Antwerpen is een fantastische stad om te wonen, te werken, te studeren en je te vermaken. Maar is deze stad eveneens een geschikte locatie om vrijgezellen te leren kennen? Op deze vraag kunnen we volmondig met ja antwoorden. Om het je te bewijzen hebben we dan ook hieronder een aantal plaatsen voor je op een rijtje gezet, en van een korte omschrijving voorzien, waar je in de stad Antwerpen leuke vrijgezellen tegen kunt komen.

1. Begijnhof

Goed bereikbaar via centraal station.

In Antwerpen vind je een bijzonder plekje: het Begijnhof. Dit ligt verborgen naast de universiteit, in de binnenstad waar lieflijke huisjes en het Sint-Catharinakerkje samen met een schitterende binnentuin en boomgaard zijn gesitueerd. Je kunt hier heerlijk wandelen door de gekasseide straatjes, genieten van de rust en even terug in de tijd gaan naar de zestiende eeuw. In het verleden woonden in het Begijnhof een gemeenschap van devote Gentse vrouwen, die een religieus leven leidde dat het midden hield tussen dat van leken en dat van kloosterlingen. Tegenwoordig heeft het Begijnhof een woonfunctie en wonen er mensen in de huisjes rondom een pleintje en het aangrenzende steegje. Het oorspronkelijke karakter en de rust van het Begijnhof zijn ondanks deze verandering tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Tijdens een wandeling door het Begijnhof kun je, zeker met mooi weer zonder al te veel moeite interessante vrijgezellen tegenkomen die eveneens op zoek zijn naar rust (en wellicht ook wel naar jou).

Zie ook: Lekker ontbijten in Antwerpen doe je hier

2. Meir

Voor liefhebbers van winkelen is de Antwerpse Meir een waar paradijs te noemen. De autovrije straat herbergt immers de meest uiteenlopende winkels met zowel de grote als de wat minder grote merken. In dit winkelgebied wordt bovendien op een bijzondere manier de mode van tegenwoordig gecombineerd met eeuwenoude gevels en panden. Uiteraard kun je op deze locatie eveneens heerlijk chillen en nieuwe mensen leren kennen in één van de gezellige horecazaken in de buurt. Aan de Meir ligt overigens ook de Stadsfeestzaal, een buitengewoon fraai neoclassicistisch gebouw dat stamt uit het jaar 1908, dat na een omvangrijke restauratie en verbouwing veranderd is tot een schitterend winkelcentrum. Je vindt er naast winkels ook enkele pop-up stores en daarnaast worden in dit gebouw geregeld (doorgaans besloten) evenementen en feesten georganiseerd. Zowel op de winkels als op de uitgaans- en feestgelegenheden komen de meest uiteenlopende mensen af waardoor de kans aanzienlijk groot is dat je er een interessante vrijgezel tegen het lijf zult lopen en de vonk over kan slaan.

3. Terrasje op de Grote Markt

De Antwerpse Grote Markt is een driehoekig plein in het hart van de stad. Het is de ideale plek om een toer door de stad te beginnen of juist te eindigen. Wanneer het weer het toelaat, dan zul je merken dat de diverse terrasjes op de Grote Markt overvol zitten. Het plein herbergt namelijk een groot aantal cafés en restaurants waar je de inwendige mens op tal van manieren kunt verwennen: ongeacht of je nu alleen maar wilt genieten van een heerlijk, koel pintje of dat je een voortreffelijke maaltijd voorgeschoteld wilt krijgen, op de Grote Markt is het allemaal mogelijk. Vanwege de talloze horecagelegenheden en de gezellige sfeer trekt de Grote Markt van Antwerpen bezoekers van allerlei pluimage, en dus ook ene heleboel vrijgezellen. Indien je dus nieuwe mensen wilt leren kennen, en daar wellicht een leuke date of relatie aan over wilt houden, dan ben je hier zeker op de juiste plaats.

4. Avondje feesten in de villa discotheek

In het zuiden van de stad Antwerpen, aan de Limbastraat 1, vindt je een heus paradijs voor mensen die houden van het extravagante nachtleven. Op deze locatie zul je een gemêleerd gezelschap aantreffen van dertigers en jongeren die zich allemaal uitleven op het ritme van

De beste clubdj’s van ons land. Geregeld zijn hier ook allerlei beroemdheden te vinden die eveneens een avondje willen stappen. De Villa is dan ook de uitgaansgelegenheid die zowel doordeweeks als in het weekend goed bezocht wordt. Bovendien zal bij goed weer de discotheek veranderen in een openluchtclub. Omdat deze locatie ook wel aan wordt geduid als de place to be voor iedereen die gezien wil worden, zul je hier ook een heleboel interessante vrijgezellen tegen kunnen komen. De kans dat je er de liefde van je leven zult vinden, is om die reden dan ook erg groot.

5. Wandelen in het stadspark

In het hart van de stad Antwerpen, aan de drukke Quinten Matsijslei en de Van Eycklei, ligt het Stadspark. Wanneer je eenmaal in het park aan bent gekomen, merk je gelukkig niet veel meer van de stadse hectiek. In dit park kun je niet alleen naar hartelust wandelen en hardlopen, maar ook rustig gelezen op een bankje. Bovendien zijn langs de vijver van het Stadspark een aantal gedeeltes ingericht als ligweide, terwijl andere delen bedekt zijn met wat langer gras. Het Stadspark van Antwerpen ligt op loopafstand van het Centraal Station en de Meir zodat het een ideale locatie is om nieuwe mensen (en dus ook interessante singles) te leren kennen en om te daten natuurlijk.

6. Op het strand van Sint-Anneke

Veel mensen die de stad Antwerpen niet goed kennen, zullen niet of nauwelijks iets over het Sint-Annastrand, of liefkozend het strand van Sint-Anneke, weten. Op dit strand bevond zich in het verleden het dorp Sint Anna waar de Antwerpenaren met de veerboot naartoe kwamen om van de beroemde mosselen te genieten. Het strand van Sint-Anneke is een recreatief middelpunt van de stad. Behalve het strand zijn er langs de Schelde ook verschillende horecagelegenheden, een openluchtzwembad (dat alleen geopend is in de zomer, een minigolfbaan, een camping, een jachthaven, uiteenlopende speelgelegenheden en het Sint Annabos te vinden. In de zomer is het doorgaans gezellig druk op en rondom het strand van Sint-Anneke. Tussen de mensen die op het strand of de dijk liggen, die iets eten en/of drinken in één van de restaurantjes of die een wandeling maken over de dijk, zitten uiteraard een heleboel interessante vrijgezellen. De kans is dan ook behoorlijk groot dat de vonk over zal slaan tussen jou en een interessante single. Dit is zelfs het geval wanneer je het strand bezoekt in de winter, hoewel het dan beduidend rustiger is.

Handige tip: dit zijn de meest romantische locaties in Antwerpen

7. Iets drinken in Café d’Anvers

Bezoek de drinkgelegenheden in Antwerpen

Café d’Anvers is een nachtclub aan de Verversrui 15 in Antwerpen en bevindt zich in een voormalige zestiende eeuwse kerk, en is vooral gericht op liefhebbers van housemuziek. Elke week worden hier feesten georganiseerd met bekende DJ’s. Bovendien wordt iedere donderdag tussen 21:00 en 23:00 in Café d’Anvers een radioshow verzorgd, deze wordt gehost door Nina de Man en gezonden op 100,2 FM, 107.0 FM en online op radiofg.be. In deze show worden interviews gehouden, dj-hitlijsten afgewerkt en nieuwe releases ten gehore gebracht. Wanneer je dus op zoek bent naar een single die, net zoals jij, dol is op housemuziek onder het genot van een drankje, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres.

8. Cocktail drinken bij restaurant Appelmans

Onder het genot van een heerlijke cocktail kun je in de Private bar van restaurant Appelmans de meest uiteenlopende mensen tegenkomen (dus ook een heleboel interessante singles). Je vindt deze locatie aan het Papenstraatje 1 in de stad Antwerpen, Hier kun je op iedere vrijdag en zaterdag terecht in de Private Bar voor een lekkere cocktail, maar ook voor een uitstekend glas wijn of een verfrissende Belgische pint. Al zittend op één van de klassiek gestoffeerde stoelen, op de grote lederen bank of aan de bar kun je hier zonder moeite nieuwe mensen leren kennen. Samen in een ontspannen ambiance een drankje drinken en een praatje maken kan immers leiden tot heel veel moois als je hier eenmaal de ware tegen bent gekomen.

9. Rommelmarkt in Antwerpen

Als je een liefhebber bent van oude spulletjes, hebbedingetjes of snuisterijen, dan kun je absoluut je hart ophalen op één van de rommelmarkten die de stad Antwerpen geregeld organiseert. Wanneer tussen de diverse kraampjes en verkopers struint, kun je bovendien een groot aantal leuke mensen tegenkomen en gemakkelijk nieuwe contacten leggen. Indien je dus op zoek bent naar een potentiële partner, dan is dit een uitgelezen plek om andere vrijgezellen tegen te komen. Voordat je het weet, heb je dus niet alleen een goede koop gedaan, maar krijg je nog een lief op de koop toe.

10. Concert in het sportpaleis

Aan de Schijnpoortweg 119 in Antwerpen worden vandaag de dag geregeld concerten gegeven. Op deze locatie bevindt zich namelijk het Sportpaleis: een multifunctionele evenementenhal waar de meest uiteenlopende evenementen kunnen worden georganiseerd. Naast concerten, worden hier namelijk ook sportevenementen, feesten en beurzen gehouden. Wanneer je echter naar een concert gaat in het Sportpaleis, dan weet je op voorhand al dat er ook een heleboel vrijgezellen aanwezig zullen zijn die dezelfde muzieksmaak hebben als jij. Op het moment dat de vonk tussen jou en een interessante single dus overslaat ben je dus al verzekerd van één gemeenschappelijke interesse: jullie liefde voor muziek.

11. Feesten in het Felix Pakhuis

Het Felix Pakhuis, officieel het Sint-Felixpahuis geheten, is gevestigd aan de Godefriduskaai in Antwerpen. Het is één van de meest indrukwekkende pakhuizen uit de negentiende eeuw en is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Antwerpse haven en stad. Vandaag de dag wordt er niet alleen het stadsarchief van Antwerpen hier gehuisvest, maar dient de locatie ook als uitgelezen plaats om te feesten. Er is naast een restaurant immers ook een evenementenlocatie te vinden. Indien je dus houdt van het goede leven en op zoek bent naar interessante gelijkgestemde vrijgezellen, dan is het bezoeken van één van de feesten die hier worden gehouden, zeker een aanrader, En wie weet: vind je hier de liefde van je leven en kom je hier na enige tijd nog eens terug om er jullie huwelijksfeest te vieren.

Ze Magazine - Lifestyle trends