Er zijn niet veel mensen die graag onnodig veel willen betalen voor hun vlucht. Wanneer je net zoals de meeste mensen ook op zoek bent naar een goede deal op dit gebied, dan zul je moeten zien te achterhalen wat het beste moment en tijdstip is om een vlucht of vakantie te boeken. Vervolgens dien je je wekker te zetten om deze ook daadwerkelijk te kunnen scoren. Een vroege vogel zijn, kan dan ook een heleboel extra voordelen opleveren, meer zelfs dan je aanvankelijk wellicht zou hebben verwacht, zoals het ontvangen van bepaalde keuzekortingen op vliegtickets.

Om je een handje hierbij te helpen hebben we uitgezocht wat de beste tijden zijn om je eerstvolgende vlucht in zo voordelig mogelijk te boeken (door daarbij te kijken op welke momenten de tickets het meest gunstig zijn geprijsd. Uit ons onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat de beste tijd om op een bepaalde dag een vlucht te boeken ligt rond vijf uur in de ochtend. Voor vroege vogels is er dus werkelijk voordeel te behalen.

Ongeacht of je nu een vlucht binnen of buiten Europa met voordeel wilt boeken, in de meeste gevallen loont het zeker de moeite om je computer of laptop op zondag aan te zetten. En ja, dat wil dus ook zeggen dat je op deze zondag om 5 uur al wakker moet zijn, wanneer je tenminste echt de beste deal wilt scoren. Maandagen hebben namelijk al een wat hoger gemiddeld tarief, zo is gebleken, maar ook op die dag zul je vroeg uit de veren moeten om enig profijt binnen te kunnen halen. Als de beste dag om een vlucht te boeken, is overigens de dinsdag naar voren gekomen (dat is immers een dag dat er minder mensen op reis gaan, in vergelijking tot de overige dagen van de week).

Verder is aan het licht gekomen dat je aardig wat geld kunt besparen op de kosten van een vliegticket door een vlucht al twee maanden voor de geplande datum van vertrek te boeken voor reizen buiten Europa, terwijl voor Europese vluchten een termijn van twee tot drie weken van tevoren in acht dient te worden gehouden.

Indien je zeker niet te veel wilt betalen voor een vlucht, en je dus de beste deal wilt krijgen, dan is het niet alleen verstandig om alle eerder genoemde tips op te volgen, maar daarnaast ook te kiezen voor een vliegreis in de maanden januari, februari, augustus of september. Deze maanden vallen immers buiten het hoogseizoen en de eindejaarsfeesten (dit zijn de periodes waarin extra veel mensen op reis gaan)

Ze Magazine - Lifestyle trends