Ondanks dat het een geweldig idee zou zijn, is er nog steeds geen echt praatcafe dat speciaal bedoeld is voor vrijgezellen. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel cafés die zo nu en dan een zogenaamde vrijgezellenavond organiseren. Om die reden hebben we 5 mooie locaties voor je opgezocht waar je goed kunt vertoeven en eventueel wel nieuwe vrijgezellen tegen het lijf kunt lopen, en dat alles in een natuurlijke omgeving!

1. Bois de la Cambre in Brussel

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Giuseppe (@cerebro84) op

Bois de la Cambre, oftewel het Kamerenbos, maakt met een oppervlakte van 124 hectare deel uit van het oude bos van Soignes (Zoniënwoud). In 1842 werd het bos door de stad geannexeerd en landschapsarchitect Keilig was verantwoordelijk voor het ontwerp. Op zaterdagen en zondagen zijn bepaalde routes in het bos afgesloten voor auto’s, waardoor de weg vrij is voor fietsers, joggers, skaters en andere bezoekers.

Bezoekers die in het weekend om het bos vertoeven, kunnen de veerboot nemen om bij het eiland te komen om daar de inwendige mens te verwennen.

Locatie:

Het Bois de la Cambre is vanuit het stadshart van Brussel te bereiken via de Louizalaan.

2. Middelheimpark in Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @pv_goldberg op

Het Middelheimpark is een openluchtmuseum waar beelden tentoon zijn gesteld. Jet park is 30 hectare groot en is een onderdeel van het Nachtegalenpark. De tentoonstelling is het resultaat van de ‘Biënnale Middelheim’, die vanaf 1951 elke twee jaar in het park werd gehouden. Na twintig evenementen werd besloten deze beeldententoonstelling op een andere wijze aan te vullen en bestaat tegenwoordig uit tweehonderd beelden en zijn er ook geregeld wisseltentoonstellingen te zien in het Braem-paviljoen. Naast de beeldentuin is er ook een plantentuin Hortiflora te bezoeken (met een oppervlakte van 5 hectare).

Locatie:

Middelheimlaan 61

2020 Antwerpen

3. Parc Josaphat in Schaerbeek

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eric Ostermann ??? (@bruxelles_par_eric_ostermann) op

In het ruim een eeuw oude park zijn op een oppervlakte van 20 hectare grasperken, bossen, vijvers en recreatiepleinen te vinden. Je kunt er schitterende wandelingen maken, maar ook gewoon lekker ontspannen of van de rijke geschiedenis en cultuur proeven. Geregeld worden er uiteenlopende activiteiten in het park georganiseerd, zoals concerten, geleide bezoeken, natuurwandelingen en minigolf, maar ook Jeugd- en Gezinsfeesten, Boem Patat Josaphat, … en het Kriekenfeest.

Het Josaphatpark is tevens een openluchtmuseum omdat er langs de paden diverse beelden of bustes van onder andere schrijvers en kunstenaars tentoon staan gesteld.

Locatie:

Avenue Ambassadeur van Vollenhoven

1030 Schaerbeek

4. Koningin Astridpark in Brugge

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alex Quintero Yanes (@aaquinteroyanes) op

Het Koningin Astridpark is een park dat gelegen is in het hartje van Brugge. Het is de uitgelezen plek om even aan de drukte van alledag te kunnen ontsnappen. Het park ligt dichtbij een aantal van de meest bezochte plaatsen van Brugge, maar is desondanks toch een oase van rust. Door de omringende bomen en struiken verandert het park namelijk in een wat afgelegen locatie. Het kleine meertje en de vrolijk gekleurde kiosk zijn dan ook een perfecte plek om te ontspannen.

Locatie:

Stalijzerstraat 11

8000 Brugge

5. Leopoldpark in Oostende

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anna (@ulverinna) op

Het Leopoldpark is een ontwerp van tuinarchitect Louis Fuchs naar het model van een Engels park, met bruggetjes, wandelpaden en bloemperken. Het park werd deels aangelegd over de oude stadswallen, maar tevens deels erbuiten in het militair domein. Het park heeft een oppervlakte van circa 5 hectare.

Het is een groene oase in het hartje van Oostende, waar je prima kunt wandelen en genieten van de rust in een natuurlijke omgeving. Je kunt bovendien langs een beeldenroute wandelen en uiteenlopende kunstwerken en het bekende bloemenuurwerk (met een doorsnede van 9 meter) bewonderen.

Locatie:

Leopold II-laan

8400 Oostende

Ze Magazine - Lifestyle trends