Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je viervoeter. Je zorgt voor voldoende beweging, gezond voedsel en voldoende liefde en aandacht. Maar wat veel eigenaren zich niet realiseren is dat gewrichtsproblemen bij honden een veelvoorkomend probleem zijn. Het kan zelfs leiden tot chronische pijn en invaliditeit. Het goede nieuws is dat er iets is wat je kunt doen om de gezondheid van de gewrichten van je hond te bevorderen: het geven van gewrichtssupplementen. In dit artikel lees je waarom deze supplementen essentieel zijn voor de gezondheid van je hond.

Waarom zou elk hondje een gewrichtssupplement moeten krijgen?

  • Ondersteuning van de gewrichten: Gewrichtssupplementen bevatten ingrediënten die specifiek zijn ontworpen om de gewrichten van je hond te ondersteunen en te beschermen. Dit kan helpen om de gewrichten soepel te houden en de mobiliteit van je hond te behouden.
  • Bescherming van het kraakbeen: Kraakbeen is het weefsel dat de gewrichten beschermt en helpt om de beweging soepel te laten verlopen. Gewrichtssupplementen kunnen helpen om het kraakbeen te beschermen en te ondersteunen, waardoor de gewrichten gezond blijven.
  • Behoud van de mobiliteit en kwaliteit van leven: Gewrichtssupplementen kunnen helpen bij het behoud van de mobiliteit en kwaliteit van leven van je hond. Door het geven van deze supplementen kun je ervoor zorgen dat je hond op latere leeftijd nog steeds actief en gelukkig is.
  • Vermindering van ontsteking: Ontsteking is een belangrijke oorzaak van gewrichtspijn bij honden. Gewrichtssupplementen kunnen helpen om ontstekingen te verminderen, wat kan leiden tot minder pijn en een betere mobiliteit van je hond.

Het is belangrijk om te beseffen dat gewrichtsproblemen bij honden een veelvoorkomend probleem zijn en dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Door het geven van gewrichtssupplementen kun je ervoor zorgen dat je hond op een natuurlijke manier gezond blijft en een goede kwaliteit van leven behoudt.

Veel voorkomende redenen waarom sommige honden nog geen gewrichtssupplement krijgen?

  1. Hondenbaasjes vergeten het te geven: Een veel voorkomend excuus is dat het geven van gewrichtssupplementen aan de hond simpelweg vergeten wordt. Het kan lastig zijn om nieuwe routines aan te leren en om te onthouden wanneer je een supplement aan de hond moet
  2. Gebrek aan kennis van het hondenbaasje: Sommige hondenbezitters weten niet hoe belangrijk gewrichtssupplementen zijn voor de gezondheid van hun hond. Ze hebben misschien niet de juiste informatie gekregen over de voordelen van deze supplementen en de risico’s van het niet geven van deze supplementen.
  3. Uitstelgedrag van het hondenbaasje: Veel hondenbezitters hebben misschien wel de intentie om hun hond gewrichtssupplementen te geven, maar stellen het steeds uit. Ze denken misschien dat hun hond nog te jong is om deze supplementen nodig te hebben, of dat het wel goed zal komen als ze het later oppakken. Het probleem is dat gewrichtsproblemen zich kunnen ontwikkelen zonder dat er duidelijke symptomen zijn, dus uitstel kan leiden tot ernstige problemen op latere leeftijd.

Hoewel deze excuses begrijpelijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het geven van gewrichtssupplementen aan je hond een eenvoudige stap is om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en een goede kwaliteit van leven hebben. Ook is het belangrijk om dit regelmatig te doen en er een gewoonte van te maken, zodat je hond kan genieten van een gezond en actief leven, zonder belemmerd te worden door gewrichtsproblemen.

Welk supplement kan ik geven aan mijn hond?

De ingrediënten in hoogwaardige gewrichtssupplementen ondersteunen de opbouw en aanvulling van het natuurlijke kraakbeenkussen van de gewrichten. Een vaak gekozen supplement zijn de Heup en Gewricht supplementen van Toshi.

Supplementen zoals Heup & Gewricht van Toshi zijn gemaakt met een unieke combinatie van actieve ingrediënten die aan de behoefte van elke hond voldoen.

Het voedingssupplement is zodanig samengesteld dat je hond het als een lekkere beloning zal zien. Pluspunt is ook dat het volkomen veilig kan gegeven worden aan honden met een voedingsallergie. Ook bij honden die al enige tijd lijden onder hun gewrichtsklachten, kan je op korte termijn, merken dat uw hond een verbeterde flexibiliteit en sterker kraakbeen heeft.

Toshi Heup en gewricht is geschikt voor zowel puppy’s als senior honden.

Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer: De informatie op deze pagina’s is algemeen advies dat zorgvuldig is onderzocht en opgesteld met de steun van voedingsdeskundigen en deskundigen naar beste weten en overtuiging. Het kan en mag echter niet in de plaats komen van een medisch onderzoek en diagnose. Neem contact op met een arts als dat nodig is. Elke persoon verkeert in een individuele situatie en moet maatregelen en onderzoeksmethoden gebruiken die op zijn gezondheidstoestand zijn afgestemd.

Ze Magazine - Lifestyle trends