mee te vervoeren, zijn de drie dekken, vijf hutten en spafaciliteiten van de Purnama tegenwoordig exclusief bedoeld is voor recreatieve doeleinden.

Het beste deel van jullie vakantie ter ere van jullie huwelijksverjaardag zal in een afgelegen deel van de Indische Oceaan plaats gaan vinden, en wel in de vorm van een diner voor twee bij kaarslicht op het dek van het schip. Je bent dus alleen met je partner en een onvergetelijke sterrenhemel, en verder helemaal niets.

12. Leef als een koning(in) in München

In de grand-dame van München, The Charles, een Rocco Forte Hotel, genieten gasten van de Monforte Royal Suite die zich bevindt op de bovenste verdieping van deze plaats die in het teken staat van het goede leven: met een fraai uitzicht op de oude botanische tuinen gewoon vanaf het aanwezige privéterras, een persoonlijke butler en een tamelijk luxe ontbijt met Ruinart champagne, allerlei gerechten die bijvoorbeeld bereid zijn met kaviaar en gerookte zalm met mierikswortel.

Voor het bescheiden tarief van € 35.000, kunnen gasten deze suite boeken als onderdeel van het nieuwe jubileumpakket van het hotel, hierbij zijn twee overnachtingen voor twee personen, een behandeling met 24-karaats bladgoud in de spa, een tiengangen diner bij kaarslicht en zelfs een rit met paard en wagen door de Engelse tuin van München inbegrepen.

13. Ontdek een geheim strand in Maui

Ruim 32 kilometer van de stranden van West Maui zijn uitstekend op de fiets te bereiken, waardoor avontuurlijke tortelduifjes zonder problemen de kust in hun eigen tempo kunnen gaan ontdekken. Omdat dit jullie huwelijksverjaardag is, waarom zou je er dan niet werkelijk wat extra moeite voor doen en een tandem beach cruiser huren van West Maui Cycles? Deze glanzende rode tweepersoons fiets zal buitengewoon fraai op jullie foto’s verschijnen (om nog maar te zwijgen over jullie weggestopte frustratie wanneer jullie de ene na de andere poging doen om jullie beenbewegingen te synchroniseren). In elk geval komen jullie zo wel een stuk dichter tot elkaar en dat is waar het nu eenmaal om draait in een leuke relatie.

14. Zwem in een gigantisch zwembad met zoutwater in Chili

Wanneer je heel de dag alleen maar wilt ontspannen aan de rand van een oversized, kristalhelder zwembad, dan is dat jouw ideale plaatje van een vakantie. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om samen naar Chili te vliegen en te verblijven in het beroemde San Alfonso del Mar. Tot voor kort had deze kustplaats immers het Guinnessrecord voor ’s werelds grootste lagune voor menselijk gebruik in handen. Dit werd echter verbroken door het Citystars zwembad van Egypte eind 2012, maar het ruim 1000 meters lange zwembad is nog altijd enorm groot, met 300 miljoen liters zeewater.

De gasten zullen dan kunnen zwemmen in een lagune die ingeklemd ligt tussen de torens van het resort en de Stille Oceaan. Gedurende de ochtend kunnen jullie bovendien gaan wandelen langs de lange promenade van het zwembad, jullie kunnen immers altijd een verfrissende duik nemen om af te koelen op elk gewenst punt wanneer jullie onderweg zijn.

15. Luister naar de kerkklokken in Santa Fe

Met zijn kunstgalerijen, 360 graden uitzicht op de bergen en de Indiaanse keuken, is de hoofdstad van de staat New Mexico geen moeilijke keuze voor koppels die opzoek zijn naar cultuur. Jullie zullen allebei dan ook direct vallen voor de oude, aardse mystiek van de stad, gewoon slenterend rondom Santa Fe Plaza.

Maar nergens is de rijke historie van Santa Fe zo duidelijk als in de kerken, zoals in de kathedraalbasiliek van St. Francis Assisi vanwaar er ieder kwartier de klokken zullen luiden over de stad. Tevens bevat de Loretto-kapel een mysterieuze hangende trap en kunnen jullie in de San Miguel-kapel, dit is officieel de oudste katholieke kerk van het land, de originele klok van de kerk luiden, dit exemplaar dateert mogelijk uit de veertiende eeuw.

16. Bekijk de stillere kant van Key West

Op het ogenblik dat je denkt dat margarita’s in meeneembekers en liedjes van Jimmy Buffet om mee te zingen alles behalve iets te maken kunnen hebben met romantiek, dan dienen jullie Duval Street links te laten liggen en naar het rustigere deel van Key West te gaan die in het oosten ligt. Stock Island, op slechts tien minuten rijden van de internationale luchthaven van Key West, is onlangs voor gasten opengegaan en heeft het allereerste hotel van het eiland, Oceans Edge Key West Hotel & Marina.

Iedere hotelkamer bevindt zich op een terrein van 20 hectare en biedt uitzicht op het water. Wanneer je niet aan het ontspannen bent bij één van de zes zwembaden van het resort, dan kunnen jullie je tijd volmaken met bijvoorbeeld jetskiën, kajakken, snorkelen of paddleboarden rondom één van de zandbanken in de buurt. Tegen het vallen van de avond ben je kilometers verwijderd van de drukte van Key West. Jullie kunnen dan een rustige wandeling maken langs de jachthaven van het hotel of jullie vroeg terugtrekken in jullie suite, na een hele dag op het water bezig te zijn geweest hebben jullie immers ook wel wat rust verdiend.

 

Ze Magazine - Lifestyle trends