Daten is een spannende aangelegenheid en vraag in veel gevallen aardig wat van je creativiteit, tenminste als je niet al te afgezaagd voor de dag wilt komen. Gelukkig hoef je geen zorgen te maken want we hebben al wat voorwerk voor je verricht. We hebben namelijk een opsomming gemaakt van een aantal fantastische date ideeën en romantische locaties in Leuven. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee!

Restaurants in Leuven:

1. Bistro Tribunal

Dit restaurant behoort niet voor niets tot de beste van Leuven. Niet alleen de vis- en vlees- en nagerechten zijn er geweldig goed, maar ook de goedgeprijsde wijn is er prima (en kan per glas worden besteld). Het restaurant is vrij simpel ingericht, maar wel erg gezellig en rustig. Bovendien mogen gasten zelf hun stuk vlees uitkiezen dat vervolgens naar wens wordt klaargemaakt.

Locatie:

Vaartstraat 9
3000 Leuven

2. De Kansel

Wanneer je gezellig (en betaalbaar)uit eten wilt gaan in een sfeervolle ambiance met neogotisch kerkmeubilair en een antieke kansel, dan ben je hier aan het juiste adres. De uitgebreide kaart is erg gevarieerd en je vindt er dan ook zowel typische streekgerechten als klassieke gerechten die aan worden gevuld met seizoensgebonden lekkernijen. Wanneer je in de zomer een bezoekje brengt aan dit restaurant kun je er ook voor kiezen om plaats te nemen op het gezellige terras

Locatie:

Muntstraat 15
3000 Leuven

3. Zarza

Zarza, oftewel braamstruik in het Spaans, heeft zich al langere tijd stevig weten te wortelen in Leuven. In het restaurant staan de aspecten gastvrijheid en kwaliteit hoog op de prioriteitenlijst, En dat alles in een niet stijve, maar verfijnde context. Op zaterdagavond wordt bovendien de à la carte vervangen door een menu, zodat ook tijdens de drukte gasten op een snelle manier bediend kunnen worden.

Bierliefhebbers zijn bij Zarza eveneens prima op hun plaats omdat het menu eveneens vergezeld kan worden door een bijpassend glas bier. Maar ook wanneer je kiest voor vegetarisch, dan is dat zowel tijdens de lunch als het diner geen enkel probleem. In de zomer worden de gasten van Zarza ook hartelijk welkom geheten in de stadstuin, die fraai wordt omsloten door de stad.

Locatie:

Bondgenotenlaan 92
3000 Leuven

4. Gainsbourg

Bij dit restaurant valt de gezellige sfeer en de vriendelijke ontvangst direct op. Alle gerechten zijn uitermate goed afgewerkt en eveneens buitengewoon lekker. Het menu is uitgebreid en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Samen met de goede akoestiek en het gezellige interieur maakt dit je bezoek echt helemaal af.

Locatie:

Kardinaal Mercierplein 1
3000 Leuven

5. Zorba Restaurant Leuven

Dit restaurant in Leuven gaat helemaal voor de authentieke Griekse en Internationale keuken in combinatie met onder andere traditionele koffie dranken, cocktails en nagerechten.

Bij mooi weer kan al dit lekkers ook worden genuttigd op het fraaie terras dat je uit laat kijken op het Arenberg Kasteel. Bij Zorba staan drie aspecten hoog in het vaandel: lekker eten, uitstekende dranken en veel gezelligheid!

Locatie:

Kantineplein 2
3001 Leuven

Leuke activiteiten in Leuven:

6. Groot Begijnhof

 

Bekyk hierdie plasing op Instagram

 

’n Plasing gedeel deur @anzepolovsak op

Het Groot Begijnhof, ook wel Begijnhof Ten Hove genoemd, is een goed bewaarde, en totaal gerestaureerde historische wijk grenzend aan de Schapenstraat, in het zuiden van de binnenstad, en niet ver van de Naamsepoort. Je vindt er een wirwar van straatjes, pleintjes, tuinen en parken, maar ook tientallen huizen en conventen die opgetrokken zijn uit traditionele zandsteen samen met de Sint-Jan-de-Doperkerk.

Het begijnhof is één van de grootste nog bestaande begijnhoven in Vlaanderen (circa 3 hectares). Door de Dijle wordt het begijnhof in twee armen gesplitst en door een drietal bruggen worden de twee delen weer met elkaar verbonden. Het begijnhof stamt uit de dertiende eeuw en is tegenwoordig vrij toegankelijk voor bezoekers.

Locatie:

Schapenstraat z/n
3000 Leuven

7. Stadhuis Leuven

 

Bekyk hierdie plasing op Instagram

 

’n Plasing gedeel deur Belgium. Uniquely Phenomenal (@belphenomenal) op

Het historische stadhuis van Leuven is één van ’s werelds bekendste gotische stadhuizen waarvoor het Stadhuis van Brugge model heeft gestaan. Het Leuvense stadhuis telt drie verdiepingen met tussen de vensters steeds twee nissen, die een beetje uitspringen. Drie van de vier hoektorens hebben eveneens nissen en de kraagstenen zijn gebeeldhouwde Bijbelse voorstellingen met als thema schuld en boete.

Het stadhuis wordt tegenwoordig alleen nog gebruikt voor plechtigheden. Het interieur is in uiteenlopende stijlen ingericht, zoals de salons in Lodewijk XIV-, Lodewijk XV- en in Lodewijk XVI-stijl.

Locatie:

Grote Markt 9
3000 Leuven

8. Oude Markt

 

Bekyk hierdie plasing op Instagram

 

’n Plasing gedeel deur L E U V E N H O T S P O T (@leuven.hotspot) op

De Oude Markt is een rechthoekig plein in het stadshart dat voor een groot deel uit horecagelegenheden bestaat (vandaar de bijnaam: de langste toog ter wereld). Op de Grote Markt worden geregeld diverse evenementen georganiseerd, zoals Marktrock, de jaarlijkse kermis, het Studentenwelkom Hapje-Tapje en de Beleuvenissen (een reeks thematische concerten).

OP de Grote Markt is het beeld De Kotmadam te zien samen met een tweetal waterpompen: de Sint-Janspomp, die nog steeds werkt, en de Collegepomp, die stamt uit het jaar 1724.

Locatie:
Grote Markt Leuven

9. Stella Artois Brewery

 

Bekyk hierdie plasing op Instagram

 

’n Plasing gedeel deur William Stewart (@williamstewart90) op

Brouwerij Artois was van oorsprong een Leuvense brouwerij die in het bijzonder bekend was van de pils Stella Artois. De brouwerij is tegenwoordig in bezit van de Anheuser-Busch InBev en is zeker voor liefhebbers van bier zeker het bezoeken meer dan waard. Hier kun je immers proeven van de biercultuur die we in ons land zo weten te waarderen. Je kunt er niet alleen talloze verschillende biersoorten proeven, maar er eveneens een ​​rondleiding krijgen door de brouwerij.

Locatie:

Aarschotsesteenweg 20
3000 Leuven

10. M – Museum Leuven

 

Bekyk hierdie plasing op Instagram

 

’n Plasing gedeel deur M – Museum Leuven (@m_museum) op

M – Museum Leuven is een museum in het hart van de stad en het heeft een eigen collectie van ruim 52.000 werken. Dit museum is voor een deel gehuisvest op de locatie van het voormalige stedelijk museum Vander Kelen-Mertens. Belgisch toparchitect Stéphane Beel heeft het museum ingericht en historische elementen samen weten te brengen met een strakke moderne architectuur rond een fraaie binnentuin.

In het museum zijn naast de tentoonstellingsruimtes, ook het M-café, de M-shop, het auditorium, het kinderatelier, de binnentuin en ruimtes voor workshops ondergebracht. Naast de talloze fraaie uitzichten vanuit het museum over de stad, kun je ook van het dakterras uitkijken over Leuven. Naast de vaste collectie biedt het museum ook steeds wisselende tentoonstellingen en worden er geregeld allerlei activiteiten georganiseerd, zoals lezingen en boekpresentaties.

Locatie:

Leopold Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven

 

Ze Magazine - Lifestyle trends