Ik daag iedereen die over een vagina beschikt, en die niet van seks in de vorm van doggy style seks houdt, uit om haar standpunt op dit gebied eens drastisch te gaan heroverwegen. Ik snap dat dit niet de meest intieme positie is die je je maar kunt bedenken, je bent per slot van rekening van je partner afgekeerd, en het is al evenmin een positie die bepaald ontspannend kunt noemen (je armen worden immers moe en ook je knieën kunnen het soms zwaar te verduren hebben). Maar op het moment dat doggy style wel op de juiste manier uit wordt gevoerd, is deze positie enorm bevredigend.

“Je kunt de meest diepe penetratie ervaren die maar mogelijk is met positie, en je kunt er zelfs de G-spot mee bereiken”, zegt Ava Cadell, schrijver van Neurolovology. Bovenal zal je partner in deze positie een geweldig uitzicht hebben op je kont, terwijl je hard zwoegt om een hoogtepunt te bereiken. Waarom zou je je dus niet wat vaker aan deze positieve dingen herinneren?

Bovendien kan voor bepaalde dames op handen en voeten zijn en van achteren binnenkomen, de meest elementaire omschrijving van doggy style, die zoals de naam al doet vermoeden afgeleid is van de manier waarop honden seks met elkaar hebben, ook mentaal erg stimulerend zijn. Aan de ene kant kan het gebrek aan spanning om in de ogen van je partner te kijken het krijgen van een orgasme een stuk eenvoudiger maken, zegt Nan Wise, een erkende psychotherapeut en gecertificeerde sekstherapeut en schrijver van het nog te verschijnen boek Why Good Sex Matters. Aan de andere kant vind je het wellicht wel leuk om door je partner gedomineerd te worden, waardoor het dus een voorzichtig stapje in de richting van de wat meer kinky of BDSM-seks zou kunnen zijn.

Super leuke tip indien je nog vrijgezel bent:

Wij hebben een gratis online persoonlijkheidstest gevonden, die gaat kijken welk type persoon het beste matched bij jouw persoonlijkheid. Héél leuk om eens te doen:

-> benieuwd wat voor een type persoon jij bent?

Op het moment dat je nog altijd niet overtuigd bent van de positieve kanten van het vrijen in doggy style, dan kan ik je vertellen dat er specifieke dingen zijn die je zou kunnen doen om deze positie nog lekkerder en spannender te maken dan ieder ander seksstandje dat je maar kunt bedenken. Maar voordat ik daar verder op inga, zal ik je kennis laten maken met de basisbeginselen.

Hoe ziet de traditionele doggy style eruit?

De traditionele doggy betekent dat je op handen en voeten gaat zitten, met je partner eveneens op zijn knieën achter je, zodat hij van achteren bij je naar binnen kan komen, zegt Wise.

Andere sexy variaties hierop kunnen zijn over het bed heen buigen terwijl je partner achterlangs bij je binnenkomt (meer daarover vertel ik je verder in dit artikel), maar ook verschillende veranderingen die je aan kunt brengen in de stand van je benen en armen kunnen de ervaring sterk veranderen. Omdat je immers geen hond bent, heb je zelf een grote inbreng als het gaat over de manier waarop je deze sekspositie uit wilt voeren, met andere woorden: bereid je voor op wat extra genot met de volgende tips.

1. Begin met het voorspel.

Indien je in het verleden al eens op doggy style lijkende seks hebt geprobeerd en je het ofwel ongemakkelijk ofwel pijnlijk vond, dan is dat vaak iets dat je doorgaans niet bij andere posities tegen zult komen, wat wellicht te wijten kan zijn aan het feit dat je lichaam zich er niet op heeft voor heeft kunnen bereiden. Zoals Cadell al opmerkt, is doggy style een diepe en dus intense positie, in het bijzonder wanneer je partner groot geschapen is, zodat je wellicht dus wat meer tijd nodig zult hebben om opgewonden, en vochtig, te worden.

Om jezelf voor te bereiden, doe je er goed aan om voldoende tijd in te ruimen (idealiter minimaal 10 tot 20 minuten) voor wat knuffelen en vrijen, diverse erogene zones aan te raken en sexy dingen in elkaars oor te fluisteren (ook wel dirty talk genoemd). Je moet dus eerst een goed voorspel hebben gehad voordat probleemloos je met het echte werk aan de slag kunt gaan, dus zorg er altijd voor dat jullie daar allebei genoeg tijd voor vrijmaken.

2. Neem een verticale (staande) houding aan

De traditionele doggy style positie: geknield op handen en knieën, kan een poosje fantastisch aanvoelen, maar uiteindelijk zul je merken dat je knieën dit echt wel gaan voelen. “Een groot aantal vrouwen klaagt dat ze pijnlijke knieën krijgt of dat ze last krijgt van haar rug of nek”, zegt Cadell. Dat probleem is echter gemakkelijk op te lossen door te gaan staan. Sta dus op en leun een beetje naar voren tegen een muur, of buig voorover op een tafel of een bureau.

3. Of ga juist (volledig) liggen

Ben je het beu om op handen en knieën te gaan zitten? Dan kan ik je maar al te goed begrijpen. Probeer in dat geval eens om plat op je buik te gaan liggen, met of zonder een kussen onder je bekken (maar absoluut wel een exemplaar onder je gezicht, voor het nodige comfort). De goede pasvorm zorgt er dan namelijk voor dat de penis van je partner nog groter in je aanvoelt en daarnaast hoef je zelf weinig te doen om toch tot een hoogtepunt te kunnen komen.

4. Ga de slaapkamer uit

Het beste aspect van seks hebben in doggy style is dat er niet eens een bed voor nodig is. Probeer deze positie bijvoorbeeld eens een keertje onder de douche, staand op een trap terwijl je de leuning vasthoudt of leun gewoon eens over het aanrecht. Je kunt deze positie zelfs in de auto uitvoeren, mits je achterbank groot genoeg is. “Mijn persoonlijke favoriet is het vooroverbuigen over een wasmachine die in de centrifugemodus staat, dit werkt namelijk als een reusachtige vibrator”, zegt Cadell.

5. Gooi een kussen in de strijd

De traditionele doggy style garandeert helaas geen orgasme. Om je kansen om klaarte komen te vergroten, ga je in de traditionele doggy style positie op handen en knieën zitten, maar daarbij leg je wel een kussen (of een paar stevige exemplaren) onder je buik om de externe druk op je buik en je bekken te kunnen verhogen. Het resultaat: het gevoel dat je krijgt tijdens seks zal eveneens intensiveren. Tot slot, houd je je heupen omhoog en laat je je hoofd en je armen op het bed rusten. “Dit heeft veel weg van de foetushouding,” voegt Wise eraan toe. (Het is een beetje zoals de kikkersprongpositie, maar dan met de toegevoegde druk die veroorzaakt wordt door het kussen).

6. Kies de juiste positie

Buig je rug (maar niet zover dat het pijn gaat doen natuurlijk), alsof je de koehouding bij yoga gaat vormen. Je zult daardoor niet alleen de penetratiehoek kunnen verbeteren, waardoor je partner je G-spot beter zal weten te raken, maar ook zul je hem ook een fraaier uitzicht geven, en dat is een belangrijk pluspunt van seks hebben in doggy style, althans dat is mijn mening.

7. Voeg wat tepelwerk toe

Wanneer je een liefhebster bent van borststimulatie, dan is seks hebben in doggy style de perfecte positie om hiermee aan de slag te gaan, zegt Cadell. Pak de handen van je partner vast en plaats ze op je borsten. Vervolgens kun je ze, door je handen op de zijne te houden, exact aangeven waar en op welke manier je aan wilt worden geraakt. Dit is een prima manier om je partner te laten zien wat je lekker vindt.

8. Zorg voor een close-up

Neem samen plaats voor een spiegel zodat jij en je partner elkaar eens vanuit een andere hoek kunnen bekijken, zegt Sadie Allison, schrijver van The Mystery of the Undercover Clitoris. En wees dan bovendien niet verbaasd wanneer deze variatie je inspireert om een soort ​​show weg te geven. Gooi je haar los, buig je rug een beetje meer en vang de blik van je partner voor zwoel oogcontact. Het lijkt dan alsof je de hoofdrol speelt in je eigen pornofilm en dat is de grote kracht van geweldige en spannende seks. Seks hebben in doggy style maakt het “voor het zingen de kerk uitgaan” erg simpel, maar wellicht wil je die anticonceptiemethode serieus eens gaan heroverwegen.

9. Probeer eens een onconventionele band.

Maak je geen zorgen, er is namelijk niets bijzonders voor nodig, zegt Wise. Je kunt bijvoorbeeld al aan de slag gaan met een yogariem die je van tevoren mee hebt genomen naar je slaapkamer. (Al klinkt het in het begin misschien een beetje vreemd) “Deze banden zijn waarschijnlijk de meest eenvoudige, meest toegankelijke en meest alomtegenwoordige slaapkamerhulpmiddelen,” verzekert Wise. Wikkel deze band gewoon om je middel voor die overheerlijke druk op je bekken die je ook kunt krijgen door kussens te gebruiken en laat je partner eraan trekken terwijl hij achterlangs bij je naar binnen komt. (Heb je niet een dergelijke band? Gebruik in dat geval gewoon een lange zijden das of iets dergelijks.) De bonus van dit hulpmiddel is namelijk dat ze ook een beetje meer een hefboomeffect zullen geven tijdens het stoten, en er gaat niets boven het toevoegen van een beetje pseudo-bondage aan een spannende vrijpartij.

10. Help jezelf een handje

Gebruik je vingers of een vibrator (vooral zogenaamde bullet vibes werken in deze positie fantastisch), en stimuleer je clitoris terwijl je partner stoot, zodat je een dubbel krachtige, gemengd hoogtepunt kunt bereiken. Dit is veruit één van de meest belangrijke manieren om je kansen om klaar te kunnen komen in doggy style te vergroten, zegt Allison.

11. Kies verstandig het oppervlak

Brandblaartjes op je knieën is niet leuk, en geen van jullie beide vindt het leuk om over de satijnen lakens te glijden als je daarmee probeert een sexy ambiance te creëren. Je zou dan ook beter een ​​pluche kussen onder je knieën kunnen leggen op het moment dat je doggy style op de vloer uit wilt voeren (dit is een prima manier om rustig te kunnen vrijen), plaats jezelf anders voldoende dicht bij een hoofdeinde of een ander oppervlak dat je vast kunt pakken terwijl je partner stoot, of leg een paar dekens onder je handen en knieën om wat antislipwrijving te kunnen creëren.

12. Maak de overstap naar anale seks

Indien je er van houdt, dan is doggy style de meest gemakkelijke positie om over te stappen van vaginale- naar anale seks, zegt Cadell, simpelweg omdat je kont (precies) op de juiste plaats zit. Zorg er echter wel altijd voor dat je bij elke “wissel” een nieuw condoom gebruikt om zo infecties te kunnen voorkomen, en op het moment dat dit je eerste keer is, dan is het zaak om voldoende glijmiddel te gebruiken en het rustig aan te doen. Uiteraard kun je ook door blijven gaan met de vaginale penetratie en de vrijpartij wat extra pit geven met behulp van een seksspeeltje dat speciaal ontworpen is om anaal in te brengen. Maar ook dan geldt dat je altijd voldoende glijmiddel moet gebruiken, je geduld moet hebben en de nodige voorzichtigheid in acht dient te nemen. De nodige veiligheidsmaatregelen treffen voordat je begint, kan immers geen kwaad, maar kan wel aardig wat pijn en frustratie voorkomen.

13. Kijk eens achter je

Wat goede seks verandert in het hebben van fantastische seks, kan in één woord worden omschreven, namelijk: enthousiasme. (Niemand wil zich met een dode vis bezighouden, of in dit geval een duffe hond.). Je hoeft overigens geen langdurig oogcontact te houden met je partner als je seks hebt in doggy style, maar het is wel zo spannend en fijn om zo nu en dan een paar sexy blikken op hem te werpen, zeker wanneer hij iets doet dat je ontzettend lekker vindt. Wanneer je een keertje grappig uit de hoek wilt komen, dan kun je je partner aanmoedigen met: “Brave hond!” Je moet dan echter wel zeker weten dat je partner dit grapje zal weten te waarderen om deze vrijpartij niet in een flop te laten eindigen.

Ze Magazine - Lifestyle trends