Alleen maar omdat vrijwel heelde op een dag in februari geobsedeerd lijkt te zijn van de liefde, wil dat nog niet zeggen dat dit iets is dat voor iedereen zou moeten gelden. Voor gelukkige singles is dit wellicht een goed excuus om zelfs chocolade te gaan eten. Maar op het moment dat je op Valentijnsdag denkt aan het vinden van een geliefde, dan kan deze speciale dag van de liefde een uitstekende motivatie zijn om een stap in de juiste richting te zetten.

Basisregels voor een nieuwe relatie

Onze deskundigen hebben de volgende 12 tips voor je verzameld om je kansen op het liefdespad te vergroten:

1. Wachten totdat de ware op je pad komt kan averechts werken

Wachten totdat de ware je pad zal kruisen, kan averechts uitpakken en is eigenlijk hetzelfde als zeggen dat je een baan zult vinden op momenten dat je er het minst naar op zoek bent, zei Pepper Schwartz, een relatiedeskundige en professor in de sociologie aan de Universiteit van Washington. Het is weliswaar mogelijk, maar helaas zal het maar sporadisch gebeuren. “Voor het gros van de mensen die op zoek zijn naar een baan geldt dat ze werkloos zijn. Het is dan meestal ook alleen maar een excuus omdat iemand bang is om actief opzoek te gaan en de moeite te nemen iets te vinden dat bij je past.

Hoewel deze aanpak voorkomt, is het absoluut geen goede strategie. Dit betekent echter niet dat je als een wanhopige opzoek moet gaan naar de ware liefde, maar wel dat je moeite dient te doen om iemand te vinden, zonder dat je je als een dwaas gaat gedragen.

Ze Magazine - Lifestyle trends

15 REACTIES