Op het ogenblik dat je al een poosje met iemand aan het daten bent, dan kan het gemakkelijk zijn om over te gaan tot het kijken naar Netflix en daarmee de sleur een kans te geven om toe te slaan in jullie relatie. Gelukkig is er nog een heleboel meer te doen als koppel. Je moet echter wel weten waar je daarvoor moet zijn. Om je een beetje hierbij te helpen hebben we meer dan 130 ideeën voor een leuke en romantische date voor je op ene rijtje gezet, zodat je eigenlijk nooit meer één date hetzelfde hoeft te gaan doen met je lief.

Ga samen shoppen in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Samen op zoek gaan naar kleine hebbedingetjes om jullie stulpje mee aan te kleden, is toch iets dat staat als een huis. Succes verzekerd dus!

 1. Ga samen naar een filiaal van IKEA. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van het winkelen in tweedehands winkels, maar desondanks even leuk.
 2. Samen vrijwilligerswerk gaan doen. Dit kan van alles en nog wat zijn, zoals samen gevallen bladeren opruimen of samen voorlezen aan kinderen op een dagverblijf of school.
 3. Maak samen een uitstapje naar toeristische trekpleister bij je in de buurt. Wellicht woon je niet ver van een natuurpark waar jullie nog nooit eerder zijn geweest. Dit is een uitgelezen moment op dat toch eens samen te gaan doen.
 4. Bezoek samen naar een aquarium, gewoon omdat dieren altijd schattig zijn om te gaan bekijken.
 5. Ga samen naar een dierentuin, want ook zijn schattige dieren in overvloed om samen te gaan bewonderen.
 6. Begin samen aan een ambitieus project en ga daarvoor naar een woninginrichtingzaak, een bouwmarkt of andere winkel om spullen te scoren. Vervolgens gaan jullie eveneens samen de aankopen installeren zodat jullie interieur er weer helemaal nieuw uitziet?
 7. Ga samen naar de bibliotheek en dwaal daar tussen de rekken om erachter te komen welk genre jullie verbindt.
 8. Doe samen mee aan enkele persoonlijkheidsonderzoeken en wie weet wat je allemaal nog over jezelf en je lief zult ontdekken.
 9. Ga samen naar een medium zodat jullie ook de nodige vragen kunnen stellen over de toekomst van jullie relatie.
 10. Maak samen een wandeltocht omdat daardoor de kans groot is dat jullie iets buitengewoon fraais gaan ontdekken ergens in de buurt waar jullie wonen.
 11. Ga samen winkelen en geef elkaar van tevoren een bepaalde budget en een gelegenheid waarvoor spulletjes gekocht dienen te worden (bijvoorbeeld nieuwe kleding voor op het werk of juist voor een sjiek feest) en kies vervolgens elkaars outfit.
 12. Maak voor elkaar een speurtocht. Hierbij geef je steeds je partner enkele aanwijzingen en kijk je wie van jullie de speurtocht het snelst succesvol weet te voltooien.
 13. Kijk samen naar een horrorfilm. Niets zal jullie namelijk dichterbij elkaar weten te brengen dan een griezelverhaal.
 14. Speel samen een rollenspel als twee vreemden die elkaar ontmoeten in een bar. Het rollenspel hoeft overigens niet eens seksueel van aard te zijn, het kan immers ook gewoon enorm grappig zijn.
 15. Bezoek samen een ijsbaan en dat bezoekje zal nog leuker worden als je retroschaatsen hebt weten te bemachtigen.
 16. Maak voor elkaar afspeellijsten en ga vervolgens samen een doelloze autorit maken. Al luisterend naar elkaars beats, zie je wel waar de rit jullie uiteindelijk brengen zal.
 17. Bekijk samen een improvisatie-show. Dit zal doorgaans weinig of geen geld hoeven te kosten, terwijl je wel gegarandeerd een aangename date hebt, zelfs als de voorstelling echt heel slecht blijkt te zijn.
 18. Ga samen wandelen en verken samen een mooi stukje natuur. Dit is enorm romantisch en heel intiem.
 19. Ga samen kamperen zodat jullie kunnen gaan knuffelen onder de sterrenhemel. Is er nog iets meer romantisch dan dit te bedenken?
 20. Houd thuis een filmmarathon met een bepaald thema. Bekijk dus samen al het werk dat een specifieke acteur of actrice heeft gemaakt, ga samen zitten voor alle herhalingen van jullie favoriete jeugdserie of kies alleen maar voor films die zich afspelen in een bepaalde plaats.
 21. Koop een kleurboek en ga samen gewoon met kleurtjes aan de slag. Dit is erg therapeutisch en buitengewoon rustgevend voor jullie allebei.
 22. Organiseer samen een etentje waarvoor jullie lekkere dingen voor elkaar koken of vrienden vragen om ieder een eigen gerecht meebrengen.
 23. Organiseer samen een bordspelfeest. Dat is niet alleen gezellig maar ook goed voor het wedstrijdelement in jullie relatie.
 24. Bezoek samen naar een kunstgalerie. De opening van een galerij is vaak vrij toegankelijk en dikwijls zijn er ook gratis wijn en snacks aanwezig, dus weet je vrijwel zeker dat dit een geslaagde date zal worden.
 25. Speel een vriendschappelijk wedstrijdje met elkaar, zoals een potje basketbal of pingpong. Een gezonde competitie doet namelijk niemand kwaad.
 26. Probeer samen de 36 vragen om verliefd te worden te beantwoorden. Hoewel dit niet elke keer werkt, zal het toch een leuke aanzet vormen voor een gesprek.
 27. Bekijk samen online huisdieren die een nieuw baasje zoeken. Wellicht komt er binnenkort (uiteraard altijd in goed overleg en weloverwogen besloten) wel een nieuwe huisgenoot bij, al is het maar voor één dag.
 28. Ga samen naar een open huis. Het maakt echt niet uit hoe ver je relatie al gevorderd is, rondsnuffelt in de huizen van anderen en gewoon je inbeelden dat je een woning zoekt is al zeer aangenaam om met je lief te doen.
 29. Maak samen een geweldige bende in huis. Of doe juist het totaal omgekeerde en ruim met je lief het ene weekend de garage op, terwijl jullie het volgende weekend samen de tuin onder handen nemen.
 30. Ga samen op zoek naar een pompoen al je wilt daten in de herfst. Dit is niet alleen erg romantisch, maar ook creatief zeker als jullie uiteindelijk messen gaan gebruiken om de vrucht in mootjes te hakken voor het avondeten of er Jack-o-lantarn van gaan maken!
 31. Ga samen op een museumdate en geniet van de fraaie kunst of andere voorwerpen die er tentoon worden gesteld. Dit zal zeker genoeg stof bieden voor een boeiend gesprek.
 32. Samen genieten van lekkers terwijl jullie een film bekijken. Eten en film kijken is een ware klassieker als het gaat om daten.
 33. Maak samen een lange wandeling, zelfs als je niet weet waar jullie naartoe kunnen lopen. Jullie hebben immers elkaar en dat gezelschap alleen al is buitengewoon bijzonder en romantisch.
 34. Ga samen picknicken omdat er niet veel dingen zo romantischer zijn dan het inpakken van een ouderwetse picknickmand. Indien jullie dit nog nooit eerder hebben gedaan, dan is dit het juiste moment om het eens te proberen.
 35. Ga samen aardbeien plukken, dat is immers enorm schattig, zelfs wanneer je dit met iemand gaat doen die daar werkelijk geen kaas van heeft gegeten. Het blijft erg gezellig en buitengewoon romantisch.
 36. Ga samen paardrijden. Indien jullie onverhoopt samen van de rug van een paard worden gegooid, dan zullen jullie je date heel romantisch samen door moeten brengen in een ziekenhuisbed. Maar ook dat is heel erg schattig.
 37. Neem samen deel aan een workshop pottenbakken. Denk alleen al eens aan de film Ghost.
 38. Ga samen appels plukken. Bij voorkeur dragen jullie tijdens deze activiteit een flanellen overhemd, gaan jullie samen stoeien in de gevallen bladeren om tot slot te genieten van een glaasje appel.
 39. Volg samen een ​​schilderles. Net zo romantisch als de activiteiten die te zien zijn in de film Titanic.
 40. Ga samen bramen plukken. Dit zal wellicht vanzelf gaan beuren wanneer jullie verdwaald zijn in het bos, maar dat doet niets af aan de romantiek.
 41. Volg samen een ​​kookles. Zoals de hoofdrolspelers uit de film Ratatouille. Dit was immers ook een buitengewoon aandoenlijk liefdesverhaal.
 42. Ga samen naar de opera. Bij alle activiteiten waar je je super chique aan moet kleden is de romantiek meteen al aanwezig. Bovendien zal de zang hier zeker nog een schepje bovenop weten te doen.
 43. Ga samen naar een balletvoorstelling. Heb je Het Zwanenmeer al eens gezien? Dat kan zowel heel romantisch als dodelijk saai zijn, maar in beide gevallen zeker de toegangsprijs meer dan waard zijn.
 44. Ga samen bosbessen plukken. Je zult daarna enorm smerig zijn zodat er vrijwel zeker een gezamenlijk douchesessie op zal volgen.
 45. ​​Ga samen waterskiën. Dit is te vergelijken met regulier skiën, behalve dan dat jullie dit op het water gaan doen.
 46. Drink samen een paar drankjes in een bar. Ga naar je favoriete bar of juist een volkomen onbekende locatie (of zelfs eentje waar je eigenlijk nooit naartoe zou gaan) en geniet ervan.
 47. Heb samen een koffiedate. Dit is heel erg afgezaagd en niemand zal in een dronken bui op je schoenen kotsen.
 48. Ga samen naar een feestje. Wellicht is het op uitnodiging van jou vrienden, of van wederzijdse vrienden. Hoe dan ook, je komt op die manier samen het uit en de drank zal voor rekening van een ander zijn.
 49. Ga samen vliegeren. Dit is buitengewoon leuk om te doen, simpelweg omdat eigenlijk steeds minder mensen dit nog doen en je je weer een beetje kind kunt voelen.
 50. Ga samen naar het strand. Je geniet dan niet alleen van de schoonheid van de zee, de zon en elkaars (deels) ontblote lichaam.
 51. Ga samen skiën, gewoon omdat je het daardoor enorm koud krijgt en je een excuus zal bieden om elkaar later weer op te warmen.
 52. Speel samen trefbal. Vraag hoervoor een paar vrienden mee en speel in het park een simpel potje. Niets is namelijk leuker dan elkaar een beetje plagen.
 53. Ga samen naar een bed and breakfast. Het is min of meer een afspraakje maken in het huis van een ander.
 54. Ga naar quizavond in een bar of kroeg. Wat is er namelijk nog leuker dan laten zien dat je meer weet dan de persoon met wie je een afspraakje hebt? Niets tocht?
 55. Ga samen naar een sportwedstrijd en kijk hoe andere mensen winnen en verliezen, terwijl jullie daar je oordeel over kunnen vellen en van elkaar kunnen genieten.
 56. Ga samen naar het park: samen op een bank zitten, of lekker in het gras liggen. Je kunt je nu vast al wel voorstellen hoe aangenaam dat zal voelen.
 57. Ga samen een toneelvoorstelling bekijken. Zelfs als deze niet echt goed is, is het toch lokale cultuur. Ga echter wel achterin de zaal zitten en val zelfs minder op als jullie meer aandacht voor elkaar blijken te hebben dan voor het toneel.
 58. Bezoek samen een waterpark. Jullie zijn dan allebei een beetje naakt en dat zorgt vast en zeker voor heel romantische plaatjes.
 59. Doe het op de achterbank van je auto. Het is dan even alsof jullie weer tieners zijn, maar dan zonder de door jullie ouders ingestelde avondklok en met meer kennis van zaken als toen.
 60. Ga samen waterpijp roken, gewoon omdat alles extra leuk zal zijn wanneer je high bent.
 61. Ga samen naar een boerenmarkt. Zolang je er niet bent om inkopen te doen, dan is dit een prima date.
 62. Geniet samen van een ​​brunch. Deze bestaat uit drank, eten en je lief met wie je zojuist wakker bent geworden. Wat is daar nu niet bijzonder aan?
 63. Ga samen naar de club. Verkleden als een stelletje dwazen, dansen als dwazen, het is gewoon heel erg gezellig om te doen.
 64. Bezoek samen een spookhuis. Op het moment dat dit echt groezelig is, dan zal het jullie zeker dichterbij elkaar brengen. Als het te soft is, dan kunnen jullie er grapjes over maken, waardoor jullie eveneens dichterbij elkaar zullen komen. Altijd een win-win situatie dus.
 65. Neem deel aan een workout. Het koppel dat er niet in zal slagen om te hip-hoppen zal waarschijnlijk lang bij elkaar blijven.
 66. Ga samen vogels kijken. Zodra dit gaat vervelen of saai wordt, dan kunnen jullie natuurlijk gewoon lekker gaan vrijen.
 67. Neem deel aan een brouwerijtour. Vaak kunnen jullie dan diverse biersoorten proeven zodat jullie dronken kunnen worden op een plek die veelweg heeft van een reusachtige bierpul.
 68. Ga samen naar een boekhandel en bespreek met je lief welke boeken je al dan niet hebt gelezen.
 69. Bezoek samen een platenwinkel en kom meer te weten over de muzieksmaak van je date.
 70. Ga samen naar een kaasproeverij. Samen de verschillende smaken van kaas vergelijken is echt hemels en buitengewoon romantisch.
 71. Bereid samen het avondeten. Dit is geweldig om te doen want zelfs wanneer het totaal mislukt, dan zijn jullie samen verantwoordelijk voor de puinhoop die als gevolg ervan is ontstaan.
 72. Ga samen iets lekkers bakken. Bakken is soms lastiger dan het lijkt, maar bloemgevechten kunnen spontaan ontstaan, dus deze date is het proberen meer dan waard.
 73. Ga samen op walvissen spotten. Indien je aan onze kust geen walvissen weet te ontdekken, dan hebben jullie altijd elkaar nog om te bewonderen.
 74. Speel samen Twister. Je weet waarschijnlijk van tevoren al hoe dit af gaat lopen.
 75. Ga samen naar een karaokebar. Om jezelf lachen is altijd enorm leuk en dat is absoluut iets dat je tijdens deze date gaat doen.
 76. Ga samen op jacht naar antiek. Wie houdt er immers niet van om op oude stoelen te gaan zitten en dan te hopen dat ze je lichaamsgewicht kunnen houden.
 77. Bezoek samen een dierentuin. Kijk daar naar al die schattige dieren, en heb ook medelijden met hun gevangenschap, terwijl je lief je gaat “troosten”.
 78. Ga samen naar een botanische tuin. Wandelen tussen schitterende bloemen die ook nog eens heerlijk ruiken is een buitengewoon romantisch uitje voor een koppel.
 79. Speel samen bordspellen, zoals Risk of Monopoly en beoordeel na enige tijd wie de echte wereldveroveraar is.
 80. Ga samen bowlen. En zelfs wanneer dit niet één van je meest favoriete bezigheden is, zul je nog steeds kunnen genieten van een lekker drankje en elkaars aanwezigheid.
 81. Ga samen lasergamen. Dit is namelijk niet alleen een activiteit voor  kinderen want ook als volwassene kun je enorm veel plezier aan beleven.
 82. Bekijk samen een film in een drive-in-cinema. Dit is net even anders dan wanneer jullie gewoon naar de film gaan, nu zitten jullie immers heel intiem samen in de auto.
 83. Ga samen karten en de verliezer zal de winnaar achteraf een sensuele massage moeten geven.
 84. Maak samen een vlucht in een hete lichtballon. Het is te vergelijken met een krappe, romantische picknick houden, maar dan hoog in de lucht.
 85. Ga samen schaatsen. Dit is weliswaar een klassieker als het gaat om een romantisch uitje voor koppels, maar blijft desondanks altijd een garantie voor succes.
 86. Ga samen naar de rolschaatsbaan. Dit is een prima alternatief als je liever niet op een koude ijsbaan rondhangt en bovendien kun je het gevoel even terughalen uit je tienerjaren.
 87. Ga samen op een ​​flamencodansles. Dit is namelijk een meer erotische dans dan alle andere vormen van stijldansen.
 88. Meld jullie samen aan voor een race door de modder. Sommige mensen beweren dat dit erg leuk is, ook voor koppels.
 89. Ga samen paintballen. Op die manier zijn jullie niet alleen samen bezig, maar ook kun je wat van die opgekropte agressie uit je systeem weg laten vloeien.
 90. Maak samen een ritje met paard en wagen. Dit is namelijk iets wat mensen met stijl nogal graag doen.
 91. Bezoek samen een concert. Ga naar een optreden bekijken van plaatselijke band, of kies juist voor een gigantische show in een poparena.
 92. Ga samen met goede vrienden op een double date. Dit is heel gezellig, maar tevens heel romantisch.
 93. Neem samen deel aan een workshop ​bij een ​valkenier. Dit is het soort date waarop de rijke familie op aarde voor zouden gaan.
 94. Ga samen kleiduiven schieten. Dit heeft veelweg van jagen, maar is een stuk minder gewelddadig omdat er geen dieren aan te pas zullen komen (en er dus geen bloed wordt vergoten).
 95. Ga samen naar een wijngaard en neem deel aan een wijnproeverij. Je leert zo niet alleen de verschillende wijnen beter kennen, maar ook komen jullie vanzelf in een vrolijke stemming.
 96. Boek samen een dinercruise. Boten zijn op zich al erg romantisch. Dat geldt eveneens voor diners, dus dit zal een dubbel zo romantische date worden.
 97. Ga samen skydiven. Als je dit tenminste durft en je van uitdagende dates houdt.
 98. Ga samen paragliden. Ook hiervoor heb je een aardige dosis lef nodig, maar is zeker de moeite waard om samen eens te proberen.
 99. Ga samen bergbeklimmen. Mits jullie beschikken over sterke arm- en beenspieren.
 100. Bekijk samen een comedyshow. Er is namelijk een kans van 25 procent dat je iemand echt grappig zult gaan zien en maar liefst een kans van 100 procent dat je dronken zult worden als jullie je na de voorstelling lekker laten gaan aan de bar.
 101. Ga samen kajakken. Dit is een uitstekende manier om in de buiten lucht te vertoeven en tegelijkertijd uitdagingen aan te gaan, te vergelijken met een schitterende wandeling, maar dan over het water.
 102. Ga samen naar een pretpark. Films brengen deze parken vaak zo enorm romantisch in beeld, maar in werkelijkheid betaal je eigenlijk om een aantal flinke uitdagingen aan te gaan. Indien je je niet alleen beperkt tot de draaimolen tenminste.
 103. Ga samen op ontdekkingstocht. Maak een dagtocht en bekijk alle boeiende trekpleisters in een stad bij je in de buurt (indien je al in die betreffende stad woont, is sightseeing in feite iets dat je niet vaak zult doen).
 104. Huur samen een hotelkamer en heb de hele nacht gekke, beestachtige seks. Een verdere toelichting is hier waarschijnlijk niet nodig.
 105. Bezoek een lokaal filmfestival. Dit kan buitengewoon verschrikkelijk uitpakken, maar even goed kun je enkele echte coole films zien die een beetje onder de radar zijn gebleven tot op dat moment. Hoe dan ook, je zult altijd samen ervan gaan genieten.
 106. Ga samen naar een beurs. Kijk of er iets interessants in de buurt georganiseerd wordt en koop toegangstickets voor één dag. Er is vast en zeker wel een beurs te vinden die je boeiend vindt, zoals tatoeages, strips, muziek en nog heel veel meer.
 107. Bezoek per ongeluk samen een bruiloft van onbekenden. Wellicht alleen de receptie omdat anders het bruidspaar moet betalen voor jullie maaltijd, en dat zou wel heel gemeen zijn.
 108. Maak samen een ritje op een waterfiets. Maak samen een soort rondvaart op een plaatselijk meer of recreatieplas op een gehuurde waterfiets.
 109. Ga samen duiken. Of ga samen snorkelen als jullie dat leuker vinden.
 110. Ga samen zwemmen met dolfijnen. Deze ervaring zal jullie leven voor goed kunnen veranderen.
 111. Wacht samen in de rij voor de nieuwe iPhone. Het worden gewoon een aantal uren die je samen door gaat brengen in afwachting van een product dat je erg graag wilt hebben.
 112. Bezoek samen je geboorteplaats. Laat je partner zien waar je op bent gegroeid.
 113. Heb samen een arcadedate. Strijd met elkaar om de hoogste score en aan het einde zal de verliezer de gezamenlijk maaltijd moeten betalen.
 114. Meld jullie samen aan als vrijwilliger in een dierenasiel. Zo helpen jullie de aanwezige dieren en tevens zullen jullie de nodige quality time door kunnen brengen.
 115. Maak samen een sneeuwpop. Tijdens deze activiteit in de sneeuw ben je uiteraard vrij om een passend liedje te zingen om de sfeer nog meer te verhogen.
 116. Ga samen rodelen. Roets dus samen van een helling af, waarbij gillen zeker is toegestaan.
 117. Ga samen bobsleeën. Dit lijkt veel op rodelen, maar dan alleen nog veel intenser.
 118. Neem samen deel aan een les wateraerobics. Dit is sexy en grappig tegelijkertijd (en daarnaast is het ook nog eens een legitieme workout).
 119. Ga samen naar een filiaal van IKEA en zet vervolgens samen een kast in elkaar. Je zou dit geen date kunnen noemen, maar deze klus samen klaren zal je relatie kunnen maken of breken.
 120. Blijf gewoon lekker samen binnenshuis en ga knuffelen. Simpel, maar tevens erg effectief.
 121. Ga samen naar het circus. Wanneer was de laatste keer dat je in het circus was? Waarschijnlijk was dat ergens in je kinderjaren, dus is het heel erg leuk om dit eens met je lief te gaan doen.
 122. Kijk samen naar een zonsondergang. Of, wanneer je liever vroeg opstaat, dan is natuurlijk het bewonderen van een zonsopgang ook een prima mogelijkheid.
 123. Schilder elkaar. Dit kan betekenen dat jullie een schilderij van elkaar maken, maar even goed dat je elkaar als object gebruikt om te beschilderen. Het is maar net wat jullie leuk vinden.
 124. Ga samen een grot verkennen. Samen met een gids kunnen jullie dan de wonderen van de natuur bekijken die voor een heleboel anderen verborgen zullen blijven.
 125. Ga samen een vuurwerkshow bekijken. Of maak je eigen show (op een moment dat dit legaal gedaan kan worden natuurlijk).
 126. Ga samen een boottocht maken. Het is te vergelijken met het maken van een lange autorit, maar dan alleen op het water.
 127. Bezoek samen een naaktstrand. Waarom zou je alleen samen naakt willen zijn in de beslotenheid van je eigen huis als je dat ook kunt zijn in aanwezigheid van een stel vreemden?
 128. Ga samen uit eten en bestel voor elkaar. Je bestelt dus iets waarvan je denkt dat je lief dit wel lekker zal vinden, en hij of zij, doet hetzelfde voor jou. Het zal dus een verrassing blijven wat je gaat eten totdat de borden op tafel worden gezet.
 129. Ga samen winkelen en koop voor elkaar iets dat je hem, of haar, graag wilt zien uitproberen. Een date dus, maar daarnaast ook een cadeau, wat wil je nog meer?
 130. Kijk elkaar eens diep in de ogen. Indien je al deze dates al een keer hebt gedaan, dan is dit iets wat jullie nog rest. Gewoon even lekker genieten van elkaar.
Ze Magazine - Lifestyle trends