Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van de beste pure voedselmiddelen op een rijtje gezet. Deze zijn niet alleen vullend, maar ook bevredigend, en betreffen gezonde desserts en tussendoortjes die niet meer dan 200 calorieën op zullen leveren. Je kunt hierbij denken aan cakes, muffins, mokcakes, romige fudge, muffins, brownies, donuts en koekjes! Ze zijn allemaal volledig glutenvrij en veganistisch, en de meeste zijn zelfs geschikt voor mensen die het paleo dieet, een graanvrij dieet en een koolhydraatbeperkt dieet volgen.

Toen ik tussendoortjes en snacks met 100 calorieën of minder deelde, ontbraken er echter een paar belangrijke pronkstukken. Denk hier aan: donuts, muffins en koekrepen. Na een paar berekeningen besefte ik dan ook dat vrijwel al mijn snacks die bestaan uit zoete lekkernijen onder de 200 calorieën zitten. Eigenlijk bevatten de meeste ervan tussen de 120 en de 150 calorieën!

Om het allemaal af te kunnen ronden naar honderdtallen, heb ik een heleboel snoepjes, desserts en snacks weten te verzamelen die minder dan 200 calorieën bevatten! Het beste daarvan is dat dit geen minuscule porties zijn, waardoor ze dus ook zullen vullen, bevredigen en perfect zijn om een zoetekauw tegemoet te komen!

“Het beste daarvan is dat dit geen minuscule porties zijn”

Laten we dan ook direct verder gaan met de 15 gezonde desserts en snacks onder de 200 calorieën!

Klik op de “volgende” knop voor alle koekjes te bekijken. 

1. Bosbesmuffin in 1 minuut

Boordevolle bosbessen die met een zijdezachte cake-achtige basis zijn vermengd, zorgen ervoor dat deze vullende en bevredigende muffin alle liefhebbers van gebak ernaar zullen laten smachten. Gelukkig kunnen zij in een mum van tijd er al van gaan genieten! Het is paleo-vriendelijk, graanvrij, glutenvrij en het is tevens mogelijk om dit recept op een veganistische manier te breiden!

2. Banaanbroodmuffins met 4 ingredienten

De hoeveelheid bananen in verhouding tot de andere drie ingrediënten (alleen kokosmeel, pure ahornsiroop en gladde amandelboter) zorgt ervoor dat deze muffins super smeuïg, maar kleverig in het midden, en ‘net’ zacht aan de buitenkant is. Ze kunnen dus niet worden vergeleken met de luchtige muffin zoals je bakker die zal bakken, maar ze zijn juist compact en haast toffee-achtig. Het recept is paleo-vriendelijk, glutenvrij, veganistisch en vrij van geraffineerde suiker!

3. Eiwitmeel-brownies zonder bloem met 4 ingrediënten

Een van de meest gemaakte, en meest populaire, recepten van dit artikel, is brownie die gemaakt is van eiwitmeel en 4 ingredienten. Het recept bevat geen gluten, bloem, boter, olie of suiker. Ze zijn immers van nature gezoet en zijn dus de perfecte snack voordat je begint aan een workout, of om van te genieten na een workout!

4. Chocolade-fudge cakerepen zonder bloem

Cake met minder dan 200 calorieën? Dit is echter geen grap! Wanneer je deze chocoladecake-repen met eiwitmeel maakt, dan zult je verrast zijn hoe royaal de portie is in verhouding tot de het aantal calorieen dat je binnen krijgt! Het recept kenmerkt zich door de fudgy chocoladesmaak, en kan goed worden gebruikt als ontbijt, als tussendoortje of zelfs als een alternatief voor een shake die je neemt voordat je aan een workout gaat beginnen!

5. Kaneeldonut zonder bloem

Een luchtige donutbasis met een heerlijk met eiwit gemaakt kaneelglazuur! Perfect als ontbijt, als tussendoortje of zelfs als dessert, deze donuts die bereid zijn zonder bloem zijn overigens ook niet gefrituurd, dus kun je met een gerust hart je gang gaan en er twee nemen! 

6. Chocolade mokcake in 1 minuut

De kunst om een ​​mokcake met slechts weinig koolhydraten te maken, zorgt ervoor dat het geen steenachtig baksel wordt! Deze chocolade mokcake bevat slechts weinig koolhydraten, maar je zou dat niet direct opmerken. Het resultaat is namelijk licht, luchtig en klaar in minder dan 60 seconden! Heb je niet de beschikking over een magnetron? Dan kun je dit recept ook in een oven bereiden,

7. “Nutella” fudge met 3 suikervrije ingredienten

Indien je ooit in mijn keuken terechtkomt, dan zul je zeker een voorraad zelfgemaakte ‘Nutella’ vinden. Het bestaat in feite uit gemalen hazelnoten met cacaopoeder en, afhankelijk van of ik het zoet wil hebben of niet, met een beetje agave of kokospalmsuiker eraan toegevoegd. Dit is de perfecte basis voor deze suikervrije fudge, die binnen een paar minuten klaar is!

8. Vanille mokcake in 1 minuut

Ik moet je maar meteen opbiechten dat ik het liefst iedere dag vanille eet, nog eerder dan chocolade! Het is namelijk een recept dat naturelkan worden gegeten of kan worden aangevuld met allerlei andere ingrediënten. Het lijkt een beetje het broertje van de chocoladevariant te zijn, maar deze variant is licht en luchtig, bijna zoals een muffin! Het recept is echter volledig suikervrij, zit boordevol eiwitten en vezels en is bovendien al klaar binnen een minuut!

9. Vanilleboon koekjes zonder oven

Weet je wat ik bedoel met vanille? Nou, iets dat vanille naar een hoger level weet te brengen, namelijk de zogenaamde vanilleboon! Deze zachte, deegachtige en taaie koekjes waarin een duimafdruk is geplaatst, zijn binnen enkele minuten klaar, en het glazuur waarin eiwit zit verwerkt komt in het midden en zal daardoor is de kers op het koekje zijn.

10. Bananen-fudges cups met 3 ingrediënten

Wat kun je met niet overrijpe bananen doen? Je kunt ze gebruiken om deze zachte en smeuïge fudge mee te maken met de bananen als uitgangspunt. Voor de mensen zonder pinda-allergie is er bovendien pindakaas die kan worden toegevoegd voor de ultieme Elvis-achtige sensatie.

11. Chunky bananenbrood met 4 ingrediënten

Zoals de muffins die we al eerder in dit artikel hebben besproken, is dit dikke banaanbrood eigenlijk hetzelfde, maar dan in de vorm van een brood. Het is niet het soort brood dat je zou besmeren met boter of waar je toast van zou maken, maar eerder als een dik gesneden cakeachtig bananenrecept! Het is gemaakt zonder het gebruik van boter of olie, maar het is weluiterst smeuïg en kleverig!

12. Zoete aardappelmuffins zonder bloem

Ondanks dat deze muffins speciaal zijn gemaakt voor de feestdagen (wanneer gebakken zoete aardappelen veel worden gebruikt!)  Het blijven toch muffins die heel het jaar door lekker zullen zijn! Een luchtige muffinbasis met daarop een glazuur dat gemaakt is van eiwit. Een prima aanvulling van je ontbijt! Heb je geen echter verse aardappelpuree voor handen? Dan kun je bijvoorbeeld een variant uit een pak of blik gebruiken als alternatief!

13. Kaneelbroodje in een mok klaar in 1 minuut

Dit is misschien wel mijn favoriete mokcake (en snack voordat ik ga beginnen aan een workout). Het is een luchtig kaneelbroodje dat geïnspireerd is op de mokcake met nauwelijks enige koolhydraten in zich! Ik gebruik altijd kaneel van een goede kwaliteit omdat deze echt veellekkerder is. Laten we het echter nu niet hebben over het feit dat een groot aantal kaneelmerken er alleen uitzien als kaneel, maar de smaak ervan totaal missen! 

14. Gezonde krokante rijst snacks met 3 ingredienten zonder oven

Ik maak deze krokante rijst snacks echt iedere week. Als je in het echte leven met mij bevriend bent, dan heb je ze waarschijnlijk al vaak gegeten. Ik hou namelijk erg veel deze bruine rijstsiroop die steeds beter te verkrijgen is, en waarvan ik belachelijk veel gebruik. Deze siroop smaakt enorm lekker samen met cashewnotenboter, zonnebloempiteboter en zelfs samen met gewone alledaagse pindakaas!

15. De ultieme eiwit-brownie in 1 minuut

Wil je van een eiwitrijke brownie genieten? Dan is deze eiwit-brownie echt iets voor jou. Het recept heeft al een heleboel proeven doorstaan ​​om zo de calorieën en koolhydraten zo laag mogelijk te houden, maar desondanks toch een brownie-achtige textuur te behouden! Het recept is uiteraard aan te passen, maar het is altijd de bedoeling dat het een smeuïge, kleverig en zelfs een beetje een lava-achtig soort cake wordt. Je kunt dit doen door simpelweg de brownie niet te lang te laten bakken en ervoor te zorgen dat deze nog maar net gaar is!

16. Suikerkoekrepen zonder oven

Denk je dat suikerkoekjes echt iets alleen voor kerstmis zijn? Misschien moet je daar nog maar eens goed over na gaan denken! Deze dikke, stevige en kleverige repen hoeven niet te worden gebakken en smaken hetzelfde als een klassiek suikerkoekje, maar dan zonder de suiker natuurlijk! De reep heeft zelfs een dikke laag glazuur die wordt bereidt met eiwit of met kokoscrème! Het is dan ook een paleovriendelijk, veganistisch, glutenvrij en graanvrij lekkernij!

Ze Magazine - Lifestyle trends

50 REACTIES