Wanneer je vaak reist met het vliegtuig, dan is het meenemen van bagage onoverkomelijk. Het kiezen van het beste lichtgewicht valies zorgt er echter voor dat je kunt voldoen aan de strikte regels die door de diverse luchtvaartmaatschappij, ten aanzien van het gewicht en de grootte. Voordat je je gaat oriënteren op valiezen in de meest uiteenlopende kleuren en stijlen, is het van groot belang dat je je goed op de hoogte bent van de bagageregels- en faciliteiten van verschillende luchtvaartmaatschappijen waar je geregeld mee vliegt.

Zo zullen een heleboel luchtvaartmaatschappijen, waaronder de Amerikaanse Delta, United Airlines en American Airlines, de regel hanteren, voor de mee te nemen handbagage op internationale vluchten, dat dit alleen valiezen van het formaat 45 55 centimeter hoog, 22 centimeter diep en 35 centimeter breed mogen zijn. Voor de ingecheckte bagage hebben diverse luchtvaartmaatschappijen weliswaar eigen regels opgesteld, maar doorgaans zullen deze variëren van 60 tot 76 centimeter hoog. Hier zal echter ook een bepaalde gewichtslimiet aan worden gekoppeld.

Een lichtgewicht valies kopen voor internationale reizen

  • Valiesgrootte
    De grootte van het valies is een voor de hand liggend aspect waar je op dient te letten bij de aanschaf vaneen valies omdat je er eentje wilt waar je al je benodigde kleding en andere producten in opwilt bergen, terwijl je je toch aan de gestelde regels wilt houden. Bedenk dus van tevoren hoe lang je reis zal gaan duren, zodat je niet iets hoeft thuis te laten. Het is altijd wel van belang om realistisch te blijven en je valies dus niet volpropt met spullen waarvan je hoopt dat je deze zult gaan gebruiken, in de praktijk zal dan namelijk blijken dat deze dingen alleen maar onnodige ruimte in zullen nemen in je valies.
  • Zachte versus harde lichtgewicht valiezen
    Zachte valiezen zijn weliswaar erg flexibel en passen een stuk eenvoudiger in een bovencompartiment van ene vliegtuig. Deze flexibiliteit zal er eveneens voor zorgen dat je een extra set kleding mee kunt nemen, maar dergelijke valiezen kunnen helaas ook veel sneller gaan scheuren (zeker wanneer je niet hebt gekozen voor een exemplaar van een hoogwaardige kwaliteit, bijvoorbeeld eentje die van een sterk materiaal is gemaakt). Harde koffers zullen daarentegen ideaal zijn voor het meenemen van kwetsbare- en breekbare voorwerpen. Ze zijn lichtgewicht, duurzaam en zullen de kans op het ontstaan van beschadigingen tijdens de reis aanzienlijk verminderen. Omdat ze een harde buitenkant hebben, zul je alleen de hoognodige spullen mee kunnen nemen gewoonweg omdat het lastig is om de limiet te overschrijden. Met harde valiezen voor handbagage zul je echter wel altijd de juiste maat moeten aanschaffen omdat je een dergelijk valies niet in een bovencompartiment kunt proppen op het moment dat de beschikbare ruimte niet, of maar net, voldoende blijkt te zijn.
  • Een lichtgewicht valies met wieltjes
    Je zou ervoor kiezen om op reis te gaan met een valies die uit is gerust met twee of vier wieltjes, of in sommige gevallen zelfs met een exemplaar dat over dubbele wielsets, dus acht wieltjes,beschikt. Een valies met vier wielen is eenvoudig te verplaatsen omdat de zwenkwieltjes in alle richtingen kunnen bewegen. Wanneer je je weg moet zien te vinden op een luchthaven zijn wieltjes die 360 graden kunnen draaien dan ook extra comfortabel omdat je daarmee gewoon door kunt blijven rijden en eenvoudig een hoek kunt nemen zonder eerst af te remmen of zelfs te stoppen. Maar ze kunnen ook lastig voort te bewegen zijn op geplaveide wegen zoals je die veel tegenkomt in die landen binnen Europa. Om die reden moet je wellicht een tweewielig valies gaan overwegen wanneer je reisbestemming zich Europa bevindt. Twee wieltjes zullen namelijk alleen in twee richtingen kunnen bewegen waardoor ze extra stabiel zijn op de wat meer oneffen ondergronden.
  • Speciale valiezen voor sportbagage

Op het moment dat je een reis gaat maken en je sportbagage mee moet nemen, dan is het een goed idee om naar de speciale valiezen en reisvereisten ten aanzien van jouw sport te gaan kijken. Valiezen om een snowboard in te vervoeren, vallen bijvoorbeeld onder speciale reisbagage en worden in de regel dan ook als wintersportuitrusting ingecheckt bij een luchtvaartmaatschappij. Valiezen die een duikuitrusting vervoeren, die er vaak net zo uitzien als een normaal valies of rugzak, moet je wellicht van tevoren aangeven. We raden je in alle gevallen aan om de regels ten aanzien van het meenemen van bagage van de verschillende luchtvaartmaatschappijen even goed na te trekken voordat je daadwerkelijk incheckt. Op deze manier kun je immers voorkomen dat je tegen ongewenste verrassingen aanloopt en/of iets extra’s moet betalen wanneer je al op de luchthaven gearriveerd bent.

De kosten van te zware bagage

Indien je bagage te zwaar, of te groot, is, dan kun je verwachten dat je op bepaalde vluchten een forse boete moet betalen, deze kan in bepaalde gevallen oplopen tot enkele honderden euro’s. Door je van tevoren goed te informeren over eventuele extra kosten die in rekening kunnen worden gebracht voor extra, of te grote, bagage, kun je deze kosten wellicht vermijden of incalculeren bij je totale reiskosten.

Beste lichtgewicht valiezen voor handbagage koffers voor internationale reizen

Vaak worden ultralichte valiezen voor handbagage geclassificeerd wanneer ze een gewicht hebben van minder dan twee en een halve kilo, maar dit soort valiezen is wellicht niet de beste keuze voor jouw reis. De ultralichte koffers hebben namelijk in de regel maar twee wieltjes, die een beetje lastig kunnen zijn wanneer je in de rij moet staan ​​om aan boord van het vliegtuig te stappen. Hieronder hebben we om die reden de voorkeur gegeven aan valiezen voor handbagage die minder dan 3 kilowegen en die tevens voorzien zijn van een harde buitenkant en minimaal vier wieltjes.

1. Samsonite Carry-On, zwart

Deze 50 centimeter hoge valies op wieltjes zal de ruimte om bagage mee te kunnen nemen op reis weten te maximaliseren en voldoet bovendien aan de meeste regels ten aanzien van het meenemen van handbagage voor iedereen die niet ver willen reizen en niet te veel gewicht met zich mee willen sjouwen.

Een extra voordeel aan het kopen van een Samsonite product is dat deze producten altijd streng worden getest om op die manier de klant te kunnen garanderen dat het valies aan strenge normen voldoet. Op dit valies krijg je dan ook maar liefst een garantie van 10 jaar op het gebied van materiaal- en fabricagefouten. Vanwege het gebruikte microdiamantpolicarbonaat is dit valies echter extreem krasbestendig, waardoor het ook na talloze reizen nog erg mooi eruit blijft zien.

De aan de zijkant gemonteerde TSA-sloten zijn bedoeld om diefstal tegen te gaan en zorgen er bovenal voor dat alleen jij of een TSA-medewerker eenvoudig toegang kan krijgen tot je bezittingen tijdens het reizen.

2. Samsonite Omni PC valies met harde buitenkant en wieltjes

Met 48 centimeter hoogte is de Samsonite Omni PC valies met harde buitenkant en wieltjes een prima optie als je opzoek bent naar een valies die dienst moet gaan doen als handbagage. Het valies is verkrijgbaar in een lichtgewicht en robuust ontwerp voor een nog betere duurzaamheid en een gewicht van 2,7 kilo. Omdat het valies een harde buitenkant heeft, is het er niet eentje die erg gevoelig zal zijn voor beschadigingen, dus zelfs niet op moment dat het bekneld in een compartiment zit, zal de kans groot zijn dat alles wat erin zit, intact zal blijven gedurende de reis.

Dit is dan ook echt een valies waar je op kunt vertrouwen, niet alleen omdat het voldoet aan de regels voor internationale bagageruimte, maar eveneens vanwege het feit dat je er zonder problemen een heleboel spullen in mee kunt nemen. Het valies beschikt over een ritssluiting aan de binnenzijde met een tussenschot en kruisbanden om zo alles wat je mee wilt nemen op reis in vast te zetten. Uiteraard dien je dit niet te overdrijven omdat luchtvaartmaatschappijen je anders wellicht extra kosten in rekening kunnen brengen, of erger nog, kunnen weigeren om je bagage mee te nemen omdat je je niet hebt gehouden aan de opgestelde regels door luchtvaartmaatschappijen.

Dit valies is gemaakt van een microdiamantstructuur zodat het niet uitmaakt hoeveel reizen je ermee gaat maken; je valies zal er steeds weer zo goed als nieuw uitzien. Verder beschikt dit valies over zwenkwieltjes die 360 graden kunnen draaien. Dankzij deze wieltjes wordt het erg gemakkelijk om je met je valies te verplaatsen: het gewicht van de bagage wordt immers door deze constructie voor je beheerd. En je bagage zal daarnaast altijd worden beschermd omdat deze valiezen altijd wordt geleverd met een TSA-combinatieslot.

Als nadeeltje, maar zeker geen reden om van de koop af te zien, kan worden gezegd dat dit valies geen zijhandgreep heeft. Je dient dus altijd de belangrijkste intrekbare handgreep gebruiken om deze in en uit hooggelegen compartimenten te tillen.

3. Travelpro Maxlite 4 zwarte handbagagevalies met wieltjes voor internationale reizen

De telescopische handgreep die lengte en kracht toe zal voegen wanneer je met dit valies op reis gaat, is minimaal 96 centimeter en op volle lengte 108 centimeter. Verder is dit valies uitgerust met kogelgelagerde in-line wieltjes van hoogwaardige kwaliteit, handgrepen aan de boven- en zijkant en duurzame ritssluitingen. Door de fabrikant wordt een beperkte levenslange garantie verstrekt voor dit valies. Dankzij de conische expansiecapaciteit tot 5 centimeter kun je maximaal extra bagage meenemen.

Travelpro is een bedrijf dat bekend staat om haar uitstekende kwaliteit als het gaat om valiezen. Ze hebben een scala aan uiteenlopende stijlen op het gebied van reisvaliezen en de Maxlite 4 is één van hun meest populaire modellen. Met zijn professionele look maakt dit handbagagevalies op wieltjes je reis dan ook zeker een stuk eenvoudiger.

Het valies kan absoluut licht worden genoemd met een gewicht van maar 2,3 kilo. Op het moment dat je je reisbenodigdheden in hebt gepakt, dan zul je niet langer meer te maken hebben met een zware handbagage die je tal van problemen kan bezorgen in een poging om in de vliegtuigcompartimenten te passen. Het valies wordt geleverd met twee zogemaande rollaboardwieltjes. Dit soort wieltjes zal in de regel meer moeite vereisen om te schuiven, maar in dit geval zul je al snel merken dat je bij die van Maxlite 4 geen druk uit hoeft te oefenen met je polsen en gewrichten, gewoonweg omdat het inschuiven soepel zal verlopen.

Verder zul je zeker weten te waarderen dat dit valies wordt geleverd met een telescopische handgreep die je op de voor jouw ideale hoogte in kunt stellen, of dat nu op 96 of 108 centimeter is. De handgreep is gemaakt van aluminium in zogenaamde luchtvaartkwaliteit dat echt duurzaamheid uitstraalt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit valies een honingraatframe en polyester constructie heeft die water- en vlekbestendig is.

Dit valies kan daarnaast uit worden gebreid tot maximaal 5 centimeter om zo extra spullen in te kunnen pakken. Het bevat tevens een binnenvak met klep, verstelbare riemen om je bagage mee vast te zetten en een accessoirevak aan de zijkant.

Voor de veiligheid heeft dit valies bovendien duurzame ritssluitingen die tot de beste in zijn soort kunnen worden gerekend.

Een nadeeltje, meer zeker geen reden om van de koop af te zien, is dat de Maxlite 4 gemakkelijk kantelt. Dit is echter een veel voorkomend probleem bij tweewielige modellen, omdat deze niet zonder steun rechtop kunnen blijven staan. Voor een stabiel model kun je echter kiezen voor de Maxlite 3 met wieltjes die niet alleen lichter, maar ook kleiner, is dan de Maxlite 4.

4. Kenneth Cole Reaction Out of Bounds handbagagevalies met vier wieltjes

Kenneth Cole Reaction Out of Bound 51 centimeter handbagagevalies is een lichtgewicht duurzaam product met een harde buitenkant met vier zwenkwieltjes die gemaakt is van carbonvezel.

Je kunt dit valies zonder problemen met je meevoeren tijdens je reis omdat de vierwieltjes in alle richtingen kunnen bewegen waardoor je dus een soepele 360 ​​graden draai kunt maken op elk mogelijk terrein. Kortom dit komt je mobiliteit absoluut ten goede, je kunt namelijk het valies moeiteloos overal naartoe rollen. Vier sterke zijpoten zorgen er bovendien voor dat het valies rechtop kan blijven staan en door de uitschuifbare telescopische handgreep voorzien van een drukknop met twee vergrendelingopties voor een ultieme controle en wendbaarheid zullen je reis nog aangenamer maken. Dit valies heeft echter niet alleen een handgreep aan de bovenzijde, maar ook aan de zijkant.

In het valies kun je je bagage prima ordenen dankzij de twee ruime, volledig gevoerde compartimenten. Hierdoor zal bovenal je bagage aan twee kanten worden beschermd. Het grote binnenvak dat voorzien is van een ritssluiting is uitermate geschikt om kleinere spullen in op te bergen. Verder zullen de aanwezige kledingriemen je helpen om je kleren en andere bagage op hun plaats te houden.

Dit valies heeft ene perfecte maat en voldoet aan de eisen die door de meeste luchtvaartmaatschappijen worden gesteld ten aanzien van de mee te nemen handbagage en past om die reden ook in de meeste bagagevakken van zowel de kleinere- als de grote vliegtuigen.

Wanneer je dit valies aan hebt geschaft, dan weet je zeker dat je een lichtgewicht en duurzaam product in handen hebt. Het weegt immers maar 2,7 kilo. De duurzaamheid is in het bijzonder te danken aan de lichtgewichte en waterbestendige harde buitenkant van het valies. De materiaalkeuze draagt tevens bij aan het gemak waarmee dit product kan worden gereinigd. Verder zullen de versterkte hoekbeschermers schokken en vallen prima opweten te vangen en zo schade aan je bagage meestal weten te voorkomen. Kortom: dankzij de lichtgewicht constructie van dit valies zul je niet alleen in staat zijn om je te houden aan de gestelde gewichtsregels van de luchtvaartmaatschappijen en daarmee onnodige kosten te vermijden.

De Kevin Cole Reaction Out of Bounds is verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren zodat je altijd in je eigen stijl kunt reizen. Ongeacht of je nu een chique of professionele uitstraling wilt, je hoeft enkel en alleen maar de gewenste kleur te kiezen. Met een hoogte van slechts 19 centimeter is dit een van de valiezen met een harde buitenkant waarmee je je nooit zorgen hoeft te maken over je flexibiliteit.
Vier zwenkwieltjes zullen namelijk moeiteloos naast je voortrollen en je verplaatsingen op en rondom de luchthaven soepel te laten verlopen. Het valies is bovendien erg stabiel op gladde oppervlakken van luchthavens, zodat je niet altijd je hand of voet tegen het valies aan hoeft te houden om wegglijden te voorkomen.

Dit lichtgewicht valies dat gemaakt is van robuust ABS zal ervoor zorgen dat je je tijdens het reizen zonder problemen aan de regels van de luchtvaartmaatschappijen kunt blijven houden. Je zult het verder zeker weten te waarderen dat er voor de binnenzijde een zachte voering is gebruikt, met zelfs een aantal vakken dat voorzien zijn van een ritssluiting zodat je bijvoorbeeld voortdurend je vieze spullen gescheiden van de rest van je bagage mee kunt nemen.

Aan de buitenzijde van het valies zit daarnaast ook nog een U-vormig vak met ritssluiting. Hierdoor wordt de opbergcapaciteit dus nog groter. De rits is zo gemaakt dat deze de nodige druk op kan vangen, zelfs wanneer je een extra paar schoenen in het valies wilt proppen. Een nadeeltje, maar zeker geen reden om van de koop af te zien, is dat dit valies het minder goed doet op ruigere ondergronden. De wieltjes kunnen dan namelijk gemakkelijk afbreken.

5. Eagle Creek No Matter What Flatbed Duffel 20, in de kleur zwart

Dit valies is gemaakt van duurzaam, waterbestendig Bi-Tech materiaal met extra versterkingen aangebracht op alle drukpunten. Verder is dit valies uitgerust met een stevig handgreepsysteem en zwaar uitgevoerde extra grote wielen met een degelijke wielkast en stootbescherming. Het valies telt maar liefst tien afsluitbare, zelfherstellende ritssluitingen op het hoofdcompartiment met een speciale beschermflap tegen wind en storm. De compressieriemen aan de buitenkant van het valies met speciale kettingen voor een verstelbare bevestiging. Ook is het valies voorzien van meerdere draagbanden voor een meer draag- en reisgemak.

The Eagle Creek No Matter What 20 duffel is een valies waarbij werkelijk alles draait om gemak. Het valies past dan ook zonder problemen in de meeste compartimenten in vliegtuigen omdat het voorzien is van een zachte buitenkant. Het is desondanks een vrij duurzame valies omdat er is gekozen voor een constructie van bi-tech materiaal met extra versterkingen op alle plekken die gevoelig zijn voor scheuren.

De extra grote wielen zijn bovendien versterkt zodat ze soepel kunnen blijven rollen op alle soorten ondergrond. Wanneer je gaat reizen in gebieden waar je van weet dat je daar wat meer moeite zult moeten doen om je valies vooruit te trekken, dan zal dit model je van dat soort problemen weten te verlossen. Je zult het tevens zeker weten te waarderen dat het valies gemaakt is van weerbestendig materiaal, wat dus wil zeggen dat er geen water naar binnen kan lekken.

Bij deze valies zal een robuuste handgreep zorgen voor een meer bedieningsgemak. Dit handvat zal wegzinken in een speciaal verzonken gedeelte om op die manier te kunnen voorkomen dat dit stuk gaat op momenten dat het valies niet wordt gebruikt. Het valies heeft ook nog een handgreep aan de zijkant om zo de bagage op en af een trap te kunnen dragen opplaatsen waar deze te steil zijn.

Wanneer het gaat om het organiseren van je spullen, dan heb je zowel een opbergvak aan de bovenzijde als een kleiner vakje met diverse afsluitbare ritsen. De binnenzijde van de rugzak bevat bovenal een pennenorganizer en het hoofdvak waar de meeste van je spullen in op kunnen worden geborgen.

Een nadeeltje, meer zeker geen reden om van de koop af te zien, is dat de dit valies niet gevoerd is. Dit kan wellicht voor wat extra ongemak zorgen op momenten dat je het langere tijd met je mee moet nemen.

Beste lichtgewicht valiezen die ingecheckt moeten worden tijdens internationale reizen

Dit valies is te koop in meerdere uitvoering, zoals de geruite en de zwarte exemplaren. Al deze valiezen zijn echter uitgerust met zwenkwieltjes die in meerdere richtingen kunnen draaien en dat draagt zeker bij aan extra mobiliteit tijdens het reizen. Het valies is verder gemaakt van ultralicht nylonweefsel met een samguard waterbestendige coating voor extra sterkte en duurzaamheid. Tevens zullen de geïntegreerde handgrepen voor comfort zorgen bij het optillen van een volledig ingepakte valies.

Wanneer je op zoek bent naar een lichtgewicht valies met zwenkwieltjes dat bedoeld is als ingecheckte bagage, dan dien je de Samsonite Mightlite 2 zeker in overweging te nemen. Het is namelijk een valies met een zachte buitenkant die maar 3,6 kilo weegt. Het is echter niet zo dat er compromissen zijn gesloten ten aanzien van de constructie, deze is namelijk gemaakt van een zware nylonstof samen met een samguard waterbestendige coating om het geheel weerbestendig te maken en de duurzaamheid aanzienlijk te verbeteren.

De zwenkwielen die in meerdere richtingen kunnen draaien, zijn belangrijk om zonder problemen door drukke ruimtes te kunnen manoeuvreren. Doordat deze wielen uiterst gemakkelijk draaien en tevens je gewrichten en polsen ontzien, zal dat het reiscomfort zeker ten goede komen. De lichtmetalen handgreep is bovendien afgeschuind voor een nog comfortabeler gebruik en het zal iedere extra spanning weg weten te nemen op momenten dat je een volle vallies over een langere afstand voort moet trekken.

Behalve het hoofdcompartiment heeft dit valies verder nog een drietal vakken voorzien van ritssluitingen aan de buitenkant. Je hebt dus zeker voldoende ruimte om ieder benodigd voorwerp op je reis mee te nemen.

Een nadeeltje, meer zeker geen reden om van de koop af te zien, is dat er klachten zijn binnengekomen over een kapotte ritssluiting zodra het valies te vol wordt gedaan. Het is om die reden dan ook van groot belang dat je weet hoe vol je het valies kunt doen, in plaats van een gebroken ritssluiting te riskeren wanneer je bijvoorbeeld op de luchthaven of op je reisbestemming bent.

1. TravelPro valies met wieltjes

Dit valies is te verkrijgen als de TravelPro Elite Platinum, een 63,5 centimeter hoge geruite valies met wieltjes en de Travelpro geruite middelgrote valies in de kleur bordeaux. Dankzij het precisie rolsysteem met zogenaamde Contour Grip, een verstelbare 4-stop PowerScope-handgreep en MagnaTrac-zwenkwielen dragen deze valiezen zorg voor een nauwkeurige bediening en een heleboel reisgemak.

Bovendien kun je maar liefst 5 centimeter inpakcapaciteit toevoegen aan dit valies wanneer dat nodig mocht zijn. De gebruikte nylonstof met een hoge dichtheid is ook nog eens voorzien van een duraguard-coating die bestand is tegen vlekken en beschadigingen. Verder zal het ontwerp van de supra-ritsen schade door frequent gebruik en misbruik tegen weten te gaan.

De ingebouwde, maar handig uitklapbare suiter, zal er zorg voor dragen dat je kleren kreukvrij wordt vervoerd. Het inwendige bandensysteem heeft bovendien een aantal ingebouwde vakken om je accessoires in op te bergen. Het valies is overigens ook voorzien van een geïntegreerd TSA-slot zodat je je bagage veilig kunt vervoeren.

De fabrikant biedt je, na aankoop van dit valies, een levenslange beperkte, zorgeloze garantie die de reparatiekosten zal dekken voor schade veroorzaakt door luchtvaartmaatschappijen of door een andere koerier gedurende de levensduur van het valies na een registratie onder de gestelde voorwaarden.

TravelPro is namelijk altijd een voorloper wanneer het gaat om het maken van internationaal reizen en het meenemen van bagage. Het is duidelijk te zien aan hun Platinum Elite dat dit merk perfectie aan je reis toe zal voegen. Deze specifieke valiezen voor ingecheckte bagage zijn middelgroot en dus ideaal voor middellange- en lange reis.

Met zijn taps toelopende ontwerp kun je dit valies uitbreiden en op die manier nog twee centimeter extra opbergruimte krijgen wanneer je toch meer reisbenodigdheden hebt om mee te nemen dan je aanvankelijk had gedacht. Dit valies zorgt ervoor dat het gewicht simpel onder controle wordt gehouden dankzij de vier Magnatrac-zwenkwielen. Indien je van mening bent dat het gewicht nog altijd te veel is, dan kun je ook kiezen voor de Maxlite 5 die ongeveer een kilo lichter is dan het model uit de Platinum Elite.

2. Travelpro Platinum® Elite-collectie

Met de Platinum Elite krijg je valies met een 4-stop PowerScope-handgreep met voorgevormd handvat. Het valies zal worden geleverd met een uitklapbare suiter die kleren kreukvrij zal vervoeren. De suiter is te verkrijgen in twee kleuren en kan niet uit het valies worden verwijderd. Je beschikt met dit valies ook over een aantal handige accessoirevakken die je meer georganiseerd extra ruimte zullen geven.

Bovenal heeft dit valies duurzame Supra-ritsen en een TSA-slot om alle je reisbenodigdheden goed beschermd te kunnen vervoeren. Ook nu geldt weer dat de fabrikant een levenslange garantie geeft op dit valies die anders is dan bij de meeste andere valiezen die bedoeld zijn voor ingecheckte bagage.

Een nadeeltje, meer zeker geen reden om van de koop af te zien, is dat dit valies, net zoals een heleboel modellen die voorzien zijn van zwenkwielen, te maken kan krijgen met de breuk van de wielen wanneer er over ruwere ondergronden wordt gereden. Ze zullen in dat geval immers de beweging afremmen en hoogstwaarschijnlijk af gaan breken bij onjuist gebruik.

3. AmazonBasics 3-delige valiezenset met harde buitenkant en zwenkwielen, zwart

Deze valiezenset met harde buitenkant en zwenkwielen is ideaal voor alle reizen. De set bestaat uit een 51 centimeter, 61 centimeter en 71 centimeter hoge valies. De beschermende harde buitenkant heeft een krasbestendige afwerking die gemaakt is van extra dik ABS voor een nog betere sterkte en duurzaamheid. Aan de binnenzijde zijn de valiezen voorzien van een voering en een scheidingswand, zoals een organisator vervaardigd van 150D-polyester met maar liefst drie vakken die voorzien zijn van een ritssluiting zodat ook kleinere spullen probleemloos op kunnen worden geborgen.

De opbergcapaciteit kan bovendien uit worden gebreid met 15 procent extra ruimte en zorgen de stevige, sterke ritsen, de telescopische handgreep voor extra manoeuvreergemak en veilig gemonteerde korte handgreep voor nog meer reiscomfort. De 4 dubbele zwenkwielen zorgen op hun beurt voor soepel rollende bewegingen in iedere gewenste richting.

AmazonBasics biedt met deze valiezenset een betaalbare optie om handbagage en ingecheckte valiezen aan te schaffen. Met deze 3-delige set kun je dan ook gemakkelijk je keuze maken, ongeacht welke internationale vlucht je wilt gaan nemen. De beschermende harde buitenkant zorgt er namelijk voor dat je spullen altijd in goede staat op je reisbestemming aan zal komen. Het valies heeft een krasbestendige afwerking die helpt tevens om de fraaie staat van de valiezen te behouden.

Deze valiezen zijn aan de buitenzijde net zo goed afgewerkt als aan de binnenzijde. Er is namelijk gebruikgemaakt van een 150-denier polyester binnenkant die voorzien is van tussenschotten. Voor kleinere spullen heb je drie compartimenten tot je beschikking die met behulp van een rits af kunnen worden gesloten en daarmee dus even belangrijk als het hoofdvak.

De telescopische handgreep zal het valies zodanig weten te vergrendelen dat het, samen met de vier zwenkwielen, vrij eenvoudig voortbewogen kan worden, zelfs op het ogenblik dat je de maximale gewichtslimiet hebt bereikt. De korte handgreep zit stevig aan de zijkant van het valies gemonteerd om zo deze veilig en comfortabel op te kunnen tillen.

Op momenten dat je een lange reis wilt gaan maken, dan kun je alle drie de valiezen worden gebruikt, omdat ze allemaal aan de regels voldoen die opgesteld zijn door de luchtvaartmaatschappij. Er wordt echter geen riem bij de set geleverd om alle drie de valiezen aan elkaar vast te kunnen maken.

Een nadeeltje, meer zeker geen reden om van de koop af te zien, is dat wanneer het grootste valies uit is gebreid, deze de maximale grootte kan overschrijden. Doordat AmazonBasics voor deze optie heeft gekozen, kan het in bepaalde situaties zelfs een heuse uitdaging worden om het product te gebruiken.

4. IT-luggage

Als u op zoek bent naar meer 3-delige valiezensets, dan zegt IT-luggage zichzelf de meest belangrijkste producent van ‘De lichtste valiezensets ter wereld’. Hun bestseller is dan ook de 8-delige set met daarin drie valiezen. Deze set heeft een speciale afwerking met een handige magneet.

De belangrijkste gecheckte specificaties van het grootste valies zijn:
Afmetingen aan de buitenkant: 80 x 46,5 x 26 centimeter, de afmetingen aan de binnenzijde van het valies bedragen: 71 x 45,5 x 25,9 centimeter, met een gewicht: van slechts 2,3 kilo.

Het middelgrote valies heeft de volgende specificaties: afmetingen aan de buitenkant: 70,1 x 40,1 x 25,9 centimeter, afmetingen aan de binnenkant: 60,1 x 40,4 x 22,9 centimeter met een gewicht van 1,8 kilo.

De specificaties van het valies die bedoeld is als handbagage zijn: afmetingen aan de buitenkant: 55,9 x 35,6 x 22,9 centimeter, de afmetingen aan de binnenkant: 47,5 x 33 x 22,9 centimeter met een gewicht van 1,8 kilo.

De buitenkant van de valiezen beschikken over twee zakken die afgesloten kunnen worden met ebhulp van een rits, terwijl de binnenzijde één groot vak heeft dat eveneens voorzien is van een rits en een tweetal riemen om bagage mee vast te zetten.

Tot slot

De beste lichtgewicht koffers zijn volgens ons die exemplaren waarbij je een goed gevoel krijgt op het moment dat je al je spullen in een valies met het juiste formaat hebt kunnen pakken. Naar onze mening zijn de beste lichtgewicht valiezen om mee te nemen op internationale reizen enkele van de topmerken op die gebied. Deze exemplaren zijn namelijk allemaal van hoge kwaliteit, duurzaam en voldoen bovendien aan de internationale regels met betrekking tot de formaten voor bagage zoals die door meeste luchtvaartmaatschappijen worden gehanteerd. We hopen dan ook dat je het valies of valiezen zult vinden die het beste bij je persoonlijke behoeften en het soort reizen dat je wilt gaan maken, passen.

Ze Magazine - Lifestyle trends