Op het moment dat je op je werk, je studiegroep, sportteam of vriendengroep steeds meer hangende schouders op gaat merken, dan is dat wellicht een teken dat de tijd aan is gebroken om een ​​teamuitje te gaan organiseren. Teamuitjes zijn namelijk een prima manier de banden binnen een groep mensen aan te halen en te versoepelen, maar ook op stress weg te nemen en iedereen de kans te geven de anderen ook eens op een andere manier te leren kennen. Bovendien kan een dergelijk uitje ook nog heel erg leuk en gezellig zijn.

Je kunt je echter af gaan vragen op welke manier je ideeën op kunt doen voor een geweldig teamuitje. Wellicht heb je al een zoekopdracht in Google ingegeven om ‘ideeën voor teamuitjes’ te vinden en ben je zelfs al één of meerdere artikelen tegengekomen die ‘excursies’ en ‘professionele teambuildingssactiviteiten’ aanbevelen. Dat zou inderdaad een beginpunt kunnen zijn, maar echt opwindend zal dit doorgaans niet zijn.

De volgende keer dat je dan ook een teamuitje wilt gaan plannen, dan is het goed dat je onderstaande lijst achter de hand hebt. De lijst is namelijk niet alleen erg uitgebreid, maar zeker ook divers zodat de kans groot is dat je steeds weer zult vinden waar je naar opzoek was. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee, je team zal je dankbaar zijn.

Diverse interessante teambuilding activiteiten

1. Speurtocht

Kies een mooie dag uit, verdeel je groep in verschillende teams en zet een speurtocht uit door de stad. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan en een dergelijke tocht bedenken, maar even goed een bedrijf inschakelen dat zich heeft gespecialiseerd in dit soort activiteiten. In alle gevallen zal een speurtocht ervoor gaan zorgen dat je team zich weer lekker in zijn vel gaat voelen en een boost krijgt na enige tijd in een frisse neus te hebben gehaald en deel heeft genomen aan leuke uitdagingen. Zorg er bovendien voor dat je heel veel gekke foto’s maakt, zodat je bijvoorbeeld een diavoorstelling kunt maken die de rest kan bekijken wanneer iedereen zich aan het einde van de tocht weer bijeen is gekomen.

2. Wie ben ik?

Je hebt dit spel wellicht al eens eerder gezien of gespeeld. Het draait allemaal om het raden van uiteenlopende namen, en hoe meer mensen er meespelen, hoe leuker het spel zal worden.

Wie ben ik is een activiteit waarbij iedere speler de naam van een persoon toe krijgt gewezen, dood of nog in leven, en die naam wordt op zijn of haar rug, voorhoofd of ander deel van hun lichaam geplakt zodat alleen de overige spelers deze kunnen lezen. Voor de notitie van de namen kun je stickers of Post-its gebruiken. Op het moment dat iedere deelnemer een naam heeft gekregen, dienen de spelers zich onder elkaar te mengen en elkaar te behandelen zoals ze de persoon die op het naamkaartje vermeld staat. Ze kunnen eveneens vragen gaan stellen over hun eigen verborgen identiteit totdat ze hebben geraden wie ze zijn.

Wie ben ik kent geen ingewikkelde regels of een potentieel om te kunnen concurreren met de andere spelers. Het is gewoon een manier om empathie op te bouwen, iets dat cruciaal is binnen een optimale bedrijfscultuur, waardoor werknemers kunnen ontdekken hoe het zou zijn om behandeld te worden op een wijze die iemand anders dan zij iedere dag mee zou kunnen maken.

3. Kookwedstrijd

Het houden van een kookwedstrijd is een activiteit die op een culinaire manier een bijdrage kan leveren aan de teambuilding. Het is dan ook zeker een leuke manier om samen aan de slag te gaan, ongeacht dat de activiteit zou kunnen eindigen met een heerlijk gerecht of in een heuse ramp. Samen nieuwe gerechten maken vereist immers een zekere mate van creativiteit en tevens dat alle deelnemers hun team- en leiderschapskwaliteiten in de praktijk brengen.

Voor dat je aan de kookwedstrijd kunt beginnen, moet eerst de groep in kleine teams worden verdeeld en dient er een voedselcategorie te worden gekozen. Vervolgens wordt ieder team uitgedaagd om iets lekkers klaar te gaan maken. De categorie kan overigens van alles zijn, van ijs en salade tot pizza en soep. Wanneer je een de wedstrijd een leuke draai wilt geven, dan zou je één ingrediënt kunnen kiezen dat alle teams moeten gaan gebruiken, zoals appel of wortel. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om ieder team creatief te laten zijn met de vorm van het eten dat wordt bereid, zo kan bijvoorbeeld een pizza in nagenoeg iedere vorm worden gemaakt.

4. Kijk eens goed

Wat krijg je wanneer je een geheugenspel combineert met het spel Pictionary? Het spel: kijk eens goed! Bij dit spel worden alle deelnemers ​in groepen van minimaal vier personen verdeeld en maken om beurten opnieuw de voorwerpen uit het geheugenspel. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van LEGO, klei, bouwstenen of jets dergelijks. Met de gegeven materialen maakt de leider van het spel een voorwerp of een structuur voor iedere afzonderlijke groep. Ieder team moet vervolgens proberen om dit voorbeeld na te maken. Een lid van ieder team heeft vervolgens 10 seconden de tijd om “eens goed te kijken” naar de structuur (die niet te zien zal zijn), terug te gaan naar het eigen team en te beschrijven wat er waar is genomen zodat de andere leden van het team dit na kunnen gaan maken.

Ieder team beschikt over een eigen set materialen om te bouwen. Wanneer het namaken van het voorwerp na een minuut niet (helemaal) gelukt is, dan neemt een ander teamlid voor de duur van 10 seconden weer een kijkje bij het object van de spelleider en komt eveneens weer terug om het team verdere instructies te geven. Deze rotatie van teamleden zal net zolang doorgaan totdat een team absoluut zeker weet dat ze het voorwerp na hebben gemaakt. Het doel van dit spel is om als team als eerste het voorwerp van de spelleider na te maken.

Het spelen van dit spel zal werknemers niet alleen helpen bij het oefenen om een project te management, maar ook zal het duidelijk maken dat taken uit kunnen worden gevoerd met behulp van uiteenlopende informatiebronnen. Het is tevens een leuke manier om te zien hoe goed verschillende collega’s zijn in het onthouden van vergaarde informatie.

5. Bordspelentoernooi

Het houden van een bordspelentoernooi is een goede manier om de concurrentievaardigheden van de verschillende leden van een team aan te spreken zonder het bedrijf te hoeven te verlaten. Organiseer een teambreed bordspelentoernooi. In het bijzonder wanneer je team behoorlijk groot is, dan is het wellicht het eenvoudigst om één enkel spel te kiezen. Vervolgens kunnen mensen zich aanmelden voor specifieke tijdvakken waarin ze hun werkplek kunnen verlaten en ze een bepaalde tijd aan het spelen van het spel kunnen besteden.

Een aantal fantastische spellen met redelijke speeltijden zijn bijvoorbeeld:

  • Boggle,
  • Jenga,
  • Mikado,
  • Klassieke kaartspellen.

Overigens mag je zeker niet vergeten om je werknemers te prikkelen met prijzen voor de personen die de eerste, de tweede en de derde plaats hebben weten te behalen.

6. Quiz

Wie zegt dat een quizavond enkel en alleen in een kroeg kan worden gehouden? Een quiz binnen een bedrijf, vereniging of bij een vriend thuis kan immers ook prima. Dit is dan ook de perfecte manier om een ​​grote groep mensen dichter bij elkaar te brengen en hun hersenen uit te dagen op vlakken die niet noodzakelijkerwijs iets te maken hebben met hun dagelijkse werk. Maak van tevoren teams van minimaal vier spelers en stel kleine prijzen in het vooruitzicht voor de teams die de meeste punten weten binnen te halen.

Indien je zelf aan de slag wilt gaan met het bedenken van quizvragen, dan doe je er goed aan deze in categorieën (vier of vijf vragen per categorie is doorgaans voldoende) onder te brengen. Je kunt daarnaast eventueel ook nog bonusvragen opstellen voor aan het einde van het spel. Hoewel je iedere vraag een bepaalde waarde aan punten mee kunt geven, zou je ook aan ieder team een ​​bepaald aantal punten toe kunnen wijzen per categorie die het in plaats daarvan in kan zetten. Ieder team kan dan zoveel, of zo weinig, punten inzetten per vraag als het wil, totdat alle punten voor de betreffende categorie gebruikt zijn.

Wanneer je geen zin hebt om je eigen quizvragen te maken, dan kun je een bedrijf inhuren dat zich heeft gespecialiseerd in het organiseren van quizen voor een quizavond op een locatie naar keuze. Uiteraard kun je ook je vragen online gaan zoeken.

Teambuilding activiteiten voor een kleine groep

7. Improvisatieworkshop

Komedie- en improvisatieworkshops zijn leuke, interactieve ervaringen waar je de deelnemers aan je teambuilding activiteit zeker mee aan het lachen krijgt, terwijl ze tevens een aantal handige communicatie- en omgangsvaardigheden kunnen leren of verbeteren, zoals ergens hun aandacht op richten en het opbouwen van een zekere mate van vertrouwen. Afhankelijk van je budget zou je eigenblijk van alles op dit vlak kunnen gaan doen, van het spelen van improvisatiespellen met alle teamleden tot het inhuren van professionals om competitieve, snelle activiteiten in teamverband uit te gaan voeren.

8. Twee waarheden en een leugen

Dit is een klassiek spel dat vaak in huiselijke kring wordt gespeeld, maar het is eveneens een prima ijsbreker om collega’s elkaar beter, of opeen andere manier, te leren kennen. Twee waarheden en een leugen is bovendien een simpel spel: begin met het opstellen van de deelnemers in een kring en geef iedereen even het woord om zichzelf voor te stellen. Behalve het noemen van hun naam vertelt iedereen echter ook een drietal dingen over zichzelf, waarvan er maar twee waar zullen zijn. Het is aan de andere teamleden om erachter te komen wat leugen is die werd verteld.

9. Karaoke-avond

Kun je een betere manier bedenken om alle leden van een groep uit hun schulp te laten kruipen dan door ze op te laten staan ​​en karaoke te gaan zingen? Je kunt er zelfs een wedstrijd van maken waarbij je de beste uitvoeringen gaat belonen. Er worden dan bonuspunten verdiend wanneer iemand bijvoorbeeld een verenboa, een cowboyhoed of andere attributen bij durft te halen. Dit spel werkt overigens het beste voor een meer extraverte groep mensen, dus op het moment dat je team helemaal niet bezig is met het regelen van hun zaakjes op een podium, dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar een ander idee op deze lijst: een idee dat meer geschikt is voor de persoonlijkheden van je team.

10. Het “Opeens” verhaal

Indien je al eens eerder verhalen hebt verteld rond een kampvuur, dan heb je wellicht ook al eens een variant op Het ‘Opeens’ verhaal gespeeld. Deze activiteit eigenlijk het maken van een zelfbedacht avonturenverhaal met daarin activiteiten die teambuilding in de hand werken. Je vertelt namelijk niet enkel en alleen een verhaal, maar je maakt dit samen met behulp van de (vaak hilarische) verbeeldingskracht van de andere leden van je team.

Om het “Opeens” verhaal te kunnen gaan vertellen, gaan alle leden van je team in een kring zitten en geef je hen de drie eerste zinnen voor een verhaal (ongeacht waar dit over gaat). Aan het einde van deze drie zinnen zeg je echter ‘Opeens…’ en geef je het verhaal door aan de persoon die direct naast je zit. Het is dan zijn of haar taak om je drie zinnen aan te nemen en verder te bouwen aan het verhaal met opnieuw een drietal zinnen, die ook weer gevolgd dienen te worden door “Opeens …” Iedere keer dat er “Opeens” wordt geteld, zal het verhaal een andere wending geven. Hoe die wending eruit zal zien, is aan de volgende deelnemer die zich in de kring bevindt.

Het ‘Opeens’-verhaal helpt mensen manieren te vinden om voort te bouwen op de inhoud die hen aan wordt gereikt, en tegelijkertijd om creatief te zijn op het moment dat zij aan het woord zijn. Je kunt dit spel eens uitproberen wanneer je team een volgende keer samenkomt om pauze te houden, en je zult hier vast en zeker iedereen mee aan het lachen krijgen.

11. Karten

Er gaat niets boven een beetje competitie als je graag ziet dat een team wat meer samen moet worden gebracht. Een activiteit die zorgt voor een ware adrenalineboost zoals samen gaan karten is dan ook een fantastische manier om de leden van je team op een totaal nieuwe en leuke manier met elkaar om te laten gaan. Zorg er echter wel altijd voor dat iedereen de aandacht er helemaal bij houdt op het moment dat de veiligheidsregels aan de orde worden gebracht.

12. Concentratie (marketingeditie)

Dit spel is eigenlijk een professionele draai die gegeven wordt aan een spelshow uit de jaren zestig. De originele spelshow zette dertig genummerde kaarten op een bord, waarbij iedere kaart een identiek exemplaar heeft ergens anders op het bord. Welke kaarten horen bij elkaar? Heel simpel: er stonden gelijke prijzen op de achterzijde. Na verloop van tijd, wanneer er meer kaarten om waren gedraaid, kregen de spelers de kans om kaarten te kiezen waarvan ze wisten dat ze gelijk zouden zijn. Op die manier werden de prijzen in de wacht gesleept die op de achterzijde aangegeven stonden.

Bedrijven, in het bijzonder op het gebied van marketing, kunnen eveneens een soortgelijk een spel spelen door logo’s, slogans en bedrijfsnamen op de achterzijde van hun eigen kaarten te zetten en spelers ieder onderdeel van het merk met elkaar te laten matchen. Naarmate je bedrijf in omvang toeneemt, kun je zelfs de namen van je eigen producten, medewerkers en functieomschrijvingen op de achterzijden van je kaarten zetten om te zien hoe goed je collega’s weten bij welk bedrijf zij eigenlijk in dienst zijn.

Teamwerkspellen

13. Workshop in professionele ontwikkeling

Wanneer je de leden van je team aan wilt moedigen om een betere onderlinge ​​band te smeden, terwijl je hen ook nog eens de mogelijkheid biedt om hun carrière te verbeteren en zich verder te ontwikkelen,dan kun je hen een gezamenlijke leerervaring aanbieden op je eigen bedrijf,maar even goed op een andere locatie, om een workshop of conferentie te volgen. De activiteit die je kiest kan specifiek gerelateerd zijn aan de functies van je teamleden, of zelfs nog een beetje breder uit worden gediept, zoals wanneer je gaat voor een workshop over onderhandelingstechnieken of leiderschapsvaardigheden.

14. Een legpuzzelrace

Legpuzzels kunnen op zich behoorlijk saai zijn om te doen. Wellicht heb je er thuis wel eentje die je ieder weekend, na een paar uurtjes puzzelen, langzaam ziet vorderen. Zet je talloze briljante teamleden daarentegen in en het completeren van een puzzel wordt opeens wel een leuke probleemoplossende uitdaging. Verdeel je team in kleine groepjes en organiseer een heuse meervoudige legpuzzelrace. Je zult merken dat je plotseling een test op het gebied van teamwork in handen hebt die heel het bedrijf in de ban zal weten te houden.

Het enige wat je voor een dergelijke race nodig hebt zijn een aantal exemplaren van dezelfde puzzel om de weekendactiviteit van je team om te toveren in een wedstrijd. Het team dat de puzzel als eerste weet te voltooien is uiteraard de winnaar. Het wordt uiteraard nog leuker wanneer je prijzen in het vooruitzicht stelt voor de winnaars, zoals je dat ook zou doen wanneer je een quiz zou organiseren. Zorg er overigens wel altijd voor dat ieder team een gelijk aantal leden telt en kies met beleid de grootte van de puzzel die voltooid moet worden. Zo is een puzzel van 1000 stukjes wellicht wat te tijdrovend voor een team van maar vijf of zes leden.

15. Ontsnappingsspellen

Ontsnappingspellen zijn niet alleen helemaal hip, maar eveneens een fantastische manier om de teambuilding in de hand te werken. Bovendien worden hierbij de leiderschapskwaliteiten, het werken in een team, logisch denken en het nodige geduld van je team gevraagd. Escape rooms schieten dan ook wereldwijd als paddenstoelen uit de grond waar allerlei soorten groepen aan teambuilding kunnen werken.

Een ontsnappingspel gaat als volgt in zijn werk: een groep mensen wordt “opgesloten” in een kamer voor de duur van bijvoorbeeld een uur. Gedurende de vooraf bepaalde tijd dient elke team de verborgen voorwerpen te vinden, puzzels op te lossen en aanwijzingen te verzamelen om uiteindelijk de sleutel te kunnen vinden die hen zal bevrijden. Dit is overigens een stuklastiger dan je wellicht zou denken: maar ongeveer 20 procent van de spelers slaagt er namelijk ook echt in om uit de kamer te ontsnappen voordat de tijd voorbij is.

16. De Egg Drop-challenge

De kans is groot dat je dit spel al eens eerder hebt gespeeld (op school of tijdens een zomerkamp). De Egg Drop-challenge is namelijk een soort traditie geworden om teams van kinderen uit te dagen om bepaalde beschermlagen rondom een ongekookt ei aan te brengen om het ei op die manier te kunnen beschermen tegen een val van grote hoogte op een harde ondergrond. Ieder team krijgt specifieke materialen die gebruikt kunnen worden om de beschermlaag van te maken die om het ei aangebracht dient te worden, maar verder helemaal niets. Dus waarom zou je je collega’s niet eens een soortgelijke uitdaging aanbieden?

Rietjes, kranten, plakband en karton zijn maar een paar veelgebruikte materialen die tijdens de Egg Drop-challenge aan worden gereikt. Je kunt echter ook besluiten om het voor je teamleden nog extra uitdagend te maken door hen simpelweg alles te laten gebruiken dat er binnen het bedrijf te vinden zal zijn. De hoogte waarvan uiteindelijk het ei zal gaan vallen, is eveneens aan jou om te bepalen, maar zorg er wel voor dat je een hoogte kiest die overeenkomt met de materialen waar ieder team mee aan de slag moet gaan.

17. Laserschieten

A boy playing laser tag. Photographed at a high ISO under blacklight to capture true look and feel of the game.

Nog een fantastische manier om je adrenaline een enorme boost te geven is het klassieke spel laserschieten. Niet alleen is het enorm leuk, het is tevens een uitgelezen kans voor alle teamleden om hun strategische- en logische vaardigheden uit te testen, net zoals de hun vermogen om in een team samen te werken. Als extraatje zou je aan dit spel toe kunnen voegen dat ieder team van tevoren wordt samengesteld en dat ieder afzonderlijk team zich dient te verkleden, al dan niet volgens een bepaald thema.

18. Raad de zin

In dit klassieke gezelschapsspel werken spelers samen en geven ze omschrijvingen van woorden en zinnen aan de andere leden van hun team zonder dat ze het woord of de zin zelf noemen. Zinnen kunnen bijvoorbeeld bestaan ​​uit beroemdheden, uitdrukkingen of gewoon eenvoudige dingen die in en om het huis aanwezig zijn. Wanneer je zin ‘een naald in een hooiberg zoeken’ is, dan zou je bijvoorbeeld een aanwijzing aan je teamgenoten kunnen geven door te zeggen ‘een puntig voorwerp dat begraven ligt ergens bij een boerderij’ .

Raad de zin is de perfecte manier om alle leden van je team bijeen te krijgen en hen te leren om optimaal met elkaar te communiceren. (Je hoef je overigens nergens zorgen om te maken want iedereen zal zoveel plezier hebben, ze zullen dus vaak niet eens doorhebben dat je dit met een zekere reden doet.)

Dit spel wordt doorgaans gespeeld met een mandje of bakje waarin zinnen die op stukjes papier zijn geschreven zijn gestopt, maar doordat het zo enorm populair werd heeft ene fabrikant besloten om er eveneens een elektronische versie van te maken .

Uitstapjes en evenementen voor teambuilding

19. Vrijwilligerswerk

Een beetje van je eigen tijd geven om een ​​goed doel te steunen, is niet alleen goed voor de ziel, maar het is tevens een fantastische manier voor de leden van je team om aan teambuilding te doen. Lokale opties voor het doen van vrijwilligerswerk kunnen onder andere zaken omvatten als werken als een vrijwilliger een plaatselijke gaarkeuken, het helpen bouwen aan een opvang voor dak- en thuislozen of het afleveren van geschenken bij kinderziekenhuizen tijdens de feestdagen. Op vaardigheden gebaseerd vrijwilligerswerk is een coole manier om de expertise van je teamleden te vergroten: zo kun je immers door je team vrijwilligerswerk te laten doen en allerlei professionele vaardigheden in te zetten (uiteenlopend van marketing, het ontwikkelen van app of het schrijven van een brochure) een ​​non-profitorganisatie vaak enorm helpen.

20. Mysteriediner

Zogenaamde mysterydiners zijn één van de leukste manieren om aan teambuilding te doen. Op een avond stuur je een groep mensen van verschillende afdelingen binnen het bedrijf naar een dergelijk diner ergens bij je in de buurt (of zelfs gewoon bij iemand thuis). Het diner wordt echter georganiseerd door één van de leidinggevende van het bedrijf en is uiteraard ook op kosten van de zaak. Deze diners stellen willekeurige groepen mensen van hetzelfde bedrijf in staat om te genieten van en ​​avond met lekker eten en onderlinge gesprekken.

Waarom is dit een mysteriediner? Het enige wat deelnemers van tevoren mogen weten over het diner is de datum en de tijd dat het plaats gaat vinden. Vervolgens, aan het einde van de middag, wanneer het diner bijna plaats gaat vinden, stuur je iedere groep een bericht met de naam van het restaurant waar ieder teamlid naartoe moet gaan en met wie ze daar aanwezig zullen zijn, zodat ze eventueel samen voor vervoer kunnen zorgen. Eventueel zou je ieder leider van een afzonderlijk diner de naam van een restaurant of bar kunnen geven om daar iedereen uit te nodigen om gezellig nog even samen te komen wanneer de diners achter de rug zijn.

21. Kajakken of kanoën

Niets houd meer een goede samenwerking in en het proberen omniet in het water te belanden, dan wanneer je samen met je team gaat kajakken of kanoën. Wanneer je dus wilt profiteren van het actief bezig zijn in de buitenlucht? Dan dien je de peddel ter hand te nemen en samen met je team naar het dichtstbijzijnde water te gaan voor een fantastisch lente- of zomeruitje.

Veel rivieren, kanalen, meren en vijvers beschikken over zogenaamde boothuizen waar je kajaks en kano’s kunt huren, en je kunt uiteraard de mensen van je team aanmoedigen om met meerdere personen een exemplaar te gaan gebruiken en daarbij mensen bij elkaar te brengen die normaalgesproken niet samen aan het werk zijn.

22. Trampolinepark

Wie durft er nog steeds hardop te zeggen dat trampolines enkel en alleen bedoeld zijn voor kinderen? Neem je team eens een keertje mee naar een trampolinepark voor een heleboel springplezier en een uitgelezen kans om de stress van alledag kwijt te raken. Een groot aantal plaatsen heeft plekken ingericht waar trampolines aanwezig zijn en soms zelfs kun je daar niet alleen springen, maar bijvoorbeeld ook deelnemen aan een potje trampolinetrefbal of trampolinebasketbal.

23. Onderneem iets toeristisch

Omarm de plaats waarin je woont of werkt. Kies een bekende toeristische locatie en ga vervolgens als een team er naartoe. Je kunt zelfs deel gaan nemen aan een heuse een Segwaytoer. Eventueel kun je met je team afspreken om een dergelijke toer verkleed te gaan volgen. Dat zal het geheel nog leuker maken en zeker op de lachspieren werken, van zowel je team als van toeschouwers. Het is dan ook enorm grappig om je eens als een toerist op te houden in een plaats die je al erg goed denkt te kennen, wellicht dat je zelfs iets nieuws te weten komt.

24. Schilderworkshop

Op het ogenblik dat je meer op zoek bent naar een wat meer ontspannende activiteit, dan zou je ervoor kunnen kiezen om te gaan voor een workshop groepsschilderen. Er zijn tegenwoordig namelijk een heleboel bedrijven die dit soort workshops aanbiedt en daarbij plaatselijke kunstenaars inzet in bijvoorbeeld bars of buurthuizen. Onder hun bezielende leiding leert je team dan schilderen op doek, op wijnglazen of op andere materialen. Het is een fantastische manier om de leden van je team te laten ontspannen, samen wat drinken en gezellig even op een andere plek dan de werkvloer samen actief bezig te zijn.

25. Kookworkshop

Indien je voorkeur uitgaat naar een activiteit die iets meer culinair in zich heeft, dan kun je het gebruikelijke teamuitje, naar een bar of een restaurant in de buurt, eens opzij zetten en gaan voor een kookworkshop. Er zijn vandaag de dag een heleboel bedrijven die je kunnen voorzien van een professionele kok die jou en je team kan leren om een ​​luxe maaltijd te bereiden. Deze workshop kan vaak gegeven worden bij iemand thuis of in de bedrijfskeuken. Tussen de diverse onderdelen van de workshop door hebben de leden van je team dan bergen met tijd om elkaar eens op een geheel andere manier te leren kennen. Na afloop kunnen jullie als team gaan genieten van de heerlijke maaltijd die is bereid en tegelijkertijd gesprekken aanknopen met mensen die je op een doorsnee werkdag wellicht niet eens te spreken krijgt.

26. Ga een onbekende plaats verkennen

Er zijn niet veel dingen zo leuk als een dag erop uit gaan en een onbekende plaats te verkennen. Dus waarom zou je dat niet eens samen met de leden van je team gaan doen?

Deze grotere teamuitjes, die wellicht ieder kwartaal gehouden kunnen worden, op momenten dat er meer budget voor handen is, kun je bijvoorbeeld een bus charteren die jou en je team naar een onbekende locatie zal brengen. Als team kun je dan een historische wandeling of toer maken door deze onbekende plaats, lunchen in een restaurant dat al het beste van de stad bekend staat en/of samen een plaatselijke trekpleister gaan bezoeken.

27. Sportspel

Wanneer je alle leden van je team bijeen hebt geroepen, kun je op weg gaan om een sportspel te gaan spelen. Dit is namelijk een geweldige manier om de teamgeest te vernieuwen, te versterken en/of op te bouwen, terwijl je niet alleen maar competitief, maar eveneens vriendschappelijk wedstrijdjes houdt.

Nadat je al deze mogelijkheden door hebt genomen, zal het kinderspelvoor je zijn om je team een fantastische tijd te bezorgen doordat je hun plezier vergroot en terwijl je hun geluk vergroot en tevens een geweldige bedrijfscultuur opbouwt. Bovendien zul je op deze manier al snel als een “cool” te boek komen te staan bij de rest van je team. Hoe cool zou dat zijn?

Ze Magazine - Lifestyle trends