Ervaar je soms ongemak in je spieren of gewrichten? Het kan zijn dat dit veroorzaakt wordt door een tekort aan vitamines. Het ontbreken van bepaalde vitamines kan namelijk diverse effecten hebben op je spieren en gewrichten.

Welke vitamines heb ik nodig voor mijn spieren en gewrichten?

  1. Calcium: Een tekort aan calcium kan leiden tot botverlies en zwakke botten. Dit kan op zijn beurt leiden tot gewrichtspijn en -problemen, omdat de botten niet genoeg ondersteuning bieden aan de gewrichten.
  2. Magnesium: Een tekort aan magnesium kan leiden tot een verhoogde ontsteking en spierpijn. Het kan ook bijdragen aan spierkrampen en spasmen.
  3. Vitamine B6: Een tekort aan vitamine B6 kan leiden tot zwakte en pijn in de spieren en gewrichten. Het kan ook bijdragen aan ontsteking en pijn.
  4. Vitamine B12: Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot vermoeidheid, zwakte en pijnlijke gewrichten en spieren. Het kan ook bijdragen aan ontsteking en pijn.
  5. Vitamine C: Een tekort aan vitamine C kan leiden tot een verhoogde ontsteking en pijn. Het kan ook bijdragen aan een vermindering van de collageenproductie, wat essentieel is voor de gezondheid van kraakbeen en bindweefsel.
  6. Vitamine D: Een tekort aan vitamine D kan leiden tot een verminderde opname van calcium en kan bijdragen aan botverlies en zwakke botten. Dit kan op zijn beurt leiden tot gewrichtspijn en -problemen, omdat de botten niet genoeg ondersteuning bieden aan de gewrichten.

Kortom, een tekort aan deze vitamines kan bijdragen aan pijn, spierzwakte en problemen met botten en gewrichten. Het is belangrijk om een gezond en gevarieerd dieet te volgen en een supplement te nemen om ervoor te zorgen dat je genoeg belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Hoe kan ik al deze vitamines in één keer innemen?

Je hebt de optie om losse vitamines te nemen, maar gelukkig ook om een supplement te kiezen waarbij de belangrijkste stoffen zijn verwerkt in één capsule. Zo heb je met één capsule alle essentiële vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Een vaak gekozen “alles in één” voedingssupplement dat bijdraagt tot een gezonde werking van de spieren en gewrichten is Fibromine. Deze multivitamine heeft een unieke samenstelling en bevat alle bovenstaande stoffen: calciummagnesiumvitamine b6vitamine b12vitamine C vitamine D, maar ook Gaba en MSM in één capsule.

Hierdoor is het heel eenvoudig geworden om alle bovenstaande voedingsstoffen in één keer binnen te krijgen.

Update: op dit moment staat er een 2+1 gratis actie op de site van Fibropharma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medische claims en sources

(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC520753/pdf/1472-6882-4-13.pdf

(2) https://journals.lww.com/ejanaesthesiology/Fulltext/1999/02000/Effectiveness_of_Harpagophy tum_extract_WS_1531_in.8.aspx

– (3) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25902009/ – vit. B12

Disclaimer: De informatie op deze pagina’s is algemeen advies dat zorgvuldig is onderzocht en opgesteld met de steun van voedingsdeskundigen en deskundigen naar beste weten en overtuiging. Het kan en mag echter niet in de plaats komen van een medisch onderzoek en diagnose. Neem contact op met een arts als dat nodig is. Elke persoon verkeert in een individuele situatie en moet maatregelen en onderzoeksmethoden gebruiken die op zijn gezondheidstoestand zijn afgestemd.

Ze Magazine - Lifestyle trends