Lekker lunchen met je lief, een stel vrienden of familie is altijd enorm gezellig. Je hebt vast een aantal vaste adresjes waar je naartoe kunt, maar wanneer je eens wat anders wilt proberen) of je toevallig een keertje in Gent bent, dan dien je absoluut eens een bezoekje te brengen aan één van de volgende zaken.

Op deze adressen weet je namelijk zeker dat je een geslaagde lunch zult scoren. Lees dus snel verder en doe je voordeel met de inspiratie die je zo opdoet. We wensen je dan ook op voorhand al smakelijk eten.

Zie ook: waar kan ik lekker ontbijten in Gent?

1. Roots

Roots gebruikt een heel duidelijk concept, namelijk: zowel voor de lunch als het diner wordt er een vast menu aangeboden. Dit menu wordt echter steeds aangepast aan de seizoensgebonden producten en de producten die de leveranciers aan kunnen bieden. Je weet zo dus zeker dat er altijd met verse producten wordt gewerkt.

Indien je een allergie of vegetarisch wensen hebt, dan kun je dit bij de reservatie aangeven. Reserveren is overigens aan te raden en zowel telefonisch als online mogelijk.

Locatie:
Vrouwebroersstraat 5
9000 Gent

2. Du Progres

​Al drie  generaties van de familie “De Baets” zetten zich volledig in om alle gasten net even iets meer waar voor hun geld te bieden. Op die manier weet deze zaak onovertroffen als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding, terwijl de recepten van het huis even succesvol blijven.
Restaurant Du Progres serveert dan ook traditionele Belgische klassiekers en is bekend vanwege de pure, eerlijke smaken die geserveerd worden tegen een goede prijs. Wanneer je dus wilt genieten van een heerlijke lunch, dan is dit zeker een aanrader.

Locatie:
Korenmarkt 10
9000 Gent

3. Kin Khao

Kin Khao is een modern Thais restaurant met op het menu enkel en alleen maar authentieke gerechten die je zo in Thailand terug zou kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan lekkere curry’s en noodles, maar daarnaast ook soep en wokgerechten. Wanneer je houdt van de wat meer pikanter gerechten, wordt dit met een peper-icoontje aangegeven als indicatie van de mate van spiciness.

Voor vegans zijn er overigens een heleboel alternatieven aanwezig. Je maaltijd kun je hier afsluiten hier met echte Thaise desserts. Echt Thais eten serveren betekent overigens dat er veel ingrediënten rechtstreeks uit Thailand worden gebruikt in de keuken en zullen alle currypasta’s, sauzen en relishes dagelijks weer in de zaak zelf bereid. Voor een lunch met een exotische touch is dit dus een uitstekend adresje.

Locatie:
Donkersteeg 23
9000 Gent

4. Greenway Gent

Greenway is een vegetarisch restaurant in de studentenbuurt van de stad die beschikt over een wereldkeuken en waar je terecht kunt voor gezonde fast-food. Je kunt hier dus niet alleen lekker, maar ook gezond lunchen end at alles in een groen en trendy ambiance. Wanneer je Greenway eenmaal hebt ontdekt, dan zul je ervan overtuigd zijn dat gezond, lekker en duurzaam prima samen kunnen gaan.

Op deze locatie worden immers verrassend lekkere vegetarische gerechten bereid waardoor je er al snel van overtuigd zult zijn dat veggie minstens even lekker is als vlees.

Locatie:
Nederkouter 42
9000 Gen

5. Caffe Rosario

Caffè Rosario is een typische Italiaanse koffiebar die haar eigen koffie laat branden en daarnaast lekkere zelfgemaakte gebakjes, andere zoete lekkernijen of foccacia’s van de kaart serveren. Bij Caffè Rosario kun je niet alleen terecht voor een heleboel overheerlijke lungo’s, maar ook capuccino’s, Machiatto’s en Coffee Specials. Op het menu staan verder nog een aantal chocolademelkvarianten (die altijd wordt gemaakt met 100% Belgische Callebaut chocolade). Een heerlijke lunch met een Italiaans tintje (en voor de ultieme zoetekauw) is op de ze locatie dan ook geen enkel probleem

Locatie:
Emile Braunplein 11
9000 Gent

6. Carte Blanche

Een lunch hoeft geen standaard belegd broodje te zijn, dat blijkt wel wanneer je eenmaal bij Carte Blanche hebt gegeten. Hier is bijvoorbeeld een driegangen lunch mogelijk. De gerechten zijn niet alleen erg lekker bereid, maar ook nog eens mooi geserveerd en vooral heel smaakvol. Hoewel de keuken Frans is, wordt er toch een creatieve, moderne twist aangegeven om het geheel echt helemaal af te maken. Voor een bijzondere lunch doe je er dan ook zeker goed hier een keertje langs te gaan.

Locatie:
Martelaarslaan 321
9000 Gent

7. Sushi Palace Gent

Wat je ook wilt eten tijdens je lunch, alles is even heerlijk en verrassend bij Sushi Palace. Het assortiment aan sushi en dim sum  is er erg breed zodat er voor ieder wat wils te vinden zal zijn. Voor de bereiding ervan wordt gebruikgemaakt van verse ingrediënten zodat de smaak en kwaliteit optimaal blijft. Bij goed weer kun je al deze lekkernijen ook heel relaxt op het terras opeten en genieten.

Locatie:
Oudburg 37
9000 Gent

8. Il Fornaccio

Een lunch op deze locatie is gewoon fantastisch: alles wat op tafel komt is immers vers en bovendien is elk gerecht klaargemaakt zoals het hoort. Je eet in een huislijke sfeer en dat is erg gezellig. De ingrediënten die door de chef-kok worden gebruikt zijn authentiek Italiaans, iets dat de smaak zeer zeker ten goede komt. Luchten bij Il Fornaccio is dan ook een waar feest voor je smaakpapillen. Het maakt daarbij niet uit of je nu kiest voor een pizza of een pastagerecht, alles smaak hier even goed.

Locatie:
Sint-Kwintensberg 29
9000 Gent

9. ’t Oud Clooster

In dit gezellig, knus restaurant, zullen de decoraties direct opvallen. Deze zijn immers helemaal in stijl van het oude kloosterleven. Je kunt er terecht voor een lunch of diner met authentieke Belgische gerechten. Iedere week wordt er bovendien een nieuwe lunch- en dinersuggestie gedaan en in de zomer zou je er eveneens voor kunnen kiezen om van je maaltijd te genieten op het terras in de zeer zonnige tuin, terwijl je ’s winters juist door de warmte van het klooster omarmd en wordt het geheel ondergedompeld in kaarslicht.

Als extra pluspunten is er gratis WIFI in het restaurant aanwezig, maar ook een babyverzorgingsplekje en kunnen de allerjongste gasten rekenen op een leuke attentie.

Locatie:
Zwarte Zustersstraat 5
9000 Gent

10. Fou d’O

Stijlvol lunchen aan de oevers van de Leie is mogelijk bij Fou d’O. Het pand is op een elegante manier ingericht en beschikt over een ruim zonneterras aan het water. Even een lunchpauze inlassen wordt hier dus nog aantrekkelijker. In een moderne ambiance kun je hier genieten van een Belgisch-Franse brasseriekeuken. Maar je zou er eveneens voor kunnen kiezen om een aperitief aan de bar te nemen vergezeld van wat tapas. Opvallend is dat het restaurant niet alleen over een eigen parking beschikt, maar ook over een eigen aanlegsteiger.

Locatie:
Snepkaai 40
9000 Gent

11. Indian Curry House Gent

Lunchen in een Indiase ambiance is weer een wat anders, dan gewoon een broodjeszaak binnenlopen. Daar komt verder bij dat, wanneer je kiest voor een, lunch bij Indian Curry House je authentieke gerechten kunt proeven uit India.

Dit is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog volledig aan te passen aan de mate van kruidigheid die je het liefst eet. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je maaltijd te laten vergezellen van één van de Indiase wijnen. Een exotische lunch die je dus niet snel zult vergeten.

Locatie:
Sint-Michielsstraat 10
9000 Gent

12. Vrijmoed

Restaurant Vrijmoed is zeker geen alledaagse eetgelegenheid, maar wel een locatie waar steeds weer nieuwe gerechten of verbeterde varianten op tafel komen. In de keuken wordt geen onderscheid gemaakt tussen zogeheten nobele en minderwaardige ingrediënten of restproduct. Er wordt dan ook gebruikgemaakt van alles waar smaak uit kan worden gehaald. Dit betekent dat alles wat de natuur voort weet te brengen optimaal wordt benut en er zo eerlijke en verse gerechten zullen ontstaan.

Locatie:
Vlaanderenstraat 22
9000 Gent

13. Maison Elza

In dit eethuisje kun je genieten van een lunch in een ambiance die je terug zal voeren naar de twintiger jaren van de vorige eeuw. De uitstraling van de zaak is geïnspireerd door Elza, de grootmoeder van de uitbater. Deze locatie is niet alleen een perfecte plek voor een romantisch ontbijt, maar ook voor een snelle kop koffie tussendoor, een gezellige lunch, een overheerlijke afternoon tea of een uitgebreid diner. In alle gevallen weet je zeker dat je gedurende je bezoek enorm zult genieten, zowel van het eten als de aan het water gelegen locatie.

Locatie:
Jan Breydelstraat 36
9000 Gent

14. GILLIS

GILLIS is een heus vleesrestaurant, zelfs nu vlees niet langer trendy heet te zijn, bewijst dit restaurant juist het tegenovergestelde. Met het nieuw gastronomisch concept wordt de heerlijke smaak van vlees weer in een fraai daglicht gezet. Er wordt dan ook alleen maar gebruikgemaakt van vlees van een zeer hoge kwaliteit. Dé specialiteit van GILLIS is: entrecôte pur, en dit van verschillende runderrassen, ieder met een eigen specifieke smaak.

Voor de mensen die echter geen vlees willen eten zijn er eveneens een aantal vis- en vegetarische gerechten voor handen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook kindergerechten en desserts te bestellen. Een lunch wordt hier dus absoluut een belevenis waar je nog lang over na zult praten.

Locatie:
Hoogstraat 23
9000 Gent

15. Allegro Moderato

Het statige pand, waarvan de voorgevel de aandacht van elke voorbijganger weet te trekken, was in het verleden een gildenhuis van de onvrije schippers. De muurschilderijen (naar achttiende-eeuws model) zorgen samen met de klassieke muziek voor een reis terug in de tijd. Maar wanneer het weer je goed is gezind, kun je er eveneens voor kiezen om je lunch op te eten aan de waterkant en zo te genieten van het schitterende uitzicht. De kaart is weliswaar beperkt, maar toch vind je er voor ieder wat wils.

Aan de Belgisch-Franse keuken wordt bovendien met een enorme dosis passie een moderne twist gegeven.

Locatie:
Korenlei 7
9000 Gent

16. OSTERIA DELICATI

Een heerlijke lunch kun je zeker vinden bij OSTERIA DELICATI. Je zult op het menu echter geen vlees- of visgerechten tegenkomen, maar wel simpele gerechten (zoals pasta en antipasta) en heerlijke wijnen. De prijzen staan overigens goed in verhouding tot de kwaliteit van de producten en als bijzonder extraatje kun je je lunch gebruiken op een fraaie locatie in het historische hart van de stad.

Locatie:
Drabstraat 17
9000 Gent

17. Cochon de Luxe

Lunchen in dit restaurant betekent dat je kunt genieten van gastvrijheid en gastronomie, maar dan met een beetje humor en zo nu en dan een kleine kwinkslag. Doordat de uitbaters ervoor hebben gekozen om de zaak met zijn tweetjes te runnen, kan het contact met de gasten erg persoonlijk blijven.

Maar dat betekent eveneens dat op de lunchkaart slechts één kort menu van drie gangen staat op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. De ingrediënten zijn voor dit menu echter met zorg uitgekozen wat de kwaliteit absoluut ten goede zal komen.

Locatie:
Brabantdam 113
9000 Gent

18. Domi’s

Indien je voor de lunch zin hebt in een kom lekkere, verse soep, of in een ouderwetse bruine boterham? Dan ben je bij Domi’s aan het perfecte adres. In dit trendy eethuis kun je immers elke dag weer genieten van een wisselend aanbod aan soepvariëteiten en een enorme variëteit aan belegde broodjes. Dit alles tegen een redelijke prijs zodat je er keer op keer terug wilt komen om opnieuw te genieten van een overheerlijke lunch.

Locatie:
Hoogpoort 3
9000 Gent

19. De Rechters

Heel het jaar door kun je bij De Rechters genieten van verfijnde klassiekers in een ongedwongen ambiance. Je kunt dus heerlijk gaan lunchen op een unieke plek in de stad Gent. Bij De Rechters kun je je laten verrassen met bijvoorbeeld: Gentse stoverij, Gentse waterzooi, Irish rib eye, sliptong of mosselen. Maar ook aan de kleine gasten en de zoetekauwen is gedacht: er zijn immers ook kindermenu’s en talloze desserts op de kaart gezet.

Locatie:
Sint-Baafsplein 23
9000 Gent

20. ’t Koningshuis Beef & Burgers

Zoals de naam van dit restaurant al doet vermoeden, kun je hier vooral terecht als je zin hebt in een hamburger of ander vleesgerecht. Je kunt hier dan ook prima lunchen, zeker als je aardig wat trek hebt. De uitbaters zijn immers niet karig wat de porties betreft. Vleesgerechten en burgers komen hier werkelijk in een heel ander daglicht te staan dan de meeste mensen gewend zullen zijn.

Locatie:
Oudburg 39
9000 Gent

21. Publiek

Publiek is een trendy bistro waar topgerechten worden geserveerd (en die zelfs is bekroond met een ster in de restaurantgids van Michelin). Wanneer je dan ook een liefhebber bent van verrassende combinaties, originele smaken en dus een uitstekende en gezonde lunch, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres.

Verder kun je tapbieren bestellen die afgestemd zijn op het gerecht dat je hebt gekozen, maar even goed een heerlijke bijpassende wijn kiezen. Doordat de keuken centraal in het restaurant is gelegen kun je een tafel reserveren met zicht op de kok en op die manier nog meer van de magie ervaren.

Locatie:
Ham 39
9000 Gent

22. Oak Restaurant

Je eet in dit restaurant ingenieus samengestelde gerechten met een uitstekende smaakbalans en een goede dosis inventiviteit. Voor een lunch doe dus net even anders is dan het doorsnee belegde broodje kun je hier dan ook zeker goed terecht. In een ongedwongen ambiance kun je er niet alleen van heerlijk eten genieten, maar ook een bijpassende keuze maken van de wijnkaart. Een lunch die je waarschijnlijk niet snel zult vergeten.

Locatie:
Hoogstraat 167/001
9000 Gent

23. Soup’R

Indien je zin hebt in een handige lunch, maar liever geen alledaags belegd broodje wilt eten, dan is Soup’R echt iets voor jou. In deze niet al te grote eetgelegenheid wordt iedere week een zestal soepen geserveerd, maar daarnaast ook broodjes, salades en taart. In de zomer kun je er zelfs terecht voor heerlijk frisse, zelfgemaakte limonade.

De soepen zijn in drie formaten verkrijgbaar en daarbij krijg je standaard drie stukjes brood en boter. Van de wekelijkse soepen zijn er twee regular, zoals tomatensoep en een andere groentesoep. Verder kun je kiezen uit twee minder alledaagse soepen en twee maaltijdsoepen.

Locatie:
Sint-Niklaasstraat 9
9000 Gent

24. Seli’s Noodlebar

Seli’s Noodlebar heeft de Chinese keuken naar het hartje van de stad weten te brengen, vlakbij de Sint-Baafs kathedraal, en tevens deze een meer moderne touch gegeven. Voor een portie vers bereide noedels ben je hier dan ook zeker aan het goede adres. In dit restaurant is men namelijk trots op een beetje ‘showcooking’. Via de open keuken kan je als gast namelijk de verandering van het deeg in noedels gadeslaan.

Het restaurant kent een uitgebreide kaart met noedels, rijstschotels, dim sum, eend en nog heel veel meer. Je lunch hoeft hier dus nooit meer hetzelfde te zijn.

Locatie:
Limburgstraat 28
9000 Gent

25. Otium

Otium is een, op de traditionele, authentieke Italiaanse keuken gebaseerde, taverne waar wijn wordt geserveerd  en waar er een kleine menukaart aanwezig is. Je kunt hier echter prima lunchen in een ontspannen en gemoedelijk sfeer. Hoewel de kaart niet erg uitgebreid is, zul je weldirect merken dat alle gerechten met een zekere passie zijn bereid. Bovendien wordt er extra aandacht gegeven aan het serveren van gezond eten dat toch zinnenprikkelend is en een verwennerij voor het lichaam met zich mee zal brengen. Er wordt gewerkt met typische Italiaanse producten afkomstig uit alle delen van het land.

Locatie:
Ajuinlei 16
9000 Gent

Ze Magazine - Lifestyle trends