Net zoals mensen hebben honden vitamines nodig. Uit een studie van marktonderzoeksbureau Package Facts, blijkt dat één derde van alle gezinnen hun hond een extra vitamine geeft – vooral supplementen voor heup en gewrichten zijn énorm populair.

Wist je dat…

  • 20% van alle honden ouder dan 1 jaar last hebben van stijve, pijnlijke gewrichten?
  • 80% van alle honden ouder dan 7 jaar last hebben van stijve, pijnlijke gewrichten?

De National Animal Supplement Council (NASC) noemt ze zelfs:
“een veilige en natuurlijke manier om de kwaliteit van het leven van uw huisdier te verbeteren”.
Een veilige en natuurlijke manier om het leven van uw hond te verbeteren? Lijkt een no brainer…

Aangezien grotere hondenrassen de symptomen van artritis en dysplasie sneller kunnen ervaren dan anderen, gelooft de NASC dat het het beste is om zo snel mogelijk met supplementen te beginnen.

“Ik geef er de voorkeur aan om waar mogelijk proactief te zijn en te beginnen met [supplementen] om de gezondheid te behouden in plaats van te proberen deze te herstellen” – Dierenarts P.

Studies tonen aan dat bijna 20% van alle honden ouder dan een jaar en 80% ouder dan zeven jaar last heeft van de stijve, pijnlijke gewrichten van artritis. Naarmate honden ouder worden, breekt het kraakbeen en de vloeistoffen die hun botten beschermen af, wat leidt tot irritatie, ontsteking en pijn.

De tekenen kunnen subtiel zijn, maar veelzeggend, zoals het maken van kortere wandelingen, het vermijden van het hondenpark of weigeren om naar boven te lopen.

Vaak voorkomende Symptomen

Enkele van de vaak voorkomende symptomen voor gewrichts- en heupproblemen bij honden van alle leeftijden zijn:

  • Moeite met proberen te gaan zitten of op te staan
  • Kortere wandelingen
  • Moeite om in de auto te springen
  • Hinken met een poot naar voren
  • Een ledemaat in de lucht tillen
  • Gezwollen gewrichten
  • Een hoorbare plof of kraken in de heupenSommige van de bovenstaande verschijnselen zijn een natuurlijk onderdeel van het opgroeien en ouder worden, maar ze mogen niet worden genegeerd.

Welke supplementen kan ik geven?

Er zijn heel wat supplementen op de markt. Tijdens onze zoektocht zijn we uitgekomen op de “Heup & Gewricht”- supplementen van Toshi. Toshi Heup & Gewricht is speciaal ontwikkeld om de spieren en gewrichten van puppy tot senior-dog zo soepel en gezond mogelijk te houden en zo een optimale levenskwaliteit te garanderen.

Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

Bekijk de 2+1 gratis actie van Toshi >>

Ze Magazine - Lifestyle trends