Je houdt enorm veel van je vriendin. Je bent absoluut helemaal zot van haar. Maar wanneer je eerlijk tegen jezelf bent, dan moet je bekennen dat je het behoorlijk moeilijk vindt om je een leven zonder haar voor te stellen. Je hebt misschien nog maar net een maand, of misschien al tien jaar of een groot deel van je leven al een relatie met haar, maar het punt is dat je haar graag wilt laten zien hoeveel je van haar houdt.

Op het moment dat dit artikel leest, is de kans groot dat ze je wel vaak erg goed kan weet te verrassen, je geliefd laat voelen maakt en iets liefs voor je wil doen. Je hoeft je echter geen zorgen te maken. Voor de meeste vrouwen is immers niets leuker en liever dan een romantische verrassing krijgen. Om die reden heb ik, om je een handje te helpen, hieronder een handige lijst samengesteld met dingen die je kunt doen om je vriendin een keer op een romantische manier te verrassen.

Op de lijst zul je een breed scala aan romantische dingen aantreffen, van lieve, kleine gebaartjes die je kunt maken om haar te laten zien hoeveel je haar waardeert tot de grotere gebaren die je zo af en toe kunt gebruiken om haar echt te verrassen.

1. Laat een berichtje voor haar achter

Wanneer je bij haar hebt geslapen en je bent de laatste die ’s morgens de deur uitgaat, laat dan een lief briefje achter op haar kussen achter zodat ze dat aan het eind van de dag zal vinden. Op dit briefje zou je bijvoorbeeld kunnen vermelden:

  • Hoe slim ze is, hoe mooi ze is of hoe trots je op haar bent.
  • Wat de redenen zijn waarom je van haar houdt.

Of zet je (fantastische, en ja ook jij hebt het in je) tekenkunst in en laat op die manier je gevoel spreken.

2. Verstop berichtjes of kleine cadeautjes zodat ze die in de loop van de dag tegenkomt

Er hoeft heus niet een berg bankbiljetten op haar bed gelegd te worden. Wanneer ze naar haar werk moet, kun je bijvoorbeeld een lief berichtje in haar tas stoppen, in haar lunch verstoppen of tussen de pagina’s van haar boek steken. Ook kun je ervoor kiezen om, voordat ze de deur uitgaat om te gaan werken, een klein cadeautje of een foto van jullie twee in haar tas verstoppen zodat ze die bij aankomst zeker zal vinden.

3. Schrijf liefdesbrief aan haar

Op het moment dat je haar echt goed wilt laten merken hoeveel je van haar houdt en hoeveel ze voor je betekent, dan moet je absoluut gaan voor het met de hand schrijven van een heuse liefdesbrief. Voor wat extra punten, stuur je deze brief via de post naar haar toe, zodat deze zal worden bezorgd op een moment dat ze dit het minst verwacht.

4. Stuur haar een lief kaartje

Indien je ergens naartoe gaat zonder dat ze met je mee kan, dan kun je haar een lief kaartje sturen waarop je bijvoorbeeld zet dat je niets liever zou willen dan dat ze bij je was.

5. Schrijf een gedicht of een liedje voor haar

Als je creatieve van aard bent, dan hoef je niet bang te zijn en kun je dit talent zeer zeker aanwenden. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Een gedicht voor haar schrijven. Of, als je goed overweg kunt met een gitaar, waarom zou je niet alles op alles zetten en een liedje voor haar componeren?
  • Je hoeft overigens niet altijd alles zelf te verzinnen. Er zijn namelijk genoeg dichters die waarschijnlijk al de gevoelens uit hebben weten te drukken die in jouw lichaam opborrelen en die je alleen nog maar tegenover haar uit hoeft te drukken.
  • Ga online op zoek naar iets dat je het meest geschikt vindt, schrijf dit vervolgens met de hand op en verstuur het via de reguliere post. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om het voor haar in te lijsten.
  • Als je weet dat ze een favoriete dichter heeft, dan is dat een fantastisch uitgangspunt om haar je gevoelens kenbaar te maken.

Wanneer je een gedicht of een liedje dat je voor haar hebt geschreven voor wilt dragen, dan doe je er goed aan om een speciaal moment af te wachten en het dan op een oprechte manier aan haar te laten horen. Zo is de kans het grootst dat je geen flater zult slaan en ze (zelfs als je vals zingt of je tekst vergeet) dit een enorm romantisch gebaar vindt.

6. Doe een klusje waar je van weet dat het gedaan moet worden

Op het moment dat je samenwoont met je vriendin, dan is het logisch dat jullie de taken in huis hebben verdeeld. Maar wanneer je weet dat er iets is dat ze aan zou moeten pakken, maar waar ze bovendien een enorme hekel aan heeft, dan zou je dat uiteraard in haar plaats kunnen doen. Zo zorg je dus voor een praktische verrassing die ze zeker zal weten te waarderen.

Indien jullie echter (nog) niet samenwonen, dan zal een dergelijk gebaar nog meer door haar worden gewaardeerd. Doe bijvoorbeeld voor haar de afwas, hang de was op of doe een boodschap voor haar.

7. Cadeautjes zijn weliswaar klassiekers, maar ook heel persoonlijk

Wanneer je haar iets wilt geven ter ere van een speciale gelegenheid, of gewoon omdat je van haar houdt, dan kunnen de stereotiepe bloemen, chocolaatjes en knuffels een prima idee zijn, op voorwaarde dat je daar wel de nodige extra aandacht aan hebt besteed en voor haar iets hebt gekocht waar je absoluut zeker van je weet dat ze dat erg leuk vindt.

Op het moment dat ze bijvoorbeeld een liefhebber is van pure chocolade, dan zou je daar een doos met biologische pure chocoladetruffels van kunnen maken. Indien je erg dol is op zonnebloemen, dan kun je voor haar een enorm boeket met deze bloemen kopen. Dit zijn mooie cadeaus om te geven op Valentijnsdag of op haar verjaardag, maar ze zullen nog beter zijn wanneer ze een verrassing zijn op een moment dat ze dit absoluut niet verwacht of wanneer ze er door wordt opgefleurd.

Wat allerlei andere cadeautjes betreft, dien je je aandacht altijd te richten op de personalisatie ervan. Zo kun je bijvoorbeeld kaartjes voor haar kopen voor een concert van haar favoriete band of het nieuwste boek van haar favoriete schrijver. Op die manier laat je haar immers zien dat je echt naar haar luistert en dat je haar al aardig goed kent.

8. Koop lingerie of nachtkleding voor haar

Wanneer we het toch hebben over het geven van cadeautjes, dan is lingerie een perfecte manier om haar te laten zien hoe goed je haar kent. Bovendien zal ze aan je denken op de momenten dat ze het draagt. Als je echter niet helemaal zeker bent van haar maten of wanneer je een beetje bang bent om een dergelijk intiem geschenk te geven, dan is een luxe pyjama of andere nachtkleding, haast even intiem, en waarschijnlijk iets dat ze zelden voor zichzelf aan zal schaffen.

9. Maak voor haar een persoonlijke afspeellijst

Cassettebandjes zijn niet erg praktisch meer tegenwoordig, en ook cd’s worden alsmaar meer retro, maar je kunt haar nog steeds verrassen met een zorgvuldig samengestelde afspeellijst vol met liedjes waar je zeker van weet dat ze deze leuk zal vinden of die jou aan haar doen herinneren.

10. Doe iets wat jullie altijd al wilden doen

Is er iets waar jullie allebeide al lange tijd samen over praten. Regel dit dan eens en maak het zo werkelijkheid voor haar. Zet het op een bepaalde datum in je agenda en laat haar zo zien dat je de daad bij het woord weet te voegen, maar ook dat je in staat bent om iets romantisch te organiseren.

11. Plan iets dat quality time niet enorm duur zal maken

Je hoeft geen enorme bergen geld uit te geven om samen op een aangename manier wat tijd door te brengen. Zoals er vaak wordt gezegd, zijn de beste dingen in het leven vaak gratis. Maak dus plannen die weliswaar wat meer inspanning van jouw kant zullen vragen, maar die niet veel hoeven te kosten. Ieder mens weet immers inspanning te waarderen, en dat geldt zeker voor je vriendin.

12. Neem haar mee naar een zonsondergang

Wanneer was de laatste keer dat je de zon onder zag gaan? Als je zelf geen fantastische zonsondergang weet te vinden, dan kun je dat uiteraard ook aan je vrienden of zelfs aan Google vragen. Pak voor een dergelijk tripje wat lekkere hapjes en een flesje speciale wijn in en kijk hoe de zon ondergaat samen met de vrouw van wie je enorm veel houdt.

13. Maak voor haar een fotoalbum of plakboek

Een fotoalbum is een schitterend cadeau om te geven bij een speciale gelegenheid. Ze zal de tijd en energie die je erin hebt gestopt werkelijk enorm weten te waarderen. Indien je zaken, zoals stickers of tekstballonnen van speciale dagen hierbij gebruikt, dan zal dat het geheel nog persoonlijker maken. Bovendien kun je je vast wel voorstellen dat je het samenvoegen van foto’s die jullie tijd samen in beeld brengen in goede aarde zullen vallen bij haar.

14. Stel voor jullie een reis- bucketlist

Doe haar het voorstel om samen een lijst op te stellen van plaatsen die jullie graag zouden willen bezoeken in de loop van de tijd dat jullie samen zijn. Op het moment dat je een dergelijke lijst opstelt, dan weet ze immers zeker dat je de wereld samen met haar wilt doorkruisen en een aantal ongelooflijke ervaringen met elkaar wilt gaan creëren.

15. Bouw of maak iets voor haar

Wanneer je ergens goed in bent, bijvoorbeeld op het gebied van houtbewerking of je iets anders met je handen kunt maken, waarom zou je dat talent dan niet gebruiken om iets speciaals voor haar te maken? Maak bijvoorbeeld iets waar je van weet dat ze nodig heeft, en ze zal steeds weer aan je denken op het moment dat ze het ziet of gebruikt.

16. Geef haar een massage

Een schouder-, voet- of zelfs volledige lichaamsmassage aan het einde van een lange, zware dag is een heerlijk intieme manier om haar te helpen ontspannen en helemaal tot rust te komen. Het kost je geen geld, maar op het ogenblik dat je haar een massage aanbiedt als ze er niet zelf om gevraagd heeft, dan weet je zeker dat je de nodige bonuspunten binnen hebt gehaald.

17. Maak een bad voor haar klaar

Indien je weet dat ze een zware dag heeft gehad, dan kun je een warm bad vol laten lopen en daar een scheut badschuim in doen. Om het extra romantisch te maken steek je daarnaast nog wat geurkaarsjes aan in de badkamer. Verder moet je alles doen wat nodig is om ervoor te kunnen zorgen dat ze een uur ongestoorde van deze rust kan genieten.

18. Leg een warmwaterkruik aan haar zijde van het bed

Voordat jullie naar bed gaan, verwarm je het bed met een kruik die gevuld is met heet water. Dit doe je door de kruik gewoon aan haar kant tussen de lakens te leggen. Ze zal aangenaam verrast zijn zodra ze opmerkt dat je aan haar hebt gedacht (en bovendien kan dit wellicht voorkomen dat jouw nachtrust wordt verstoord doordat ze haar koude voeten tegen je aanlegt).

19. Borstel haar haren

Je haren laten borstelen is een heel aangenaam gevoel waar vrouwen normaal gesproken alleen maar zo nu en dan bij de kapper van kunnen genieten. Door echter af en toe haar haren te borstelen, kun jij er ook prima voor zorgen dat ze een ontspannen hoofdmassage krijgt. Je zou eveneens haar hoofd op je schoot kunnen leggen en haar haren strelen terwijl jullie allebei ’s avonds wat ontspannen.

20. Bereid voor haar een speciale maaltijd

Indien je nooit kookt, is iets simpels meestal al voldoende, maar wanneer je een echte keukenprins bent, dan kun je wat meer tijd besteden om bijvoorbeeld een ​​nieuw recept uit te proberen en de juiste ingrediënten te kopen. Steek ba het bereiden van de maaltijd een paar kaarsen aan en dek de tafel op een romantische manier om haar zo te laten zien dat het om een speciale gelegenheid gaat.

21. Neem haar mee voor een ​​picknick

Op het ogenblik dat de weergoden je goed gezind zijn en het dus een mooie dag is, of zelfs een mooie avond, dan is het niet nodig om binnen te eten. Organiseer op een dergelijk moment een ​bijzondere picknick met haar favoriete eten, pak vervolgens een deken mee en ga samen met haar ergens op een mooi plekje genieten van al het lekkers en elkaar.

22. Steek wat kaarsen aan

Iets simpels als gewoon een kaarsje, of zelfs meerdere, in jullie slaapkamer aansteken, terwijl jullie samen naar een film kijken of met elkaar praten, is een prima manier om haar te laten zien dat ook in staat bent om een eenvoudige dag toch speciaal te maken.

23. Zet voor haar iets lekkers in de koelkast

Koop voor haar dat ene overheerlijke toetje, waar je zeker van weet dat ze daar heel erg van houdt of bereid een maaltijd voor haar die je vervolgens in de koelkast zet. Op het moment dat ze dan terugkomt van het werk zal ze niet nog eens de keuken in hoeven duiken om uitgebreid te gaan koken. Een koele fles wijn die op vrijdagavond in de koelkast staat, is eveneens geen slecht idee als je weet dat je vriendin daar dol op is.

24. Beleef jullie eerste date opnieuw

Waar hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet? Waar gingen jullie de eerste keer samen uit eten? Stel je voor om even terug te gaan in de tijd door samen herinneren op te halen, en zeg haar hoe geweldig je dacht dat ze was toen jullie elkaar voor het eerst ontmoette.

25. Maak wat tijd vrij voor haar op het moment dat ze ziek is

Op het moment dat ze zich niet lekker voelt, dan kun je een ochtend vrij nemen van je werk om samen met haar naar de dokter te gaan. Hoezeer ze ook beweert dat er niets met haar aan de hand is, zal ze het toch prettig vinden wanneer je dan bij haar bent om haar hand vast te houden. Bied bovendien aan om naar de apotheek of de supermarkt voor haar te gaan als ze wat nodig heeft om zich weer wat beter te voelen.

26. Neem haar mee om te lunchen

Wanneer je weet dat ze een middag vrij heeft, waarom zou je dan niet op komen dagen om samen te gaan eten op haar favoriete lunchplek, voor een spontaan samenzijn op het midden van de dag?

27. Maak voor haar een heerlijk lunchpakket

Indien je weet dat ze weinig of geen tijd heeft om haar werkplek te verlaten tijdens de lunch, dan kun je voor haar een lunch maken en deze aan haar geven net voordat als ze de deur uit gaat. Verstop bovendien een lief briefje in dit lunchpakketje om het gebaar nog liever te maken.

28. Help haar met dingen die ze vaak vergeet te doen

Vergeet ze maar al te vaak haar auto vol te tanken? Tandpasta kopen? Een vlucht te boeken? Dan is het prettig wanneer jij dat als verrassing eens voor haar doet.

29. Toon interesse in haar carrière

Op het moment dat je oprecht geïnteresseerd bent in de carrières van een vrouw, dan zal ze extra van je gaan houden. Wanneer je per toeval een baan tegenkomt waar je van denkt dat ze daar in geïnteresseerd zal zijn, dan kun je dat aan haar doorgeven. Wanneer je een artikel ziet dat ze wellicht wel kan gebruiken, dan kun je haar daar dan de link van doorsturen.

30. Reageer als je veranderingen in haar uiterlijk opmerkt

Heft ze net een knipbeurt gehad? Een piercing laten zetten? Een nieuwe jurk gekocht? Zorg er gewoon altijd voor dat je commentaar geeft op het moment dat ze er anders of bijzonder mooi uitziet, zodat ze weet dat je haar werkelijk opmerkt en veranderingen ziet.

31. Laat haar weten hoe geweldig ze is voor je vrienden en familie

Je hoeft niet bang te zijn om haar een lofzang te geven in het bijzijn van anderen wanneer jullie in gezelschap zijn. Vertel bijvoorbeeld je beste vrienden over hoe enorm goed ze is met het ordenen van dingen. Ze wordt dan wellicht een beetje verlegen, maar wanneer het echte complimenten zijn, dan zal ze ook diep van binnen het geweldig vinden dat je trots op haar bent.

32. Plan een heel weekend samen

Reserveer een heel weekend, alleen voor jullie tweeën. Dus plan dan geen andere afspraken, zet de mobieltjes en de deurbel uit. Ook zouden jullie natuurlijk samen ergens naartoe kunnen gaan, maar ook een ontspannend weekend samen thuis met romantische wandelingen en luie ochtenden zal ervoor zorgen dat jullie van elkaars gezelschap kunnen genieten en dat jullie nog dichter naar elkaar toe kunnen groeien.

33. Bel haar gewoon om even te kletsen

Berichtjes sturen is op zich geen probleem, maar op momenten dat ze je niet persoonlijk te zien krijgt, is het horen van je stem de beste optie. Bel haar dus ergens in de vroege ochtend om haar een fijne dag te wensen.

34. Doe iets dat overdreven romantisch- en goedkoop is

Als er zich een hopeloze romanticus in je schuilgaat, laat deze dan zo nu en dan even naar buiten treden. Ga zo cheesy en over-the-top als je maar wilt, zonder er iets tegen te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een diner bij kaarslicht ergens op een dakterras waar zachte muziek wordt gespeeld en waar een bos bloemen op haar staat te wachten.

35. Stel voor om samen wat tijd door te brengen met haar familie

Wacht niet tot ze je vraagt ​​of je mee wilt gaan om een bezoekje aan haar familie te brengen. Stel het daarentegen zelf een keertje voor, en zeg haar dat je graag dingen samen met hen doet.

36. Organiseer voor haar een surprise party, als dat haar ding is

Bepaalde mensen hebben er absoluut een enorme hekel aan om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar wanneer je zeker weet dat ze het leuk zou vinden, dan kun je een surprise party voor haar organiseren, bijvoorbeeld om haar verjaardag of een groot succes te vieren. Vergeet dan overigens niet om je aandacht te richten op het uitnodigen van haar vrienden en vriendinnen, en dus niet alleen de jouwe te vragen om paraat te staan.

37. Dans alsof er niemand kijkt

Dans samen met haar. Dans samen met haar op feestjes, hoe erg je ook denkt dat je dansvaardigheid ook is. Gewoon plezier hebben samen dat is het belangrijkste en alles war het om dient te draaien. Je zou jullie overigens ook aan kunnen melden voor enkele danslessen. Dans samen met haar in de keuken. Dans samen met haar, zelfs op momenten dat er geen muziek te horen is. Ze zal niet alleen verrast zijn, maar waarschijnlijk ook enorm om je dwaze danspasjes moeten lachen.

38. Plan een grote reis samen

Wanneer je iets hebt waar je alleen maar over praat samen, maar waar een enorme planning bij is betrokken, dan kun je de taak op je nemen om alvast wat onderzoek te doen. Bekijk bijvoorbeeld hoe het vervoer geregeld kan worden, hoe de accommodatie eruit kan zien, welke activiteiten er gedaan kunnen worden en stel de resultaten aan haar voor. Het enige wat er nu nog hoeft te gebeuren is het maken van één of meerdere boekingen. Zo zal er een heleboel stress van haar schouders vallen, en betekenen dat ze gewoon kan ontspannen en genieten.

39. Boek een vakantie voor jullie samen, maar houd de bestemming geheim

Het zal waarschijnlijk niet anders kunnen dan dat je haar laat weten dat jullie samen ergens naartoe gaan, zodat ze op tijd vrij kan vragen op haar werk. Maar wanneer ze een liefhebber is van verrassingen, waarom zou je dan niet wachten totdat jullie op het vliegveld aan zijn gekomen voordat je haar onthult naar welke bestemming jullie onderweg zijn? Zorg er echter wel voor dat je haar op een subtiele manier laat weten welke kleding ze in dient te pakken.

Kortom: wanneer je je vriendin op een romantische manier wilt verrassen, dan dien je spontaan te werk te gaan en goed op de details te letten. Indien je je vriendin wilt laten merken hoeveel je van haar houdt, dan moet je iedere kans aangrijpen die zich aandient en niet bang of terughoudend zijn. Luister bovendien constant goed naar de dingen die ze je vertelt en onthoud de zaken waar ze dol op is. Alleen op die manier zul je immers in staat zijn om haar te verrassen op de wijze die zij het meest zal weten te waarderen.

Ze Magazine - Lifestyle trends