Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het lijkt te zijn om eens lekker uit je bol te gaan. Om je toch een beetje op weg te helpen dit niet helemaal te verleren, hebben we hieronder 32 gekke activiteiten voor je op een rijtje gezet die eens uit kunt proberen met vrienden. Je bent nu immers nog jong genoeg om er zonder al te veel géne mee weg te komen.

Er is namelijk niets vervelender dan op een zaterdag wat zinloos rond te hangen na een lange werkweek. Als een volwassene voelt het vaak alsof elke dag hetzelfde is. De eerste minuut nadat je je werk achter je hebt laten, kom je er al achter dat er niets anders te doen is dan iedere vrije dag die je eerder had.

Dit weekend kan echter anders gaan verlopen, en kun je dus in plaats van voor de honderdste keer aan een bar te gaan hangen of het winkelcentrum af te struinen om al het geld dat je niet hebt uit te geven, iets totaal anders gaan doen. Er zijn namelijk ene heleboel gekke dingen die je met je vrienden kunt gaan ondernemen, afhankelijk van hoe avontuurlijk je, of jullie, zijn. Het is dus prima mogelijk om dit weekend iets te gaan doen waardoor je herinneringen gaat maken die je over dertig jaar nog altijd zult koesteren “weet je nog dat we dat ooit samen hebben gedaan?”

Het is een feit: je bent maar één keer jong, dus op het moment dat je iets geks wilt gaan doen, dan is de tijd daar nu voor aangebroken. Je wilt immers nooit terugblikken op je leven en zeggen: “Ik had het werkelijk een keer moeten doen.” Begin om die reden direct met het checken van de dingen die op je bucketlist staan zodat je jezelf niets hoeft te verwijten als je later komt te overlijden.

Probeer de volgende 32 gekke dingen die je samen met je vrienden kunt doen

Gek doen draait eigenlijk allemaal om bepaalde gradaties en welke persoonlijkheid je hebt. Kippen vangen of opjacht gaan in de Sahara zijn dingen die gek kunnen zijn, afhankelijk van de plaats je vandaan komt en wat je persoonlijke ervaring is. In sommige gevallen is iets geks doen echter gewoon iets doen waar je normaal gesproken nog niet eens aan zou denken.

Sommige gekke activiteiten kunnen bovendien langer dan een weekend duren, terwijl andere dingen binnen één dag gedaan kunnen zijn. Kies één of meerdere van de volgende gekke activiteiten om samen te doen met vrienden wanneer ze je opbellen en je vragen om het kind in je naar boven te laten komen.

 1. Ga samen parachutespringen. Indien je nooit met een parachute op je rug naar beneden bent gesprongen, dan heb je niet echt geleefd. Het probleem bij parachutespringen is echter dat deze activiteit voor sommige mensen erg veel moed zal vereisen, en het is dan ook alleen maar goed wanneer je kunt laten zien dat je dit een keertje hebt gedaan. Wat is er immers beter dan dit item van je bucketlist af te strepen door op deze manier uit een vliegtuig te springen? Ga op zoek naar een gerenommeerd bedrijf en maak deze sprong samen met je vrienden.
 2. Ga samen bungee jumpen. Dit is absoluut één van de meest veelbelovende ideeën op het moment dat je denkt aan de gekke dingen die je samen met je vrienden zou kunnen gaan doen. Deze activiteit is namelijk nog enger dan parachutespringen, voor sommige mensen kan bungee jumpen er echter voor zorgen dat je naast een vriend onderste boven heen en weer bungelt, terwijl je het uitschreeuwt. Deze activiteit is om die reden dan ook beter dan welke rot in een achtbaan, afhankelijk van waar je vanaf springt, kan dit heel gemakkelijk het meest spannends zijn van je leven.
 3. Samen een bruiloft van onbekenden bezoeken. Een simpele activiteit om samen met je vrienden te doen, is op en top uitgedost verschijnen na het diner op het bal dat wordt gegeven door een kersvers (maar onbekend) bruidspaar. Zo hoef je niet op te draaien voor de drankjes en als je pas na het diner op komt dagen zullen er ook geen extra kosten voor het bruidspaar uit voortvloeien. Bovendien heb je de gehele dansvloer om je op uit te leven. Het leukste van deze activiteit is misschien wel om aan alle andere gasten uit te leggen wie je bent en hoe je de bruid of de bruidegom kent. Je kunt het verhaal van tevoren al samen met je vrienden bedenken, of voor wat extra spanning en plezier, het ter plekke verzinnen.
 4. Bezoek samen een beroemde rockband of andere artiest in de stad. Rockbands en artiesten moeten immers ergens verblijven nadat ze een optreden hebben gegeven, toch? Ga naar de stad en zoek daar waar je favoriete band of artiest uithangt nadat het concert is afgelopen. Wellicht dien je echt wat onderzoek doen, maar zodra je erachter komt waar de band of de artiest verblijft, dan zul je in het slechtste geval alleen een vluchtige blik kunnen werpen, maar even goed recht in de armen van deze beroemdheid of beroemdheden lopen. In het beste geval kun je zelfs proberen om binnen te komen in de feestzaal waar de after party na het concert plaatsvindt. Dat zou toch helemaal geweldig zijn?
 5. Probeer samen backstage te komen bij je favoriete concert. Dit is tegenwoordig, door alle extra beveiligingsmaatregelen waarschijnlijk niet zo heel gemakkelijk. Maar wanneer je een echt schema bedenkt en de tijd neemt om een ​​backstagebezoek te plannen om zo je idool te zien te krijgen, dan is het misschien toch wel te doen. Je zult echter behoorlijk creatief dienen te zijn en van tevoren veel onderzoek moeten verrichten, maar wanneer je erg vastbesloten bent, bestaat er een kans dat niemand je zal stoppen. Dit is één van de meest gekke dingen die je samen met vrienden kunt gaan doen, en tevens ook één van de meest uitdagende.
 6. Zoek samen met je vrienden een date in Las Vegas (of een andere stad). Een klassieker, maar zeker een goede activiteit die je je levenlang niet meer zult vergeten. Het spreekwoord luidt echter wel “wat in Vegas gebeurt blijft in Vegas” want alleen dan kan dit de beste herinnering van je leven worden.
 7. Zoek samen een vriend een oude liefde op. Indien je een poosje verliefd bent geweest op een meisje of een jongen, maar je niet het lef hebt gehad om je gevoelens ook op te biechten, dan kun je er een sport van maken om deze persoon samen met een vriend(in) op te sporen en alsnog het hart van hem of haar proberen te winnen. Je kunt op deze manier de liefde van je leven tegenkomen, of een blauwtje lopen natuurlijk. Maar hoe dan ook, je weet in elk geval waar je aan toe zult zijn. Tijdens je zoektocht kun je sociale media gebruiken om erachter te komen wat je oude liefde tegenwoordig doet en verder dien je er gewoon voor te gaan.
 8. Train samen voor een marathon en doe ook echt mee.Dit is wellicht geen activiteit die je in één weekend kunt voltooien, maar zeker wel iets dat al lang op de bucketlist van iemand kan staan. Wanneer je een vriend(in) hebt die bereid is om samen met je aan de slag te gaan, dan kun je best iets behoorlijk gek doen. Wat is er immers nog gekker dan ruim 42 kilometers samen gaan hardlopen? Nadien kunnen jullie samen een after party bezoeken en jullie overwinning gaan vieren.
 9. Ga er samen op uit zonder een mobiele telefoon mee te nemen. Van alle gekke dingen die je samen met vrienden kunt gaan doen, heb je hier wellicht nooit eerder over nagedacht. Het is tegenwoordig namelijk voor veelmensen gewoon erg gek om ergens naartoe te gaan zonder een mobiele telefoon bij je te hebben. Er is dan namelijk geen enkele manier om iets te plannen of om te communiceren de rest van de wereld. Zo wordt dus min of meer gedwongen worden om te communiceren met de mensen in je directe omgeving.
 10. Maak samen en speurtocht door de stad.Maak een lijst met de dingen die je absoluut moet vinden of waar je andere mensen om moet vragen.  Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Aan het einde van de tocht, bespreek je samen wat je hebt gevonden en kun je, wanneer jullie in meerdere groepen hebben gespeurd, verhalen uitwisselen over de dingen die je hebt moeten doen om te kunnen vinden, of krijgen, waar je naar zocht.
 11. Gooi met een dart voor de eindbestemming van een gezamenlijke reis. Hang een grote kaart op van ons land, Europa of zelfs van heel de wereld, pak vervolgens een dartpijl en gooi deze op de kaart. De plaats waar het pijltje terechtkomt, zal vervolgens de plaats zijn waar jullie samen naartoe gaan voor het weekend, een week of een langere vakantie.
 12. Maak een trektocht door Europa. Dit is eveneens een activiteit die langer dan een weekend zal gaan duren, maar het kost niet zoveel geld om je een toer te maken door Europa met alleen maar een rugzak en de nodige nieuwsgierigheid. Indien je dit ooit wilt gaan doen, doe het dan nu je nog jong bent, anders zal het je je levenlang blijven dwarszitten. Het is dus de hoogste tijd geworden om internationaal aan de slag te gaan met je bucketlist van gekke dingen die je samen met vrienden wilt doen.
 13. Ga samen naar een kringloopwinkel, stel een gekke outfit samen en draag deze tijdens een avondje uit. Hoe gek kun je zijn? Neem een ​​paar velours sweaters of ouderwetse broeken en doe deze aan tijdens een gezamenlijk avondje stappen. Je weet dan in elk geval dat iedereen die je tegenkomt niet alleen in je geïnteresseerd is vanwege je uiterlijk of je gevoel voor mode.
 14. Breng samen een bezoek aan Disney. Je bent nooit te jong of te oud om weer even kind te mogen zijn. Disney is dan ook slechts één van die dingen die je niet mag missen. Of je nu al eens eerder in een dergelijk themapark bent geweest of niet, samen met vrienden gaan zal je bezoek alleen nog maar gekker maken.
 15. Bekijk samen de zeven wonderen binnen één week. Maak een planning voor de lange termijn om samen met vrienden iets geks te gaan doen. Beslis samen om de zeven wereldwonderen één voor één te gaan bekijken. Dit kan weliswaar meerdere weekenden duren, maar ook nu geldt weer dat wanneer je het niet doet, dan zul je deze waarschijnlijk heel je leven lang als wonderen blijven beschouwen.
 16. Ga samen kamperen zonder een camper. Pak een krat (of twee) met bier, een tent en een paar slaapzakken en ga samen kamperen op een afgelegen locatie. Zo kunnen jullie even ontsnappen aan de dingen van alle dag. Bovendien is het enorm bevrijdend om samen te gaan slapen onder de sterren en je te warmen aan een kampvuur. Voor mensen die leven op het land klinkt dit wellicht niet echt gek, maar voor personen die op zijn gegroeid in de stad, is de gedachte aan het buitenleven zeker een erg gek idee.
 17. Probeer samen om een Guinness Wereldrecord te breken. Op het moment dat je je lijst met gekke dingen om samen met vrienden te doen opstelt, waarom zou je je naam dan niet in de geschiedenis terecht laten komen? Er zijn namelijk enorm veel wereldrecords die gebroken zouden kunnen worden. Besteed dus samen eerst wat tijd aan het doornemen van het boek om zo een record te kunnen vinden dat jullie samen kunnen doorbreken. Hoe gek zou het zijn om je naam voor altijd in dit boek te hebben staan?
 18. Stel samen een eigen kroegentocht op. Kroegentochten zijn geweldig om samen met je vrienden te gaan houden, maar ze zullen helaas niet altijd je favoriete uitgaansgelegenheden aandoen. Voor een gekke nacht, ostel je dus gewoon een eigen kroegentocht op. Het hoeft niet in de stad of het dorp te zijn waar je woont. Het meest gekke is wellicht dan ook dat je deze3 tocht op een onbekende locatie gaat houden.
 19. Samen karaoke zingen in een bar die geen karaokeset heeft. Neem gewoon zelf een karaokeset mee en ga samen met je vrienden op zoek naar een plekje in de bar om plezier te hebben. “Karaoke voor onderweg” is niet moeilijk te vinden, je hebt dus geen gigantische set ervoor nodig. Er zijn tegenwoordig zelfs apps beschikbaar voor op je smartphone die je prima kunt gebruiken. Het is overigens het beste als de eigenaar van de bar deze activiteit goed vindt, zodat je niet hoeft te wachten totdat je favoriete nummer is wordt gedraaid.
 20. Probeer samen de spanning van de ijsbeerclub uit. Dit is zonder twijfel één van de meest gekke dingen om samen met je vrienden te gaan ondernemen. Probeer je samen onder te dompelen in het water wanneer het erg koud is. Zorg er echter wel altijd voor dat jullie voorzichtig te werk gaan, dit kan namelijk niet geheel ongevaarlijk zijn. Er is echter niets leukers dan de uitdrukking op iemands gezicht te zien op het ogenblik dat hij, of zij, voor het eerst in het ijskoude water plonst. Zorg er dus ook voor dat je altijd een camera bij de hand hebt.
 21. Ga samen streaken. Dit doe je door (bijna) naakt midden door het publiek, over een sportveld of een podium, te lopen tijdens een evenement. Zorg er echter wel altijd voor dat het een verrassingsactie zal zijn, zodat niemand snel een camera kan pakken. Het doel is namelijk om zo snel mogelijk te gaan rennen zodat jij de kick krijgt, maar niemand de kans krijgt om je op beeld vast te leggen. Wees daarnaast ook altijd verstandig: je wilt namelijk niet worden opgezadeld met een boete voor openbare onzedelijkheid die je reputatie permanent kan verwoesten.
 22. Sluip samen binnen in meerdere filmzalen. Wellicht is deze activiteit er niet één van de bovenste plank, maar je betaalt hierbij slechts voor één film en sluip vervolgens binnen in meerdere filmzalen. Je kunt er zelfs een sport van maken om zo een hele dag alle nieuwe releases te gaan bekijken. Of maak er juist samen met je vrienden een wedstrijd van om te bepalen tot welk aantal je kunt komen voordat je er genoeg van hebt of voordat je wordt gesnapt en uit de cinema wordt gegooid.
 23. Ga samen duiken. Dit kan een paar duiklessen tijdens een weekendje weg zijn, maar even goed een geweldige vakantie inhouden, maar wat dan ook het is gek en spannend.
 24. Spring samen van een klif. Klifspringen lijkt een beetje op bungee jumpen, maar alleen zul je nu niet terug naar het beginpunt komen, maar het water raken. Met deze activiteit kom je er al snel achter wie van jullie dapper genoeg is om als eerste de sprong te wagen of wie er helemaal vanaf gaat zien.
 25. Samen een yogales binnenvallen. Indien je geen yoga-goeroe bent, dan kun je een groep vrienden bijeen brengen en een yogales gaan kapen. Dit is op zich wellicht niet zo gek, maar er is niets leuker dan kijken naar je niet zo lenige vrienden die proberen zich in de meest vreemde standjes te wringen. De andere personen in de klas zullen er misschien niet zo van kunnen genieten, maar soms ook wel. Dit zal voor jou geen verschil maken omdat het misschien niet gek, maar wel echt heel grappig is.
 26. Haal samen een enorme grap uit met één lid van je vriendengroep. Bedenk samen een gigantische grap om uit te halen met iemand in je vriendengroep, maar zorg ervoor dat je wel iemand kiest die niet beledigd of boos zal worden. Overigens is het goed om je mobiele telefoon bij de hand te houden en alles op beeld vast te leggen.
 27. Bezoek samen een waterpark. Het maakt niet uit of dit een indoor of een outdoor waterpark is. Je bent namelijk nooit te oud om een zwemband te pakken waarmee je vervolgens van de waterglijbanen af te glijdt. Beter nog, breng samen een weekend door in het waterpark, drink een paar biertjes voordat je het golfslagbad of de lazy river onveilig gaat maken.
 28. Ga samen naakt zwemmen. Niets doen als je in het openbaar bent en geen kleding draagt, is niet alleen gek maar ook erg leuk. Naakt zwemmen betekent dat je je helemaal kunt laten gaan in het water en desondanks nog altijd voor het grootste deel niet zichtbaar bent voor anderen.
 29. Ga samen rolschaatsen of doe mee met een rolschaatswedstrijd. Je hebt waarschijnlijk niet meer op rolschaatsen gestaan sinds je kindjaren. Maar in plaats van het hele weekend in een bar wat zitten te niksen, of gewoon onnodig geld uitgeven in een winkelcentrum, kun je rolschaatsen gaan huren en helemaal los gaan. Op het moment dat het rolschaatsen weer op je pad komt, dan zul je je even weer echt kind kunnen voelen.
 30. Ga samen op een onverwacht moment naar het strand. Stap in de auto voor een autoritje of neem het openbaar vervoer naar de kust. Samen naar het strand en daar vertoeven in badkleding: wat is er nog beter en nog gekker dan dit pas op het allerlaatste moment te besluiten. Zeker wanneer je uiteindelijk terechtkomt op een plaats waar je met een tropisch drankje (uiteraard voorzien van een parapluutje) neer kunt ploffen in een strandstoel?
 31. Ga samen naar een studentenfeest lange tijd nadat je al af bent gestudeerd. Weet je nog hoeveel leuke studentenfeesten je hebt bezocht toen je nog studeerde? Het leukste is dan ook het maken van een enorme rommel met de mensen die nog wel op school zitten. Waarschijnlijk zul je merken dat zijn heel andere dingen op deze feesten doen, dan die jij vroeger hebt gedaan. Maar wanneer je dit niet even samen met je vrienden gaat checken, zul je er nooit achterkomen.
 32. Hang samen thuis rond rechtstreeks vanuit je werk. Uiteraard is het wel zaak dat jullie allemaal in pyjama rond zullen lopen en dat er veel bier voorradig zal zijn. Thuis rondhangen is op zich niet zo gek, maar het is zeker het beste wat je maar kunt bedenken. Er is iets bijzonders aan het besef dat je verantwoordelijkheden hebt, maar dat deze je op dit moment even helemaal niets kunnen schelen. Laat je werk dan ook een dag helemaal links liggen en doe samen niets anders dan in je pyjama rondhangen. Je zult je niet precies hetzelfde gaan voelen als toen je klein was en je een dag vrij had van school.

Naarmate je ouder wordt, wordt iets geks doen steeds lastiger. Mensen gaan je bijvoorbeeld met scheve ogen aankijken en over je kletsen. Dus, zorg ervoor dat je deze gekke dingen om samen met je vrienden te doen ook echt doet voordat het echte leven je in de weg gaat staan. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen dat staat als een paal boven water!

 

15 REACTIES

Comments are closed.