Ondanks dat we vandaag de dag echt van geluk mogen spreken dat we vrijwel overal en altijd toegang hebben tot honderden singles die online of via allerlei dating-apps beschikbaar zijn, is het toch van cruciaal belang om zo nu en dan een soort pauze in te lassen op het gebied van online dating.

Waarom? Nou gewoon, je moet jezelf ook eens de kans geven om iemand in levend lijve te ontmoeten. Niet iedereen wil bovendien dat hun ‘hoe we elkaar hebben leren kennen’-verhaal net een standaard ‘we hebben dezelfde kant op geswiped’ voor de dag komen. Ondanks het feit dat dating-apps buitengewoon handig zijn, maken ze helaas ook een einde aan de aandoenlijkheid van een ontmoeting van mens tot mens.

Iemand in het echt ontmoeten is dus eigenlijk al een eerste stap in de juiste richting: wanneer je liever een leuk verhaal wilt vertellen over de manier waarop jij en je partner elkaar hebben leren kennen, er direct sprake was van een klik en de idyllische herinnering om nog lange tijd aan terug te denken. Niet iedereen hoeft dus genoegen te nemen met een ‘hoe we elkaar ontmoet’-verhaal dat alleen maar inhield dat beide personen met hun vinger naar de juiste kant op een beeldscherm hebben geveegd.

Een heleboel vrouwen ontmoeten mannen bovendien liever in het echte leven omdat het hen de mogelijkheid biedt om op een meer natuurlijke manier een klik met iemand te krijgen. Een persoonlijke eerste ontmoeting stelt je namelijk in staat om een ​​gevoel te krijgen voor de persoonlijkheid van de ander, maar ook op het gebied van zijn gevoel voor humor en zijn vermogen om een persoonlijk gesprek aan te knopen, aspecten dus die niet kunnen worden bepaald via een app.

Het zijn dan ook vak dit soort nadelen van dating-apps waar mensen veel tijd mee verspillen op het moment dat iemand die ze ontmoeten helemaal niet blijkt te zijn wie ze dachten dat hij of zij was, en het zijn deze verspilde uren (of zelfs dagen) die een single vrouw aan kunnen zetten om in plaats daarvan mannen in de echte wereld te gaan ontmoeten.

Wanneer je je ook tot deze groep van single vrouwen rekent, dan hebben we goed nieuws: hieronder hebben we immers 16 plaatsen voor je op een rijtje gezet waar je in real life met single mannen in contact kunt komen, evenals enkele tips over hoe je een gesprek met een leuke man aan kunt gaan wanneer je hem beter wilt leren kennen.

1. Laat bij hem een ​​drankje bezorgen in een restaurant

Ik kan de keren niet eens meer tellen hoe vaak ik een drankje heb gedronken in een druk restaurant en ik zicht had op een tafel met aantrekkelijke mannen. In plaats van alleen maar te praten over hoe lief en leuk ze zijn, zou je er uiteraard ook voor kunnen kiezen om één van hen een drankje te laten serveren?

Vraag zijn serveerster of een ober wat de man in kwestie drinkt en bestel dan dat drankje op jouw kosten. Natuurlijk zal bij het serveren worden gezegd van wie deze leuke attentie afkomstig is. Ik heb dit een keer geprobeerd, gewoon als een sociaal experiment, en het was zowel hilarisch als succesvol. Nadat ik een leuke man een biertje had laten bezorgen, kwam hij natuurlijk naar mijn tafel toe om me te bedanken, en hij nam zelfs even plaats op de stoel naast me. We wisselden vervolgens telefoonnummers uit en hij prees me om mijn zelfvertrouwen en zei dat niemand dat ooit eerder voor hem had gedaan.

2. Op een feestje

Het is zo eenvoudig om single mannen te ontmoeten op allerlei feestjes, maar we maken vaak de fout om de hele avond in een hoekje met vriendinnen te blijven rondhangen en we zijn bovendien vaak te verlegen om echt toenadering tot iemand te zoeken. De man die je in de gaten houdt omdat hij zo leuk is, zal je echter niet opmerken wanneer je voortdurend in datzelfde hoekje verstopt blijft zitten, dus dit moet je doen: op het ogenblik dat je wilt dat een man je echt opmerkt op een feestje, moet je je in zijn zicht gaan bewegen.

Blijf bijvoorbeeld in de buurt van de koelkast staan ​​waar alle biertjes te vinden zijn. Of posteer je naast de waterkoeler of bij de tafel met hapjes. Op dit soort plekken zul je absoluut zo veel meer mannen ontmoeten, dan in dat hoekje achteraf. Je kunt eveneens op zoek gaan naar leuke jongens waarvan het bierglas bijna leeg is en zeggen: ‘Ik ga voor mezelf een biertje pakken. Wil je er ook eentje?”

Ga bovendien altijd naar feestjes samen met een stel vrienden of vriendinnen met wie je normaal gesproken ook op stap gaat, want zodra al het andere geen succes heeft, dan kun je hen naar de man met wie je graag zou willen babbelen sturen en hen laten zeggen: “Hé, ik wil dat je mijn vriendin ook eens ontmoet!”

3. In een bouwmarkt

Bouwmarkten, ijzerwinkels en doe-het-zelfzaken zijn enkele plaatsen waar je eenvoudig mannen kunt ontmoeten, in het bijzonder omdat een heleboel van hen daar graag gaan winkelen. Ik was laatst in een bouwmarkt bij me in de buurt, en het was een ware hotspot van lekkere kerels.

Op het ogenblik dat je een man ziet die gereedschap koopt en die je wel leuk vindt, dan loop je gewoon even langs hem heen en stop je om hem te vragen: “Weet je toevallig wat ik moet kopen om mijn zwevende planken goed op te kunnen hangen?”

Vervolgens kun je met hem een gesprek beginnen over decoraties in huis, hem vragen wat hij koopt en waarom hij dat doet. Het is een veilig gespreksonderwerp dat bovendien gemakkelijk tot een date zou kunnen leiden.

4. In een wachtrij

Elke wachtrij is een prima excuus om met iemand een praatje te maken. Wanneer er bijvoorbeeld een leuke vent achter je staat in de rij staat bij Starbucks of voor je in de rij bij de supermarkt, aarzel dan niet om de tijd te doden door een praatje met hem aan te knopen. Wachtrijen zijn namelijk vaak erg saai, en hij zal waarschijnlijk liever met je babbelen dan zijn telefoon gaan controleren in de vijf minuten die hij nog op zijn beurt moet wachten.

Wanneer je bijvoorbeeld bij Starbucks staat te wachten, probeert hem dan op zijn schouder te tikken en iets te zeggen als: “Hé, als ik een brownie koop, eet je dan ook een helft?”

5. Tijdens het doen van vrijwilligerswerk

Single mannen doen soms vrijwilligerswerk en het type man dat je tegenkomt tijdens dergelijke activiteiten zal waarschijnlijk lief en aardig zijn zodat je hem met een gerust mee kunt nemen naar het huis van je ouders.

Indien je samen met een leuke mannelijke single in dezelfde vrijwilligersgroep zit, dan kun je zo nu en dan een praatje met hem maken, langs neus weg zeggen dat je volgend weekend ook weer vrijwilligerswerk gaat doen en hem vragen er dan ook bij zal zijn.

6. In een koffieshop

Tal van succesvolle, ondernemende single mannen zijn heel de dag (0f avond) werkzaam in een coffeeshop. En bovendien worden de meest populaire, druk bezochte coffeeshops vrijwel altijd aangedaan door onbekende bezoekers. Daarbij komt verder nog dat soms alleen bepaalde tafels voorzien zijn van een stopcontact om bijvoorbeeld je laptop aan op te laden, wat natuurlijk een fantastisch excuus is om te vragen aan tafel te komen zitten bij een leuke man (gewoon omdat je dat stopcontact nodig hebt). Zodra je eenmaal plaats hebt genomen aan deze tafel, dan kun je een gesprek aan gaan knopen met deze leuke vent, bijvoorbeeld door hem te vragen waaraan hij op dat ogenblik werkt.

7. In het hondenuitlaatgebied

Een hondenuitlaatplaats, of een park waar honden toe zijn gestaan, is een geweldige plaats om single mannen te ontmoeten, dus wanneer je zelf geen hond hebt, moet je er dus alles aan doen om van tijd tot tijd een hond van een kennis te lenen. Wanneer je tijdens het uitlaten van deze trouwe viervoeter een leuke man in het vizier hebt, dan zou je bijvoorbeeld tegen hem kunnen zeggen: “Ach, mijn hond vindt die van jouw zoleuk. We zouden eigenlijk nummers uit moeten wisselen zodat deze nieuwe vriendjes elkaar nog wat vaker kunnen ontmoeten. ‘Of als je een man ziet die je hond aait, dan kun je zeggen:’ Hij lijkt je leuk te vinden. Hij houdt namelijk niet van iedereen, en je mag dat dus zeker opvatten als een compliment.’

8. In het openbaar vervoer

Net als in drukke coffeeshops, betekent het reizen met het openbaar vervoer ook vaak dat je naast een leuke vreemdeling plaats dient te nemen. Wanneer je een lege stoel naast een leuke vent opmerkt, dan kun je daarop gaan zitten en hem bijvoorbeeld vragen welk boek hij aan het lezen is, stel jezelf vervolgens voor en knoop een gesprek aan over koetjes en kalfjes. Dat gebabbel kan er immers toe leiden dat al snel nummers uit worden gewisseld.

9. Tijdens een sportevenement of in een sportcafé

Breng eens een bezoekje aan een honkbal-, hockey- of voetbalwedstrijd, of ga gewoon eens naar een sportcafé om een match te bekijken. Geloof me, er zullen een heleboel leuke single mannen aanwezig zijn. En ze zullen zeker in zijn voor een praatje in de pauze van een wedstrijd.

Bovendien heb je, wanneer jullie allebei supporter zijn van hetzelfde team, al iets met hem gemeenschappelijk onderwerp om een ​​gesprek over aan te gaan. Maar zelfs op het moment dat je de tegenstanders aanmoedigt, kun je daar grapjes over maken, terwijl je wat met elkaar aan het flirten bent.

10. Wachtruimtes

Ongeacht of je nu wacht om aan boord van dezelfde vlucht te gaan op een vliegveld of dat je in de wachtkamer bij de tandarts samen even flink moet zijn, je hebt altijd een prima excuus om met iemand een praatje aan te knopen op het moment dat er wat tijd moet worden gedood.

Om de één of andere reden denken een heleboel vrouwen en meisjes echter altijd dat ze een excuus nodig hebben om met een man te kunnen praten. Nou, wanneer je er een nodig hebt, dan is de tijd doorbrengen in een doorgaans saaie wachtkamer een uitstekende reden om een ​​gesprek met een leuke man aan te knopen.

11. In de supermarkt

Wanneer ik boodschappen ga doen, dan zie ik vaak mannen in hun eentje winkelen, en er zijn meer dan genoeg excuses voor handen om met hen een gesprekje aan te gaan. Je kunt bijvoorbeeld naar een leuke man toegaan en zeggen: ‘Neem me niet kwalijk, waar heb je die voorgesneden wokgroente gevonden? Ik vind het namelijk geweldig dat je hier groenten kunt kopen die je zelf niet meer hoeft te snijden.”

Gewoonlijk hebben supermarkten ook wachtrijen voor iedere kassa, zeker wanneer je in de piekuren boodschappen gaat doen, dus kies een wachtrij met een eenzaam ogende man erin. Je kunt zelfs een grapje maken met een speels “Hé, bedankt voor het vrijhouden van mijn plekje in de rij!” En doen alsof je voor hem daar aanwezig bent.

12. Tijdens een amateur acteerles

Een heleboel mensen nemen deel aan amateur acteurlessen of improvisatiegroepen gewoon als hobby. Het is echter ook perfect wanneer je nieuwe mensen wilt leren kennen, want je wordt er immers vaak gekoppeld aan iemand en dus gedwongen om snel vrienden te worden terwijl jullie samen een scène oefenen.

13. In de sportschool

Mannen vinden het leuk om vrouwen te leren kennen in de sportschool omdat ze dol zijn op de manier waarop ze eruit zien wanneer ze geen make-up dragen of wanneer ze te hard hun best proberen te doen. Het is bovendien een informele omgeving die het een stuk eenvoudiger zal maken om met iemand een babbeltje te maken, zelfs wanneer je gewoon doet alsof je advies nodig hebt over het gebruik van een fitnessapparaat of je wilt weten of je er na maanden sporten wel beter uit bent gaan zien.

14. Een gezamenlijke hobby

Een gezamenlijke hobby of activiteit is een uitgelezen manier om single mannen in het echte leven te leren kennen. Iedereen houdt er namelijk van om, om te gaan met iemand met wie ze één of meerdere interesses delen.

Wanneer jullie allebei tot dezelfde voetbalclub behoren, in dezelfde outdoor-studiegroep zitten of lid zijn van dezelfde hardloopgroep, dan is dat een uitstekende basis om een band met elkaar op te bouwen. 

15. Een vriend van een vriend

Wees niet bang om vrienden van je vrienden te vragen om samen een keertje uit te gaan. Iedereen kent namelijk wel een single die een prima datingkandidaat voor jou zou kunnen zijn, en daar kun je handig gebruik van maken. Uiteraard kun je ook op feestjes van familie en vrienden contact leggen met hun single vrienden die doorgaans ook aanwezig zullen zijn.

16. Op vakantie

Mensen lijken de beste versies van zichzelf te worden zodra ze op vakantie zijn. Ze zijn dan immers meer ontspannen, meer zelfverzekerd en hebben doorgaans geen enkele remming als het gaat om het leren kennen van nieuwe mensen.

Het is dan meestal ook buitengewoon gemakkelijk om een single ​​man bij het zwembad aan te spreken en hem bijvoorbeeld te vragen of hij een goed restaurant in de buurt aan zou kunnen bevelen,maar ook of hij wellicht zin heeft om samen met jou op snorkelavontuur te gaan.

Ze Magazine - Lifestyle trends