Een aantal van de beste avonturen die je op vakantie kunt beleven, zal op je liggen te wachten onder het oppervlak van de zee. Uiteraard is het fantastisch om op je blote voeten over het strand te stappen of om heerlijk te genieten van een ontspannen massage in een resort. Maar niets is te vergelijken met de sensatie van het dichtbij zijn en het één worden met de oogverblindende koraalriffen of het vrolijke onderwaterleven.

Het maakt dan ook helemaal niet uit of je volgende vakantie een feest- of een meer spiritueel tripje zal zijn, je moet er eigenlijk gewoon een keer snorkelen aan toevoegen om deze ervaring van je bucket list af te kunnen vinken. Om je alvast een beetje op te warmen hebben we hieronder een lijst gemaakt van de meest fantastische snorkeling locaties die echt niet op je bucket list mogen ontbreken.

1. Buck Island, Verenigde Staten van Amerika

Buck Island is een fantastische keuze zowel als je een ervaren snorkelaars bent, maar even goed voor beginners. De kristalheldere, ondiepe wateren zijn namelijk de plaats waar maar liefst drie verschillende soorten zeeschildpadden thuishoren, die hun habitat delen met de meest uiteenlopende tropische vissen. Wanneer je bovendien de wrakken van de gezonken schepen langs het oppervlak goed in de gaten houdt, dan kun je wellicht zelfs een heuse schat tegenkomen.

2. Silver Bank, Dominicaanse Republiek

Een groot aantal snorkel locaties biedt kleurrijke vissen en luxe koraal, maar niet alleen dit want het is tevens een thuisbasis voor bultruggen. Bij Silver Bank kun je met deze zachtaardige schoonheden zwemmen in de periode tussen december en april. De ondiepe wateren zijn namelijk hun ideale broedplaatsen, waar ze ver weg van de grote schepen rustig kunnen genieten. Bezoekers die hun gebied binnenkomen met een bril en vinnen aan, zijn echter van harte welkom.

3. Ambergris Caye, Belize

Ambergris Caye is het op één na grootste barrièrerif op aarde. Bezoekers kunnen er genieten van een milde introductie op het gebied van het snorkelen tussen vissen, paling en roggen. De nieuwsgierige snorkelaars kunnen enkele dingen leren in het Hol Chan Marine Reserve, en de wat dappere gasten kunnen er met de haaien gaan zwemmen. Er is dus werkelijk voor iedereen. Van jong tot oud, wat te zien, te doen en te beleven in dit heuse snorkelparadijs.

4. Isla Holbox, Mexico

Als het zwemmen tussen haaien je aandacht heeft getrokken, dan kun je wellicht een trip maken naar Isla Holbox. Dit eiland ligt voor de kust van het schiereiland Yucatan in Mexico, waar het snorkelaars een perfecte mogelijkheid biedt om tussen de aanwezige walvishaaien te zwemmen. Deze vissen van ruim achttien meter zijn vrijwel altijd gewoon een stelletje vriendelijke reuzen. Bezoekers zullen echter geïmponeerd worden door hun kracht en voorkomen in het water zonder dat ze bang hoeven te zijn voor een aanval of letsel.

5. Galapagos-eilanden, Ecuador

Laat de Darwin in je naar boven komen in de zeeën rondom de Galapagos-eilanden.

Dit is immers één van de beste snorkel locaties voor mensen die graag de dingen net even anders doen dan de rest. Het is geen locatie waar je koraal of kleine vissen tegen zult komen. Maar wel eentje waar de grote dieren even buiten komen spelen. Hier kunnen bezoekers tussen de zeeleeuwen, dolfijnen en schildpadden zwemmen. Je zou zelfs zomaar een orka of een Galapagospinguïn te zien kunnen krijgen. Verder zou je het extra spannend kunnen maken door Devil’s Crown binnen te gaan. Dit is namelijk een gezonken vulkaankegel, waar tegenwoordig murenen, felgekleurde vissen en nog veel meer mooi te vinden zijn. Vergeet echter niet dat ook het avontuur op het land meer dan de moeite waard zal zijn om te gaan bekijken met allerlei soorten die uniek zijn voor deze eilandengroep !

6. La Jolla Cove, Verenigde Staten

Een andere unieke locatie om toe te voegen aan je lijst met snorkelplekken is La Jolla Cove. Deze locatie zit verscholen in het achterland van San Diego en vormt een ware uitdaging voor de ervaren zwemmers. Terwijl je van de baai naar de grotten zwemt, kunnen de omstandigheden namelijk variëren en de aanwezige stromingen veranderen. Maar al deze moeite is het zeker meer dan waard omdat de grotten de thuisbasis vormen voor de zeeleeuwen en voor het genieten van adembenemende uitzichten. Je vergeet dan ook op slag de levendigheid van de nabijgelegen stad, wanneer je ronddobbert om de oceaan te verkennen. Wanneer je vervolgens even een ​​pauze neemt langs de kust dan is het niet moeilijk om ergens een octopus, kwallen en andere kleine beestjes te ontdekken die graag in de getijdenpoelen verblijven.

7. Big Island, Hawaii

San Diego is de perfecte tussenstop voordat je verder naar Hawaii reist. Hier kun je in het water springen van Big Island om een ​​aantal grote sensaties mee te kunnen pikken. Dit eiland is groter dan alle andere zeven eilanden samen en tevens is het de beste locatie om je Hawaïaanse oceanische ontdekkingstocht te laten beginnen. Op deze plaats kun je ontdekken waar Captain James Cook ooit landde in Kealakekua Bay. Maar ook genieten van de geschiedenis, terwijl je je ogen de kost geeft bij de bezienswaardigheden van de wereld onder het water. Felgekleurd koraal en vriendelijke vissen zullen hier immers op je komst wachten. Dolfijnen en schildpadden komen eveneens geregeld naar deze beschermde wateren en de kans is dan ook groot dat je hen zult spotten.

8. Palawan, de Filippijnen

Hoe fantastisch een trip naar Hawaï ook is, de Filippijnen zijn het best bewaarde geheim voor liefhebbers van het verkennen van eilanden. Ervaren snorkelaars weten het minder drukke water en de overvloed aan dingen om te spotten, zeker te waarderen. Deze archipel met maar liefst 7.000 eilanden biedt dan ook een enorme diversiteit aan snorkel locaties. Neem bijvoorbeeld een ​​duik in Noa Noa om koralen perfect van dichtbij op beeld vast te leggen en persoonlijk te gaan bekijken. Of verwissel je snorkels voor een duikuitrusting en ga dieper de wateren van de baai van Donsol in om deze te verkennen. Maar wat je ook besluit, ga niet weg zonder een dag op het eiland Palawan door te hebben gebracht. Palawan heeft immers een beetje van alles wat. Wandel naar de diverse lagunes op het land of zwem in Honda Bay om van het onderwaterleven te gaan genieten.

9. Komodo-eiland, Indonesië

Voor een ongeëvenaarde snorkelervaring moet je een trip maken naar het Komodo Island. De reis van de dag is de herinnering aan Pink Beach en Komodo National Park, die je je voor de rest van je leven bij je zult dragen, absoluut meer dan waard.

Pink Beach is namelijk de thuisbasis van de pijlstaartroggen en de karetschildpadden die onder water lijken te zwerven. Komodo National Park heeft ruim 1.000 verschillende vissoorten en 260 koraalsoorten die zich maar al te graag laten bewonderen. Het park is tevens een toevluchtsoord voor een groot aantal bedreigde walvissen en dolfijnensoorten. Maar let wel op dat je hen niet verward met een haai.

10. Great Barrier Reef, Australië

Het Great Barrier Reef kan zonder twijfel worden beschouwd als de belangrijkste en meest beroemde snorkel locatie op aarde. Het is dan ook de thuisbasis van het grootste koraalrif ter wereld, maar er is absoluut big een heleboel meer om te ontdekken in deze wateren. Het heldere koraal zal je ogen eveneens openen voor de kleurrijke vissen en de talloze barracuda’s die in dit paradijs thuis horen. Je kunt hier dan ook van alles en nog wat te zien krijgen van een babyrog tot een volkomen eigen leven van zeedieren in de nabijheid van een scheepswrak. Hier ben je werkelijk in een compleet andere wereld en je kunt deze helemaal gaan verkennen vanuit de talloze toegangspunten van Queensland.

Leg het moment vast op een van deze snorkel locaties

Waar je ook voor kiest om te gaan duiken, je snorkelervaring zal absoluut één van je favoriete vakantieherinneringen op gaan leveren. Een wie weet wordt het snorkelen zelfs wel je nieuwste hobby. Snorkelen is immers veel meer dan enkel en alleen maar een leuke, spannende ervaring. Snorkelen kan namelijk je mentale gezondheid en de mobiliteit van je gewrichten verbeteren. Deze activiteit houdt je geest scherp en je lichaam gezond, terwijl je tegelijkertijd magische locaties gaat verkennen. Vergeet echter niet om een aantal extra dagen aan je trip toe te voegen om eveneens van de bezienswaardigheden op het land te kunnen genieten.

Ze Magazine - Lifestyle trends