Menstruatie klachten?

Je krijgt waarschijnlijk verschillende signalen dat je menstruatie eraan komt. Sommige vrouwen zullen hier minder last van ondervinden zoals enkel gevoelige borsten of zin in zoetigheid. Maar voor vele anderen zijn de dagen voor hun menstruatie veel zwaarder. Dit kan een teken zijn van het premenstrueel syndroom (PMS).

Als je op zoek bent naar manieren om de symptomen voor en tijdens je menstruatie te bestrijden, kunnen de juiste supplementen een krachtig wapen zijn! Van vitamine B6 tot Dong Quai, een arsenaal aan middelen kan helpen om de pijn en diverse symptomen te verminderen. Enkele experts onthullen wat werkt en waarom.

Kan een supplement bijdragen tegen de diverse symptomen voor en tijdens je menstruatie?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 90% van de vrouwen voor of tijdens hun menstruatie te maken krijgt met diverse PMS-symptomen: gevoelige borsten, een opgeblazen gevoel, krampen, vermoeidheid, angst, prikkelbaarheid en meer.

“Er zijn heel wat onderzoeken geweest naar supplementen voor PMS, omdat er meer focus ligt op de niet-medicinale behandelingen.” Jessica MD.

Als je op dit moment nog geen supplement zou gebruiken, dan kan het juiste supplement helpen om de symptomen te verlichten.

Vitaminen, mineralen en plantenextracten

Wij zetten enkele belangrijke vitaminen, mineralen en plantenextracten op een rijtje die kunnen bijdragen tot minder symptomen en klachten tijdens deze periode:

  • Magnesium: Magnesium helpt bij o.a krampen en hoofdpijn. Tip: er is aangetoond dat het samen innemen van magnesium en vitamine B6 een nog gunstiger effect heeft.
  • Vitamine B6: Deze vitamine helpt PMS-symptomen te verlichten om twee redenen: B6 helpt bij de aanmaak van “gelukkige neurotransmitters” zoals serotonine en dopamine. B6 helpt bij de aanmaak van een bepaald soort prostaglandine (een soort boodschapper) die vaak laag is bij mensen met PMS. Vitamine B6 helpt o.a bij symptomen zoals, humeurigheid, prikkelbaarheid, vergeetachtigheid, een opgeblazen gevoel en angstgevoelens.
  • Vitamine B12: Vit B12 is, net als andere B-vitamines, nodig om rode bloedcellen aan te maken. Dit is cruciaal tijdens je menstruatie.
  • Calcium: onderzoek heeft aangetoond dat calciumsupplementen: vermoeidheid, verandering in eetlust en depressie, vermindert bij vrouwen die last hebben van PMS symptomen.
  • Dong Quai: Het kruid komt uit dezelfde plantenfamilie als wortels, peterselie, dille en selderij. Het wordt geoogst in de bergen van China, Japan en Korea. Dong Quai wordt ook wel de “vrouwelijke ginseng” genoemd. Het wordt het vaak aangeraden om krampen, onregelmatige menstruatiecycli en het premenstrueel syndroom (PMS) te verlichten.
  • Black Snakeroot – is een eeuwen oud gebruikte stof dat helpt tegen menstruatiekrampen, zoals opvliegers, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en slaapstoornissen

Welk supplement kan ik nemen?

Met zo’n groot aanbod is het natuurlijk niet evident om het juiste supplement te kiezen. Je kan kiezen voor losse supplementen of één supplement waarbij de meest essentiële stoffen verwerkt zijn in één capsule (zoals bij Premensine).

Premensine bevat stoffen als Magnesium, Vitamine B6, Calcium, Dong Quai, Black Snakeroot en Vitamine B12. Hierdoor heb je de meest essentiële stoffen in 1 capsule wat vaak interessanter is dan verschillende capsules voor elke stof apart.

Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

Ze Magazine - Lifestyle trends