Last van je menstruatie? Goed nieuws! Wij zochten uit welke vitamines je kan toevoegen aan je dagelijks routine en bijdragen om het welzijn tijdens de menstruatiecyclus te behouden.

Je krijgt waarschijnlijk verschillende signalen dat je menstruatie eraan komt. Sommige vrouwen zullen hier minder last van ondervinden zoals enkel gevoelige borsten of zin in zoetigheid. Maar voor vele anderen zijn de dagen voor hun menstruatie veel zwaarder.

Vitaminen, mineralen en plantenextracten

Wij zetten enkele belangrijke vitaminen, mineralen en plantenextracten op een rijtje die bijdragen tot minder symptomen en klachten tijdens deze periode:

Welk supplement kan ik nemen?

Met zo’n groot aanbod is het natuurlijk niet evident om het juiste supplement te kiezen. Je kan kiezen voor losse supplementen of één supplement waarbij de meest essentiële stoffen verwerkt zijn in één capsule (zoals bij Premensine).

Premensine bevat stoffen als Magnesium, Vitamine B6, Calcium, Dong Quai, Black Snakeroot en Vitamine B12. Hierdoor heb je de meest essentiële stoffen in 1 capsule wat vaak interessanter is dan verschillende capsules voor elke stof apart.

Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

Bronnen en disclaimers:

Medische claims, wetenschappelijke onderzoeken en bronnen:
* Evaluating the effect of magnesium and magnesium plus vitamin B6 supplement on the severity of premenstrual syndrome – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3208934/
* Black cohosh: coming full circle – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22504147/
* Herbs of special interest to women – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10730024/
* Effect of calcium on premenstrual syndrome – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5313351/
*Trends in Research Related to Premenstrual Syndrome and Premenstrual – https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2021.596128/full

Disclaimer: De informatie op deze pagina is algemeen advies dat zorgvuldig is onderzocht en opgesteld met de steun van voedingsdeskundigen en deskundigen naar beste weten en overtuiging. Het kan en mag echter niet in de plaats komen van een medisch onderzoek en diagnose. Neem contact op met een arts als dat nodig is. Elke persoon verkeert in een individuele situatie en moet maatregelen en onderzoeksmethoden gebruiken die op zijn gezondheidstoestand zijn afgestemd.

Ze Magazine - Lifestyle trends