Op het ogenblik dat het aankomt op het inpakken van je rugzak voor een reis, dan voelen een heleboel mensen zich een beetje gestrest. Jij bent dus zeker niet de enige die met dit probleem te kampen heeft. Je zult je dus niet als enige afvragen:

‘Heb ik te veel meegenomen?’, ‘Moet ik dat ding wel meenemen omdat ik dat wellicht nodig kan hebben, zelfs al gebruik ik het nooit thuis?’, ‘Moet ik mijn al stijltangen wel meenemen op reis?’, ‘Zijn 12 korte broeken misschien een beetje overdreven? ‘,’ Mijn tas gaat niet meer dicht! ‘ Dat alles klinkt de meeste mensen wel bekend in de oren.

Gelukkig hebben we, om een aantal van deze veelgestelde vragen te beantwoorden, hebben we ​​hieronder 21 tips voor je verzameld waar je het inpakken van een backpack een beetje gemakkelijker zal worden.

21 tips voor het perfect inpakken van een backpack

1. Op de eerste plaats: koop geen backpack die te groot is

Ondanks dat het verleidelijk kan lijken om een ​​grote backpack te kopen en deze helemaal te vullen met dingen die je ‘misschien’ nodig gaat hebben, dan mag je niet vergeten dat je een groot deel van de tijd bezig zult zijn met het dragen van je backpack. Dus hoe lichter deze is, hoe beter je je zult voelen.

2. Check dingen altijd twee keer

Voer tijdens de voorbereiding van je reis een soort proefrit uit. Pak je rugzak voor dat doel in met alles wat je denkt nodig te hebben en pak het vervolgens allemaal uit. Je zult later enorm blij zijn dat je dit van tevoren al eens hebt gedaan.

3. Rol je kleren op

Je zult verrast zijn hoeveel ruimte je zo kunt besparen, en het zal je helpen om gekreukte kleding te voorkomen.

4. Neem plakband mee

Het ideale hulpmiddel voor het snel herstellen van gebroken draagbanden of gaten in backpacks, en van nog een groot aantal andere dingen, is plakband.

5. Pak ook een aantal plastic zakken in

Om natte zwemkleding, vieze schoenen en lekkende toiletartikelen gescheiden te kunnen houden van de rest van je bagage. Op het moment dat je transparante plastic zakken meeneemt, dan kun je buitengewoon georganiseerd blijven door je kleren te categoriseren (broeken / T-shirts / leggings, en ga zo maar door) te verdelen over afzonderlijke zakken voordat je deze in gaat pakken, zullen de meeste spullen eenvoudig te vinden zijn. Bovendien voeg je op deze manier ook nog eens een extra waterdichte laag toe.

6. Neem een slot mee

Houd alle ongewenste handen uit je backpack. Een aangebracht slot zal dieven immers al snel af weten te schrikken.

7. Neem ook een fietsslot mee

… en bevestig daarmee je backpack aan de poot van je bed in je pension of hostel om ook nu weer diefstal tegen te gaan terwijl je ligt te slapen.

8. Verminder het gewicht

Neem geen hele winkel mee in je backpack, maar kies een ​​paar dingen die je echt nodig hebt, zoals zonnebrandcrème, shampoo en tandpasta. Hierbij moet je je echter ook bedenken dat je dit soort dingen eveneens op de meeste plaatsen ter wereld kunt kopen, voor een fractie van de Belgische prijs zodat je daar vaak veel beter mee af zult zijn en gewicht in je backpack kunt besparen.

9. Pak niet te veel kleren in

Vanwege een tweetal redenen doe je er goed aan om niet te veel kleding in te pakken: 1. Je wilt souvenirs mee terug kunnen nemen en waarschijnlijk wat extra kleding kopen als je op reis bent, dus je dient ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte in je backpack hebt. 2. Je zult waarschijnlijk vaak dezelfde kledingstukken dragen tijdens je reis.

10. Onderscheid je van de rest van de mensenmassa

Maak een stropdas / riem / band / sjaal vast aan je koffer of backpack, zodat je deze eenvoudig kunt herkennen als je staat te wachten bij de bagageband.

11. Denk aan je eerste overnachting

Pak een aantal benodigdheden in bovenin je rugzak, zodat je niet alles eruit hoeft te pakken zodra je op de plaats van bestemming aan bent gekomen, maar je wel de dingen kunt gebruiken die je op dat ogenblik nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld ’s avonds laat op je bestemming aankomt, dan kun je je nachtkleding, tandenborstel en tandpasta bovenaan in je backpack stoppen.

12. Blijf fris

Voor lange reizen of vluchten, pak je bij voorkeur een reserve T-shirt of blouse in samen met je tandenborstel, tandpasta en deodorant. Je voelt je dan heel de reis door een stuk frisser.

13. Combinatie van een koffer en een backpack

Indien je er de voorkeur aan geeft om te profiteren van het gemak van een koffer en dat van een rugzak, dan kun je ervoor kiezen om een combinatie van beide aan te schaffen. Het is mogelijk om backpacks te vinden die je uit kunt pakken als een koffer, zodat je al je spullen een stuk eenvoudiger weet te vinden.

14. Koop een waterdichte beschermheer

De kans is groot dat je onderweg met de meest uiteenlopende weersomstandigheden te maken gaat krijgen, dus zal een waterdichte hoes je helpen om je backpack en de bagage daarin te beschermen.

15. Pak kleding in laagjes in

Overweeg om een aantal verschillende kledinglagen in te pakken in plaats van bijvoorbeeld een grote, dikke jas. Op die manier ben je immers voorbereid op ieder weertype en gebruik je niet te veel van de kostbare opbergruimte met slechts één artikel dat je wellicht niet of nauwelijks gaat gebruiken.

16. Houd je meest belangrijke spullen bij je

Tassen, koffers en ook backpacks kunnen verloren raken, dat is gewoon een ongelukkig feit dat iedereen gewoon dient te aanvaarden wanneer ze op reis gaan. Zorg er dus altijd voor dat alles wat belangrijk of bijzonder voor je is in je handbagage op wordt geborgen, simpelweg voor het geval dat.

17. Overleg met reisgenoten

Op het moment dat je met een groep of als stel op reis gaat, dan dien je van tevoren goed te overleggen met je reisgenoot of reisgenoten over de dingen die jullie in gaan pakken, zodat je geen dingen dubbel mee gaat nemen. Meisjes kunnen bijvoorbeeld, wanneer ze samen reizen en ze niet zonder een stijltang door het leven kunnen gaan, ervoor kiezen om er maar eentje mee te nemen, terwijl de ander de föhn in haar bagage stopt. De meegenomen spullen kunnen jullie dan met elkaar delen (al kun je natuurlijk er ook voor kiezen om au-natural te gaan).

18. Maak van tevoren een inpaklijst

Lijsten werken prima voor bepaalde mensen, maar zullen anderen echter helemaal geen voordeel opleveren. Ikzelf kan eigenlijk niet zonder het gebruik van lijstjes. Maak bijvoorbeeld een lijstje voordat je je backpack in gaat pakken, zodat je duidelijk kunt zien wat je al ingepakt hebt, wat je nog moet zien te vinden en wat je weliswaar ingepakt hebt, maar wat je niet echt nodig zult hebben. Houd je definitieve lijst bij je, zodat je er snel naar kunt verwijzen wanneer je je afvraagt ​​of je dat ene ding al dan niet hebt gekocht. Je hoeft dan immers niet meer in je overvolle backpack  te gaan snuffelen op zoek naar iets om vervolgens tot de ontdekking te komen dat je het niet eens in hebt gepakt.

19. Verlicht de basis

Pak de zware dingen in het midden van je rugzak, zo dicht mogelijk bij je rug. Dit zal je rug namelijk een stuk minder belasten op de momenten dat je je backpack moet dragen. Rol je kleren bovendien op, in plaats van deze op te vouwen, dit zal je namelijk meer ruimte op gaan leveren en, hopelijk ook je kleding minder kreukelig voor de dag laten komen als je deze wilt gaan dragen.

20. Koop de beste rugzak die je je kunt veroorloven

Tijdens de weken, of maanden, dat je op reis bent zal je backpack je door ruig en glad terrein dienen te loodsen en allerlei obstakels moeten overleven. Zorg er dus absoluut voor dat je op pad gaat met een zo stevig mogelijke backpack. Het is zeker de moeite waard om een backpack even te passen wanneer je deze aan wilt gaan schaffen in een gespecialiseerde outdoorwinkel.

21. Zorg dat je goed verzekerd bent

Soms, hoe zeer je ook je best ervoor doet, kan er iets misgaan. Zorg er dan ook voor dat je een degelijke verzekering af hebt gesloten zodat je die essentiële spullen kunt vervangen voor het geval deze kwijtraken of gestolen worden wanneer je onderweg bent.

Ze Magazine - Lifestyle trends