Steeds meer mensen beseffen (terecht!) hoe belangrijk onze mentale gezondheid is. Ons geheugen speelt hier natuurlijk een cruciale rol in.

Echter laat het geheugen ons soms wel eens in de steek, wat heel normaal is bij het verouderingsproces. Dat is dan ook één van de redenen waarom zoveel 45+ers dagelijks een voedingssupplement nemen om het geheugen in stand te houden.

Onze moderne levensstijl verwacht dat we extra aandachtig en geconcentreerd zijn en stellen ons geheugen dagelijks op de proef. Naarmate we ouder worden, kunnen we zeker wat extra hulp gebruiken!

Ben je 45 jaar of ouder? Dan is een healthy aging-brain supplement zeker geen overbodige luxe.

Vitamines, mineralen & plantenextracten

“Miljoenen mensen houden hun geheugen-proactief in stand doormiddel van een voedingssupplement.” – de juiste vitamines dragen bij om het geheugen in stand te houden tijdens het verouderingsproces.

  • Glutathion: Glutathione is een belangrijk element dat ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Glutathion is een lichaamseigen stof en komt in vrijwel alle lichaamscellen voor. Glutathion waarden kunnen afnemen met de leeftijd (vooral na 40 jaar).
  • Ginkgo: draagt bij tot het in stand houden van het geheugen bij het ouder worden.
  • Kurkuma: volgens recente studies kan het geheugen tot 28% verbeteren bij het langdurig innemen van Kurkuma.
  • Vitamine E: Vitamine E is een antioxidant die helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.
  • Vitamine D: Vitamine D beïnvloedt verschillende stoffen die in de hersenen worden aangemaakt. Een van die stoffen is serotonine. Die stof heeft invloed op op ons humeur. Uit onderzoek blijkt dat een tekort aan vitamine D het serotoninegehalte in de hersenen wordt verlaagd.
  • Vitamine B12: Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, tot het verminderen van vermoeidheid en tot de vorming van rode bloedcellen.

Welk supplement kan ik nemen?

Met zo’n groot aanbod is het natuurlijk niet evident om het juiste supplement te kiezen. Je kan kiezen voor losse supplementen of één supplement waarbij de meest essentiële stoffen verwerkt zijn in één capsule (zoals bij Brainsine).

Brainsine bevat stoffen als Glutathion, Ginko, Kurkuma, Vitamine E, Vitamine D en Vitamine B12. Hierdoor heb je de meest essentiële stoffen in 1 capsule wat vaak interessanter is dan verschillende capsules voor elke stof apart.

Via hun website loopt er – op moment van schrijven – een 2+1 gratis actie.

 

 

 

 

 

 

Medische claims, wetenschappelijke onderzoeken en bronnen:
*Cognitive Improvement with Glutathione – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30776003/
* glutathione improves memory deficits following transient brain ischemia by reducing brain oxidative stress – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23872392/
* Elevation of glutathione as a therapeutic strategy –  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925443911002262
* Ginkgo biloba and Memory: An Overview – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27414695/ 
* Curcumin improves memory and mood, new UCLA study says https://newsroom.ucla.edu/releases/curcumin-improves-memory-and-mood-new-ucla-study-says
Disclaimer: De informatie op deze pagina is algemeen advies dat zorgvuldig is onderzocht en opgesteld met de steun van voedingsdeskundigen en deskundigen naar beste weten en overtuiging. Het kan en mag echter niet in de plaats komen van een medisch onderzoek en diagnose. Neem contact op met een arts als dat nodig is. Elke persoon verkeert in een individuele situatie en moet maatregelen en onderzoeksmethoden gebruiken die op zijn gezondheidstoestand zijn afgestemd.
Ze Magazine - Lifestyle trends