Er is een goede reden waarom een groot aantal vrouwen doorgaans aarzelen wanneer het gaat om het hebben van anale seks, in veel gevallen wordt dit namelijk niet goed gedaan. Gelukkig kun je hieronder lezen op welke manier je je voor kunt bereiden op het hebben van anale seks. En dan bedoelen anale seks die wel goed wordt uitgevoerd.

Anale seks is overigens niet iets nieuws. In de praktijk blijkt het bovendien een veel voorkomend standje te zijn om seks te hebben voor andere zoogdieren dan de mens. Maak je echter geen zorgen, ik ga niet alle programma’s van Discovery Channel met je doornemen. Maar het is wel van groot belang om te weten op welke manier je je voor dient te bereiden op anale seks te hebben, en daarbij zoveel mogelijk genot te ervaren en het eventuele ongemak tot een minimum te beperken.

Je bent waarschijnlijk heel erg benieuwd naar het hebben van anale seks. Maar toch aarzelen nog steeds talloze mensen om het ook echt een keer op deze manier te doen. Sommige mannen denken dat ze poep over zich heen zullen krijgen en vrouwen vrezen dat deze manier van seks echte pijn doet en een heleboel ongemak zal veroorzaken.

Hoe kun je je voorbereiden op het hebben van anale seks?

De eerder genoemde redenen zijn allemaal gegrond en kunnen inderdaad gebeuren als je anale seks hebt. Maar wanneer je de volgende tips en adviezen opvolgt, dan is de kans klein dat deze angsten ook echt werkelijkheid zullen worden. De tijd is dus aangebroken om te leren hoe je je goed kunt voorbereiden op het hebben van anale seks.

 1. Ken je eigen rectum. Je partner kent je rectum immers niet. Dat wil dan ook zeggen dat je er altijd eerst zelf kennis mee dient te maken. Je rectum is een kleine, strakke opening dus voordat je direct begint met het hebben van anale seks, zul je moeten gaan oefenen door een vinger of een klein speeltje in te brengen. Op die manier kun je kennismaken met de sensatie waarmee anale seks gepaard gaat, maar dan ook een minder heftig level, en tevens kun je te weten komen wanneer dit je te veel wordt.
 2. Doe het niet omdat je onder druk wordt gezet. Op het moment dat je partner bij je aan blijft dringen om anale seks te hebben en je wilt dit absoluut niet, dan moet je het ook echt niet doen. Het is immers jouw lichaam en jouw kont. Dus jij moet bepalen wat er, al dan niet mee gebeurt of in wordt gestoken. Indien je echter wel nieuwsgierig bent naar het hebben van anale seks, dan kun je dat tegen je partner zeggen en tevens vertellen dat je wel zelf aan wilt geven wanneer je daar klaarvoor bent. Indien je partner je daarna nog steeds blijft aandringen, dan moet je daar geen gehoor aangeven, voor je lief is het nu tijd om geduld te oefenen en zijn hersenen te gebruiken.
 3. Maak jezelf op tijd schoon. Voordat je anale seks hebt, wil je er uiteraard voor zorgen dat je achterste goed schoon is gemaakt. Mensen hebben immers de associatie met anale seks dat dit smerig en vies is, maar de bacteriën in je anus zullen van nature infecties kunnen bestrijden. De meeste mensen willen echter geen poep op zich krijgen, dus dien je er gewoon voor te zorgen dat je jezelf op tijd hebt ontlast en dat je je achterste een wasbeurt hebt gegeven.
 4. Weet wat je niet zou moeten doen. Op het moment dat je alles in deze lijst al lang weer vergeten bent, dan moet je wel onthouden wat je zeker niet zou moeten doen. Op het ogenblik dat je anale seks hebt, dan doe je dat bijvoorbeeld nooit zonder een condoom te gebruiken. Zorg er tevens voor dat de penis niet in de vagina terecht zal komen na het hebben anale seks. Zoals ik al zei, de anus is weliswaar behoorlijk schoon, maar desondanks is de vagina extreem gevoelig voor onbekende bacteriën. Wanneer je dus eenmaal hebt gekozen voor anale seks, dan moet je daarna eerst de penis helemaal goed reinigen voordat deze weer in de vagina mag worden gestoken.
 5. Drink eerst een glas wijn. Indien je nerveus bent over het hebben van anale seks, dan zou je een glas wijn kunnen drinken om jezelf tot rust te brengen. Indien je nu in paniek zou raken, dan moet je jezelf absoluut af gaan vragen of je werkelijk klaar bent voor deze vorm van seks. Op het ogenblik dat jij en je partner kunnen ontspannen door samen een glas wijn te drinken, dan zal dat jullie allebei ten goede komen.
 6. Gebruik donkere lakens. Sommige mensen maken zich zorgen over het feit dat hun lakens bevuild kunnen worden met vocht dat afkomstig is uit de anus. Indien je nog bij je ouders woont, is dat zeker iets waar je rekening mee moet houden. Ik raad je dan ook zeker aan om een donker laken op je bed te leggen, gewoon om te voorkomen dat er vragen worden gesteld achteraf. Indien je je werkelijk zorgen maakt, dan zou je uiteraard ook anale seks uit kunnen proberen terwijl jullie samen douchen. Vocht en vlekken zijn in een badkamer immers veel makkelijker weg te halen.
 7. Ga niet direct over op anale seks. Wanneer je besluit om snel anale seks te gaan hebben, dan is dat fantastisch. Je hoeft er echter niet meteen mee aan de slag te gaan. Het is bovendien veel leuker wanneer je eerst het traditionele voorspel en reguliere seks gaat hebben. Zo wordt de vrouw namelijk eerst op een natuurlijke manier nat gemaakt en raakt ze voldoende opgewonden. Pas dan kun je ontspannen anale seks hebben. Meteen met anale seks beginnen is te vergelijken met autorijden in de winter zonder dat je je wagen eerst voldoende op laat warmen.
 8. Gebruik een glijmiddel. Je zult echt een heleboel glijmiddel nodig hebben als je anale seks gaat hebben. Dit is dan ook één van de dingen die je zeker voldoende bij de hand moet hebben. Voordat de penis zelfs maar in de buurt komt van de anus, moet je ervoor zorgen dat deze goed wordt bedekt met glijmiddel. Je moet dan ook zeker niet zuinig zijn met het glijmiddel en je kunt nooit te veel gebruiken. Je wilt immers dat de penis gewoon naar binnen kan glijden zonder dat je daar problemen van ondervindt. Het devies is dan ook: glijmiddel, glijmiddel en nog eens glijmiddel.
 9. Ga voorzichtig te werk. Een penis in je anus binnen laten komen is één ding, het wordt echter helemaal een probleem wanneer je deze klus moet klaren als de bezitter ervan. Het is vaak niet eenvoudig voor beide partijen en allebei zullen jullie waarschijnlijk even naar adem snakken en tot rust moeten komen. Dus wanneer je je op de juiste manier op anale seks voor wilt bereiden, dan dient de penetratie langzaam en voorzichtig te verlopen. Zo, als het onverhoopt toch voor ongemak zorgt, kun de situatie veranderen in een meer gemakkelijke en aangename ervaring.
 10. Ontspan je sluitspier. Op het moment dat jij de persoon bent die wordt gepenetreerd, dan moet je echt proberen om je sluitspier te ontspannen. Het duurt doorgaans echter wel even om deze voldoende te ontspannen, dus zul je je van tevoren voor dienen te bereiden. Om je sluitspier te kunnen ontspannen, moet je een met glijmiddel ingesmeerde vinger in je anus binnen laten komen en deze daar enkele minuten in houden. Je zult merken dat je sluitspier van nature slapper zal worden. Het punt is dan ook om de sluitspier altijd eerst optimaal te ontspannen voordat je verder gaat met het hebben van echte anale seks.
 11. Het standje is bepalend. Wanneer je de anale seks ondergaat, dan wil je natuurlijk een sekstandje waarbij je de meeste controle hebt over alles wat er gaat gebeuren. Indien je de situatie goed in de hand wilt houden, dan lig je op je zij terwijl je partner achterlangs bij je naar binnen glijdt. Daarnaast is doggy style een geweldig standje omdat daarbij de penis eenvoudig naar binnen kan worden gebracht, maar indien dit je eerste keer is, dan wil je waarschijnlijk dat je partner je gezicht kan zien of wil je een standje waarbij jij de bewegingen kunt bepalen.
 12. Blijf voortdurend glijmiddel aanbrengen. Terwijl jullie anale seks hebben, dien je ervoor te zorgen dat de penis voldoende ingesmeerd blijft met glijmiddel. Indien dat namelijk niet het geval is, dan kan je genot al snel eindigen in een droge, en zeer vervelende, ervaring. Aangezien dat niet iets is waar je op zit te wachten, zul je voortdurend met glijmiddel aan de slag moeten gaan tijdens het hebben van anale seks. Ongeacht of je nu de ontvanger of de gever van anale seks bent, je zult het gauw genoeg merken wanneer er meer glijmiddel aangebracht moet worden.
 13. Communiceer met je partner. Anale seks verloopt altijd het beste als je open en vrij kunt communiceren met je partner. Dus op het moment dat iets niet goed voelt, dan moet je dit je partner direct laten weten. Hij weet immers niet wat er aan de hand is, omdat hij enkel zijn eigen ervaring van het gebeuren meekrijgt. Zodra iets pijnlijk is, zorg er dan voor dat het niet voort blijft duren. Het is immers een teken dat je een ander standje moet kiezen of dat er meer glijmiddel moet worden gebruikt. Luister dus altijd goed naar wat je lichaam je te zeggen heeft als je anale seks hebt.
 14. Zorg dat je voldoende babydoekjes bij de hand hebt. Wellicht wil je overschakelen van het hebben van anale seks naar vaginale seks. Je kunt echter niet zomaar de penis in de vagina steken wanneer deze kort daarvoor in je anus heeft gezeten. Je zult de penis dan ook eerst helemaal heel goed schoon moeten maken. In plaats van naar de badkamer te gaan en kostbare minuten te verspillen, kun je ook wat babydoekjes bij de hand houden om jullie lichamen snel mee schoon te maken. Je vindt dit wellicht een beetje raar, maar op het ogenblik dat opgewonden bent, is het laatste wat je wilt dat jullie het bed uit moeten stappen voor deze klus.
 15. Anale seks is niet voor iedereen een succes. Indien je een keer anale seks geprobeerd hebt, en daarbij de eerder genoemde tips en adviezen ter harte hebt genomen, maar je er nog altijd niet van kunt genieten, dan is dat helemaal niet erg. Anale seks is nu eenmaal niet voor iedereen een succes. Het meest belangrijke is echter dat je het een keertje hebt geprobeerd. Je kunt het van je bucket list afstrepen nu je erachter bent gekomen dat het niets voor jou is. De eerste keer anale seks hebben, is echter altijd een beetje onwennig en raar, dus wanner je het nog altijd niet helemaal zeker weet, dan zou je het nog eens kunnen proberen voordat je je oordeel erover velt.

Je moet je echter in geen geval wijs laten maken, dat anale seks altijd pijnlijk is. Dat is het niet, maar je moet gewoon weten hoe je je op de juiste manier voor dient bereiden op deze manier van vrijen. Om die reden is het dan ook verstandig om de bovenstaande tips en adviezen in acht te nemen en je goed voor te bereiden op een leuke en nieuwe ervaring.

Ze Magazine - Lifestyle trends