Op het ogenblik dat je voor de eerste keer met een man of een vrouw een praatje gaat maken, is het goed om een aantal vragen in je achterhoofd te houden die je zou willen stellen om deze persoon wat beter te leren kennen. Zowel mannen als vrouwen vinden het namelijk bijzonder leuk om aandacht te krijgen van iemand die ze leuk vinden, of met wie ze aan het daten zijn. Bovendien zul je door bepaalde vragen te stellen, laten zien dat je echt in hem, of haar, geïnteresseerd bent. Je moet er echter welvoor waken dat je niet overgaat naar een soort ondervragingsmodus. Dit zal iemand namelijk absoluut afschrikken en wegjagen.

Je dient dus alleen vragen te stellen die luchtig en ontspannen zijn. Geef bovendien blijk van je interesse in de antwoorden die worden gegeven door zelfs de kleinste details aandachtig in je op te nemen. Vragen stellen over hoe zijn, of haar, dag is verlopen of wat hij, of zij, het afgelopen weekend heeft gedaan, zal je al snel in een meer interessant gesprek blaten belanden. Op deze manier zul je bovenal oprechtheid en eerlijkheid kunnen laten zien, zodat je daarna voorzichtig over kunt gaan naar het stellen van meer persoonlijke, en zelfs wat sexy, vragen. De onderstaande ideeën kun je dan ook zeker een volgende keer gebruiken als je aan het babbelen bent met je vriend(in) of iemand die je erg leuk vindt.

40 vragen om aan je vriend(in) te stellen

Op de eerste plaats dien je een dergelijk gesprek rustig te beginnen met een soort vragen die geen spanning zullen veroorzaken om zo te proberen je gesprekspartner zich meer op zijn, of haar, gemak te laten voelen.

 1. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
 2. Welke dag van de week was het beste voor jou?

Houd de sfeer ontspannen en luchtig, en je vriend(in) zal je weten te waarderen wanneer je informeert ​​hoe het met hem, of haar, gaat.

 1. Waar ben je het meeste bang voor?
 2. Wat is je meest gelukkige herinnering uit je jeugd?
 3. Wat is je favoriete boek / film / nummer?

Wellicht kun je erachter komen of jullie enkele zaken met elkaar gemeen hebben, die het gesprek naar een nieuw niveau weten te tillen.

 1. Welke film of boek heeft de meeste invloed gehad op je leven?
 2. Wat is je favoriete vakantiebestemming / eten?
 3. Wat doe je over het algemeen in je vrije tijd?
 4. Ben je ergens erg bang voor of heb je misschien zelfs fobieën?
 5. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
 6. Ben je ooit gearresteerd geweest?
 7. Hier is één van de vragen om aan je vriend(in) te vragen: Kun je me zeggen wat je meest gênante moment in je leven was. Maak hierbij gebruik van de nodige humor en zorg ervoor dat je je date niet plaagt wanneer hij, of zij, zich nog altijd echt voor het genoemde voorval schaamt.
 8. Heb je (vul hier een extreme sport/activiteit in) al eens gedaan? Stelechter deze vraag alleen wanneer je het gesprek kunt verrijken met je eigen ervaringen of suggesties op het genoemde vlak.
 9. Wat is je minst favoriete ervaring tijdens het daten? Hopelijk is hij, of zij, binnenkort van de markt en is deze ergernis voorgoed van de baan.
 10. Naar welke interessantste plaatsen ben je ooit geweest?
 11. Indien je slechts één superkracht zou mogen kiezen, welke zou dat dan zijn?
 12. Wat is je favoriete muziekgenre om op te dansen? Gewoonlijk houden mannen en vrouwen van dansen, zelfs als het in de privacy van hun eigen slaapkamer is. Deze vraag is zelfs misschien nog van betere aard “Wat is je favoriete soort muziek?” vanwege het feit dat dit een leuke en positieve emotie op zal roepen bij je vriend(in).
 13. Wat denk je dat het coolste is om te doen in deze stad? Onthoud de genoemde plaatsen goed omdat je je vriend(in) daar tijdens een volgende date mee naartoe kunt nemen.
 14. Wat was je eerste indruk van mij?
 15. Waar put je kracht uit?

Zodra je het gesprek goed op gang hebt weten te krijgen en je vriend(in) ook geïnteresseerd lijkt te zijn in jou, dan kun je meer persoonlijk worden met je vragen zoals die we hieronder hebben verzameld.

 1. Wat is je favoriete deel van je lichaam? Nadat hij, of zij, heeft geantwoord, vertel je welk lichaamsdeel van hem, of haar, voor jou absoluut favoriete is, en uiteraard ook waarom dat zo is.
 2. Wat is je sterrenbeeld? Ongeacht of je nu in astrologie gelooft of niet, dit is altijd een leuke vraag om te stellen aan je vriend(in).
 3. Wanneer je één ding uit je verleden zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
 4. Indien je iets aan mij zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Maar we hebben ook een aantal grappige vragen om aan je vriend(in) te stellen:

 1. Wat is je meest eigenzinnige gewoonte?
 2. Hoe ziet je perfecte droomdate eruit? Ook nu weer moet je hier goed opletten. De droomdate die je vriend(in) beschrijft, is die waar hij, of zij, graag mee naartoe wordt genomen.
 3. Ben je ooit eerder verliefd geweest? Mannen en vrouwen houden van de liefde, en ze houden ervan verliefd te zijn, en te praten over liefde, dus vragen over dit onderwerp zal iemand waarschijnlijk al snel in de juiste stemming brengen.
 4. Heb je ooit eerder tegen iemand gezegd: “Ik hou van jou”?
 5. Geloof je in liefde op het eerste gezicht?
 6. Heb je tatoeages laten zetten? Op welke delen van je lichaam staan ze? Praten over zijn, of haar, lichaam, laat zien dat je ervan houdt en je vindt dat je vriend(in) mooi en sexy is.

Nu het gesprek een beetje losser en luchtiger is geworden, kun je proberen om een beetje sexy te zijn. Het is van erg groot belang om op dit gebied alle gegeven antwoorden goed in je op te nemen, omdat je wellicht deze kennis al heel snel in de praktijk moet brengen.

 1. Wat is het wildste en gekste dat je ooit hebt gedaan?
 2. Ben je ooit erg afgevallen? Praat nu verder over zijn, of haar, naakte lichaam. Merk je al in welke richting we willen?
 3. Waarom voel je je sexy?
 4. Wat wind je op?
 5. Op welke delen van je lichaam wil je het liefst aan worden geraakt?
 6. Wat is je favoriete lichaamsdeel om gekust te worden?
 7. Vind je het leuk om aan je haar te laten trekken?
 8. Als ik je zou vragen om ondeugend te zijn, zou je daar dan in geïnteresseerd zijn?
 9. Ik vind je echt prachtig; krijg je dat vaker te horen? Maak altijd van de gelegenheid gebruik om je vriend)in) op een romantische manier te complimenteren zonder al te seksueel opdringerig te zijn. Succes verzekerd.
 10. Wat is het geilste dat je ooit is overkomen?
Ze Magazine - Lifestyle trends