Mannen komen van Mars, vrouwen zijn van Venus. Dit is tenminste wat er heel vaak wordt beweerd. Deze uitspraak is danken aan een boek dat ooit eens is geschreven met deze titel, maar dat was in een tijd ver voor de mijne en bovendien wekt het de illusie dat mannen en vrouwen regelrechte tegenpolen van elkaar zouden zijn op allerlei gebieden waardoor er niet veel hoop zou zijn dat ze elkaar ooit echt kunnen gaan begrijpen.

1. Iedereen is uniek

Wat de schrijver van dit boek zich echter niet realiseerde, is dat mannen als individu volkomen van andere kunnen onderscheiden. Je kunt dan ook absoluut geen discussie beginnen met de woorden “Mannen zijn allemaal” en al evenmin dom overkomen, vanwege de bewering dat alle mannen niets te bieden hebben. Dit geldt uiteraard ook voor vrouwen. Niet alle vrouwen zijn immers gelijk. Wat ieder persoon zo geweldig maakt, is dat elk afzonderlijk mens een uniek individu is. Ieder mens heeft zijn, of haar, eigen voorkeuren, afkeren, dromen en wensen.

Het kan wellicht wat hopeloos lijken wanneer je tot het besef komt dat alle vrouwen ook nog eens verschillende individuen zijn met elk hun eigen voorkeuren en ideeën, hoe kun je dan in hemelsnaam van al deze zaken iets weten en met elke afzonderlijke dame een gesprek aanknopen? Maak je geen zorgen, Hieronder zullen we je een geheim gaan onthullen: het geheim van hoe je met iemand kunt praten, ongeacht wie dit is, hoe je hun interesse op kunt wekken en hoe je uiteindelijk van hen kunt gaan houden.

Ze Magazine - Lifestyle trends

11 REACTIES