Wanneer je tot her besef komt dat alles wat je wist over het zijn van een swinger een complete leugen was, dan is dat uiteraard geweldig nieuws. En wellicht dat jij en je partner na het lezen van een bepaald artikel over dit onderwerp reageren zo van: “Nou, omdat het niet allemaal enge, oudere mensen zijn in een regenjas, is het wel leuk om je eens met iemand anders te zien …” Of misschien ook niet, maar hoe dan ook, op het moment dat je er zelfs maar over nadenkt om over swingen na te gaan denken, samen met je vaste partner, je verkering of gewoon die enorm leuke friend with benefits die je op Tinder hebt leren kennen, dan zijn er een paar dingen die je absoluut dient te weten voordat je er daadwerkelijk aan gaat beginnen. We hebben een groep swingers gevraagd wat die “dingen” dan wel zijn, en hieronder kun je lezen wat ze ons vertelden.

1Zorg er altijd voor dat jullie allebei op één lijn zitten

Weet je dat het eigenlijk een beetje vreemd is wanneer jullie allebei naar een cocktailparty gaan en jij van plan was om gewoon een drankje te doen, maar jouw wederhelft juist van plan was om er een hele nacht door te halen? Vermenigvuldig dat dan met, bijvoorbeeld oneindig plus één. Omdat ruzies om al vroeg een feest te verlaten één ding zijn, ruzies hebben over het krijgen van orale seks van een vreemde, terwijl je niet eens wist dat je helemaal niet zo was, is namelijk nog erger.

2Maak samen afspraken, maar besef tevens dat deze later mogelijk veranderen

Wanneer je er volkomen zeker van bent dat je om dezelfde reden gaat swingen, dan dien je bepaalde afspraken te maken. Wanneer specifieke afspraken bepaalde regels inhouden die je sinds de laatste klas van de lagere school nog niet hebt gebruikt, zoals “kussen is geen probleem, maar andere lichamen betasten is dat zeker niet.” En dat terwijl de inzet nu een stuk hoger ligt dan tijdens “7 Minutes in Heaven , “de afspraken kunnen in dit geval dan ook worden gewijzigd, afhankelijk van de mate waarin je je daarbij op je gemak en veilig voelt.

3Probeer eerst een parenclub of een swingersfeestje

Op het ogenblik dat je een ander koppel wilt ontmoeten voor een wellicht-wellicht-niet-echt-zeker-groepssekssessie, dan is het vaak beter om deze mensen te gaan ontmoeten in een grote sociale omgeving waar bovendien sprake is van een zekere mate van (betaalde) beveiliging, andere mensen en een heleboel condooms? Of toch liever via een chatroom op het internet? Wanneer je al zo lang in een relatie zit dat je dit niet meer weet, dan is het antwoord in geen geval ‘in een chatroom op het internet’.

4Je moet sociaal ingesteld zijn

Talloze mensen gaan naar parenclubs en klagen, zoals ze waarschijnlijk op de middelbare school ook al deden, dat iedereen daar “te gewoontjes” is. Maar er zijn geen Regina Georges in de swingerswereld, en niemand zal je bespotten en zeggen , “Je kunt niet met ons meedoen.” Ja, swingers worden weliswaar aangetrokken door hun vrienden, net als iedereen, maar komen eveneens gewoon een kamer binnen en zeggen hallo, en je zult verrast zijn hoe snel mensen je welkom zullen heten.

5Ga er vroeg naartoe

Een sober gezelschap laten zien op het moment dat iedereen drinkt, is niet eenvoudig. Het laten zien van dat swingersfeest nadat iedereen seks met elkaar heeft gehad? Dat is iets dat je ronduit vernederend zou kunnen noemen. Kom dus al op tijd opdagen, maak een praatje met het personeel achter de bar en krijg een goed beeld van hoe de locatie eruit ziet. Een heleboel parenclubs zullen je doorgaans een rondleiding geven wanneer je dat vraagt, daarna heb je een mooie gelegenheid om met je partner te praten over een actieplan dat opgesteld moet worden voor die avond.

6Ken het jargon van de swingerswereld

Zodra je bepaalde zinnen of woorden hoort in een parenclub of op een swingersparty, dan kan het je best vreemd in de oren klinken. Zo zijn er bijvoorbeeld termen die erop duiden dat koppels een volledige relatie hebben met een ander paar. Maar ook is een unicorn niet alleen een mythisch wit paard; maar een alleenstaande vrouw die in haar eentje swingersevenementen bijwoont.

Andere nuttige termen zijn ‘zachte ruil‘ (koppels die met andere stellen willen spelen, maar niet helemaal voor een vrijpartij zullen gaan) en ‘de levensstijl’, is de term die swingers graag willen gebruiken om hun, manier van leven en het hebben van seks met anderen mee te beschrijven.

7Drink alcohol met mate

Weet je wat een ellendig gevoel is? De hele week fantaseren over het hebben van  een triootje, maar wanneer het puntje bij het paaltje komt beseffen dat je te veel gedronken hebt om er iets leuks van te kunnen maken. Natuurlijk heb je wellicht één of twee drankjes nodig om te wennen aan het idee om te gaan swingen, maar wanneer je hierin overdrijft is de kans groot dat je niet alleen een kater van drank eraan overhoudt, maar ook een blauwtje loopt op seksueel gebied. Net zoals in het gewone leven, wil immers niemand graag seks hebben met een dronken hoop ellende.

8Heb realistische verwachtingen

Zelfs op het moment dat jij en je partner er allebei mee instemmen om “er helemaal voor te gaan”, ga dan niet naar een parenclub met de onrealistische verwachting van een succesvol eerste feestje. Niemand staat namelijk garant voor een orgie, en in sommige gevallen ga je niet op zoek naar koppels die je leuk vindt. De actie start wellicht pas veel later op de avond, dus zorg ervoor dat je je niet verveeld en weggaat voor middernacht. Dat is namelijk vaak het moment waarop iedereen pas echt los gaat.

9Laat de vrouw het voortouw nemen

Mannen, wanneer je een vrouw hebt die zelfs overweegt om deel te nemen aan een vrijpartij waarbij je seks kunt hebben met andere dames, dan heb je eigenlijk al veel gewonnen. Push deze kwestie echter niet en zet je vrouw zeker niet onder druk zetten om iets te doen wat ze eigenlijk helemaal niet wil, je dient haar zelfs in belangrijke mate te laten beslissen wat jij zult gaan doen.

Laat haar eveneens alle introducties regelen. In de swingerswereld zijn het namelijk de vrouwen die het groene licht geven, dus heb geduld en ga ermee akkoord dat zij de baas is op deze evenementen.

10Kijk eerst en neem dan pas een besluit

Je kunt zoveel online onderzoek doen als je wilt, maar je zult niet echt kunnen snappen hoe het is om je in een swingersomgeving te bevinden totdat je er een keer bent geweest. De eerste keer is het vaak een goed idee om gewoon te gaan kijken hoe allerlei zaken zich ontplooien. Wanneer dat dan iets blijkt te zijn waar je zin in hebt, dan kun je uit gaan zoeken op welke manier je hierin mee kunt gaan en ga vervolgens weer terug. Maar vervolgens samen afspraken en kijk waar het vanaf dat punt verder kan gaan.

11Je moet altijd een nabespreking houden

Het lijkt wellicht een beetje op de telefonische vergaderingen op het kantoor die elke maand plaatsvinden waar heel je team kijkt naar de dingen die het heeft weten te bereiken, wat goed werkte en wat juist niet. Bij het swingen doe je eigenlijk precies hetzelfde met je partner na iedere swingervaring;

het gesprek stelt je namelijk prima in staat om de ervaring samen te bespreken en uit te zoeken of bepaalde afspraken dienen te worden gewijzigd of wellicht toe moeten worden gevoegd, maar eveneens of dat er andere dingen zijn die je een volgende keer graag eens uit zou willen proberen. Zoals met alles in een relatie, zal ook swingen absoluut niet werken wanneer je niet goed met elkaar communiceert.

En praten over wat je deed na de daad is het meest belangrijke aspect bij het organiseren van de volgende ervaring die je je nog beter moet laten voelen.

Ze Magazine - Lifestyle trends

10 REACTIES