Van elke date wil je uiteraard een geweldige ervaring maken, ongeacht of dit je eerste of zoveelste afspraakje is het dient altijd fantastisch te zijn. Op het moment dat je besluit om een afspraakje te organiseren in Gent, dan hebben we al wat voorwerk voor je uit handen genomen. Hieronder hebben we immers al een aantal fantastische dating opties voor je verzameld. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee.

Zie ook: lekkere adresjes om te ontbijten in Gent

Super leuke tip indien je nog vrijgezel bent:

Wij hebben een gratis online persoonlijkheidstest gevonden, die gaat kijken welk type persoon het beste matched bij jouw persoonlijkheid. Héél leuk om eens te doen:

-> benieuwd wat voor een type persoon jij bent?

Restaurants in Gent

1. Oak Restaurant

Samen met je date in dit restaurant ingenieus samengestelde gerechten met een voortreffelijke smaakbalans en een prima dosis inventiviteit. Ieder eetafspraakje wordt hier dan ook net even anders is dan in de meeste horecagelegenheden. Je eet bovendien in een ongedwongen sfeer en maakt kennis met de meest heerlijke gerechten, maar daarnaast kun je eveneens een bijpassende keuze maken van de wijnkaart. Dit wordt vast en zeker een date die je niet gauw gaat vergeten.

Locatie:

Hoogstraat 167/001
9000 Gent

2. Allegro Moderato

Daten in een statig restaurant, waarvan de voorgevel absoluut je aandacht zal trekken, dat is gevestigd in een voormalig gildenhuis van de onvrije schippers. De muurschilderijen (naar achttiende-eeuws model) zorgen samen met de klassieke muziek voor een reis terug in de tijd. Maar zodra de weergoden je goed gezind zijn, dan is het eveneens mogelijk om aan de waterkant je eetafspraakje te houden en op die manier te genieten van een prachtig uitzicht.

De kaart is bij Allegro Moderato weliswaar beperkt, maar desondanks vind je er toch voor ieder wat wils. Je kunt bovendien de gigantische dosis passie terugproeven die samen met de moderne twist aan de Belgisch-Franse keuken is gegeven.

Locatie:

Korenlei 7
9000 Gent

3. Souplounge

Een afspraakje regelen in de Souplounge betekent dat je in een gezellige eetgelegenheid terecht zult komen in historisch hart van de staf Gent. Je kunt er dagelijks kiezen uit een viertal vers gemaakte soepen, die worden geserveerd met croutons, gehaktballetjes, fijne groenten en kaas. Bovendien krijg je bij de soep twee broodjes en een stuk fruit. Maar ook wanneer je geen grote fan van soep bent, kun je hier prima daten. Er worden immers ook allerlei belegde broodjes en lekkere salades geserveerd.

Alle gerechten die je bij Souplounge koopt, kun je overigens ter plekke opeten, maar ook meenemen naar een romantisch plekje (om zo je date een eigen touch mee te geven).

Locatie:

Zuivelbrugstraat 4
9000 Gent

4. Win

Win is een bar en shop, in het hartje van de stad, die bekend staat vanwege haar natuurlijke wijnen. Hier worden dus alleen maar wijnen geschonken die voort zijn gekomen uit een proces waarbij geen enkele inmenging plaats heeft gevonden om de smaak ervan te veranderen. Samen met je date genieten van een goed glas wijn, waarin geen gisten, enzymen en slechts weinig of helemaal geen sulfiet aan is toegevoegd. Bovendien zijn alle wijnen afkomstig van gronden waar geen pesticiden en andere chemische bestrijdingsmiddelen in zijn gezet.

Door contacten met kleine wijnhuizen waar veel handmatig werk wordt verricht, ben je tevens verzekerd van een wijn die niet in grote oplagen is geproduceerd. Ook kun je bij Win terecht voor een uitstekend ontbijt, maar ook voor een kop koffie of thee met een heerlijk stuk taart. Je date zal hier dan ook steeds verrassend zijn.

Locatie:

Burgstraat 8
9000 Gent

5. Eethuis Augustijntje

Eethuis Augustijntje

Restaurant Augustijntje is de ideale plek om samen met je geliefde lekker te gaan eten. Je weet dan namelijk zeker dat je in een mooie eetgelegenheid terecht zult komen waar je bestelling uitstekend wordt verzorgd. Het Augustijntje staat dan ook bekend om haar heerlijke klassiekers afgewisseld met seizoensgerechten. De sfeer is er ongedwongen waardoor je er zowel voor een lunch- als dinner date prima op je plaats bent. Als kers op de taart organiseer je immers een fantastische date midden in het historische hart van de stad Gent.

Locatie:

Sint-Margrietstraat 34
9000 Gent

Leuke activiteiten in Gent

6. Vespa huren

Samen met je geliefde rondtoeren, op een hippe en onvervalste Vespa, door Gent kun je zonder twijfel als een buitengewoon afspraakje betitelen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om samen de schitterende Leiestreek, historisch Gent, het Meetjesland, de Schelde vallei of de Vlaamse Ardennen te gaan doorkruisen.

Je bepaalt namelijk zelf of je een Vespa wilt huren voor een hele of een halve dag. In alle gevallen zal het een date worden waar nog lang over nagepraat gaat worden.

Locatie:

Beukenlaan 65
9051 Gent

7. Lockdown escape room

Lockdown is een concept waarbij je samen met je date inventieve raadsels en een tikkende klok moet zien te verslaan. Er zijn momenteel een drietal escape rooms beschikbaar: Room 7, Red Alert en Sector Z. Wanneer je dan ook op zoek bent naar een spannende, actieve date dan is dit absoluut een aanrader.

Er gaat toch immers niets boven het teamwork dat je samen met je lief moet leveren om uit een escape room te kunnen ontsnappen.

Locatie:

Dok-Noord 3C
9000 Gent

8. Begeleide boottocht in Gent

Samen met je geliefde de stad Gent bewonderen vanaf het water is mogelijk wanneer je één de vaararrangementen boekt. Ongeacht of je nu lekker intiem wilt rondvaren of toch liever uitgebreid wilt lunchen op de Leie, er is altijd een ruime keuze die je aan zal spreken binnen het brede assortiment bij de verschillende rederijen. In alle gevallen is veel plezier op het water zo goed als verzekerd.

In Gent zijn immers verschillende bedrijven actief die een interessante begeleide rondvaart voor jou en je lief kunnen organiseren zodat er altijd wel iets te vinden is waarmee je je date echt fantastisch kunt maken.

Locatie:

 • Graslei,
  9000 Gent
 • Korenlei 4
  9000 Gent
 • Hoogpoort 39
  9000 Gent
 • Groentenmarkt, nabij de Vleeshuisbrug
  9000 Gent

9. Beer Walk Gent

De binnenstad van Gent ontdekken samen met je geliefde en tegelijkertijd bier kunnen proeven verschillende authentieke stadscafés is een niet alledaagse date, toch? Tijdens deze Beer Walk door Gent geniet je dus niet alleen van elkaar, maar kom je ook meer te weten over de biergeschiedenis in deze stad en kunnen jullie een bezoekje brengen aan de verrassende bezienswaardigheden die jullie onderweg tegenkomen. De Beer Walk laat je kennismaken met exclusieve bieren op schitterende locaties  waardoor je zelfs even wordt ondergedompeld in het bijzondere religieuze leven in deze stad in de middeleeuwen.

Wanneer jij, of je lief, geen bierdrinker is, kun je uiteraard de biertjes vervangen door koffie of frisdrank naar keuze en toch mee genieten van de talloze interessante verhalen en bijzondere Gentse bezienswaardigheden.

Locatie:

Botermarkt 2
9000 Gent

10. Kasteel Gravensteen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stad Gent (@stadgent) op

Een spannend afspraakje organiseren in en bij de mystieke burcht ‘Het Gravensteen’ is zeker aan te raden. Deze burcht kent namelijk een zeer bewogen geschiedenis, die nauw band houdt met de ingewikkelde en dikwijls roerige politieke en sociale historie van Gent. Je bezoek aan deze middeleeuwse waterburcht zal je bovendien een compleet beeld schetsen van de riddercultuur in de twaalfde eeuw. Voor bezoekers zijn het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen toegankelijk.

Je kunt je er samen met je geliefde onder andere de unieke verzameling foltertuigen in het ‘kabinet van de beul’ gaan bekijken. Er worden overigens ook geregeld evenementen gehouden in en rondom de burcht waardoor een date op deze locatie misschien extra interessant zal worden.

Locatie:

Sint-Veerleplein 11
9000 Gent

Leuke locaties in Gent

11. Sint-Baafskathedraal

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Meaghan (@memovant) op

Een minder alledaagse date is het bezichtigen van een kathedraal, en zeker wanneer je ook nog eens erg gesteld bent op religieuze kunst. Deze kathedraal was van oorsprong een kerk gewijd aan Johannes de Doper. De kanunniken van Sint Baafs betrokken in 1539 de Sint-Janskerk die toen een collegiale kerk werd en een voortaan de Sint-Baafskerk werd genoemd. Bij de bisschoppelijke herindeling van de Nederlanden in 1559 werd het bisdom Gent opgericht en de Sint-Baafskerk tot kathedraal verheven.

Vandaag de dag wordt de kathedraal door een heleboel mensen bezocht omdat er een heleboel kunstwerken te bewonderen zijn (maar die niet gefotografeerd mogen worden). Al kun je je date in de kathedraal dus niet vastleggen, toch zal deze nog steeds fantastisch zijn en voor mooie herinneringen zorgen.

Locatie:

Sint-Baafsplein
9000 Gent

12. Graslei en Korenlei

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jonas Vandecasteele ?? (@photovdc) op

Wanneer je samen met je date langs de Graslei en Korenlei wandelt, dan voel je bijna de geschiedenis van deze straten. Al sinds de elfde eeuw meren aan deze leien schepen immers aan en weerspiegelt de schoonheid van de historische gevels zich in het water van de Leie. Aan allebei de kanten van de rivier kun je dan ook prima samen met je geliefde tot rust komen (aan de waterkant of op een terrasje).

Op zowel de Graslei als op de Korenlei kun je namelijk heel goed terecht in diverse sfeervolle horecagelegenheden met terras. Romantiek genoeg langs de waterkant dus.

Locatie:

 • Graslei

9000 Gent

 • Korenlei

9000 Gent

13. Patershol

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Julie’s House (@julieshouse) op

Daten in dit buitengewoon fraai deel van Gent laat je echte even vergeten waar je bent en zal je onderdompelen in de middeleeuwen. Hier kun je samen met je geliefde de nostalgie van oude tijden opsnuiven, genieten van de architectuur en kunst, maar absoluut ook van de pittoreske straten vol sfeervolle restaurants, volkcafés en trendy bars.

Tijdens je date kun je bijvoorbeeld een culinaire wereldreis maken. Van Japans en Indonesisch, tot Turks, Italiaans en Spaans om uiteindelijk weer in eigen land te eindigen. Verder kun je een bezoekje brengen aan het Huis van Alijn, een belevingsmuseum waar je zintuigen een reis zullen maken door de Gentse tradities en leefgewoontes. Of het Caermersklooster bezoeken waar tegenwoordig beeldende kunsten tentoon worden gesteld of een saunasessie inplannen in badhuis Aqua Azul om lekker samen te onthaasten.

Je date wordt absoluut fantastisch wanneer je eenmaal met je geliefde door de smalle steegjes dwaalt en je de volkse ziel van het Patershol hebt gevoeld.

Locatie:

Patershol
9000 Gent

14. Museum voor Schone Kunsten

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marie-Antoinette Hulskes (@marieantoinette56) op

Indien je een liefhebber bent van schone kunsten dan is dit museum een prima plek om een date te organiseren. De kracht van het Museum voor Schone Kunsten (MSK) is namelijk de uiteenlopende verzameling. Hier hangen dan ook de oude meesters vrijwel naast de modernisten. De museumcollectie varieert dan ook van Jeroen Bosch en Rubens tot Magritte en bevat een breed arsenaal aan schilderijen, beelden, tekeningen, etsen en wandtapijten die dateren uit de middeleeuwen tot de twintigste eeuw.

Om het geheel af te maken zijn er ook nog een auditorium, bibliotheek, kinderatelier en brasserie in het museum gehuisvest. Samen met je date kun je hier dus urenlang doorbrengen en je omringen door schoonheid. .

Locatie:

Fernand Scribedreef 1
9000 Gent

15. Belfort van Gent

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door It’s a Traveller Thing! (@itsatravellerthing) op

Wanneer je tijdens je date in Gent even naar de magische skyline van de binnenstad kijkt, dan zal het belfort absoluut direct je aandacht trekken. Dit is de middelste toren van de beroemde torenrij, tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Een vurige draak is het symbool en de mascotte van Gent en de bewaker van het historische stadshart. Beklim samen met je lief de trap in het belfort, luister naar de beiaard en geniet van het uitzicht op de stad.

Een boeiende, en wellicht ook een beetje vermoeiende, date die zeker de moeite waard zal zijn en waar jullie nog lang over na zullen praten.

Locatie:

Sint-Baafsplein
9000 Gent

Overnachten in Gent:

16. Ibis budget Gent

Het historische centrum van Gent ligt op loopafstand van dit hotel, de haven en het Centraal Station zodat dit ene goede uitvalsbasis is voor je verkenningen van de stad. Geniet bij terugkomst van gratis WiFi en één van de comfortabel ingerichte kamers. De ideale plek dus om met je geliefde tot rust te komen en te ontspannen.

Uiteraard kun je in het hotel ook terecht voor een voortreffelijk hapje en drankje. Hoeveel meer romantiek valt er nog te wensen?

Locatie:

Kleindokkaai 27
9000 Gent

17. Holiday Inn Express Gent

Holiday Inn Express Gent heeft ruime kamers met daarbij een gratis ontbijt en WiFi. Het hotel bevindt zich op enkele kilometers afstand van het middeleeuwse stadshart. Een uitstekende plek om samen even bij te komen na een verkenningstocht door de stad. Hier kun je immers samen lekker ontspannen en genieten van een drankje in Brasserie D-LYS. Het restaurant van het hotel serveert bovendien een breed aanbod aan internationale gerechten zodat ook de inwendige mens niet vergeten wordt.

Wanneer je een date wilt organiseren die in het teken staat van de oude binnenstad, de monumenten en de bezienswaardigheden in Gent, dan kun je dit hotel prima als uitvalsbasis gebruiken.

Locatie:

Akkerhage 2
9000 Gent

18. Ghent River Hotel

Dit hotel weet een industriële geschiedenis prima te combineren met een stijlvolle inrichting en hedendaagse faciliteiten. Het Ghent River is gevestigd in enkele voormalige fabriekspanden, op slechts 600 meter van de Botermarkt. Er is een sauna, fitnessruimte, gratis WiFi en een terras aan de oever van de rivier aanwezig zodat je samen met je date van alle gemakken bent voorzien tijdens jullie verblijf. Het hotel bevindt zich oploopafstand van het Huis van Alijn en het treinstation Gent-Dampoort.

In de ontbijtzaal kun je niet alleen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet, maar ook van een panoramisch uitzicht over Gent. Een verblijf in dit hotel zal zeker een enorme toegevoegde waarde bieden aan je date, dat staat als een paal boven water.

Locatie:

Waaistraat 5
9000 Gen

19. Snooz Ap Holiday & Business Flats

Snooz Ap Holiday & Business Flats ligt op slechts 700 meter van de Korenmarkt van Gent en biedt accommodatie en gratis WiFi aan op een fraaie locatie. Alle accommodaties beschikken over een woonkamer, een zithoek met een bank, een flatscreen televisie, een compleet uitgeruste keuken, een eigen badkamer en terras. Je kunt bij het Snooz Ap Holiday & Business Flats bovendien terecht voor het huren van fietsen.

Wanneer je een date van meerdere dagen wilt organiseren in Gent, dan is dit zeker een ideale plek om even tot rust te komen na een innoverend dagje in deze schitterende stad.

Locatie:

Onderstraat 33
9000 Gent

20. Ghent Marriott Hotel

Indien je op zoek bent naar een romantische overnachtingsplek tijdens je date in Gent, dan ben je bij Ghent Marriott Hotel absoluut aan het juiste adres. Dit hotel bevindt zich namelijk aan de oevers van de Leie en zorgt voor een moderne uitstraling midden in het stadhart. Dankzij de unieke ligging van het hotel, op slechts een paar minuten lopen van de Gentse winkelstraten en de universiteit, wordt je een zeer bijzonder uitzicht geboden op één van de meest voorname historische sites van Gent.

Uiteraard kun je in dit hotel niet alleen heerlijk overnachten en tot rust komen, maar ook de inwendige mens prima verzorgen met een uitstekend hapje en drankje. Deze date zal dan ook zeker nog lang op een positieve manier in je geheugen gegrift blijven staan.

Locatie:

Korenlei 10
9000 Gent

Ze Magazine - Lifestyle trends