Bepaalde dingen in het leven worden vaak beter door deze vaker te doen of er meer ervaring mee te krijgen, zoals het hebben van vrienden, perfect zonnige stranddagen, je vertrouwde manicurebehandeling. Je sekscapades, misschien ook wel? Helaas gaat, als het om seks draait, deze vlieger absoluut niet op. Zelfs de heetste vonk in de slaapkamer heeft immers steeds weer nieuwe seksposities nodig om het vuur van de passie van tijd tot tijd aan te kunnen wakkeren, zo niet dan worden dingen al gauw enorm eentonig en saai.

“Iedere keer dat je iets fris en nieuws in de slaapkamer probeert, zul je je voorbereiden op een meer stimulerende ervaring en een steeds grotere bevrediging”, zegt Vanessa Marin, een erkende seksuoloog die werkzaam is in Los Angeles Met andere woorden, je brein hunkert steeds weer opnieuw naar nieuwe dingen, en dat geldt in het bijzonder voor vrouwen, je hersenen zijn immers erg betrokken bij de mate van opwinding en dus ook je tevredenheid.

Maar de grote vraag is nu: waar te beginnen? Wat dacht je van één van de onderstaande 46 orgasme opwekkende posities die jou en je partner net even wat anders laten beleven dan jullie gewend zijn. (Welmoet er van tevoren op worden gemerkt dat ondanks dat een groot aantal van de genoemde posities duiden op mannelijke sekspartners, kunnen ze door vrijwel iedereen in worden genomen.)

1. Kurkentrekker

Zo voer je deze positie uit: Steun met je heup en onderarm op de rand van een bed of bank en houd je dijen tegen elkaar aan gedrukt. Je partner staat en leunt een beetje op je terwijl hij achterlangs bij je binnenkomt.

Waarom juist zo: wanneer je je benen bij elkaar houdt tijdens deze sekspositie, dan kun je hem beter in je houden terwijl hij penetreert.

Maak het nog spannender: in plaats van je partner al het werk te laten doen, probeer je met je heupen een beetje mee te bewegen om zo het tempo te veranderen.

2. Elkaar aankijkend

Zo voer je deze positie uit: je partner zit op een stoel of op de rand van het bed; je kijkt hem aan, terwijl je op zijn schoot zit.

Waarom juist zo: tijdens deze sekspositie heb je controle over de hoek en diepte van de penetratie, maar eveneens op de kracht waarmee dit gebeurt. Zittend zijn schoot geeft bovenal extra steun, dus het is een fantastische positie als je nog wel even door wilt blijven gaan met het hebben van seks.

Maak het nog spannender: laat je vingers (en handen) het werk doen. Wanneer je eenmaal zit, dan kun je je handen overal op jouw lichaam, maar eveneens op dat van je partner plaatsen om alles nog spannender te maken.

3. Doggy Style

Zo voer je deze positie uit: ga op handen en knieën zitten en laat je partner achter je neerknielen, met zijn bovenlichaam recht omhoog of juist een beetje over je heen leunend (zoals ook een parende hond dat doet).

Waarom juist zo: deze sekspositie zorgt voor een diepe penetratie en zal de stimulatie van de G-spot vereenvoudigingen.

Maak het nog spannender: stimuleer je clitoris met één hand, of vraag je partner om het vingerwerk voor zijn rekening te nemen.

4. Pretzel

Zo voer je deze positie uit: ga op je rechterzij liggen; terwijl je partner knielt, maar daarbij niet op je rechterbeen gaat zitten en vervolgens wikkel je je linkerbeen om zijn linkerzij.

Waarom juist zo: tijdens deze sekspositie krijg je de diepere penetratie dan bij doggy style, terwijl je nog wel steeds dat zo enorm belangrijke oogcontact met je partner kunt maken.

Maak het nog spannender: Laat je partner je clitoris stimuleren voor extra genot.

5. Strijkijzer

Zo voer je deze positie uit: ga met je gezicht naar beneden op het bed liggen, daarbij je benen recht en je heupen een beetje omhoog houdend.

Waarom juist zo: deze sekspositie zorgt voor een ideale pasvorm, zodat de penis van je partner nog groter lijkt.

Maak het nog spannender: sommige oppervlakkige stoten en de diepe ademhaling helpen om de vrijpartij extra lang te kunnen laten duren.

6. G-spot staat centraal

Zo voer je deze positie uit: ga achterover liggen met je benen rustend op de schouders van je partner.

Waarom juist zo: deze sekspositie is echt fantastisch, want zodra je je benen optilt, wordt je vagina smaller en kun je je extra op de stimulatie van je G-spot richten.

Maak het nog spannender: vraag je partner om je heen en weer te bewegen in een zijwaartse of op en neer gaande beweging. Dat zou de penis namelijk in direct contact dienen te brengen met je G-spot.

7. Cowgirl’s hulpje

Zo voer je deze positie uit: vergelijkbaar met de populaire positie die bekend staat als de Cowgirl: je knielt hierbij bovenop je partner, terwijl je leunt op de borst van je partner (en daarop afzet) als je op en neer over zijn dijen beweegt. Je partner zal je echter helpen door een deel van je gewicht te ondersteunen en je heupen of dijen vast te pakken terwijl hij zich opricht om iedere stoot tegemoet te komen.

Waarom juist zo: deze sekspositie legt minder druk op je benen, waardoor het klaarkomen eenvoudiger zal worden. Daarbij komt verder, wanneer je seks hebt met een man, de vrouwelijke dominante seksposities zijn drang tot klaarkomen zal vertragen. Kortom: een win-win situatie voor beide partners.

Maak het nog spannender: wissel oppervlakkige- en diep stoten af om op die manier verschillende delen van de vagina te kunnen stimuleren .

8. Kruiwagen

Zo voer je deze positie uit: ga op je handen en knieën zitten en laat hem je oppakken bij je bekken. Klem vervolgens zijn middel vast tussen je dijen.

Waarom juist zo: deze mannelijke dominante sekspositie is niet alleen een fantastische training voor jouw armspieren, maar is tevens ideaal voor een diepere penetratie.

Maak het nog spannender: probeer even wat uit te rusten op een tafel of de zijkant van het bed zodat je armen een pauze krijgen en het hoogtepunt wellicht nog even op zich moet laten wachten.

9. Kikkersprong

Zo voer je deze positie uit: dit is een aangepaste doggy-style waarbij je op je handen en knieën gaat zitten, maar waarbij je je heupen wat hoger houdt en je je hoofd en armen op het bed laat rusten.

Waarom juist zo: deze sekspositie zorgt voor een diepere penetratie, en geeft je de gelegenheid om op een kussen te leunen.

Maak het nog spannender: gebruik je handen om je clitoris te stimuleren .

10. Staande achterlangs

Zo voer je deze positie uit: samen gaan jullie staan, maar jij buigt voorover terwijl hij achterlangs bij je binnenkomt.

Waarom juist zo: voorover buigen tijdens deze sekspositie helpt de vaginale wanden strakker te trekken en verhoogt de intensiteit van de wrijving tijdens de penetratie.

Maak het nog spannender: Laat je partner je clitoris stimuleren met zijn vrije hand, of bind je handen losjes samen met een zijdeachtige sjaal.

11. Magische berg

Zo voer je deze positie uit: je partner zit, met zijn knieën gebogen, achterover leunend op zijn handen en onderarmen en jij neem een soortgelijke positie aan, maar schuift vervolgens naar hem toe totdat er een penetratie plaats kan vinden.

Waarom juist zo: je voelt je allebei echt verbonden wanneer je naar elkaar aan kunt kijken. Verhoog je genot door je clitoris tegen zijn bekken aan te wrijven.

Maak het nog spannender: schuif ijsblokjes over zijn borst en laat het koude water uiteindelijk aan de basis van zijn bekken bijeenkomen.

12. Cowgirl

Zo voer je deze positie uit: je knielt bovenop je partner, en je zet je af tegen zijn borst terwijl je op en neer beweegt over zijn dijen. Je kunt een deel van je gewicht op zijn bekken verminderen door achterover te leunen en op zijn dijen jezelf wat te ondersteunen.

Waarom juist zo: door de dominante positie van deze sekspositie, zul je zijn climax uit weten te stellen en dat van jouw extra intens maken.

Maak het nog spannender: ontdek nieuwe sensaties voor jullie beiden door je knieën naar buiten te spreiden of ze juist meer naar zijn lichaam toe te brengen.

13. Omgekeerde cowgirl

Zo voer je deze positie uit: je partner ligt op zijn rug; terwijl jij bovenop hem knielt met je gezicht naar zijn voeten gericht.

Waarom juist zo: met deze positie kun je de controle houden omdat je je man zo het tempo en het ritme aan kunt geven dat je prettig vindt.

Maak het nog spannender: om meer invloed uit te oefenen, breng je je knieën en onderbenen onder zijn benen en dijen.

14. Cowboy

Zo voer je deze positie uit: je ligt op je rug terwijl je partner dwars op je zit. Vervolgens steekt hij voorzichtig zijn penis in door de nauwe opening die door je halfgesloten benen vrij is gebleven.

Waarom juist zo: de strakheid zal de intensiteit van de penetratie verder weten te verhogen.

Maak het nog spannender: laat hem je borsten strelen of bind je polsen zachtjes vast als je een beetje bondage prettig vindt.

15. Balletdanser

Zo voer je deze positie uit: ga op één been staan, terwijl je je partner aankijkt en wikkel je andere been om zijn middel waarbij hij je wel dient te ondersteunen.

Waarom juist zo: deze sekspositie zorgt voor extra verbondenheid doordat jullie elkaar aan kunnen kijken.

Maak het nog spannender: wanneer je echt lenig bent, dan kun je je opgetilde been op zijn schouder leggen voor een nog diepere penetratie.

16.Missionarishouding

Zo voer je deze positie uit: de meeste mensen kennen deze positie meestal al, maar vooruit we zeggen het nog maar een keertje: je ligt op je rug terwijl hij met zijn gezicht naar beneden op je ligt.

Waarom: juist zo: deze sekspositie is simpel, elegant, effectief en verrassend veelzijdig.

Maak het nog spannender: je kunt het gevoel voor jullie allebeide drastisch veranderen door de hoek van je benen te laten variëren.

17. Gekruiste missionarishouding

Zo voer je deze positie uit: je partner komt bij je binnen vanuit de missionarishouding, maar hij schuift vervolgens zijn borst en benen van je lichaam af zodat zijn bekken op dezelfde plaats blijft en zijn armen en benen een ‘X’ gaan vormen ten opzichte van jouw ledenmaten.

Waarom juist zo: je voelt meer van het bewegen dat hij met zijn lichaam doet tijdens deze sekspositie.

Maak het nog spannender: gebruik deze unieke hoek om zijn rug, billen of benen te masseren terwijl hij penetreert. Hij zal echt gek worden van genot (net zoals jij, wanneer je hem in de gaten blijft houden).

18. De caboose

Zo voer je deze positie uit: terwijl hij op het bed of op een stoel zit, ga je op zijn schoot zitten en laat je hem zo bij je binnenkomen.

Waarom juist zo: je kunt je partner niet zien tijdens deze sekspositie, wat dus wil zeggen dat het fantaseren wellicht wat eenvoudiger zal verlopen en zeker een bijdrage kan leveren aan jullie opwinding.

Maak het nog spannender: span de spieren van je bekkenbodem aan zodat je hem vast kunt houden en hem dus ook hard uit in en uit je lichaam kunt laten gaan.

19. Lepeltje-lepeltje

Zo voer je deze positie uit: jullie liggen allebei op je zij, in dezelfde richting gekeerd. Je trekt je knieën een beetje omhoog, terwijl je partner aan de achterkant van je bekken omhoog glijdt en je achterlangs binnenkomt. 

Waarom juist zo: deze sekspositie zorgt voor meer vontact van huid op huid waardoor je de stimulatie zult intensiveren.

Maak het nog spannender: laat je partner zijn handen op je schouders leggen om de intensiteit en diepte van de penetratie nog verder te vergroten.

20. Omgekeerd lepeltje-lepeltje

Zo voer je deze positie uit: vanuit de missionarishouding, maar dan zonder elkaar los te laten, draaien jullie samen op je zij en gebruiken jullie je armen om jullie bovenlichamen mee te ondersteunen.

Waarom juist zo: je krijgt dezelfde druk overal op het lichaam en bovendien kunnen jullie zo elkaar in de ogen blijven kijken.

Maak het nog spannender: probeer je benen met elkaar te verstrengelen of hem van onderen te strelen.

21. Gouden boog

Zo voer je deze positie uit: je partner zit met zijn benen gestrekt en jij zit bovenop zijn dijen, maar wel met gebogen knieën, en jullie leunen allebei een beetje achterover.

Waarom juist zo: deze positie geeft jullie allebei een mooi uitzicht op elkaars volledige lichaam. Je hebt bovendien zelf controle over de diepte, de snelheid en hoek van de penetratie.

Maak het nog spannender: laat hem zijn hand gebruiken om over je clitoris te wrijven, of gebruik hiervoor je eigen hand. Leun verder achterover als je een extra G-spot-stimulatie prettig vindt.

22. De schelp

Zo voer je deze positie uit: ga achterover liggen met je benen volledig omhoog gestrekt met je enkels gekruist achter je hoofd. Hij komt vervolgens bij je binnen vanuit de missionarishouding.

Waarom juist zo: je handen zijn vrij om je clitoris mee te stimuleren en dat is zeker aan te raden voor extra genot.

Maak het nog spannender: laat hem “hoog rijden”, zodat zijn schaambeen tegen je clitoris kan wrijven, of juist “laag rijden”, om direct je G-spot te kunnen stimuleren met de top van zijn penis.

23. Boterkarnnen

Zo voer je deze positie uit: ga op je rug liggen met je benen omhoog en gebogen zodat je enkels aan allebei de zijden van je hoofd komen te liggen, terwijl hij zijn penis in en uit je vagina beweegt in een hurkende positie.

Waarom juist zo: afgezien van dat oogcontact, zal de extra bloedstroom naar je hoofd ervoor zorgen dat de extase wordt verhoogd.

Maak het nog spannender: Laat hem chocoladesaus of iets anders zoets in je mond druppelen. Hierdoor zullen meer van je zintuigen geprikkeld worden en de totale ervaring alleen nog maar beter aanvoelen.

24. De voorzitter

Zo voer je deze positie uit: je partner zit op de rand van het bed en jij zit op zijn schoot terwijl je van hem wegkijkt.

Waarom juist zo: deze sekspositie raakt de belangrijkste plek in je, je G-spot dus. Terwijl je ook de gelegenheid hebt om je handen te gebruiken om zijn scrotum of perineum te stimuleren.

Maak het nog spannender: trek je knieën verder op naar je borst en steun daarbij met je voeten op het bed.

25. De flipperkast

Zo voer je deze positie uit: je brengt je lichaam in een gedeeltelijke brugpositie (dit lijkt een beetje op de stand van een flipperkast), waarbij je gewicht op je schouders komt te rusten. Je partner komt daarbij bij je binnen vanuit een knielende positie.

Waarom juist zo: het geeft je partner een gemakkelijke toegang om je clitoris en hij kan deze dus goed stimuleren.

Maak het nog spannender: leg één been tegen zijn schouder voor een nog diepere penetratie.

26. Valedictoriaan

Zo voer je deze positie uit: vanuit de missionarishouding, til je je benen op en strekt je deze recht omhoog (zodat ze een ‘V’ gaan vormen).

Waarom juist zo: dit zorgt voor goed contact tussen zijn lichaam en je uitwendige geslachtsorganen.

Maak het nog spannender: probeer je enkels vast te pakken. Het kan je stabiliteit en extra spanning opleveren zodat het totale gevoel nog intenser wordt.

27. Spork

Zo voer je deze positie uit: terwijl je op je rug ligt, til je je rechterbeen op zodat hij zich onder een hoek van 90 graden tussen je benen kan gaan liggen en bij je naar binnen kan komen. Je benen vormen de tanden van een spork (dat is een samentrekking van de engelse worden spoon en fork). Je kunt dit zowel doen met hem tegenover jou of juist door je met je rug naar hem toe te keren. Dit biedt extra mogelijkheden.

Waarom juist zo: vanuit de spork-positie kun je je bovenbeen optillen en ondersteunen door het op de schouder van je partner te laten rusten. In deze houding kun je je clitoris eenvoudig met je vingers stimuleren, terwijl hij je penetreert.

Maak het nog spannender: synchroniseer jullie ademhaling. Een van jullie neemt de leiding hierbij terwijl de ander volgt zodat jullie samen in- en uitademen. Het gecoördineerde ritme zal ervoor zorgen dat er een onuitgesproken vorm van intimiteit ontstaat.

28. Zittende kruiwagen

Zo voer je deze positie uit: laat je partner op de rand van een bed of op een stoel gaan zitten en zorg er vervolgens voor dat je kont op zijn schoot komt te liggen, waarbij je je handen stevig op de vloer plaatst. Strek je benen zodat ze achter zijn middel terechtkomen (het zal waarschijnlijk het beste werken wanneer hij daarbij je dijen ondersteunt) en stotende bewegingen maakt.

Waarom juist zo: deze positie zorgt voor een diepe penetratie, en ondertussen kun je wat extra armtrainingen doen.

Maak het nog spannender: probeer ritmisch je bekkenspieren samen te trekken, zodat jullie allebei een enorm orgasme kunnen bereiken.

29. Tafelblad

Zo voer je deze positie uit: je hoeft deze positie overigens niet alleen op een tafel uit te voeren, het kan immers op ieder oppervlak dat zich op kruishoogte van je partner bevindt. Laat hem bij je binnenkomen terwijl je aan de rand van een tafel, aanrecht of wellicht zelfs gewoon op je bed zit of ligt.

Waarom juist zo: deze positie is geweldig omdat jullie elkaar aan kunnen kijken en daarbij komt verder dat, wanneer jullie drastisch verschillen qua lichaamslengte, dit een fantastische optie zal zijn, omdat het jullie daardoor allebei op gelijke hoogte worden geplaatst.

Maak het nog spannender: probeer je benen naar beneden te brengen en je voeten op zijn borst te plaatsen, net onder zijn schouders. Op die manier kun je het tempo en de diepte van de penetratie namelijk prima regelen.

30. Champagnekamer

Zo voer je deze positie uit: je partner zit en jij zit al van hem wegkijkend bovenop zijn schoot.

Waarom juist zo: deze positie helpt je om het tempo en de intensiteit van de penetratie te regelen.

Maak het nog spannender: probeer deze positie eens op de trap of op de rand van het bad. Het vergt misschien een beetje oefening, maar dat zal zeker indrukwekkende kunst baren.

31. De Om

Zo voer je deze positie uit: je partner zit in kleermakerszit, terwijl je op zijn schoot gaat zitten en hem aankijkt. Wikkel je benen om hem heen en knuffel elkaar voor wat extra ondersteuning.

Waarom juist zo: dit is misschien wel de beste positie voor tantrische seks. Door te schommelen, en dus niet te stoten, zul je immers nog meer van deze erg intieme positie kunnen genieten.

Maak het nog spannender: richt je aandacht helemaal op elkaars diepe blik om wat extra “oh” aan de grote O toe te kunnen voegen.

32. Oprechte burger

Zo voer je deze positie uit: je voor hem staan met je benen om zijn lichaam wikkelen (hij houdt daarbij zijn knieën een beetje uit elkaar en zijn dijen een beetje gespreid). Hij staat en biedt jouw lichaam de nodige ondersteuning in zijn armen. Je kunt op het bed beginnen en hem je op laten tillen zonder elkaar eerst los te laten. (Of voor de ware durfals, kan deze positie ook direct staand worden begonnen).

Waarom juist zo: dit is de positie uit iedere stomende romantiekfilm en is dus zeker eens de moeite van het proberen meer dan waard.

Maak het nog spannender: laat hem je tegen een muur duwen, uiteraard dient dit wel met de nodige voorzichtigheid te gebeuren.

33. De spin

Zo voer je deze positie uit: ga samen op het bed zitten met jullie benen naar elkaar toe, maar jullie armen naar achteren gericht ter ondersteuning. Beweeg nu samen terwijl er sprake is van een penetratie. Je heupen zullen daarbij tussen zijn gespreide benen liggen, maar je knieën zijn gebogen en je voeten bevinden zich buiten zijn heupen en staan plat op het bed. Schommel vervolgens samen heen en weer.

Waarom juist zo: je kunt nog steeds oogcontact met elkaar houden terwijl je alle actie in het midden de arena goed kunt bekijken.

Maak het nog spannender: pak de handen van je partner vast en trek jezelf omhoog in een gehurkte positie, terwijl hij achterover ligt. Ook kan hij rechtop blijven zitten en jou tegen zijn borst aan drukken (dit wordt ook wel de Lazy Man-positie genoemd).

34. De X

Zo voer je deze positie uit: ga samen op het bed zitten recht tegenover elkaar met jullie benen naar voren gestrekt. Til het rechterbeen van je partner over je linkerzij en leg je eigen rechterbeen over zijn linkerbeen. Kom dichter naar elkaar toe zodat hij bij je naar binnen kan komen. Nu gaan jullie allebei achterover liggen en zullen jullie benen een X vormen. Langzaam en ontspannen ronddraaiende bewegingen maken zullen hierbij de stoten vervangen.

Waarom juist zo: langdurige langzame seks die je opwinding alleen maar weet te vergroten. Ondiepe stoten stimuleren bovendien de zenuwuiteinden in de top van de penis.

Maak het nog spannender: strek je handen uit en houd de handen van je partner vast om jullie lichamen naar elkaar toe te trekken voor de stoten met het bekken. Ga ook eens om de beurt zitten en liggen zonder daarbij het ritme te veranderen.

35. De lazy man

Zo voer je deze positie uit: leg kussens achter de rug van je partner en laat hem op het bed zitten met zijn benen gestrekt. Ga nu over zijn middel staan, dus met je voeten op het bed. Buig je knieën om jezelf voorzichtig op hem te laten zakken, waarbij je één hand gebruikt om zijn penis te kunnen sturen. Gewoon door op de ballen van je voeten te drukken en deze houding weer los te laten, kun je jezelf zo langzaam of zo snel als je wilt op zijn penis laten bewegen.

Waarom juist zo: deze positie geeft je de controle en betekent tevens een heleboel extra intimiteit. Beschouw daarbij zijn penis als een seksspeeltje, dus iets om je clitoris mee te strelen en te stimuleren.

Maak het nog spannender: vanuit deze positie kunnen jullie allebei achterover gaan liggen in de spinpositie of de meer uitdagende variant ervan, de X.

36. Sneeuwengel

Zo voer je deze positie uit: ga op je rug liggen en laat je partner dwars over je heen gaan staan. Til je benen op en wikkel ze rondom zijn rug om zo je bekken omhoog te brengen zodat hij in je kan komen. Grijp zijn billen om hem te helpen open neer te bewegen. Tevens kun je je partner een beetje masseren als je deze positie gebruikt.

Waarom juist zo: je krijgt een goed beeld van zijn lekkere kontje. Bovendien heb je vanuit deze positie gemakkelijk toegang tot zijn testikels. Om nog maar te zwijgen: zijn bekken is perfect geplaatst om je clitoris tegenaan te wrijven.

Maak het nog spannender: laat hem ronddraaiende bewegingen maken in de stijl van de missionarishouding door met zijn gezicht naar je toe te draaien, ​​terwijl jullie proberen om de penetratie in stand te houden. Wissel vervolgens van positie, deze keer met jou bovenop en naar hem toe gericht.

37. Verpakte Lotus

Zo voer je deze positie uit: laat je partner met gekruiste benen gaan zitten en klim dan zelf op zijn schoot, met je gezicht naar hem toe en je benen om zijn rug gewikkeld. Laat je partner bij je binnenkomen en wrijf daarbij je lichaam tegen zijn bekken.

Waarom juist zo: deze positie zorgt voor een belangrijke persoonlijke intimiteit. Bovenal zal er voldoende ruimte overblijven voor de nodige creativiteit wanneer je kiest voor deze positie, zoals het stimuleren van verschillende erogene zones die zich op elkaars bovenlichamen bevinden, zoals het hoofd, de nek en het gezicht.

Maak het nog spannender: vraag hem om je tepels te likken en zijn handen over heel je lichaam te laten zwerven.

38. De slang

Zo voer je deze positie uit: ga op je buik liggen en laat je partner bovenop je gaan liggen en van achteren bij je naar binnen komen.

Waarom juist zo: deze positie zorgt voor een extra diepe penetratie en een goede pasvorm die zowel prettig aanvoelt voor jou als voor je partner.

Maak het nog spannender: je kunt je hand uitstrekken en deze om zijn penis heen leggen zodat je kunt bepalen hoe diep je gepenetreerd wordt, maar eveneens kun je de hoek van je kont veranderen voor een vergelijkbaar effect.

39. Vrouwe Astride

Zo voer je deze positie uit: deze positie is vergelijkbaar met de cowgirl, maar dan wel met een kleine twist. Ga bovenop je partner zitten en laat hem bij je naar binnenkomen. Leun vervolgens achterover en plaats je handen op het bed voor wat extra ondersteuning, waarbij je een hoek van 45 graden maakt ten opzichte van de benen van je partner.

Waarom juist zo: deze hoekverandering helpt je om je G-spot nog meer te stimuleren en zal je ook de controle geven over de snelheid en diepte van de penetratie. Daarnaast heeft je partner zo gemakkelijk toegang tot je clitoris die hij kan stimuleren.

Maak het nog spannender: help jezelf een handje door met je wijsvinger en ringvinger van één hand de letter V te vormen en deze aan weerszijden van je clitoris te plaatsen (met zijn penis er dus tussenin). Duw je vingers naar beneden in een op en neergaande beweging.

Een aantal positie om jezelf mee te bevredigen

1. Buik naar beneden

Zo voer je deze positie uit: ga op je buik liggen met je handen tussen je benen gestoken. Wrijf vervolgens jullie benen tegen elkaar aan en beweeg allebei met je heupen op en neer zodat je clitoris en schaamheuvel tegen je stevig vastgehouden vingers aan kunnen wrijven.

Waarom juist zo: dit geeft een op een eenvoudige manier een prima bevrediging.

Maak het nog spannender: Het is een positie die je doorgaans vrij eenvoudig toe kunt voegen aan de meeste positie waarbij er sprake is van een penetratie achterlangs.

2. Plezier met bubbels

Zo voer je deze positie uit: met je lichaam ondergedompeld in een lekker bad en je benen over de rand bungelend, begin je over je lichaam te wrijven voordat je verder naar beneden gaat om rond water je zwerftocht voort te zetten.

Waarom juist zo: ontspannen in een warm, lekker ruikend bad helpt spanning te verminderen, stress te verzachten waardoor je absoluut in de juiste stemming zult worden gebracht.

Maak het nog spannender: voeg wat extra gespetter toe door wat golven te maken of door gebruik te maken van de afneembare douchekop (bij voorkeur eentje die een “pulse” stand heeft). Deze waterstromen zullen, wanneer ze op de clitoris worden gericht zullen bijzonder prettig zijn.

3. Kijk en leer

Zo voer je deze positie uit: houd een handspiegel vast, en ga vervolgens in een comfortabele stoel zitten waarbij je één been op een bed, een tafeltje of de bank zet. Nu ben je namelijk in staat om alles wat je daaronder hebt goed te bekijken. Je bent dan ook prima in staat om je een weg te banen van je gevoelige clitoris naar de nog meer onbekende erogene zones op zoek te gaan. Verken bijvoorbeeld eens de opening, de binnenkant en achterwand van je vagina met behulp van je vingers, door hierbij de uitgeoefende druk te veranderen zul je vast en zeker iets vinden dat echt lekker voelt.

Waarom juist zo: het lijkt wellicht elementair, maar je krijgt je lichaam te zien vanuit een nieuw gezichtspunt. Je kunt dus ook een nieuwe manier leren om “jezelf een plezier te doen”, wat kan helpen om eventuele frustratie te verminderen die veel vrouwen voelen op het moment dat ze slechts één positie gebruiken.

Maak het nog spannender: probeer dit ook eens met je favoriete seksspeeltje of laat je partner vanuit de positie schelp of boterkannen bij je naar binnen gaan.

4. Cirkelen

Zo voer je deze positie uit: gebruik vanuit een zittende positie je vinger om een ​​cirkel rondom je clitoris te ’tekenen’. In het begin doe je dit langzaam, maar na verloop van tijd ga je dit steeds sneller doen en verhoog ook de druk die je op je lichaam uitoefent, uiteraard zullen je handelingen afhankelijk zijn van je persoonlijke reactie.

Waarom juist zo: deze beweging is geweldig voor vrouwen die een directe druk op hun clitoris als te intens ervaren bij een langdurige stimulatie.

Maak het nog spannender: wanneer je de “O” –vorm een beetje beu bent,dan kun je proberen om alle letters van het alfabet op je clitoris te tekenen om zo de sensatie wat afwisseling te bieden.

5. Bankrijden

Zo voer je deze positie uit: berijd de leuning van een zachte stoel of bank, of de rand van een tafel of bureau waarop je een dikke handdoek of deken hebt gelegd. Begin met het maken van een kleine beweging met je heupen en voer langzaam het tempo op.

Waarom juist zo: het is echt fantastisch wanneer je van een stevige, constante druk op je clitoris houdt.

Maak het nog spannender: voel je je een beetje eenzaam, dan kun je de leuning ook met je dijen omklemmen en je man je van achteren binnenkomen. Zorg er echter wel altijd voor dat je zo geen meubels stuk maakt.

6. Opzoek naar de G-Spot

Zo voer je deze positie uit: ga op je rug liggen en trek je knieën op in de richting van je borst. Steek vervolgens één of twee vingers diep in je vagina, terwijl je je vinger terugtrekt, mag je echter niet vergeten om extra druk uit te oefenen op de voorkant van je vagina en baarmoedermond. Dit kun je onder andere doen door je vinger wat te krommen alsof je een wenkend gebaar maakt.

Waarom juist zo: met deze beweging is het volkomen normaal om in het begin een lichte aandrang te voelen dat je moet plassen, maar met wat oefening en na een paar sessies kun je juist een hete, aangename ervaring verwachten.

Maak het nog spannender: probeer dit ook eens een keertje met maar één been dat naar je borst op is getrokken en het andere naar voren uitgestrekt is, hierdoor zal de sensatie immers zeker veranderen.

7. Ritmisch tikken

Zo voer je deze positie uit: ga op één zij liggen met één been uitgestrekt en het andere gebogen. Spreid met één hand je schaamlippen voorzichtig een beetje uit elkaar en houd ze opzij, vervolgens breng je een klein druppeltje glijmiddel aan op je blootliggende clitoris. Daarna ga je er met je andere hand voorzichtig op tikken.

Waarom juist zo: tikken, in plaats van wrijven, kan snelle en intense sensaties tot gevolg hebben voor de dames die een directe stimulatie als te intens ervaren.

Maak het nog spannender: harder of sneller tikken zorgt voor verschillende sensaties. Kijk hoe lang je het volhoudt of vraag je partner om ook deel te nemen aan deze vorm van genot.

Ze Magazine - Lifestyle trends