Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je wat extra geld zou willen bijverdienen. Zo kan bijvoorbeeld een thuisblijvende ouder, een gepensioneerde of een student doorgaans wel wat extra geld gebruiken, maar is er niet altijd de mogelijkheid om buitenshuis aan de slag te gaan.

Weliswaar bestaat er de mogelijkheid om via een snelle zoekopdracht op bijvoorbeeld Google een heleboel thuiswerk te vinden, maar dan loop je eveneens het risico dat je te maken krijgt met oplichtingspraktijken. Zo kunnen bepaalde thuiswerkbemiddelaars of –aanbieders vooraf kosten in rekening brengen en je uitnodigen om met hen samen te werken, terwijl het hen eigenlijk alleen maar te doen is om zo snel mogelijk geld van je af te troggelen.

Omdat ik weet dat je opzoek bent naar legitiem thuiswerk, zonder dat daar oplichters bij betrokken zijn, heb ik talloze manieren doorgespit om thuis mee aan de slag te kunnen gaan en daarvan de 50 legitieme manieren voor je op een rijtje gezet. Sommige van deze manieren zullen je weliswaar maar enkele euro’s in de maand op gaan leveren, maar andere kunnen juist wat meer geld in het laatje brengen, afhankelijk van de tijd die je erin wilt investeren.

Lees dus snel verder om meer te weten te komen over een aantal van de meest interessante manieren om thuis geld te verdienen. Misschien kom je zelfs iets tegen waar je nog nooit eerder van hebt gehoord.

Verdien geld online en gewoon vanuit je eigen huis

Heb je geen verborgen talenten? Dan is dat nog geen enkele reden om je zorgen te maken omdat we ook dan mogelijkheden voor je gevonden hebben om vanuit huis wat geld te kunnen bijverdienen. Mijn vrouw Katie is niet iemand die je echt slim zou kunnen noemen, dus heeft ze in plaats daarvan een aantal kippen en een grote ren gekocht zodat we eieren kunnen verkopen aan de mensen in de buurt.

Deze kippen hebben we gekocht van een vrouw die kuikens grootbrengt om ze vervolgens weer te verkopen voor een gering bedrag (lees echter direct verder wanneer je er niets voor voelt, of je geen mogelijkheden ziet om kippen te fokken en deze, of hun eieren, daarna weer te verkopen ).

1. Begin een blog, vlog of een online bedrijf

Online zaken doen is precies de manier waarop ik mijn brood verdien sinds een aantal jaren en waardoor ik staat werd gesteld om met pensioen te gaan. Ik verdien per maand immers een aardig salaris met het blog dat ik schrijf.  Het maken van een blog of vlog is niet moeilijk, en vaak kun je dit al in een kwartiertje onder de knie hebben. Bovendien kun je vaak voor een gering bedrag, of zelfs helemaal gratis, een blog of vlog starten. Maak een blog of vlog en gebruik daarbij zogenaamde affiliateverkooptechnieken of productendorsementdeals. Je zou je publiek bijvoorbeeld in je blog of vlog kunnen vertellen over onderwerpen als:

 • Reizen”,
 • Koken,
 • Gezondheid,
 • Fitness,
 • Technologie,
 • Persoonlijke financiën,
 • Persoonlijke verzorging,

Kortom: over vrijwel alles wat je maar kunt bedenken en waar andere mensen in geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

2. Neem deel aan enquêtes en onderzoeken om een ​​extra zakcentje per maand bij te verdienen

Beantwoord eenvoudige vragen van een online enquête of test producten terwijl je gewoon vanuit huis geld verdient. Je kunt op die manier al snel aardig wat euro’s per maand extra verdienen zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. Er zijn overigens ook talloze websites waar je op deze manier cadeaubonnen, loten voor loterijen, gratis producten, en nog een heleboel meer kunt verdienen of winnen.

Het is overigens wel zaak dat je er goed op let dat het registreren gratis is en dat zodra er om een betaling wordt gevraagd voordat je deel kunt nemen er doorgaans sprake zal zijn van oplichting.

3. Ontvang een gratis cadeaubon bij een aanmelding van bijvoorbeeld een spaarprogramma

Meld je in een paar minuten aan voor een spaar- of loyaltyprogramma en ontvang een gratis cadeaubon van een (online) winkel. Dit is een eenvoudige manier om te beginnen met het verdienen van wat extra geld zonder daar de deur voor uit te hoeven.

4. Bekijk voor een vergoeding filmtrailers, YouTube- en soortgelijke video’s

Vind je het leuk om video’s te kijken als je even niets te doen hebt? Je kunt hier nu voor betaald worden. Het enige dat je hoeft te doen is het bekijken van video’s, inclusief filmpreviews, nieuwsonderwerpen, video’s gemaakt van beroemdheden en allerlei andere onderwerpen. Er zijn namelijk bepaalde websites die je vragen om geselecteerde video’s te bekijken en deze vervolgens leuk te vinden.

Je moet echter wel een bepaald aantal minuten blijven kijken, maar de exacte tijd zal je in de regel van tevoren worden medegedeeld. Op die manier kun je in de maand soms aardig wat extra geld binnenhalen (de inkomsten kunnen echter wel flink variëren) en in veel gevallen kun je er punten mee verdienen die je later in kunt wisselen voor cadeaubonnen of een uitbetaling in euro’s.

4. Krijg direct geld terug voor dingen die je al eerder hebt gedaan

Wanneer je het wel ziet zitten om geld terug te krijgen, dan is het toch geweldig dat dit kan voor dingen die je al eerder hebt gedaan of hebt gekocht. Bij een aantal winkels kun je namelijk online shoppen en tevens geld terugvragen voor een eerder gedane aankoop. Zo kun je wellicht een deel van het aankoopbedrag terugvragen voor een product waarvoor onlangs de prijs sterk is verlaagd.

5. Meld je aan voor gratis cadeaubonnen bij een overkoepelende website van diverse webwinkels

Ga opzoek naar overkoepelende website die commissie krijgt zodra je bij één van de deelnemende webwinkels een online aankoop doet. Zelf kun je dan meestal punten sparen die je vervolgens weer recht geven op een uitbetaling in cash (zodat je een soort korting krijgt op je aankoop) of in de vorm van cadeaubonnen.

Dit is een geweldige manier van geld bijverdienen voor mensen die veel online shoppen. Een ander voordeel van een dergelijke website is dat je al je favoriete webwinkels onder één noemer hebt staan en je dus minder lang hoeft te zoeken als je een aankoop wilt doen.

6. Download en installeer bepaalde apps voor een vergoeding

Een groot aantal bedrijven, onder andere Google, betalen je op het moment dat je hun apps download en installeert. Bovendien wordt je betaald voor iedere maand dat de betreffende apps op je smartphone zijn geïnstalleerd. Dit kunnen onder andere apps zijn waarbij je bedrijven inzicht geeft in je koopgedrag, het beoordelen van mobiele app voor het gebruik van bepaalde diensten en/of het deelnemen aan marktonderzoeken.

7. Testen van websites voor een interessante beloning

Heb je ooit een website bezocht en je ook echt goed beseft hoe slecht, of juist hoe goed, deze was? Nu is het mogelijk om betaald te worden je gedachten met de bedrijven achter de betreffende websites te delen. Het enige dat je hoeft te doen is gewoon de betreffende website te openen, een beetje rond te kijken, een aantal opdrachten uit te voeren, je gedachten vast te leggen en betaald te krijgen.

Beheerders van nieuwe of bijgewerkte website compenseren je namelijk maar al te graag om hun websites te testen. Op die manier kun je dan ook al snel wat euro’s per uur extra verdienen.

7. Krijg betaald om gezond te leven

De gezondheidsapp AchieveMint geeft je punten om gezond te leven en om actief in beweging te zijn, bijvoorbeeld door te wandelen, je eten en drinken te registreren of door gezondheidsonderzoeken te doen. Je verdient punten die ingewisseld kunnen worden voor geld of Amazon-cadeaukaarten en er is geen limiet verbonden aan de hoogte van je inkomsten.

AchieveMint maakt eenvoudig verbinding met een aantal fitness-apps die je wellicht al gebruikt, zoals Fitbit, RunKeeper, Healthkit en MyFitnessPal. De eerste punten kun je trouwens al verdienen door je aan te melden bij AchieveMint en deze te koppelen aan een app.

8. Word freelancer of freelance schrijver

Op het moment dat je freelance werk doet, dan kun je je inkomsten aanzienlijk verhogen. Ben je bijvoorbeeld thuisblijvende ouder met een diploma Nederlands (of een andere taal) op zak of iemand die al snel fouten in een geschreven tekst weet te vinden? Dan kun je op gespecialiseerde websites talloze opdrachtgevers vinden die je voor de meest uiteenlopende taken in willen huren, zoals het schrijven of bewerken van teksten (die qua onderwerpen uiteraard sterk kunnen variëren).

Je kunt dan betaald krijgen voor ieder afzonderlijk artikel of per geschreven woord. Wanneer je eenmaal een goede reputatie op hebt weten te bouwen in deze wereld, dan is het zelfs mogelijk om er een voltijdbaan aan over te houden.

9. Technische freelancen

Freelancen draait natuurlijk niet alleen maar om het schrijven van teksten. Je kunt immers van alles en nog wat gaan doen, uiteenlopend van het uitvoeren van ontwerp-, grafische, marketing- en webprogrammeringstaken voor de talloze websites en je betaling per project gaan bepalen.

10. Word een virtuele assistent

Werk voor iemand gewoon vanuit je eigen huis. Virtuele assistentes (VA’s) kunnen namelijk allerlei soorten taken uitvoeren, van het controleren van e-mails en het maken van reisplannen tot het verwerken van een internetonderzoek of het uitvoeren van werkzaamheden voor hun bedrijfje. Op deze manier kun je in bepaalde gevallen tientallen euro’s per uur verdienen.

11. Word een studiebegeleider

Geef iemand privé-les bij je aan huis en gebruik hierbij je middelbare schoolkennis. Je kunt zo je eigen planning maken en dit eventueel combineren met ander werkzaamheden, maar er bovendien ook voor kiezen om online bijlessen te gaan verzorgen. In beide gevallen zal het geven van bijlessen je al snel tientallen euro’s per uur op kunnen leveren.

12. Deel je mening

Deel je eerlijke en oprechte mening over de meest alledaagse diensten en producten, die je afneemt van bedrijven, op social media en op speciale fora. Deze bedrijven kunnen hun producten immers verbeteren aan de hand van de feedback die je hen geeft en je kunt er ook nog eens een leuk zakcentje mee bijverdienen.

13. Beoordeel pizza’s of andere producten

Talloze bedrijven zijn bereid om je te betalen voor het beoordelen van bijvoorbeeld pizzeria’s bij je in de buurt. Je hoeft alleen maar de plaats te beoordelen op de kwaliteit van hun pizza en hun levertijd. Hiervoor kun je dan een gratis pizza krijgen, en soms ook nog een bepaalde vergoeding in euro’s. Om dit te kunnen doen dien je je echter wel eerst te registreren bij een website die dit soort onderzoeken coördineert.

14. Beoordeelproducten en schrijf een beoordeling

Schrijf een beoordeling en verdien een kleine vergoeding per recensie zoals dit van tevoren aan is gegeven. Yelp is bijvoorbeeld een website die je een aantal speciale uitnodigingen kan geven op dit gebied.

15. Verander van zoekmachine

Gebruik je op dit moment Google of Yahoo om iets op te zoeken naar op het internet? Laat deze dan even voor wat ze zijn en kies voor bijvoorbeeld de zoekmachine van Bing. Door gewoon je zoekopdrachten op Bing uit te voeren, door hier je standaard zoekmachine van te maken, en verdien punten die later in kunnen worden gewisseld voor cadeaubonnen. Zo verdien je namelijk al snel een paar euro’s per maand extra.

16. Het invoeren van gegevens

Gebruik je accuraterese en je vingervlugheid tijdens het typen om informatie in te voeren. Online zijn immers tal van bedrijven te vinden die je willen betalen als je gegevens voor hen in wilt voeren en eventueel nog wat andere administratieve taken uit wilt voeren. Deze taken kunnen simpel worden gedaan door middel van het zogenaamde telewerken zodat je er de deur niet voor uit hoeft te gaan.

17. Ga aan de slag voor Amazon

Door één van de micro-opdrachten van Amazon Mechanical Turk te kiezen: dit zijn diensten die een bepaalde menselijke interactie vereisen, kun je gewoon vanuit je eigen huis flexibele uren werken en vervolgens betaald worden door één van ’s werelds grootste verkopers.

Je kunt dan onder andere denken aan de volgende opdrachten die door thuiswerkers gedaan kunnen worden:

 • Selecteer de juiste spelling voor bepaalde zoektermen,
 • Is deze website geschikt voor een algemeen publiek?
 • Zoek het artikelnummer voor een product op een bepaalde afbeelding,
 • Beoordeel de zoekresultaten voor bepaalde zoektermen,
 • Bepaal of twee producten identiek zijn,
 • Kies de juiste categorie voor bepaalde producten,
 • Categoriseer het type van een bepaald artikel,
 • Vertaal een stuk tekst van het Engels naar een andere taal.

18. Online reisbureau afstruinen

Bezoek je geregeld in je vrije tijd reiswebsites, zoals Expedia? Dan kun je dat ook doen voor een commissie gewoon door je diensten aan te bieden als een alternatief voor een regulier reisbureau. Kijk eerst op Wikihow voor een aantal handige tips en adviezen om direct mee aan de slag te gaan.

19. Gekoppelde marketing

Op het ogenblik dat je al een blog of vlog maakt over iets dat je interesseert, dan kun je dit zonder al te veel moeite veranderen in een interessante manier om geld bij te verdienen. Het enige wat je hoeft te doen, is lid te worden van een geassocieerd netwerk, zoals Amazon Affiliate of Google AdSense, vervolgens kies je een aantal producten of diensten die je wilt gaan promoten en publiceer deze op je eigen website. Zodra iemand je blog, vlog of artikel leest of bekijkt, dan krijg je daar namelijk voor betaald.

20. Verkoop lesplannen

Heb je een zwak voor academische opleidingen? Dan kun je extra geld gaan verdienen door je  lesplannen te verkopen, in het bijzonder nieuwe leraren of eerstejaars leraren zijn hier doorgaans erg in geïnteresseerd. Er bestaan zelfs speciale websites waar leraren gun lesplannen aan collega’s kunnen verkopen of deze met hen kunt delen.

21. Speel online spellen

Ben je een ster in het spelen van arcadespellen of pokeren? Dan kun je door een aantal van je favoriete spellen via bepaalde websites wat extra euro’s binnenhalen. Dit is dus niet alleen heel erg leuk, maar zal je tevens de kans bieden om gratis spellen te spelen en te strijden om extra beloningen.

22. Neem deel aan een online forum

Neem deel aan een online forum en krijg betaald om je mening en adviezen te geven. De betaling kan zowel in de vorm van cash als van cadeaubon plaatsvinden. Op deze manier kun je soms weltientallen euro’s per maand verdienen.

23. Onderzoek zoekmachines

Er zijn speciale websites, zoals Leapforce, waar je betaald kunt worden om zoekmachines te evalueren door het uitvoeren van een onderzoek naar van tevoren vastgestelde zoekopdrachten, deze vervolgens te analyseren en tot slot je feedback te geven ten aanzien van de resultaten van de onderzochte zoekmachines op basis van hun gebruiksgemak  en relevante zoekresultaten.

24. Beheer fanpagina’s op social media

Fanpagina’s op bijvoorbeeld Instagram, Twitter of Facebook geven bezoekers doorgaans de mogelijkheid om contact op te nemen. Meld je bijvoorbeeld aan bij een website als Fiverr en krijg opdrachten voor het onderhouden en beheren van pagina’s op allerlei social media platforms.

25. Verbeter de fouten van Google

Websites zoals Google, Yahoo, Bing en nog een heleboel andere, willen je maar al te graag betalen voor het beoordelen van hun zoekresultaten. Je hoeft dus enkel en alleen maar de fouten binnen de resultaten van de zoekmachine te herstellen en ze kwalitatief, relevant en nuttig te maken. Wanneer je dit doet, dan kun je daar een leuk bedrag per uur mee verdienen.

26. Online jurylid

Houd je ervan om de wet te volgen en de orde te handhaven? Heb je zelfs ooit al in een rechtszaal willen zitten en mee willen beslissen over de schuld of de onschuld van een verdachte? In bepaalde gevallen kan een advocaat gebruikmaken van zogenaamde online juryleden om zo de kansen van een verdachte uit te testen nog voordat de eigenlijke jury haar oordeel zal gaan vellen.

Als online jurylid beoordeel je dus de feiten en beantwoordt je de vragen voordat je je oordeel gaat vellen. De hoogte van het uit te betalen bedrag zal echter afhangen van de lengte van de zaak. Je wordt er absoluut niet rijk van, maar wel kun je er een leuk zakcentje mee bijverdienen.

27. Pas op de huisdieren van anderen

Ben je dol op huisdieren? Ga dan voor het verzorgen en het oppassen op allerlei huisdieren bij je thuis of bij je in de buurt. Zorg er echter wel altijd voor dat je huis geschikt is voor meerdere huisdieren. Via gespecialiseerde websites kun je in contact worden gebracht met mensen die op zoek zijn naar een oppas voor hun huisdier. Uiteraard dien je niet te vergeten om je tarieven op een verantwoorde en verstandige manier vast te stellen.

28. Vang kinderen op bij je thuis

Op het moment dat je toch een thuisblijvende ouder bent, en je kinderen dus heel de dag om je heen zijn, dan kun je prima wat geld bij gaan verdienen door kinderen op te vangen. Deze vorm van kinderopvang is vaak erg gewild omdat de opvang dan in de eigen buurt plaats kan vinden en vanwege het feit dat er veel minder kinderen aanwezig zullen zijn dan in een meer zakelijke kinderopvang.

Je dient echter wel een bepaald certificaat te behalen om dit werk uit temogen voeren, maar wanneer je hierover beschikt, dan kun je er behoorlijk veel geld mee verdienen, terwijl je toch ook gewoon samen kunt zijn met je eigen kroost.

29. Kalligrafie

Verzorging de belettering met de hand van uitnodigingen, trouwkaarten en andere drukwerk. Gebruik hiervoor diverse lettertypes en leer jezelf steeds meer kalligrafische vaardigheden. Onder de website Etsy heeft een speciale rubriek voor kalligrafie waar je je diensten aan kunt bieden en in contact kunt komen met potentiële klanten.

30. Transcriptionist

Je kunt zelfs aan de slag gaan als transcriptionist wanneer je niet erg dol bent op het schrijven van teksten of wanneer je geen programmeertalent hebt. Als freelance-transcriptionist werk je weliswaar heel gedetailleerd, maar daar staat tegenover dat je deze taken eigenlijk op ieder gewenst moment van de dag of nacht kunt doen. Ook voor het vinden van dit soort klussen kun je prima de zoekmachine van het internet gebruiken.

31. Koken en bakken

Een studievriend van me maakt de lekkerste koekjes en vindt zelfs uiteenlopende gelegenheden om deze heel het jaar door te verkopen/ Denk hierbij aan verjaardagen, feestdagen, sportfeesten en ga zo maar door. Bepaalde mensen houden nu eenmaal van koken en bakken en wanneer dit ook voor jou geldt, dan kun je wellicht een horecazaak beginnen vanuit je eigen keuken.

Bak bijvoorbeeld taarten, cakes of koekjes voor verjaardagsfeestjes, diners of allerlei andere gelegenheden. Zorg er echter wel altijd voor dat je je aan de wettelijke voorschriften voldoet ten aanzien van de voedselveiligheid, maar zeker ook dat je plezier hebt in de dingen die je doet. Zo zijn er bijvoorbeeld ook ouders die geen tijd hebben om zelfgemaakt voedsel te  bereiden voor een hapjesmarkt op school of voor de meest uiteenlopende feesten met hun familie, vrienden of collega’s.

32. Begineen nevenbedrijf

Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een online personal stylist te worden, of voor één van de talloze andere opties te gaan om als nevenactiviteit te gaan ontplooien. Het kost uiteraard de nodige moeite, maar er zijn een heleboel verschillende wegen die je kunt bewandelen op dit gebied.

Je zou bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan met e en bestaand bedrijf, of op zoek kunnen gaan naar een bepaalde vraag binnen je gemeenschap die mogelijk aangepakt kan worden. Wellicht zijn er lokale bedrijven die je boekhoudkundige vaardigheden hard kunnen gebruiken, dan kun je daar je voordeel mee doen door je kennis en expertise ter beschikking te stellen

33. Verhuur je parkeerplaats

Wanneer je je eigen parkeerplaats, tijdens de uren dat je aan het werk bent, niet gebruikt, dan zou je wat extra geld bij kunnen verdienen door deze te verhuren aan mensen die bij je in de buurt aan het werk zijn.

34. Verhuur je auto

Indien je je auto niet gebruikt tijdens een vakantie of tijdens het weekend, dan kun je deze eveneens te huur aanbieden. Er zijn zelfs speciale websites die particuliere verhuurders van auto’s in contact kunnen brengen met personen die een auto willen huren.

In de meeste gevallen zal de huur per uur worden berekend.

35. Verhuur online je kleding

Op het moment dat je een kast vol met kleren hebt die je al heel lang niet hebt gedragen, dan kun je ervoor kiezen om kledingstukken te gaan verhuren. Ook nu weer zijn er speciale websites die een dergelijke constructie mogelijk maken. Wanneer de kleding je niet meer past

Als ze niet meer passen of als ze niet meer passen binnen je huidige manier van leven, dan zou je deze uiteraard ook kunnen verkopen via een garageverkoop of op een online marktplaats.

36. Verhuur je fiets, je brommer, je scooter, je wintersport- of andere uitrusting

Op het moment dat je je fiets, ander vervoermiddel of uitrusting niet zelf in gebruik hebt, dan kun je deze aan anderen gaan verhuren. Via speciale websites kunnen verhuurders en huurders van de meest uiteenlopende producten met elkaar in contact worden gebracht.

37. Verhuur je studioruimte en/of je muziekinstrumenten

Staat je gitaar zomaar ongebruikt in de hoek van je kamer, zonder dat je er dus elke dag op speelt? Dan kun je geld gaan verdienen door het instrument te gaan verhuren. Je kunt dit uiteraard ook met allerlei andere muziekinstrumenten en apparatuur, zoals met versterkers, microfoons, harpen of zelfs met de ruimte waarin je oefent of de studio waarin je opnames maakt.

38. Ruim op en verkoop de nog bruikbare spullen

Je hebt waarschijnlijk aanzienlijk meer spullen dan je wellicht denkt. Begin dus met het weghalen van de spinnenwebben op zolder, in je kelder of kasten zodat allerlei nog prima bruikbare spulletjes voor de dag zullen komen die je dan weer kunt gaan verkopen, bijvoorbeeld tijdens een garageverkoop of op een online marktplaats.

39. Verkoop je antieke spulletjes

Heb je in je jongere jaren een heleboel dingen verzameld of heb je nog spullen die wel bij je vorige huis pasten, maar die niet goed gaan bij je nieuwe woning? Dan doe je er goed aan om al je verzamelde voorwerpen voor de dag te halen en deze te koop aan te bieden. Wanneer je overigens bepaalde antieke- of verzamelobjecten in je bezit hebt, dan is het zeker aan te raden om deze voor de verkoop eerste te laten taxeren. Doe je dat namelijk niet dan kun je wellicht zeldzame voorwerpen tegen een veel te lage prijs van de hand doen.

40. Rommelmarktspullen in- en verkopen

Als je het op een slimme manier aan weet te pakken, dan kun je snel behoorlijk wat geld bijverdienen. Hiervoor bezoek om te beginnen een rommelmarkt bij je in de buurt of een online marktplaats, en koopje daar een aantal interessante voorwerpen, die je na eventueel hersteld te hebben, weer met winst probeert te verkopen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het overspuiten van tafels of het omvormen van oude grammofoonplaten naar kunstobjecten. Op die manier kun je een heleboel rommel al snel omtoveren in heuse schatten.

Indien je wel wat extra ideeën kunt gebruiken, dan kun je deze zeker vinden op Pinterest. Er zijn dan ook talloze manier waarop je dit aan zou kunnen pakken en je zult versteld staan van het aantal mensen willen betalen voor een aangepaste baby- of kinderkamerlamp of voor een gerestaureerde bar uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Wanneer je dit werk erg leuk vindt, dan zou je zelfs een eigen ​​Etsy-winkel kunnen starten. Voor je het weet kun je van je hobby een leuk beroep maken en er een aardig salaris mee verdienen.

41. Verkoop je mobiele telefoon

Ongeacht of je nu een nieuw  of een wat verouderd model hebt, in alle gevallen kun je je mobiele telefoon vaak prima verkopen. Zo zijn er bijvoorbeeld winkels die je uitbetalen in de vorm van cadeaubonnen als je een nog werkende iPhone aan heb overdraagt. Daarnaast zijn er websites die je gewoon geld willen betalen voor de oude telefoon die ergens weggestopt in een laatje lag te verstoffen.

42. Lever lege printercartridges weer in

Lever je lege printercartridges in en krijg in ruil daarvoor uiteenlopende kantoorbenodigdheden of tegoedbonnen van de winkel waar je ze in hebt geleverd.

43. Verkoop je oude foto’s

Heb je ergens nog een aantal willekeurige foto’s liggen of wil je je computerruimte wat opschonen? Verkoop deze beelden dan op speciale websites voor stockfoto’s, zoals Shutterstock. Dit soort websites koopt foto’s van iedereen die er maar vanaf wil. Zelfs wanneer je van mening bent dat de foto’s het verkopen niet waard zijn, dan kun je nog altijd een poging wagen.

Heel vaak kun je zelfs met de meest verwaarloosde foto’s van alledaagse voorwerpen je slag slaan. Zo kun je bijvoorbeeld aan een foto van een simpele pen en papier een leuk zakcentje verdienen.

44. Bied (een deel van) je woning aan als ​Bed and breakfast of als AirBnB

Indien je al een plekje hebt om te wonen en er bijvoorbeeld een universiteitscampus in de buurt is waar geregeld ouders op bezoek komen.  Of wanneer je in de nabijheid woont van muziek- of sportlocaties, dan zou je een ​​kleine bed en breakfast kunnen beginnen. Wanneer je dat te ingewikkeld lijkt, dan kun je ook eens een kijkje nemen op websites als AirBnB, waar je op een veilige manier woonruimtes kunt verhuren.

Zo weet je bovendien zeker dat je ook echt voor deze dienst wordt betaald. Zelf heb ik gebruikgemaakt van deze service tijdens een reis door Zwitserland samen met een vriend en ik kan je verzekeren dat het een fantastische vorm van dienstverlening is.

45. Verkoop spullen online

Een garageverkoop houden is wellicht niet echt jouw ding, of misschien heb je maar een paar echt leuke dingen die je van de hand wilt doen. In dat geval kun je ervoor kiezen om je spulletjes te verkopen opeen website als Ebay, een andere online markplaats of via een speciale verkoopgroep op Facebook.

Zo verkocht mijn vrouw bijvoorbeeld een aantal merkportemonnees dat ze toch niet meer gebruikte en verdiende aardig wat geld door hiervoor Ebay te gebruiken, in plaats van deze [producten op de plaatselijke rommelmarkt aan de man te brengen. Door het bieden werd haar, aanvankelijk vrij lage startersbod, al snel een flink bedrag. Zo kreeg ze er zelfs meer geld voor dan ooit had durven dromen.

46. Open een bankrekening

Een simpele zoekopdracht op Google naar allerlei banken die extra’s geven aan hun nieuwe klanten die bij hen een rekening willen openen, zal je waarschijnlijk een aardige lijst met recente aanbiedingen opleveren. Je moet overigens wel goed letten op de voorwaarden die gesteld worden aan dit soort aanbiedingen, maar op het moment dat je daar wat tijd in wilt steken, dan zul je in staat zijn om een paar honderd euro in je zak te steken.

47. Verkoop je oude boeken

Wanneer je nog een aantal boeken in je kast of op zolder hebt liggen waar je helemaal niet meer naar omkijkt, dan kun je deze prima gebruiken om wat extra geld mee te verdienen. Je hoeft de boeken die nog in goede staat zijn alleen maar te verkopen (online, maar ook op een rommelmarkt of bij een boekhandel bij je in de buurt.

Je kunt bijvoorbeeld je oude kinderboeken, studieboeken, romans of welke boeken dan ook te koop aanbieden.  Zelfs de meest gewone boeken kunnen je op die manier wat extra euro’s opleveren. Door je boeken te verkopen, krijg je dus niet alleen meer ruimte op je boekenplank, maar ook wat extra geld in je portemonnee.

48. Ga online shoppen en verdien geld terug

Op bepaalde websites van winkels kun je door te shoppen geld terug verdienen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een korting, maar even goed voor een simpele geld terug aanbieding op een bepaald product.

49. Doe boodschappen en krijg korting

Veel apps die je geld terugbetalen bieden contant bepaalde kortingen aan op specifieke boodschappen die je kunt doen in je eigen supermarkt. Je hoeft alleen maar een foto van je kassabon te maken, deze op te sturen en zo snel en gemakkelijk (het gehele of gedeeltelijke) aankoopbedrag terug te ontvangen.

50. Deel met bedrijven wat er in je koelkast staat

Er zijn speciale panels actief die je willen betalen om te mogen zien wat je allemaal in je koelkast hebt staat. Hiervoor hoefje dan alleen maar de barcodes van de producten die in je koelkast staan te scannen en naar het bedrijven door te zenden.

Door op die manier iedere week je boodschappen te scannen en alle gegevens over je aankopen door te sturen, wordt je dus beloond. Verder is het mogelijk dat dit soort bedrijven je geregeld benaderen met de vraag of je je mening wilt geven over bepaalde zaken en/of je een aantal vragen wilt beantwoorden. Zonder al te veeltijd kwijt te zijn kun je zo behoorlijk wat punten bijeen sparen die na verloop van tijd in kunnen worden gewisseld voor contant geld, cadeaus of waardebonnen.

51. Krijg betaald om e-mails te ontvangen

Heb je er geen moeite mee om junkmail in je mailbox te ontvangen? Wanneer, net zoals ik, daar geen problemen mee hebt, dan kun je betaald krijgen om deze “junk” te recyclen. Voor iedere mail die in je mailbox belandt, en die je geopend hebt, zul je worden betaald. Zo zullen niet alleen een heleboel bedrijven hun producten beter kunnen promoten, maar zal bovendien jouw portemonnee worden gespekt.

Ze Magazine - Lifestyle trends