Naarmate uw hond ouder wordt, begint zijn levendige lichaam geleidelijk te vertragen. Het kraakbeen dat hun gewrichten beschermt, verslechtert. De jaren van rennen, springen en jagen op ballen blijken verleden tijd. Hondenbaasjes geven de leeftijd vaak de oorzaak, maar vaak is artritis de schuld.

Uw hond vertoont misschien geen uiterlijke tekenen van gewrichtspijn, maar de kans is groot dat de beginfasen van artrose reeds plaatsvinden. Een supplement zorgt ervoor dat honden gezond en pijnvrij blijven.

Uit een recent onderzoek blijkt dat 4 op 5 honden, ouder dan 6-7 jaar lijden aan gewrichtspijn. Hoewel wij mensen het vermogen hebben om naar een pijnmedicatie te grijpen en met onze dokter over symptomen te praten, hebben honden helaas niet deze mogelijkheid.

Als je nog geen tekenen van gewrichtspijn hebt opgemerkt, dan heb je geluk. De meeste honden zullen op een bepaald moment in hun leven door de aandoening worden getroffen.

Het beste moment om actie te ondernemen is net voordat de symptomen aanwezig zijn.

Uit een studie van marktonderzoeksbureau Package Facts, blijkt dat één derde van alle gezinnen hun hond een extra vitamine geeft. Supplementen voor heup en gewrichten zijn dan ook énorm populair. Het is niet makkelijk om te zien wanneer een hond pijn heeft, maar er zijn meer dan één signalen waar u op kunt letten.

Is jouw antwoord “ja” op minstens één van de volgende stellingen?
Dan is een gewrichtssupplement geen overbodige luxe en aanbevolen. 

Het maakt niet uit hoe sterk uw hond is, gewrichtspijn kan slopend zijn. Naarmate hun toestand vordert, zal je merken dat ze hun interesse verliezen in dingen waar ze vroeger van hielden. Hun kwaliteit van leven zal afnemen, dit kunnen we natuurlijk beter voorkomen.

De dag starten met een gewrichtssupplement is een gemakkelijk en eenvoudige manier om de gezondheid en welzijn te verbeteren. Deze beslissing kan vaak, snel een merkbaar verschil geven voor uw favoriete harige familielid.

Welke supplementen voor de gewrichten kan ik geven?

Er zijn heel wat supplementen op de markt. Tijdens onze zoektocht zijn we uitgekomen op de “Heup & Gewricht”- supplementen van Toshi. Toshi Heup & Gewricht is speciaal ontwikkeld om de spieren en gewrichten van puppy tot senior-dog zo soepel en gezond mogelijk te houden en zo een optimale levenskwaliteit te garanderen.

Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de 2+1 gratis actie van Toshi >>

Ze Magazine - Lifestyle trends