Een relatiebreuk is op zich al vervelend en moeilijk genoeg, maar wanneer je nog altijd verliefd op hem bent, dan is het haast een ondraaglijke situatie. Het voelt dan immers alsof je hart iedere dag opnieuw uit je borst wordt gerukt. Je probeert een relatiebreuk zo lang als je kunt tegen te gaan, maar je daarmee maakt je het alleen maar erger voor jezelf. Ik zou dan ook willen zeggen dat wanneer je een einde aan je relatie maakt, je je beter zult gaan voelen, maar dat wel een poosje nodig zal hebben om te kunnen helen. In de tussentijd zijn er een aantal manieren om een ​​beetje makkelijker om te gaan met de situatie.

1. Accepteer dat liefde alleen niet voldoende is

Het is net als een plens koud water in je gezicht. Toen ik zelf een relatiebreuk meemaakte was ik jong en naïef. Ik dacht absoluut dat liefde voldoende zou zijn om onze problemen op te kunnen lossen, maar de problemen werden echter niet beter, ze werden juist alleen maar erger. Liefde is dan ook niet altijd voldoende om een ​​relatie te kunnen redden. Alleen maar vanwege het feit dat je van hem houdt, wil dat nog niet zeggen dat hij voor altijd in je leven zal blijven.

Zie ook: ben je ongelukkig in jouw huidige relatie? 

2. Realiseer je dat het niet jouw schuld is

Had ik dit of dat maar gedaan, of juist achterwege gelaten. Hield ik niet voldoende van hem? Geef jezelf nooit de schuld van een relatiebreuk. Het is niet jouw schuld (of van wie dan ook). Soms gaan partners ieder een andere weg in of verdwijnt de chemie die er in het begin absoluut wel was. Hoe dan ook, de relatie werkt gewoon niet meer.

3. Bedenk wat het beste voor je is

Jezelf ’s nachts in slaap huilen is dat het beste? Nee, wanneer je namelijk je zo ellendig voelt, dan is het tijd om een einde te maken aan bepaalde dingen. Je gaat immers verder met je leven. Je zult je op een dag zelfs gaan beseffen dat er een liefde bestaat die sterker is dan die je nu voelt. Je moet voor jezelf zorgen, zelfs al wil dat zeggen dat je je eigen hart moet breken.

4. Zorg eerst voor wat ondersteuning

Ik maakte de tragische fout om niet met mijn vrienden en familie te praten voordat ik een einde maakte aan de relatie. Ik kapte dingen af ​​en had me nog nooit zo alleen gevoeld. Laat je vrienden en/of familieleden dus weten wat er aan de hand is en neem ten minste één persoon waar je mee kunt praten even in vertrouwen voordat je ergens een einde aan maakt. Je hebt voor en na een relatiebreuk namelijk ondersteuning nodig om er zeker van te zijn dat je dit niet alleen door hoeft te maken.

5. Neem wat tijd voor jezelf nadat je de relatie hebt beëindigd

Ik weet dat het lastig zal zijn is om na een relatiebreuk over het leven na te gaan denken. Het enige dat ik goed heb gedaan, was nadenken over wat ik direct diende te gaan doen om me er overheen te helpen komen. Ik heb mijn agenda en werkrooster opnieuw ingedeeld, zodat ik nog een paar dagen de tijd had om mezelf terug te trekken en muziek af te spelen. Je kunt echter ook een vakantie plannen, met vrienden afspreken of gewoon een paar dagen vrij nemen van je werk. Maak gewoon wat tijd vrij om die eerste emotiegolf de baas te kunnen worden.

6. Pak wat zakdoekjes erbij en praat met elkaar

Ik heb er een hekel aan om te huilen, maar ik wist mijn ogen te verbazen toen ik een einde maakte aan de relatie met de man waar ik verliefd op was. Het was tevens de enige keer dat ik hem ooit heb zien huilen. Ik kon niet eens een “we moeten praten” uitbrengen zonder dat mijn stem brak. In dat soort situaties moet je echter sterk zijn en je partner zeggen wat je moet zeggen en dat op een respectvolle manier doen. Dit doet hem immers ook pijn, dus het is goed om te huilen. Zeg elkaar dus vaarwel door de tranen heen.

7. Blijf zoveel mogelijk uit elkaars buurt

Ik wilde hem zo graag in de gaten blijven houden. Ik wist echter ook dat wanneer ik dat deed, ik wellicht iets stoms zou doen, zoals weer bij elkaar komen. Natuurlijk, zelfs het zien van hem in het voorbijgaan deed me vreselijk veel pijn. Maar probeer zeker niet je (ex)partner te checken op social media of rond te hangen op dezelfde plaatsen als waar hij, of zij, vaak te vinden is. Blijf gewoon weg van deze plaatsen en geef jezelf de tijd om over hem, of haar, heen te komen.

8. Laat eventuele vriendschap even wachten

Dit is niet het juiste moment om te proberen om vrienden te blijven. Stel een bepaald moment in de verre toekomst in om daar samen een keer over te praten. Je zult namelijk niet gewoon vrienden kunnen zijn na een relatiebreuk. Of je komt weer bij elkaar en je er volgt weer een relatiebreuk, anders dan haat je elkaar gewoon. Het is dan ook meestal het beste om gewoon uit elkaar te blijven.

9. Doe alle herinneringen de deur uit

Ik zeg niet dat je iets weg moet gaan gooien, maar haal wel alle foto’s van hem, of haar, weg en stop speciale cadeaus in een doos ergens achter in een kast. Ik heb nog altijd geschenken die mijn ex me ooit heeft gegeven, maar in het begin heb ik deze allemaal uit het zicht gezet. Het was gewoon te pijnlijk voor me om hiermee om te gaan.

10. Huil als dat nodig is

Hoor je een liedje dat je aan hem doet denken? Huil dan als dat nodig is. Weet je hoe je een wond in je hand schoon kunt houden? Tranen zijn hiermee te vergelijken en daarmee kun je dus ook je hart reinigen, dus laat je tranen maar stromen. Op een dag zul je geen behoefte meer hebben om te huilen. Iedere nieuwe dag voelde ik me dan ook beter. Ik heb een aantal dagen gehuild en daarna, de week die volgde, nog maar een paar keer. Uiteindelijk, ongeveer een maand later, kon niets er meer voor zorgen dat mijn tranen gingen stromen.

11. Laat een hereniging achterwegen

Herenigingen zijn leuk, maar niet nadat je een serieuze relatie als deze hebt gehad. Het is veel te simpel om je liefde bloot te stellen aan een hereniging en vaak zal dat niet goed aflopen. Blijf single en laat herenigingen nu zeker achterweg. Je wilt namelijk niet gaan huilen terwijl je midden in een herenigingsvrijpartij bent beland.

12. Vraag hulp aan je vrienden

Ik heb mezelf wellicht een aantal dagen teruggetrokken, maar mijn vrienden belden nog steeds iedere dag. Na een paar dagen ging ik met hen uit eten. Ik was niet de meest gelukkigste persoon op aarde, maar het hielp me wel doordat zij me konden ondersteunen. Sluit familie en vrienden dus niet buiten, maar praat met hen, laat hen je wat afleiding bieden.

13. Treur maar maak het niet erger voor jezelf

Je zult zeker gaan treuren na een relatiebreuk, dat is volkomen normaal. Maar maak dingen niet opzettelijk erger voor jezelf. Je kunt weliswaar naar zijn, of haar, foto kijken of een video van jullie twee steeds weer opnieuw aanzetten, maar maak het niet erger. Zet een paar liedjes op die gaan over ene relatiebreuk of kijk naar een echte meidenserie, maar doe verder geen dingen die het helingsproces in de weg staan.

14. Weet dat de pijn snel weer verdwenen zal zijn

Je kunt je binnen een paar weken weer beter gaan voelen, of wellicht een aantal maanden of langer duren. Geloof me, maar de pijn die je nu voelt zal op een bepaald moment stoppen. Je zult waarschijnlijk opnieuw verliefd worden. Net als met de genezing van een wond of het hebben van lichamelijke pijn, zal de heling echter tijd kosten. Geef jezelf dan ook zeker de tijd die je nodig hebt en je zult er uiteindelijk alleen maar nog sterker uitkomen.

Ze Magazine - Lifestyle trends

60 REACTIES