Gewrichtspijn is een veelvoorkomend probleem bij mensen van alle leeftijden. Naast medische behandelingen kunnen voedingsstoffen, waaronder vitamines, een belangrijke rol spelen bij het verlichten van gewrichtspijn. In dit artikel zullen we de verborgen kracht van zes vitamines bespreken en hun belang bij gewrichts- en spiergezondheid benadrukken.

Kan je gewrichtspijn of spierpijn krijgen door een tekort aan vitamines?

Ja, een tekort van bepaalde vitamines kan spier- en gewrichtsproblemen veroorzaken, aangezien vitamines essentieel zijn voor een goede werking van ons lichaam.

Om ervoor te zorgen dat we voldoende belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen, nemen veel mensen dagelijks een voedingssupplement gericht op het ondersteunen van hun spieren en gewrichten.

Welke vitamines heb ik nodig?

 • Calcium: Calcium is een belangrijke bouwsteen van onze botten en gewrichten. Het helpt ons lichaam botweefsel op te bouwen en te onderhouden en draagt bij aan de gezondheid van ons kraakbeen.
  Opgelet calciumtekort kan leiden tot botverlies en zwakke botten, wat op zijn beurt kan leiden tot gewrichtspijn en -problemen.
 • Magnesium: Magnesium is een andere belangrijke voedingsstof die helpt bij het handhaven van gezonde botten en spieren.
  Opgelet magnesiumtekort kan leiden tot een verhoogde ontsteking en spierpijn.
 • Vitamine B6: Vitamine B6 is een belangrijke vitamine die betrokken is bij de productie van neurotransmitters in de hersenen.
 • Vitamine B12: Vitamine B12 is een andere belangrijke vitamine die betrokken is bij de productie van neurotransmitters en kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking.
  Opgelet vitamine B12-tekort kan leiden tot vermoeidheid, zwakte en pijnlijke gewrichten en spieren.
 • Vitamine C: Vitamine C is een belangrijke antioxidant die kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn. Het helpt ook bij de productie van collageen, een eiwit dat essentieel is voor de gezondheid van kraakbeen en bindweefsel.
 • Vitamine D: Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en het handhaven van gezonde botten en gewrichten. Het helpt ook bij het verminderen pijn en kan helpen bij het verbeteren van de spierfunctie.

Hoe kan ik al deze vitamines in één keer innemen?

Met zoveel supplementen beschikbaar kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Je hebt de optie om losse vitamines te nemen of een supplement te kiezen waarbij de belangrijkste stoffen zijn verwerkt in één capsule. Zo heb je met één capsule alle essentiële vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Een vaak gekozen “alles in één” voedingssupplement dat bijdraagt tot een gezonde werking van de spieren en gewrichten is Fibromine. Deze multivitamine heeft een unieke samenstelling en bevat alle bovenstaande stoffen: calcium, magnesium, vitamine b6, vitamine b12, vitamine C vitamine D, maar ook Gaba en MSM in één capsule.

Dankzij een supplement als Fibromine is het heel eenvoudig geworden om alle bovenstaande voedingsstoffen in één keer binnen te krijgen.

Update: op dit moment staat er een 2+1 gratis actie op de site van Fibropharma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medische claims en sources

(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC520753/pdf/1472-6882-4-13.pdf

(2) https://journals.lww.com/ejanaesthesiology/Fulltext/1999/02000/Effectiveness_of_Harpagophy tum_extract_WS_1531_in.8.aspx

– (3) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25902009/ – vit. B12

Disclaimer: De informatie op deze pagina’s is algemeen advies dat zorgvuldig is onderzocht en opgesteld met de steun van voedingsdeskundigen en deskundigen naar beste weten en overtuiging. Het kan en mag echter niet in de plaats komen van een medisch onderzoek en diagnose. Neem contact op met een arts als dat nodig is. Elke persoon verkeert in een individuele situatie en moet maatregelen en onderzoeksmethoden gebruiken die op zijn gezondheidstoestand zijn afgestemd.

Ze Magazine - Lifestyle trends