Op het ogenblik dat je coffeeshops in Amsterdam gaat bezoeken, wat de plaatselijke verkooppunten zijn voor marihuana, dan zijn er een aantal tips die je zeker goed in gedachten dient te houden. Deze do’s en don’ts zullen je dus zeker helpen tijdens het maken van de trip naar deze hoofdstad van onze Noorderburen, in het bijzonder wanneer je naar de Wallen gaat: de locatie waar de meeste van de 250 coffeeshops zich hebben gevestigd.

Coffeeshops dien je echter niet te verwarren met koffiebars of cafés in Amsterdam, zoals de Amerikaanse coffeeshops die koffie en gebak serveren. Wanneer je echter high wilt worden in Amsterdam, dan zijn er echter meer dan genoeg coffeeshops verspreid over heel de stad te vinden. Om nog meer te weten te komen over de juiste etiquette als het gaat om het gebruiken van wiet in Amsterdam, kun je een bezoekje brengen aan het Cannabis College, waar je informatie zal worden gegeven over het legaal gebruiken van marihuana in Nederland.

NIET DOEN:           “Coffeeshop” verwarren met “Koffiebars”, koffiehuizen” of “cafés”

Bezoekers die voor het eerst naar Amsterdam of coffeeshops gaan, kunnen verward raken door de termen die voor de verschillende gelegenheden worden gebruikt. Een cruciaal aspect om te onthouden is dat een erkend verkooppunt van cannabisproducten altijd een coffeeshop wordt genoemd.

Bovendien is een koffiehuis (koffiebar) anders dan een café, dat is namelijk een informeel restaurant of bar. Wanneer je het nog steeds niet helemaal snapt, dan ga je gewoon op zoek naar een groene- of een witte sticker op het raam, dit is namelijk een licentie die het etablissement als coffeeshop aan is gewezen.

Bezoekers van de Nederlandse hoofdstad dienen er eveneens rekening mee te houden dat coffeeshops geen alcohol mogen verkopen. Sinds het jaar 2007 schrijft de Nederlandse wet namelijk voor dat een zaak alcohol- of cannabisproducten mag verkopen, maar nooit allebei.

DOEN:                   Stel vragen over het menu

Iedere coffeeshop heeft een menu voor handen, geplaatst op tafels, achter de bar of in een bemande stand die doorgaans in een hoek is geplaatst. De aangeboden selecties zijn dikwijls onderverdeeld in wiet, hash, voorgerolde joints en soms ook ‘spacecake’, een zoete cake die gebakken is met wiet erin. Prijzen kunnen bovendien variëren per hoeveelheid (per gram, per zakje of per losse joint) en kwaliteit.

Het is het beste om niet alleen te letten op een grappig klinkende benaming, zoals “White Widow” of “Bubblegum” en vervolgens maar hopen op het beste. Vraag het personeel wat zij je aan kunnen raden en welke effecten ieder type heeft. Wanneer je overdonderd wordt, dan hoef je je geen zorgen te maken want de medewerkers van coffeeshop zijn vriendelijk, deskundig en bovendien gewend aan toeristen die niet exact weten op welke manier ze het allemaal aan dienen te pakken.

NIET:                     Koop teveel

Een van de grootste fouten die bezoekers van coffeeshop maken, is teveel kopen van de producten die ze uit hebben gekozen. Een beetje gaat immers lang mee en bovendien kun je altijd nog eens terugkomen, dus ga voor het kopen van kleine hoeveelheden.

Wanneer je bijvoorbeeld met drie personen bent, dan hoeft je helemaal geen drie zakken en drie joints aan te schaffen. Cannabis is immers bedoeld samen om te delen. Deze cannabisproducten zijn waarschijnlijk veel intenser dan andere die je wellicht eerder eens hebt geprobeerd, en wanneer je ze nog nooit eerder hebt geprobeerd, dan dien je absoluut rustig aan beginnen. Personen die te veel kopen, verspillen eerder hun geld en zullen restjes in een vuilnisbak dumpen op weg naar de luchthaven.

DOEN:                   Koop een consumptie

Het is prima om een ​​coffeeshop te bezoeken en wiet, hash of een joint te roken die je al ergens anders hebt gekocht, wat een andere reden is waarom je je niet verplicht zou moeten voelen om in iedere zaak iets te kopen.

Het wordt echter als onbeleefd beschouwd om niet op zijn minst een drankje of een snack te kopen op het moment dat je je eigen spullen mee hebt gebracht. Je zult het in ieder geval willen want coffeeshops staan erom ​​bekend dat ze de beste koffie en verse sappen op hun menu hebben staan van heel Amsterdam. Vergeet bovendien niet om de lekkerste desserts of de bittergarnituur eens te proeven, dit zijn kleine hapjes die tijdens het happy hour geserveerd worden.

NIET DOEN:           Onderschat de effecten

Zelfs op het moment dat je in het verleden al eens cannabisproducten hebt geprobeerd, dien je nog steeds de waarschuwing ter harte te nemen dat de selecties in Amsterdamse coffeeshops behoorlijk sterk zijn. Wanneer je volkomen onbekend hiermee bent, dan dien je jezelf door het personeel voor te laten lichten over de effecten en gewoon langzaam tot rust te komen.

Voorgerolde joints worden doorgaans gerold samen met tabak om de sterkte van de wiet of hasj af te zakken. Pure wietjoints zijn echter soms ook te verkrijgen, maar die zijn niet bedoeld om in één keer helemaal in je eentje op te roken. Wees in het bijzonder erg voorzichtig met het eten van spacecake. Een heleboel mensen begrijpen niet dat de effecten van cannabis tijdens het eten een heel stuk sterker zijn dan wanneer deze wordt gerookt. De resultaten, die veel mensen beschrijven als meer soort trip, kunnen dan ook zeker overweldigend zijn, vooral wanneer je niet weet wat je kunt verwachten.

DOEN:                   Vraag of het roken van tabak is toegestaan

Niet alle coffeeshops in Amsterdam staan ​​hun bezoekers toe om tabak te roken, zelfs op het moment dat het in joints met marihuana is gerold. Het roken van een sigaret binnenshuis is vrijwel overal verboden in de Nederlandse hoofdstad, ondanks dat je wellicht een aantal uitzonderingen tegen kunt komen waar bezoekers nog wel binnen mogen roken.

De beste aanpak met betrekking tot het roken van tabak is om hoffelijk te zijn voor de andere mensen om je heen, een heleboel rokers van wiet roken namelijk geen tabak omdat dit veel schadelijker is voor je longen. Op het ogenblik dat je een coffeeshop bezoekt, dan dien je een medewerker te vragen waar je wel tabak mag roken.

In tegenstelling tot het passief roken van marihuana is tabaksrook erg schadelijk voor anderen wanneer zij de rook inademen. Bovendien heeft de rook van sigaretten de neiging om vlekken te maken op muren, meubels en kleding indien deze niet uit een ruimte kan ontsnappen. De meeste mensen vinden het in de regel echter prima dat je buiten een sigaret rookt.

DOEN:                   Bezoek een aantal coffeeshops

Amsterdam heeft honderden coffeeshops waar je uit kunt kiezen, ieder met zijn eigen unieke sfeer, ambiance en stijl. Bepaalde zaken beschikken over arcade- en bordspellen, andere serveren koffie en snacks, en weer andere zullen gewoon een toonbank hebben waar je snel een joint of een spacecake kunt kopen.

Coffeeshop Amsterdam IBIZA aan de Hemonystraat, 420 Cafe aan de Oudebrugsteeg en Gray Area Coffeeshop aan de Oude Leliestraat behoren tot de meest populaire zaken op dit gebied. Coffeeshop Amsterdam is een trendy locatie die door World Travel Guide beoordeeld werd als één van de tien beste coffeeshops ter wereld waar je bovendien arcadespellen en bordspellen kunt spelen en waar diverse breedbeeldtelevisies de nieuwste voetbalwedstrijden streamen.

DOEN:                   Vraag naar de betaling

Voordat je een joint bestelt en aansteekt, dien je de verkoper vragen welke betaalmethoden er worden geaccepteerd. Een heleboel van de meest trendy locaties van de Nederlandse hoofdstad accepteren bijvoorbeeld geen contant geld en een aantal zullen ook betalingen met kredietkaarten weigeren.

Dit is in het bijzonder relevant wanneer je een toerist bent die de stad komt bezoeken, omdat je geen geld uit een geldautomaat in de buurt kunt halen zoals op veel plaatsen in bijvoorbeeld Amerika, zoals in Colorado waar recreatief gebruik van marihuana eveneens mogelijk is.

Je zult geen wiet of andere cannabisproducten kunnen krijgen wanneer je niet kunt betalen, maar je kunt vaak wel een bank of wisselkantoor in de buurt vinden als je voor dit doel wat extra contant geld op wilt nemen.

NIET DOEN:           Pijpen verwachten om mee te roken

De meeste coffeeshops in de Nederlandse hoofdstad verkopen enkel en alleen voorgerolde joints, hasj en eetwaren, dus wanneer je op zoek bent naar andere parafernalia om te kunnen roken zoals glazen pijpen of waterpijpen, dan dien je daarvoor naar een speciaalzaak te gaan.

Gelukkig zullen de meeste souvenirwinkels in de stad dergelijke pijpen verkopen, vooral de zaken die te vinden zijn op de Wallen en in het stadscentrum. Houd er echter wel altijd rekening mee dat wanneer je een pijp in Amsterdam gebruikt, je deze niet altijd door de douane van andere landen, zoals de Verenigde Staten, kunt krijgen, omdat parafernalia daar nog altijd door federale wetgeving verboden zijn.

NIET:           Koop meer dan vijf gram op een dag

Ondanks dat je zo lang als je wilt in een coffeeshop kunt blijven zitten, ben je beperkt in hoeveel je per zaak op een bepaalde dag mag kopen en hoeveel je legaal bij je mag dragen. De coffeeshops in Amsterdam beperken dan ook aankopen tot vijf gram op een dag per zaak, en je kunt hooguit 500 gram “op voorraad” bij je dragen of in huis hebben. Als toerist heb je waarschijnlijk niet zoveel nodig om te kunnen een hele dag high van te worden.

Ze Magazine - Lifestyle trends