Ieder aspect van een vrijgezellenfeest is eigenlijk prima, mots de aanstaande bruid of bruidegom maar aan aantal uitdagingen dient aan te gaan op een manier die zijn, of haar, vrienden en/of vriendinnen hebben bedacht. Gebeurt dit namelijk niet dan kan dat zomaar leiden tot een bespottelijke “straf”. De uitdagingen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet zijn overigens al een aantal generaties overgeleverd zodat ook jouw beste vriend of vriendin, die op korte termijn in het huwelijksbootje wilt gaan stappen, hier mee te maken kan krijgen. We hebben namelijk de meest geweldige, hilarische en zelfs de meest walgelijke uitdagingen voor een vrijgezellenfeest verzameld. Lees dus snel verder, kies je favorieten en laat de bruid of bruidegom in spé zo weten dat het leven als vrijgezel bijna voorbij is.

1. Een stinkend pintje drinken

Laat de vrijgezel die in het middelpunt van de belangstelling staat op dit feest zijn, of haar, sok uittrekken en daarmee een glas afdekken voordat daar een pintje uit wordt gedronken. Je vriend of vriendin zal dan dus niet alleen te maken krijgen met een natte sok, maar eveneens met een bijzondere nasmaak. Als variatie zou je er ook voor kunnen kiezen om de vrijgezel aan een vreemde een sok te laten vragen om daar vervolgens hetzelfde mee te gaan doen. Proost!

2. Ongegeneerde danser

Op het ogenblik dat er een melig popliedje te horen is in een bar, dan dient je vrijgezelle vriend of vriendin op te staan en moet schreeuwen: “deze dans is van mij!” Vervolgens rent hij, of zij, naar de dansvloer en gaat echt helemaal los in een dans zonder enige géne te tonen. Alle nummers van Katy Perry, Britney Spears of andere swingende artiest is doorgaans prima om deze opdracht mee uit te voeren. Als variatie op deze uitdaging kun je natuurlijk een aanwezige danser uitnodigen om een dance-off te doen met de persoon om wie alles draait op dit vrijgezellenfeest.

3. Slurpende single

Verzamel na een rondje drank alle restjes en laat je vrijgezelle vriend of –vriendin deze allemaal opdrinken (al dan niet door alles in één glas te doen). Als variatie op deze opdracht kun je zelfs een stapje verder gaan en de gemorste drank van de tafel(s) van onbekende verzamelen en deze eveneens op laten drinken door het feestvarken.

4. Grote drinker

Geef je vrijgezelle vriend of –vriendin de opdracht om voor de grootste man die in de bar te vinden is een zogenaamde ​​’Blow Job’ (bestaande uit amaretto, Baileys & slagroom) te bestellen en deze aan hem te overhandigen. Als variatie op deze uitdaging kun je ook het feestbeest laten knipogen zodra de barman de cocktail bij dit heerschap heeft gebracht en hem heeft verteld wie de gulle gever van deze drank was.

5. Drink drankjes als het andere geslacht

De vrijgezel om wie het feest draait dient al zijn, of haar, drankje uit een glas drinken dat eigenlijk meer bedoeld is voor het andere geslacht. Zo kan bijvoorbeeld een man zijn bier drinken terwijl dat geserveerd wordt in petieterig wijnglas, of zal een vrouw haar cocktail moeten nippen uit een enorme bierpul. Als variatie op deze uitdaging zou je kunnen bepalen dat gedurende heel het vrijgezellenfeest het feestvarken alleen maar drankjes mag drinken die doorgaans voor het andere geslacht bedoeld zijn.

6. Dreiging in drievoud

Laat je vrijgezelle vriend of -vriendin een drietal selfies maken samen met iemand met blond, bruin en rood haar. Als variatie kun je erop staan dat er een kus wordt uitgewisseld op deze kiekjes.

7. Voetenlikker

Kies voor deze opdracht een willekeurig slachtoffer uit en laat je vrijgezelle vriend of -vriendin zijn of haar voet likken van helemaal van de hiel tot de teen. Je kunt deze opdracht nog uitdagender maken door het feestvarken, zodra de punten van de tenen zijn bereikt, hierop te laten zuigen en er een waar ‘seksueel’ spektakel van te maken.

8. De sterkste van de wereld

Daag een goed gebouwde vreemdeling(e) uit voor een potje armworstelen waarbij je vrijgezelle vriend of –vriendin ervoor moet zorgen om hiervan te winnen. Als variatie kun je, in plaats van hen te laten armworstelen hen ook een bepaald aantal keren op laten drukken. Ook nu weer moet het feestbeest de ander zien te verslaan.

9. Braziliaanse man

Koop een aantal waxstrips en iedere keer dat je vrijgezelle vriend (dit is doorgaans een minder geschikte opdracht voor single dames) een vooraf bepaald woord zegt, dan moet hij er eentje op zijn borst plakken en er uiteraard weer vanaf trekken.

10. Bodyshot

Het feestbeest dient een shot te bestellen en vervolgens op de bar (of een tafel) te gaan liggen in afwachting van iemand die een bodyshot wil doen. Dit betekent dus dat er niet bewogen kan worden totdat hij, of zij, iemand heeft gevonden (of heeft betaald) om dit te doen! Om het nog lastiger te maken, kun je ook een shotglaasje in de mond van je vrijgezelle vriend of –vriendin zetten zodat deze niet kan praten.

11. De gebruinde single

Koop een flacon van de meest goedkope, zelfbruiner zonder zon en laat je vrijgezellen vriend of –vriendin zich hier voor het begin van het vrijgezellenfeest mee insmeren. Uiteraard kun je dit extra hilarisch maken door slechts delen van het lichaam met dit goedje in te laten smeren, zoals rondom de ogen voor een heus panda-effect.

12. Niet zo sociale media

Ga op zoek naar de meest genante foto die je van je vrijgezelle vriend of –vriendin kunt vinden (dat zou doorgaans niet erg lang hoeven te duren) en laat deze heel de dag als zijn, of haar, profielfoto op elk social media account staan. Om het effect nog groter te maken kunnen alle deelnemers aan het vrijgezellenfeest, uit solidariteit met het feestvarken, eveneens deze foto een dag lang op hun social media plaatsen.

13. Ongewoon schillen

Je vriend of vriendin die centraal staat op het vrijgezellenfeest dient een aardappel met zijn,of haar, tanden te schillen. Om dit klusje nog wat pikanter te maken,kun je de aardappel van tevoren insmeren met peper, chilipoeder of een andere pikante topping.

14. Metamorfose

Kleur het van je vrijgezelle vriend of –vriendin. Het hoeft overigens geen permanente haarkleuring te zijn. Zeker wanneer je aardig wilt zijn, of wanneer de bruiloft al op korte termijn zal worden gehouden, dan kun je een uitwasbare kleuring gebruiken. Om deze metamorfose nog heftiger te maken zou je ervoor kunnen kiezen om een tweekleurige baan in het haar aan te brengen en/of de haarpunten in een andere kleur haarverf te dopen.

15. Speurtocht

Tijdens het vrijgezellenfeest krijgt je vriend of vriendin,die binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen, de opdracht om een condoom, een bh, een lokaal souvenir, een vaginale douche, een fles saus en een selfie met een kip bijeen te sprokkelen. Om deze taak extra lastig te maken, kun er de voorwaarde aanhangen dat er geen geld aan deze artikelen gespendeerd mag worden.

16. Oude, uit het oog verloren vriend

Laat het feestvarken een willekeurig nummer draaien en vervolgens te proberen om de persoon aan de andere kant van de lijn ervan te overtuigen dat deze hem, of haar, kent. Er kan bijvoorbeeld worden gedaan alsof dit een oude schoolvriend(in) is van een andere vriend of die ene loodgieter die ieder jaar trouw een kerstkaartje toegestuurd krijgt. Om deze opdracht nog uitdagender te maken, kun je de beller het verbod opleggen om bepaalde woorden te gebruiken of juist enkele termen wel in het telefoongesprek te verweven.

17. Lastig belletje

Laat de vrijgezelle vriend of –vriendin doen alsof hij, of zij, aan het bellen is en een intiem en ongemakkelijk gesprek voert. Zo kan er bijvoorbeeld een smeekbede worden gefaket om een geliefde niet weg te verlaten gaan, een pikant praatje te houden of wellicht te smeken om een baan terug te krijgen. Voor nog meer effect kun je het feestvarken voorzien van een ​​Bluetooth-oorje waarin bepaalde zaken in worden gefluisterd.

18. Mislukte goochelaar

Laat het feestbeest een willekeurige onbekende benaderen en aan deze persoon uitleggen dat hij, of zij, een goocheltruc gaat uitvoeren. De uitdaging is in dit geval om de aandacht van de onbekende zo lang mogelijk vast te blijven houden zonder dat er ook maar een truc uit wordt gevoerd. Om deze opdracht nog heftiger te maken kun je attributen, zoals een pruik,een nepsnor of een hoge hoed, te laten gebruiken en tevens een minimale tijd van 10 minuten in te stellen om deze klus te klaren.

19. Copycat

Laat de vriend of vriendin, die tijdens dit feest in het middelpunt van de belangstelling staat, een willekeurige vreemdeling uitkiezen en vervolgens zijn of haar bewegingen voor de duur van 10 minuten na te doen (uiteraard zonder dat de persoon in kwestie dit doorheeft). Om het nog lastiger te maken,kan er lip synch aan de opdracht toe worden gevoegd.

20. Dubbelganger

Ga na of er een beroemdheid bestaat (waar dan ook ter wereld) die sprekend lijkt op de vrijgezelle vriend of –vriendin om wie dit feest draait. Laat hem of haar dan proberen om een onbekende ervan te overtuigen dat hij,of zij, ook echt deze beroemdheid is. Om deze opdracht extra uitdagend te maken, kun je een celeb kiezen die alles behalve op het feestvarken lijkt.

21. Vrijgezelle Arnie

Voor de duur van het vrijgezellenfeest dient je vriend of vriendin, om wie deze party draait, te praten zoals Arnold Schwarzenegger dat altijd doet. Deze opdracht wordt nog lastiger waanneer er in iedere nieuwe gelegenheid die jullie bezoeken een ander accent aangemeten dient te worden door het feestbeest. Batman is in de regel een uitstekende keuze om in het scala aan stemmen op te nemen.

22. Vriendelijke barkeeper

Iedere keer dat de vrijgezel, om wie de party draait, een drankje bestelt, dient hij of zij te knipogen naar de barman. Als extra kun je echter ook verlangen van je vrijgezelle vriend of –vriendin om telefoonnummers met de barkeeper uit te wisselen (dit is het leukst wanneer er iemand van hetzelfde geslacht achter de toog staat).

23. Provocerende vrijgezel

Iedere keer wanneer het feestbeest een beveiliger, politieagent€ of een ander slachtoffer van een vrijgezellenfeest ziet, dan dient deze tegen de persoon in het uniform te zeggen dat hij, of zij, erg opgewonden raakt van iemand die geüniformeerd is. Deze uitdaging wordt nog spannender wanneer je vrijgezelle vriend of –vriendin tijdens het vrijgezellenfeest tegen alle uitsmijters moet zeggen dat hij of zij dol is op stoere mannen in een pak.

24. Niet op

Op het moment dat je vrijgezelle vriend of –vriendin een drankje opgedronken heeft, dan moet hij of zij ‘niet op’ zeggen, maar wanneer er een slok wordt genomen zonder dit te zeggen, dan kan het feestvarken worden betrapt door iemand. Voor straf moet er dan nog een drankje worden gedronken.

25. Haaienaanval

Op het ogenblik dat iemand van jullie gezelschap  het woord ‘haaienaanval’ roept, dan dienen alle andere deelnemers aan het vrijgezellenfeest hun voeten van de vloer halen. De laatste die daar in slaagt, moet zorgen voor een nieuw rondje met drankjes.

26. Verkoop jezelf

De persoon die de meeste gratis drankjes in de loop van het vrijgezellenfeest weet te scoren is de winnaar.

27. Meneer de President

Zodra je vrijgezelle vriend of –vriendin ‘omring de President’, dan dien t heel de groep het feestvarken als een soort geheime dienst omringen. De laatste die zich de kring komt heeft verloren.

28. Vloeken

Op het ogenblik dat er iemand vloekt, dan moet deze persoon zijn, of haar, hoofd op tafel leggen totdat de volgende persoon een vloek uitspreekt. Indien jullie onderweg zijn, dan is een hand voor je gezicht houden echter ook voldoende.

29. Grote verzamelaar

De persoon die tijdens het vrijgezellenfeest erin slaagt om het grootste voorwerp te scoren (zonder daar ook maar een cent voor te hebben betaald of dit te hebben gestolen) is de ultieme winnar.

30. Serenade

De vriend of vriendin, die op korte termijn de huwelijksklokken zal horen luiden, dient op zoek te gaan naar een onbekende (uiteraard van het andere geslacht) om voor deze persoon een serenade te gaan zingen. Om deze opdracht extra spannend te maken,kun je ook verlangen dat het feestvarken de vreemdeling achterna gaat wanneer deze wegloopt (en uiteraard door blijft gaan met de serenade).

31. Line dance

De opdracht voor het feestvarken tijdens dit vrijgezellenfeest luidt: leer een willekeurige onbekende om te line dancen. Natuurlijk is dit het leukst wanneer de vrijgezel in kwestie geen enkel ritme gevoel heeft (of zelfs al behoorlijk aangeschoten is) en dus niet echt kan dansen. De opdracht wordt nog moeilijk wanneer een minimale tijd aan de line dance verbonden wordt.

32. Waar is de baard?

De vrijgezelle man die centraal staat bij deze party dient van tevoren de helft van zijn baard af te scheren en daarna moet hij doen alsof er helemaal niets aan de hand is als hij rondloopt. Het wordt extra lastig wanneer hij een onbekende zover moet krijgen om zijn voorbeeld te volgen.

33. Polonaise

Geef het feestbeest van dit vrijgezellenfeest de opdracht om op te staan en een polonaise te starten. Om de uitdaging nog groter te maken,kan de vrijgezelle vriend of –vriendin het zwijgen op worden gelegd zodat er woordeloos mensen overgehaald dienen te worden om zich aan te sluiten.

34. Scoor een drankje van ene onbekende

De vrijgezelle vriend of –vriendin moet ervoor zorgen dat een onbekende een drankje voor hem of haar ebstelt. Dat is doorgaans minder eenvoudig dan het lijkt,maar kan nog lastiger worden als dit iemand van hetzelfde geslacht dient te zijn.

35. Onbekende gulle gever

Laat het feestvarken voor een willekeurige onbekende een drankje bestellen zonder dat deze persoon doorheeft van wie deze gulle gift afkomstig is. Deze opdracht wordt extra moeilijk wanneer ook het bedienend personeel niet mag weten dat wie de gever van dit drankje was.

36. Likken

De opdracht voor de vrijgezelle vriend of –vriendin waar deze party om draait luidt: lik aan de dingen die door de andere deelnemers aan worden gewezen. Je kunt de opdracht lastiger maken door het te likken object menselijk te laten zijn of juist voor een erg “openbaar” voorwerp te kiezen.

37. Volstrekte vreemden

Iedere deelnemer aan het vrijgezellenfeest dient een nepaccent aan te nemen, uiteraard hoe slechter, hoe beter, en proberen om alle andere in de bar ervan te overtuigen dat ze uit het buitenland afkomstig zijn.

38. Voetmassage

De vrijgezel die centraal staat op dit vrijgezellenfeest dient een voetmassage te verzorgen van iemand van het andere geslacht die volkomen onbekend voor hem of haar is. Om het extra moeilijk te maken kun je een bepaalde tijdslimiet voor deze massage instellen.

39. Transgender

De opdracht voor het feestvarken van dit vrijgezellenfeest luidt: overtuig een onbekende van het andere geslacht ervan dat je in het verleden iemand van de tegenovergestelde sekse was, maar dat het gevoel van het huidige geslacht nog niet aanwezig is. Een extra lastige factor is het proberen te bemachtigen van het telefoonnummers van de ander persoon.

40. Gelijkwaardigheid in drank

Voor ieder drankje dat de vrijgezel krijgt die binnenkort gaat trouwen, dient zijn of haar beste vriend(in) een drankje krijgen dat eigenlijk bedoeld is voor het ander geslacht. Iedere keer dat deze vriendin een drankje op heeft moet ook het eigenlijke feestbeest weer een nieuwe voorgezet krijgen en opdrinken.

41. Ondergoed

De vrijgezel om wie deze party draait dient iemand van het andere geslacht zover te krijgen dat hij, of zij, het ondergoed uitdoet dat er wordt gedragen en dit aan het feestvarken heeft. Deze dient het ondergoed dan over zijn, of haar, kleding te blijven dragen totdat het vrijgezellenfeest voorbij is.

42. Maagdelijkheid

Het feestbeest dient een willekeurige onbekende, bij voorkeur van het andere geslacht, ervan te overtuigen dat hij of zij nog altijd maagd is. Deze opdracht wordt extra hilarisch wanneer ook de andere deelnemers aan het vrijgezellenfeest dit verhaal meespelen.

43. T-shirt signeren

Het T-shirt van de vrijgezelle vriend of –vriendin ter ere van wie dit feest wordt gegeven dient van iedereen die aanwezig is in de bar een handtekening te vragen. Deze handtekeningen moeten gezet worden op het T-shirt dat hij of zijn draagt. Om de opdracht extra lastig te maken, moet er eveneens een kus in lippenstift van alle aanwezigen worden gescoord.

44. Kusjes,kusjes en nog meer kusjes

De aanstaande bruidegom moet ergens op zijn gezicht gekust worden door alle vrouwen in de bar die lippenstift dragen en moet zo rond blijven lopen totdat het feest voorbij is of zelfs tot de volgende dag.

45. Zing het

Het feestvarken om wie het vrijgezellenfeest draait, dient de eerste twintig minuten dat jullie in een bar zijn alles zingen wat hij of zij te zeggen heeft. Elke keer dat dit niet gebeurt, dan dient er een extra drankje te worden gedronken.

46. Hand in hand

De vrijgezelle vriend of –vriendin die in het middelpunt van de belangstelling staat op deze party dient voor de duur van een uur met een onbekende hand in hand te gaan zitten,lopen en dansen. Uiteraard heeft het de voorkeur als dit iemand is van het andere geslacht.

47. Dieetwater

Stuur het middelpunt van dit vrijgezellenfeest naar de bar om daar dieetwater te bestellen. Hij of zij dient vol te blijven houden dat dit werkelijk bestaat en te weigeren te vertrekken voordat het ook werkelijk door het barpersoneel ingeschonken is.

48. Samen drinken

Laat de vrijgezelle vriend of –vriendin waar dit feest voor wordt gegeven twee drankjes bestellen en vervolgens naar de meest aantrekkelijke onbekende lopen in de bar (het leukste is om iemand van hetzelfde geslacht te kiezen).Nadat hij of zij deze persoon hartelijk en liefdevol heeft bedankt, dient deze uit te worden genodigd om samen te gaan drinken. Een niet al te eenvoudige opdracht om uit te voeren op een vrijgezellenfeest waarschijnlijk.

49. Pikant, pikanter, pikantst

Iedereen die deelneemt aan het vrijgezellenfeest moet iets vreselijk smerigs, waanzinnig heets of ongelooflijk pittig gekruids eten. De eerste persoon die hier niet (meer) in slaagt, heeft de uitdaging verloren en dient de anderen te trakteren op een drankje.

50. Uitwisselen van telefoonnummers

De deelnemers aan het vrijgezellenfeest dienen het mobiele nummer van de aanstaande bruidegom of bruid in de mobieltjes van 5 willekeurig onbekende personen te zetten. Bij voorkeur zijn dat mensen van het andere geslacht met een enorm leeftijdsverschil met het feestbeest.

51. Liefdesdier

Laat tijdens het hele vrijgezellenfeest de aanstaande bruidegom of bruid een opblaaspop of opblaasbaar “liefdesdier” met zich mee dragen. Een schaap of eenhoorn doet het in de regel prima tijdens dit soort opdrachten.

52. Flash mob

Voer samen met alle deelnemers aan het vrijgezellenfeest ieder uur een zogenaamde flash mob uit op de locatie waar jullie je dan bevinden. Het wordt nog uitdagender om volslagen onbekenden zover te krijgen dat ze met jullie mee gaan doen ter ere van de aanstaande bruidegom of bruid.

53. Binnenste buiten

Laat het feestvarken van dit vrijgezellenfeest zich zodanig uitdossen dat sokken over de schoenen worden gedragen,maar ook ondergoed over de kleding zit. Nog leuker wordt het als de rest van de deelnemers aan dit feest dit eveneens doen of wanneer onbekenden zover worden gekregen dit voorbeeld te volgen.

54. Cadeautje

De opdracht aan de vrijgezelle vriend of –vriendin die binnenkort getrouwd zal zijn, luidt: probeer een gratis geschenk ter waarde van (minimaal) vijf euro (ongeacht wat het is) in handen te krijgen van een onbekende. Hoe groter dit is, hoe beter.

55. Geüniformeerde flirt

Het feestvarken dient opzoek te gaan naar iemand van het andere geslacht in een uniform,zoals een politieagent, een bewaker, een brandweerman of een portier, waar vervolgens net zolang mee geflirt dient te worden dat er nummers uitgewisseld gaan worden.

56. Loflied

De aanstaande bruidegom of bruid dient opzijn of haar vrijgezellenfeest ervoor te zorgen dat alle personen van het andere geslacht in de bar waar jullie je bevinden voor hem of haar een loflied gaan zingen.

57. In de luiers

Een van de meest vreemde en opzichtige uitdagingen voor een vrijgezellenfeest is: heel de groep die aan dit feest deelneemt, dient een luier voor volwassenen te dragen. Deze dient uiteraard over de kleding te worden dragen.

58. Politiecel

Tegen het einde van het vrijgezellenfeest krijgt de aanstaande bruidegom of bruid de opdracht om zijn, of haar,geliefde op te bellen. Tijdens dit gesprek moet hij of zij deze aanstaande wederhelft ervan overtuigen dat het belletje plaatsvindt vanuit een politiecel (met een naar binnengesmokkelde telefoon). Uiteraard zal de rest van het gezelschap later alles uit haan leggen.

Ze Magazine - Lifestyle trends