Je zult het vast en zeker met me eens zijn dat je niet gewoon ‘hallo’ kunt zeggen als je iemand op Tinder ontmoet. In een wereld waar er miljoenen leuke manieren zijn om iemand te begroeten in een berichtje, verwacht ik dan ook zelfs enige creativiteit. Weet je wat de eerste tekst was die ik mijn vriend heb gestuurd? De poep emoji. Vervolgens een emoji van de kerstman. Toen hij vroeg wie er met hem in gesprek wilde gaan, antwoordde ik nog een keer met een poep emoji. Deze emoij’s zijn echter geen leuke manieren om iemand te begroeten in een berichtje, maar ik heb ook nooit beweerd dat ik schattig ben. Echt nog nooit.

Indien dit verhaal het nog niet duidelijk heeft gemaakt, dan heb ik absoluut een beperkte kennis over schattig zijn, in het bijzonder in berichtjes. In de regel zal de functie autocorrectie de betekenis van mijn bericht dan ook helemaal veranderen. Ik verander dan ook vaak van een lief klein engeltje in een gemene trol. Ik wilde ooit een keer het berichtje sturen: “Ik hoop dat je een geweldige dag hebt, vandaag”. Autocorrect veranderde dit echter in “Ik hoop dat je vandaag een gewelddadige dag hebt.” Je kunt je de verwarring dus waarschijnlijk wel voorstellen bij de ontvanger ervan.

“Ik hoop dat je een geweldige dag hebt, vandaag”

12 leuke manieren om iemand te begroeten in een berichtje

De meeste mensen zijn gedurende 90 procent van hun tijd bezig met hun telefoon (een percentage dat ik helemaal zelf heb bedacht en dat je dus ook nergens op hoeft te zoeken om het te verifiëren), maar waar ik persoonlijk wel van op de hoogte ben al stuur ikzelf zelden berichtjes. Ik voel me hierdoor alsof ik niet meer in de werkelijkheid leef en vraag me dan ook vaak af: hoe begin ik een gesprek? Ik kan onmogelijk simpelweg ‘hallo’ zeggen, toch? Ik bedoel, ik denk dat ik het wel kan, maar dat dit gewoon niet zo origineel is. Ik wil niet als een loser overkomen. Ik wil daarentegen juist schattig en leuk lijken. Maar hoe moet ik dat dan aanpakken? Ik ben niet bepaald de leukste of grappigste van allemaal.

 

Hoe dan ook, omdat ik duidelijk niet over voldoende kennis beschik als het haat om schattig zijn, vroeg ik het aan mijn vrienden. Ja, aan alle drie. En daarna heb ik hen gevraagd het ook aan hun vrienden te vragen, want het mag duidelijk zijn dat ik enorm beperkt was op dit vlak. Je zou uiteraard een berichtje altijd kunnen beginnen met een klassieker van Disney: “Bonjour! Goedendag! Hoe gaat het met je familie?” Maar natuurlijk zou je dat ook niet kunnen doen en jezelf zo een enorm genante situatie kunnen besparen.

Super leuke tip indien je nog vrijgezel bent

Wij hebben een gratis online persoonlijkheidstest gevonden, die gaat kijken welk type persoon het beste matched bij jouw persoonlijkheid. Héél leuk om eens te doen:

-> benieuwd wat voor een type persoon jij bent?

 1. Maak gebruik van emoji’s. Het smileygezichtje met blozende wangetjes is mijn favoriet om iemand te begroeten in een berichtje omdat het letterlijk erg schattig is. Je kunt die emoji niet altijd gebruiken en niet alle mensen erdoor laten glimlachen: dat is gewoon niet mogelijk. Ook dat kleine aapje, aapjes zijn geweldige aanvullingen als het om emoji’s gaat, zeker als je deze als groet in je berichtje plaatst.
 2. Stuur een foto. Je hoeft geen bericht te versturen, maar gewoon een foto van jezelf waarop je lachend of zwaaiend staat. Dit is een creatieve en leuke manier om iemand te begroeten in een bericht. Bovendien heeft zo de ontvanger direct ook een schattige foto van jou gekregen.
 3. Het sturen van een video is eveneens een optie. Aangezien je foto’s kunt versturen, kun je er eveneens voorkiezen om dit met een video te doen. Je kunt bijvoorbeeld een video verzenden waarin je daadwerkelijk zwaait, of wellicht waarin je je favoriete liefdesliedje zingt. Je moet er gewoon voor zorgen dat je schattig en lief overkomt en dat je laat zien dat je er plezier in hebt.
 4. Gebruik een schattige openingszin. “Hé schoonheid” is een geweldige optie of “Hé knapperd, wat brengt de dag ons vandaag?” Uiteraard vergezeld van een dikke knipoog zodat deze klassiekers nooit gaan vervelen.
 5. Iemand begroeten in een andere taal. Mijn beste vriend en ik sturen elkaar vaak berichtjes die beginnen met ‘hola’ of ‘bonjour’ en ik vind het persoonlijk heel erg schattig. Dit zijn weliswaar de voor de hand liggende opties, maar je kunt uiteraard ook in een meer onbekende taal iemand begroeten in een berichtje.
 6. Begin het bericht met een grapje. Zeg zelfs geen ‘hallo’, maar vertel iemand gewoon een grap. Persoonlijk ben ik een fan van pakkende grappen, dus dat kan erg leuk worden om via een bericht te sturen. Het is overigens van belang om altijd grappig en creatief te blijven bij het versturen van dit soort berichten, want op het ogenblik dat je serieus gaat zijn, dan zal de luchtigheid direct verloren gaan.
 7. ZWAAI. Ik heb deze tekst een paar keer ontvangen en deze is erg grappig, maar uiteraard wel afhankelijk van de persoon die de tekst heeft gestuurd. Het zou eerlijk gezegd ook heel flauw over kunnen komen als de verkeerde persoon deze tekst naar je stuurt. Maar zodra je denkt dat je dit woord er één is die bij jou en de ontvanger van je bericht past, dan kun je er met een gerust hart voor gaan.
 8. De klassieker “Hé jij”!Dit is één van die meest leuke manieren om iemand te begroeten via een berichtje. Zelfs als het serieus en erg simpel is, maar toch schiet ik er nooit door in de lach. Of beter gezegd: wanneer iemand waar ik niet in geïnteresseerd ben me deze tekst zou sturen, dan zou ik direct op hem of haar afknappen. Maar zodra mijn lief me dit zou sturen, dan zou ik dit enorm schattig vinden natuurlijk.
 9. Vraag iemand hoe zijn of haar dag verloopt. Je hoeft helemaal geen ‘hallo’ te zeggen. Je kunt gewoon meteen overgaan tot het gesprek en de ontvanger van je bericht vragen hoe zijn of haar dag verloopt. Eerlijk gezegd is het een geweldig goed gevoel om midden op de dag naar je telefoon te kijken om dit berichtje te ontdekken. Het is gewoon een fantastisch gevoel om te weten dat iemand anders tijdens zijn, of haar, eigen drukke dag aan je heeft gedacht.
 10. Stuur een foto van een dier. Stuur iemand gewoon een foto van je huisdier en zeg “*** wil je een groet brengen.” Niemand zal het immers erg vinden om een foto van een huisdier toegestuurd te krijgen. Dit is dus een win-win voor allebei de partijen. Je begint immers op een leuke manier een gesprek, en de ontvanger krijgt daarnaast een schattig dier te zien.
 11. Begin over een gezamenlijke interesse. Indien je samen met de ontvanger van het bericht een soortgelijke interesse hebt (bijvoorbeeld een popgroep of artiest), dan zou je het gesprek kunnen beginnen met een tekst uit één van je favoriete songs. Of wellicht deel je samen met de ontvanger een grapje waar je het gesprek mee kunt beginnen. Het herinnert de ander aan jullie band, en hij of zij zal wellicht eerder geneigd zijn om op je bericht te antwoorden.
 12. Ga supersnel voorwaarts. Jij + Ik = Koffiebar over 15 minuten? Wil je iemand mee op date vragen, ga er dan gewoon voor. Op het moment dat je voldoende zelfvertrouwen hebt om dit te proberen, dan moet je dat zeker eens doen. Houd er echter wel altijd rekening mee dat dit wellicht niet altijd in je voordeel zal werken. Het kan echter ook overkomen als extreem zelfverzekerd, een eigenschap die een heleboel mensen buitengewoon aantrekkelijk en schattig vinden.

Zoals je ziet hoef je je niet meer te beperken tot “hé” of “hallo”. Je kunt namelijk veel meer dan dat. Ik hoop dan ook dat deze leuke manieren om iemand te begroeten in een bericht je hebben geholpen en je zullen laten nadenken over je persoonlijke manieren om een ​​gesprek te beginnen als je weer een keer een berichtje naar iemand stuur die je erg leuk vindt!

Ze Magazine - Lifestyle trends