Van iedere date wil je natuurlijk een fantastische ervaring maken, ongeacht of dit je eerste of zoveelste afspraakje is het dient altijd gewoonweg geweldig te zijn. Op het ogenblik dat je besluit om een date te organiseren in Brugge, dan hebben we al het nodige voorwerk voor je uit handen genomen. Hieronder hebben we namelijk al een aantal fantastische dating opties voor je verzameld. Lees dus gauw verder en doe er je voordeel mee.

Zie ook: lekkere ontbijt adressen in Brugge

Restaurants in Brugge

1. Pomperlut

In Pomperlut kun je samen met je lief genieten van de warme en ontspannen sfeer met een mediterrane touch in een sprookjesachtige ambiance. Samen kunnen jullie bijvoorbeeld gezellig bij de grote brandende open haard gaat zitten. Hoewel de kaart beperkt is tot vier voor- en vier hoofdgerechten en drie nagerechten, is deze toch prima afgestemd op de wensen van de gasten.

De gerechten worden uitstekend bereid met ingrediënten van een prima kwaliteit. Door het interieur, dat een beetje het midden houdt tussen Harry Potter en de Efteling, zal je date extra romantisch worden omdat jullie even in een sprookjeswereld zullen verblijven.

Locatie:

Minderbroedersstraat 26
8000 Brugge

2. Réliva

Op de menukaart van deze zaak staat “veganistisch” expliciet aangegeven, iets dat niet in veel horecagelegenheden het geval is. Dit is dus mooi meegenomen als je een date wilt organiseren vanuit een vegan oogpunt. Je kunt hier dus een uitstekend bereidde maaltijd bestellen die zelfs geen boter, kaas of eieren bevat.

Het eten is hier uitstekend bereid en zal, wanneer je hier eenmaal hebt gegeten, ervan weten te overtuigen dat vegan goed hand in hand kan gaan met erg lekker. En dat is wel zo handig als je tijdens je date ook nog indruk op je lief wilt maken.

Locatie:

Goezeputstraat 6
8000 Brugge

3. One Restaurant Brugge

One Restaurant is een erg gezellige horecagelegenheid met een rustige ambiance waarbij de kernwoorden klein en knus zijn. Het eten dat hierop tafel komt, is prima van smaak en ook nog eens goed betaalbaar.

Dus op het moment dat je samen met je lief op zoek bent naar een rustig, aromatisch en lekker plekje om te eten, dan zijn jullie hier absoluut aan het goede adres. Bij mooi weer kun je bovendien lekker buiten zitten en naar het rustig kabbelende water kijken, een extra romantische touch voor je zomerse date.

Locatie:

Arsenaalstraat 55
8000 Brugge

4. The Olive Tree Restaurant Brugge

Restaurant The Olive Tree heeft de warme traditie van Griekse gastvrijheid naar ons land weten te brengen en heeft daarbij de heerlijke Grieks-mediterrane keuken in ook zeker niet vergeten. Wel is deze in een modern jasje gestoken zodat je er de ideale mix zult aantreffen van een authentieke smaak en de verse ingrediënten (zowel afkomstig van het land als uit de zee). Een romantische date met een mediterrane twist is succes verzekerd, dus waar wacht je nog op?

Locatie:

Wollestraat 3
8000 Brugge

5. Bonte B

Bij Bonte B kun je eten bestellen uit de moderne keuken met karakter. Bovendien zal je maaltijd worden geserveerd in sfeervolle, authentieke ambiance op een schitterende locatie in het stadshart van Brugge. Alle gerechten in dit restaurant worden op een eerlijke manier en door gebruik te maken van seizoensgebonden producten zodat je werkelijk gaat voor een pure smaakbeleving. Naast heerlijke gerechten worden bij Bonte B ook de lekkerste wijnen op tafel gebracht.

Een romantisch etentje organiseren met je lief wordt hierdoor opeens een stuk eenvoudiger en kan kaast niet meer stuk.

Locatie:

Dweersstraat 12
8000 Brugge

Mooie locaties in Brugge

6. De Markt Brugge

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emma (@instagremma92) op

De Belfort is prominent aanwezig op De Markt, en dat is al eeuwenlang het geval. Tevens is dit de ideale uitkijktoren als je tenminste het lef hebt om naar de top te klimmen. Aan de voet van het Belfort staan diverse beroemde frietkotten, terwijl bijna het midden van het plein het standbeelden van Jan Breydel en Pieter De Coninck staan.

Deze beelden kijken uit over het neogotische Provinciaal Hof (Markt 3). De reien, die in het verleden bovengrond langs de Markt stroomden, lopen tegenwoordig ondergronds verder. Door de levendige, maar desondanks romantische sfeer nodigt De Markt zeker uit om er een romantische date te organiseren.

Locatie:

De Markt
8000 Brugge

7. Belfort

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Philip Meadowcroft. Architect. (@visualobservations) op

Het belfort (uit de dertiende eeuw) is de belangrijkste toren van de stad met een hoogte van 83 meter. Hierin is onder andere een beiaard met 47 welluidende klokken te vinden. Verder kun je er een heleboel te weten komen over de geschiedenis en functie van dit Brugse bouwwerk. Als je durft kun je ook de 366 treden van de toren beklimmen, en even halt houden in de thesaurie (waar in de middeleeuwen de stadskeuren, het stadszegel en de stadskas bewaard werden), bij het imposante uurwerk of bij de beiaardier.

Helemaal bovenin kun je genieten van een oogverblindend uitzicht over Brugge en omstreken. Een romantische plaats bij uitstek om je lief eens mee naartoe te nemen.

Locatie:

Markt 7
8000 Brugge

8. Minnewater Lake

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TIM HUYGHE (@huyghetim) op

Een beetje verborgen aan de zuidkant van Brugge ligt een schitterend gebied dat het “Minnewater” wordt genoemd. Het deel dan in het midden ligt wordt ook wel de “Lake of Love” en de “Lovers bridge” aangeduid. Het is dan ook een ideale plaats om samen te zijn met je geliefde. Samen zijn in een erg rustig deel van de stad Brugge waar sereniteit de boventoon voert zodat jullie heerlijk kunnen ontspannen.

Het is een uitgelezen plaats om van de natuur van Brugge te genieten, in het bijzonder de zwanen die het symbool zijn van de stad. Wanneer je naar deze plek in Brugge gaat samen met je lief kun je je even terug in vervlogen tijden wanen en je van je meest romantische kant laten zien.

Locatie:

Minnewater Lake
8000 Brugge

9. Begijnhof

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sophie Mullen (@sophie.mullen) op

Het ‘Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde’ (uit 1245) zoals het begijnhof van Brugge officieel heet, staat bekend vanwege haar huisjes met witgeschilderde gevels en de voormalige kloostertuin. In dit deel van Brugge leefden in vervlogen tijden begijntjes, geëmancipeerde vrouwen die leek waren, maar desondanks een vroom en celibatair leven leiden. Tegenwoordig wordt het Begijnhof bewoond door zusters van de Orde van Sint-Benedictus en single vrouwen uit de stad. In het Begijnenhuisje kun je even terug in de tijd gaan en het leven van alledag proeven in het hof in de zeventiende eeuw.

Locatie:

Begijnhof
8000 Brugge

10. Brug

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cris_cake (@cris_cup.cake) op

De Bonifaciusbrug, wordt door de bevolking van Brugge ook wel liefkozend de liefdesbrug genoemd. Deze brug heeft in de loop van de jaren al een heleboel mensen weten te betoveren. Hier is immers sprake van een bijzondere combinatie van een opvallende geschiedenis en echte romantiek samen. In tegenstelling tot wat je wellicht zou denken stamt de Bonifaciusbrug uit het begin van de twintigste eeuw en is dus nog relatief jong.

Toch zou het uiterlijk van de brug je kunnen misleiden, zeker in de ambiance van de sprookjesachtige grachten met schuine huizen. ’s Avonds wordt deze sfeer nog versterkt door de met zorg gekozen verlichting en zal deze romantische plaats er nog magische uit gaan zien.

Locatie:

Groeninge 6
8000 Brugge

Activiteiten in Brugge

11. Choco-story: Het chocolademuseum in Brugge

Het chocolademuseum zal jou en je lief onder weten te dompelen in de geschiedenis van cacao en Belgische chocolade. Jullie zullen er een tijdreis kunnen maken van de Maya’s via de Spaanse veroveraars naar de zoetekauwen van tegenwoordig. Je zult echter niet alleen veel over chocolade te weten komen, maar er eveneens van kunnen proeven. Er worden hier namelijk de heerlijkste pralines gemaakt. Een romantisch uitstapje waar je een date absoluut op zijn zoetst mee kunt maken.

Locatie:

Wijnzakstraat 2
8000 Brugge

12. Frietmuseum

Friet is samen met de Belgische chocolade zeker het product dat het meest het goede leven in ons land weerspiegelt. Tegenwoordig is de friet echter een wereldwijd fenomeen geworden en kun je dit lekkers in vrijwel elke uithoek op aarde eten. In het museum kom je dan ook alles te weten over de geschiedenis van de aardappel, de friet en de bijbehorende sauzen.

Het museum is gehuisvest in één van de mooiste gebouwen van de stad: de Saaihalle (uit1399). Uiteraard kun je samen met je lief deze date afsluiten met een heerlijk zakje frieten (dat jullie natuurlijk voor de romantiek samen zullen delen).

Locatie:

Vlamingstraat 33
8000 Brugge

13. Brugkaart Bierbelevenis Brugge

Ontdek de verhalen achter de wereldberoemde Belgische bieren in de Brugkaart Bierbelevenis. Je komt hierbij immers meer te weten over de monniken die op jonge leeftijd leerden om het bier nog lekker te maken en nog beter te laten combineren met eten. Maar je leert ook een heleboel over de culturele aspecten van bier drinken. Het museum bevindt zich in het hart van de stad en heeft overigens ook een bar met ruim 12 Belgische tapbieren voor de liefhebbers.

Na een bezoekje aan dit museum kun je natuurlijk samen met je geliefde een romantisch cafeetje of terrasje opzoeken om daar nog even na te genieten onder het genot van een lekker pintje.

Locatie:

Breidelstraat 3
8000 Brugge

14. Brouwerij De Halve Maan

De eeuwenoude traditie van het brouwen van bier kun je van dicht bij volgen in dit museum dat gehuisvest is in deze Brugse brouwerij. Elke dag kun je er samen met je date deelnemen aan een rondleiding door zowel de hedendaagse brouwerij als door het museumgedeelte van het pand.

Tijdens of na je bezoek kun je bovendien even tot rust komen in de moderne brasserie. In een perfecte ambiance kun je dan genieten van een hapje en een drankje omringt door de warme sfeer van de historische brouwerij.

Locatie:

Walplein 26
8000 Brugge

15. Fietsen huren Brugge

Samen Brugge verkennen op de fiets is niet alleen erg romantisch, maar ook nog een goed voor het milieu en je lichamelijke conditie. Aan het station van Brugge kun je om die reden dan ook fietsen huren en samen op pad gaan. Zo kun je niet alleen de stad, maar ook je date wat beter leren kennen en alle romantische plekjes van de stad afstruinen. Eigenlijk kun je dus zo meerdere romantische activiteiten organiseren op één dag waardoor je date werkelijk niet meer stuk kan.

Locatie:

Hendrik Brugmansstraat 3
8000 Brugge

Ze Magazine - Lifestyle trends