Ik krijg nostalgische gevoelens en gedachten, en verlang die goeie ouwe tijd toen avocado op toast nog echt iets nieuws was. Toen was het immers nog een klein ontbijtgeheim dat je alleen met je vrienden en vriendinnen wilt delen. Avocado op toast is vandaag de dag echter behoorlijk populair en steeds meer gewoon geworden. Maar dat neemt niet weg dat we dit ook echt als vanzelfsprekend dienen te gaan beschouwen. Avocado’s zijn namelijk een naar water smachtende oogst, die in droge omstandigheden binnen gehaald dient te worden. Eigenlijk zou deze schitterende vrucht dan ook heelgoed zeldzamer en duurder kunnen worden in de tijd die nog komen gaat. Het is dan ook zaak om ervoor te zorgen dat avocado op tast echt mee gaat tellen, waarbij echt ieder aspect extra bijzonder moet zijn!

“Avocado op toast is vandaag de dag echter behoorlijk populair en steeds meer gewoon geworden”

Hieronder hebben we om die reden dan ook maar liefst 11 heerlijke manieren voor je op een rijtje gezet om je toast mee te upgraden tot een ware traktatie tijdens het ontbijt die als avocadowaardig kan worden gezien. En alles wat je ervoor nodig hebt zijn slechts een tweetal ingrediënten voor de bereiding van elk van de volgende buitengewone avocadorecepten op toast.

Bekijk alle avocado toasts via de “volgende” knop. 

1. De van alles wat bagel avocado toast

Om te beginnen wil ik mijn absolute favoriet met je delen. Hiervoor smeer je een sneetje geroosterd brood in met wat roomkaas, doe daar avocado op en vervolgens kun er werkelijk alles aan toevoegen wat je lekker vindt om een bagel mee te beleggen.

2. Gerookte amandel avocado toast

Als je het over gezonde vetten wilt hebben, dan leg je op je geroosterde boterham met avocado wat gehakte geroosterde amandelen en maakt het geheel af met een scheutje olijfolie. Of je draai het om en gebruik je amandelen met een gerookte olijfolie .

3. Bacon-geitenkaas avocado toast

Bacon moest ooit een keertje aan de orde komen, toch? Leg je geroosterde boterham met avocado maar klaar en doe er een paar plakjes bacon en een beetje geitenkaas op.

4. Za’atar avocado toast

Dit recept zal zeker de smaak van Libanon, Griekenland en de Middellandse Zee op weten te roepen. Smeer een grote klodder volle yoghurt op je geroosterde boterham en bedek deze met za’atar, de enorm geurige kruidenmix.

5. Tortillachips & salsa avocado toast

Tortillachips en salsa gaan altijd en overal prima samen, dus ook op een geroosterde boterham met avocado. Dit is een geweldige manier om die laatste kruimels uit de zak met tortillachips te gebruiken. Sprenkel eerst wat pittige salsa over je avocado toast, en bedek deze vervolgens met de verkruimelde tortillachips.

6. Indiase ei avocado toast

Een ei is cruciaal in dit recept. Beleg je geroosterde boterham met een zachtgekookt of een gepocheerd ei nadat je deze met avocado hebt belegd en besprenkel het geheel met garam masala of een andere Indiase kruidenmix, zoals kerriepoeder of een rasammix.

7. Caprese avocado toast

Op het moment dat het seizoen voor de tomaten weer aan is gebroken, dan kun je maar beter hier gebruik van maken en ze op je toast leggen! Dit is recept zo simpel: snijd een paar cherrytomaatjes fijn en leg ze op je geroosterde boterham met avocado en bestrooi het geheel met fijngesnipperde verse basilicum en wat zwarte peper als je daar van houdt.

8. Pittig, zure avocado toast

Soms heb je gewoon zin in wat extra specerijen in de ochtend. Bedek daarom je geroosterde boterham met avocado met een pittige saus, zoals sriracha of sambal olek, en pers er een schijfje citroen over uit.

9. Aardbeien avocado toast

Dit recept voor avocado toast is speciaal bedoeld voor het moment dat de aardbeien weer volop voor handen zijn. Op je toast avocado doe je wat gesneden aardbeien en een scheutje oude balsamico-azijn.

10. Avocado toast voor liefhebbers van feta

Avocado toast voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van feta. Je maakt deze toast als volgt: verkruimel feta op de geroosterde boterham die al is belegd met avocado en leg daar vervolgens plakjes scallions op, die net de smaak van feta iets beter tot zijn recht zullen laten komen.

11. Maïs avocado toast

Op je toast avocado doe je wat gewone maïskorrels, of wat van de overgebleven maïssalade, samen met een scheutje limoen voor een frisse start van je dag.

Uiteraard zullen er nog een heleboel andere variaties te bedenken zijn om een avocado toast nog lekkerder en spannender te maken. We hopen dan ook dat deze receptideeën je zullen inspireren en je aan gaan zetten om eigen creaties te gaan bedenken. Op die manier zal een gewone geroosterde boterham met avocado nooit meer hetzelfde, en altijd heel speciaal, zijn.

Ze Magazine - Lifestyle trends

1 REACTIE